Česko – Švýcarsko cz 3:2 (kon.) | Slovensko – Japonsko 6:3 (kon.) | USA – Švédsko 6:3 (kon.)
Kanada – Finsko 8:0 (kon.)
konec
Slovensko
6:3 (2:1, 1:1, 3:1)
Japonsko
Neděle 08.01.2023, 14:00 • Östersund Arena B • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
    58:11 Nela LOPUSANOVÁ - 6:3
     
    58:11
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky z trestného střílení je NELA LOPUSANOVÁ! K nájezdu se rozjela sama faulovaná hráčka. Lopusanová zamíchala před brankou s pukem a bekhendem našla mezírku mezi levým betonem a rukou brankářky Takenakaové. Teď už je asi definitivně jasno – 6:3.
     
    58:11
    Nela Lopusanová se dostala do samostatného úniku! Forhendová klička ke gólu nevedla, ale byl tam faul. Nařízeno je tedy trestné střílení!
     
    57:39
    Další nepříjemnost pro Slovenky! Zuzana Dobiášová je vyloučena za zdržování hry a Japonky tak dostávají šanci na zdramatizování závěru duelu!
    55:55 Nagomi MURAKAMIOVÁ - 5:3
     
    55:55
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Pozor, možná ještě zápletka! Rejna Satoová rozehrála puk na pravou stranu útočného pásma pro NAGOMI MURAKAMIOVOU. Ta ho ještě nabízela na vzdálenější tyčku, kde se hrací předmět odrazil za brankovou čáru od brusle další japonské hráčky. Oficiální zápis ale zatím uvádí jako autorku gólu Murakamiovou – 5:3. Asistence: Rejna Satoová.
     
    51:25
    Slovenky se uklidnily a mohly přidat další branku! Po rychlé předávce pálila z mezikruží Ema Lacková. Takenakaová se roztáhla a vyrazila kotouč levou rukou.
    50:37 Zuzana DOBIÁŠOVÁ - 5:2
     
    50:37
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Máme tu hattrick! ZUZANA DOBIÁŠOVÁ si před brankou našla volný puk po sražené střele Hany Krákorové. Stáhla si ho na bekhend a její střela prošla mezi betony brankářky Takenakaové. Asistence: Hana Krákorová a Ema Tóthová.
    48:22 Zuzana DOBIÁŠOVÁ - 4:2
     
    48:22
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky odskakují na rozdíl dvou gólů! Hana Krákorová nejprve od modré čáry netrefila branku. Puk se však od zadního mantinelu odrazil do bočního oblouku, od něj pak k ZUZANĚ DOBIÁŠOVÉ a ta ho z ostrého úhlu pohotově poslala za záda dezorientované Takenakaové. Druhý gól pro kapitánku Slovenska – 4:2. Asistence: Ema Lacková a Hana Krákorová.
     
    47:10
    Nahození Čudžové od modré čáry Debnárová vůbec neviděla a mohla být ráda, že puk prolétl kolem její levé tyčky!
     
    44:34
    Dobrá možnost Nagomi Murakamiové, která nedokázala ze vzduchu doklepnout puk do slovenské branky! Byla dosti blízko, a pokud by kotouč lépe trefila, Debnárová by asi neměla šanci!
     
    36:08
    Slovenky dostávají trest za příliš mnoho hráček na ledě!
     
    36:08
    Debnárová teď měla co dělat! Ránu Komone Itoové z levé strany tečovala Kohane Satoová a slovenská brankářka puk ramenem přizvedávala nad svou klec! Poté přišla střela z levé strany, po níž Debnárová přerušila hru.
     
    32:56
    Jedna z Japonek tvrdě vystřelila od modré čáry. Puk byl ještě tečován a těsně minul slovenskou svatyni!
     
    32:12
    Po chybě Slovenek v rohu za vlastní brankou mohla srovnat Sophia Odermattová. Hráčka se švýcarskými kořeny se dostala k volnému puku, obešla bránící hráčku a už byla sama před Debnárovou. Slovenská brankářka ji však skvěle vychytala!
    29:51 Nagomi MURAKAMIOVÁ - 3:2
     
    29:51
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonky skórují při signalizovaném vyloučení na straně soupeřek! Trest se tedy ukládat nebude. Při hře v šesti předvedly krásnou souhru. Na levé straně útočného pásma převzala puk Harua Umemoriová. Ta se rozhlédla a naservírovala puk před branku NAGOMI MURAKAMIOVÉ, proti jejíž svižné střele se už Debnárová přemístit nestačila – 3:2. Asistence: Harua Umemoriová a Juka Čudžová.
     
    26:32
    Vyloučení v týmu Japonsko:
    Kohane Satoová dostala trest za to, že vysekla protihráčce hokejku z rukou.
    20:16 Zuzana DOBIÁŠOVÁ - 3:1
     
    20:16
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Skvělý nástup slovenských děvčat do druhé třetiny! Rozehrávku obránkyně propustila na útočné modré Ema Tóthová ke kapitánce ZUZANĚ DOBIÁŠOVÉ. Ta udělala pár krůčků dopředu a ranou z vrcholu levého kruhu poslala kotouč ke vzdálenější tyčce japonské klece. Asistence: Nela Lopusanová.
    19:56 Lenka KARKOSKOVÁ - 2:1
     
    19:56
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky přesilovku nevyužily, skórují se ale krátce po jejím skončení! Přihrávku zpoza branky obdržela LENKA KARKOSKOVÁ. Ta sice zblízka trefila tělo Takenakaové, přes kterou však kotouč následně přepadl a nešťastně pro ni se snesl až za brankovou čáru. Svěřenkyně kouče Mosnára se tak radují 4 sekundy před přestávkou. Asistence: Nela Lopusanová.
     
    17:44
    Hina Fukujamaová je vyloučena za zbytečné hákování v útočném pásmu. Přesilovka pro Slovenky.
    14:17 Azumi NUMABEOVÁ - 1:1
     
    14:17
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Nagomi Murakamiová zavezla puk do útočného pásma. Tam nahrála doprava AZUMI NUMABEOVÉ, která vymetla bližší horní růžek nad lapačkou Debnárové – 1:1. Asistence: Nagomi Murakamiová a Juka Čudžová.
     
    11:04
    Slovenky v přečíslení 2 na 1. Juříková nahrála doprava Donovalové. Ta se ji ještě snažila kotouč vracet, což ale nedopustila obránkyně. Následné bekhendové zakončení Paulinyové skončilo vedle.
    09:08 Nela LOPUSANOVÁ - 1:0
     
    09:08
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Sotva jsem dokončil předchozí myšlenku, dostala se ke kotouči NELA LOPUSANOVÁ. Slovenská útočnice pak předvedla nádhernou individuální akci, kdy si obhodila bránící hráčku, z pravé strany se natlačila před brankářku a pověsila kotouč do pravého horního růžku z pohledu Takenakaové. Asistence: Ema Tóthová.
     
    1:55
    Uvidíme první slovenskou přesilovku. Vyloučena je Hina Fukujamaová – 2 min., podrážení.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 10. Lopusanová (Tóthová), 20. Karkosková (Lopusanová), 21. Dobiášová (Lopusanová), 49. Dobiášová (Lacková, Krákorová), 51. Dobiášová (Krákorová, Tóthová), 59. Lopusanová (TS) – 15. Numabeová (Murakamiová, Čudžová), 30. Murakamiová (Umemoriová, Čudžová), 56. Murakamiová (R. Satoová)


    Slovensko: Debnárová (Kubániová) – Macková, Krákorová, Galisová, Stern, Mandelíková, Halusková, Nogová, Mateičková – Tóthová, Dobiášová (C), Lopusanová – Blichová (A), Jancsoová (A), Karkosková – Taricsová, Benáková, Lacková – Juříková, Paulinyová, Donovalová.
    Trenér: Miroslav Mosnár

    Japonsko: Takenakaová (Sekigučiová) – Kišibeová, Čudžová, R. Satoová, K. Satoová (C), R. Tadaová, Teraučiová, Jošikawaová, Okumuraová – A. Tadaová, Tanabeová, Umemoriová (A) – Numabeová, Gotogová, Murakamiová – Itoová, Fukujamaová, Odermattová (A) – Asahinaová, Soneová.
    Trenér: Judžiro Kasahara

    Rozhodčí: Camaneová (LAT), Henrikssonová (SWE) – Ernstová (GER), Kostersová (NED)

    Diváci: 143
    bahis siteleri