Litoměřice – Sokolov 4:6 (kon.) | Třebíč – Vsetín 2:1 (kon.) | Přerov – Jihlava 4:3 (kon.)
Slavia – Prostějov 5:0 (kon.) | Kolín – Šumperk 3:2 (kon.) | Frýdek-M. – Poruba 2011 4:0 (kon.)
Pardubice B – Zlín 5:2 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
4:3 (1:1, 2:2, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Středa 11.01.2023, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Chance liga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký sobotní podvečer z přerovské MEO Arény. Dnes nás čeká utkání 37. kola tuzemské Chance ligy, v němž změří síly domácí HC ZUBR Přerov a hostující HC Dukla Jihlava. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.
     
    Přerov vs. Jihlava
    Několikrát během sezony je program druhé nejvyšší soutěže obohacen o takzvaný „vložený pondělek“. Stejně tomu i bylo na začátku tohoto týdne, kdy přerovští hokejisté dva dny po domácí bitvě se Zlínem vyrazili na vsetínský Lapač a odvezli si všechny tři body. Ani tentokráte však nebudou mít na odpočinek mnoho času, hned ve středu je totiž přijede prověřit jihlavská Dukla. Zubři s ní dokázali jednou zvítězit a jednou vyválčit bod, což je série, kterou také momentálně udržují už devět zápasů, během kterých vždy vystřídali vítězství s porážkou v nájezdech nebo prodloužení. Zda se jim tuto sérii podaří „narušit“ vítězstvím, se začne odkrývat od středečních 18 hodin v MEO Aréně.

    Svěřencům Roberta Svobody a Petra Dočkala se na začátku letošní sezony povedl málo vídaný kousek – souboje s jejich soupeři skončily hned šestkrát po sobě v prodloužení a tehdy u toho měla prsty také jihlavská Dukla. Za ni otevíral skóre svým zatím jediným gólem Tomáš Křehlík (1+4), MEO však před polovinou zápasu předvedlo rychlý obrat Antonínem Pechancem (7+14) a Danielem Ministrem (2+1). Ve 45. minutě vystřelil Jihlavě bod její nejlepší střelec Tomáš Harkabus (13+5) a druhý přidal Jiří Fronk (6+11). Odvetu v Pelhřimově začali lépe Zubři, když se na začátku trefil Filip Dvořák (3+6), srovnal však Otakar Šik (12+8). Jihlava byla v tomto střetu aktivnějším, leč méně šťastným celkem. Na trefu Jana Svobody (5+9) ze 41. minuty už reagovat nedokázala.

    V obou vzájemných duelech dokázali Hanáci proměnit vždy jednu přesilovku, což nakonec stálo za jejich bodovými zisky. V této disciplíně se v lize řadí k průměru (7. místo), zato jejich soupeř se s úspěšností 15,4 % řadí k nejhorším v lize (12. místo). Tým, který vede Viktor Ujčík s Karlem Nekvasilem se ale trápí i v druhé části speciálních formací – v oslabeních. Jihlava se v tomto případě opět řadí k nejčastěji inkasujícím, když nedokáže ubránit průměrně každou čtvrtou přesilovku soupeře, zato Zubři se po celou sezonu pyšní velmi dobrou defenzivní činností.

    Přestože přerovské hokejisty už několik týdnů zmítá výrazná marodka, v zápasech pravidelně bodují a na šestém místě už si vypěstovali náskok na předkolové pozice, které drží právě Jihlava. Forma celku z Vysočiny ovšem zdaleka tak „růžová“ není, naopak se blíží spíše k rudé. Dukla, která je letos prakticky v každém zápase hostem, před vánocemi vypadla z tempa a prohrála pětkrát z poslední šesti klání. Nestačila v Prostějově (2:3) ani „doma“ se Vsetínem (1:3). Stejným výsledkem podlehla také Třebíči, mezitím však zapsala především dva debakly 0:5 od Litoměřic a naposledy Kolína, proti čemuž může být úspěch se Sokolovem (4:3) satisfakcí pouze těžko.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Postava (Žurek) – Hrdinka, Chroboček, R. Černý, Gréč, Krisl (C), Dluhoš, Ševčík – Březina, Pechanec, Jak. Svoboda – Doležal (A), F. Dvořák, Okál – Indrák, Kratochvil, Jan Svoboda – Goiš, Macuh, Fencl.
    Trenér: Robert Svoboda

    HC Dukla Jihlava: Maláč (Beran) – Bilčík, Chvátal, Vala, F. Kočí, Dundáček, Haman – Harkabus (A), Skořepa (C), Pořízek – Křehlík, Menšík, T. Havránek – Cachnín, Juda, V. Brož – Tecl.
    Trenér: Viktor Ujčík

    Rozhodčí: Cabák, Rapák – Blažek, Veselý.
     
    Ještě před samotným zahájením dnešního duelu MEO Aréna ocení patrně nejslavnější Přerovany uplynulých týdnů – odchovance Stanislava Svozila, Tomáše Suchánka a Martina Ryšavého, kteří zářili na uplynulém MS juniorů v Kanadě, kde sahali po zlaté medaili!
     
    Trojice mladých reprezentantů má za sebou společné úvodní buly a utkání každou chvíli může začít. Domácí Zubři nastupují ve žlutých dresech, značně okleštěná sestava Jihlavy dnes přijela v trikotech s odstínem bordó, pro mužskou část čtenářů onlajnu – rudá.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Po úvodním buly míří kotouč za branku Postavy.
     
    00:20
    První zákrok si ale připisuje junior v opačné brance, Filip Maláč.
     
    00:51
    Menšík nastřeloval puk před branku, Havránek dobře tečoval, avšak vedle.
     
    01:57
    Chvátal zkoušel využít skrumáže před Postavou, kde se puk otřel o Pořízka a následně zamířil do tyče! Velké štěstí měl teď domácí brankář, který neměl mnoho prostoru k zákroku.
     
    02:41
    Skořepa kousek za modrou Zubrům puk pouze odevzdal, domácí ovšem zkazili rozehrávku a nechali se soupeřem ve vlastním pásmu zatlačit.
     
    03:06
    Přerovu se nadále nedaří vymanit z obranného pásma.
     
    03:23
    Nyní už modrožlutí mohou poslat na led čerstvé síly, od své branky bude rozehrávat Dukla.
     
    04:24
    Dobrý útok teď předvedlo zase MEO, konkrétně jeho druhá formace se v čele s Doležalem rozhodla hostům mírně zavařit a prověřit pozornost jejich defenzivy. Puk několikrát rozvlnil Maláčovu kasu, leč pouze zevnějšku.
     
    05:17
    Dukla právě vstřelila branku!
    Po pěti minutách hry tu máme úvodní branku večera, o kterou se postarali svěřenci Viktora Ujčíka! Přerovská defenziva nechala poměrně dost prostoru na puku Chvátalovi, který zpoza branky našel na kruhu uvolněného TOMÁŠE HARKABUSE a ten bleskově prostřelil Postavu! Asistecne: Marek Chvátal, Josef Skořepa.
    05:17 Tomáš HARKABUS - 0:1
     
    05:49
    Na opačné straně se po chybce uvolnil prostor zase před Černým. Se střelou však na rozdíl od Harkabuse otálel, a tak otestoval pouze Maláčův beton.
     
    06:44
    Průnik po pravém křídle předvedl Jakub Svoboda, jeho tvrdou ránu zneškodnil jihlavský brankář vyrážečkou.
     
    07:52
    Za vlastní brankou drží kotouč Bilčík, Jihlava může prostřídat a vrhnout se na rozehrávku.
     
    08:15
    Jihlava mohla jít do dvoubrankového vedení! Křehlík z kruhu skvěle našel Havránka, ten ale puk netrefil ideálně a odkrytou branku Postavy jemným přistrčením minul!
     
    10:10
    Za brankou Přerova probíhá přetlačovaná o kotouč, hra je velmi plynulá, už za sebou máme polovinu první třetiny.
     
    10:22
    Jihlava se teď díky důrazu na brankovišti ubránila přerovskému srovnání! Maláč se ocitl v méně hokejové pozici, čehož se snažil využít Březina s Pechancem, oběma z nich však hosté dokázali v dorážce na poslední chvíli zabránit!
     
    11:02
    Buly po levici Postavy.
     
    11:45
    Jan Svoboda měl dobrou pozici v mezikruží, jeho rána se ale mezi tři tyče nevešla!
     
    12:04
    Zakázané uvolnění hostujícího celku.
     
    12:41
    Zubři svého soupeře pořádně zatlačili, velkou šanci měl Fencl, Kočí mu ale v pádu skvěle zabránil!
     
    13:51
    Jihlava zklidňuje hru, Chvátal čeká s pukem za brankou na prostřídání spoluhráčů.
     
    14:11
    Po buly se na puk dostal Okál, i z těžké pozice dokázal na Maláče poslat puk, ten s ním však neměl žádné potíže.
     
    14:29
    Buly v pásmu Zubrů.
     
    15:15
    Jihlava opět začíná rozehrávku za Maláčem.
     
    15:58
    Černého příklep nebezpečně ztečoval Jakub Svoboda v mezikruží, Maláč ale puk sbalil mezi betony a připsal si velmi dobrý a především nelehký zákrok!
     
    16:07
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři dnes měli vícero gólových příležitostí, nakonec se však dostávají ke srovnání z méně nápadné akce! Krisl sebral puk u mantinelu a poslal jej před branku, kde viděl volného ZDEŇKA OKÁLA. Ten do trajektorie kotouče nastrčil svoji hůl a překonal Maláče, čímž se konečně dočkal a po návratu z marodky mohl oslavit svoji první trefu za přerovské Zubry! Asistence: Jiří Krisl, Jan Dluhoš.
    16:07 Zdeněk OKÁL - 1:1
     
    16:30
    Icing Jihlavy.
     
    16:58
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Rok Macuh – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Radek Pořízek – 2 min., nedovolené bránění.
     
    17:16
    Chvátal se opět ocitá za přerovskou brankou, odkud už dnes jednu gólovou akci vymyslel. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    17:39
    V dobré pozici byl Robert Černý, který vyslal i zajímavou střelu, ta ale nakonec o kousek přeletěla břevno Maláčovy branky.
     
    18:44
    Tecl si velmi dobrým pohybem vyklidil cestu a sjel si na osu pásma, odkud vyslal jedovatou střelu přímo do Postavovy lapačky! Ten se nyní blýskl zákrokem zejména pro oko hokejového fanouška.
     
    19:00
    Přesouváme se do poslední minuty první třetiny, oba celky už hrají v pěti mužích v poli.
     
    19:28
    Na buly ve vlastním pásmu byli úspěšnější Zubři.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Přestože dnes přijela hrát pouze na tři formace, začala hostující Jihlava lépe. Už ve druhé minutě měl Postava štěstí proti ztečovanému puku, v čase 5:17 už ale inkasoval. Za brankou měl dost prostoru Chvátal, který vymyslel pas na kruh Tomáši Harkabusovi a ten se nepokrytý z prvního doteku nemýlil. Oba celky měly v dalším průběhu vícero gólových šancí, druhý gól večera ale přišel nakonec z méně nápadné akce. Krislovo nahození od mantinelu si v 17. minutě vyhlídl Zdeněk Okál, který jemným přiklepnutím oslavil první trefu za MEO a srovnal stav na 1:1. Druhá třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Po buly zamířil puk do pásma Zubrů, ti si jej vybojovali za brankou.
     
    21:14
    Na modré čáře vystřelil zápěstím Kočí, jeho ránu Postava dobře viděl a pohlídal ji lapačkou.
     
    21:24
    Ofsajd Jihlavy.
     
    22:44
    Nadále sledujeme bojovný hokej, ve kterém se mnoho nepřerušuje.
     
    23:30
    V rohu přerovského pásma probíhá přetlačovaná o kotouč, sudí nechávají hru běžet.
     
    24:25
    Zubři se po nahození ani napodruhé nedokázali probojovat na kotouč v útočném pásmu. O obsazení soupeřova teritoria se nyní pokusí Dukla.
     
    24:51
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ve druhém dějství jsme toho zatím mnoho neviděli, nyní tu ale máme opětovné vedení Jihlavy a opět u toho stojí TOMÁŠ HARKABUS! Ten zkusil vystřelit zápěstím z pravého kruhu přes couvajícího obránce Přerova a trefil se přesně k tyči! Asistence: Filip Dundáček, Filip Haman.
    24:51 Tomáš HARKABUS - 1:2
     
    26:25
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Zdeněk Okál – 2 min., hákování.
     
    26:48
    Michal Postava předvedl důležitý zákrok, když vysledoval křížnou přihrávku Skořepy a včas se přesunul proti ráně Harkabuse!
     
    27:33
    Přerov se poté ale dokázal dostat na kotouč a nakonec ještě mohl zahrozit Macuh, jenž byl hledán před Maláčem.
     
    27:53
    Dukla se snaží o opětovné dobytí pásma.
     
    28:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    A to se jí velice rychle daří s gólovou třešničkou! Po pravém křídle kotouč na dostřel Postavy bleskově dovezl Brož, nabruslil si za branku a využil zamrzlé přerovské obrany, která nedokázala uhlídat Cachnína s MIROSLAVEM JUDOU. Druhý jmenovaný dostal gól naservírovaný na zlatém podnose, když jednoduše doklepával do zcela odkryté branky. Asistence: Richard Cachnín, Vítězslav Brož.
    28:03 Miroslav JUDA - 1:3
     
    29:03
    Buly po levici Maláče.
     
    29:58
    Zubři si dobrým počínáním vybojovali útočné pásmo, podél modré čáry nabil Krislovi Dluhoš. Puk letěl mimo.
     
    30:18
    Dvořák hledal zpoza branky Doležala, puk však pouze proletěl modrým půlkruhem před Maláčem.
     
    30:52
    Aktivnější střídání Zubrů mírně vykolejilo Jihlavu, ta se dopouští zakázaného uvolnění.
     
    30:58
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři dokázali uspět na vhazování po icingu a dostávají se na rozdíl jedné branky! Macuh zazářil ve své oblíbené disciplíně, buly, Goiš dostal puk na brankoviště a zde se činil JAN FENCL, který se dnes stává druhým hráčem v modrožlutém dresu, který oslavil první trefu v přerovském áčku! Asistence: Jiří Goiš, Rok Macuh.
    30:58 Jan FENCL - 2:3
     
    32:23
    Ševčík poslal puk o plexisklo pouze přes všechny čáry, odpískáno zakázané uvolnění.
     
    33:01
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Tomáš Harkabus – 2 min., držení.
     
    34:01
    První minuta v přesile se Zubrům příliš nevydařila, kotouč ale mají v útočné třetině ve svém držení.
     
    34:25
    Přerov právě vstřelil branku!
    Statická obrana Jihlavy oslabení neustála a také Zubři využívají svoji přesilovou hru! Dlouho si puk pouze předávali, nakonec se ale odvážili střílet a po zásluze sklízí ovoce! Chroboček rozdával puky v pozici posledního hráče a jeden takový předal na pravý kruh také DAVIDU BŘEZINOVI, jenž se příklepem bez přípravy zapisuje mezi střelce utkání a vyrovnává stav utkání! Asistence: David Chroboček, Jakub Svoboda.
    34:25 David BŘEZINA - 3:3
     
    35:31
    Zubři mohli slavit rychlý obrat! Do bleskového úniku se dostal navrátilec z marodky Matouš Kratochvil, puk ale nedostal do Maláčovy branky, nýbrž pouze nad ni!
     
    35:51
    Zakázané uvolnění domácích.
     
    36:29
    Goiš hledal před branku najíždějícího Fencla, ten v klinči s Chvátalem nemohl zakončovat.
     
    36:50
    MEO mělo k dispozici stoprocentní příležitost! Jihlavská obrana pod tlakem kupí chyby a jednu takovou mohl potrestat Chroboček, který dostal luxusní pas od Jakuba Svobody, zcela odkrytou branku ale minul, jelikož se mu puk nesvezl po holi tak, jak by si zřejmě předstravoval!
     
    37:22
    Vhazování v pásmu Přerova.
     
    38:02
    A Jihlava doslova hoří, Hanáci měli další obrovskou šanci! Ze skrumáže před Maláčem se radovat nemohli, puk z ní ale vyplaval k volnému Černému, který by měl situaci poměrně jednoduchou, nebýt Cachnína, který se ze sevření vymanil a na poslední chvíli předvedl důležitý obranný zákrok!
     
    38:29
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Tomáš Harkabus – 2 min., nedovolené bránění.
     
    39:00
    S ohlášením poslední minuty druhé třetiny Jakub Svoboda prudkou střelou, která se sklouzává po mantinelu, vyhostil své spoluhráče z útočného pásma.
     
    39:20
    Okál střílel zápěstím, Maláč schoval puk ve výstroji.
     
    39:58
    Okál krásně našel Černého, ani ten odkrytou část branky netrefí, jelikož mu puk na holi nesedl!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství navázalo na plynulou hru, tentokráte však bez větších šancí a najednou zničehonic opět udeřil Tomáš Harkabus. Ladně proklouzl do pásma Zubrů a střelou přes beka se z větší vzdálenosti prosadil podruhé v zápase. Zanedlouho hrálo MEO ve čtyřech. V defenzivě odvádělo dobrou práci a dokonce se mohl prosadit Macuh, Jihlava ale nakonec odskočila o dva góly. Brož rychle zavezl puk do pásma a využil zamrzlé defenzivy, kde přes Cachnína do prázdné kasy pohodlně doklepával Miroslav Juda. Přerov však na sebe s odpovědí dlouho čekat nenechal, ve 31. minutě totiž snížil Jan Fencl, který rovněž oslavil první trefu za Zubry poté, co Macuh uspěl na buly a Goiš mu přichystal pozici k dorážení zblízka. O další dvě minuty později bylo opět srovnáno. Domácí kombinovali v přesilovce, jenže jim chyběla střelba. Nakonec však na výzvu Chrobočka zareagoval z pravého kruhu David Březina a ranou bez přípravy přidal další využitou početní převahu. Jihlava od srovnání často chybovala a Přerov na ni vyrukoval s dalšími čtyřmi gólovkami, do sirény už se ale skóre neměnilo. Třetí třetina začne přibližně v 19:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Na buly jsou úspěšnější domácí.
     
    40:31
    V samém závěru přesilovky mohli jít Zubři poprvé v zápase do vedení! Doležal krásným pasem z rohu našel před branku sjíždějícího Okála, toho ale Mačál perfektním přesunem vychytal!
     
    41:46
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    41:54
    Po buly se poblíž přerovské branky angažoval Cachnín, Postava zareagoval hbitě.
     
    42:34
    Okál zamířil po buly před branku, kam na teč vybízel Hrdinka. Puk proletěl těsně mimo.
     
    42:42
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    David Vala – 2 min., držení.
     
    43:11
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hned na úvod oslabení sice Havránek vyvezl kotouč ven, Zubři se ale vrátili do pásma, usadili se a poprvé jdou v zápase do vedení! Puk se dostal před branku, kde Pechancovu ránu nejprve Maláč vyrazil, na dorážku ROKA MACUHA do odkryté části branky už ale nedosáhl! Asistence: Antonín Pechanec, David Březina.
    43:11 Rok MACUH - 4:3
     
    44:27
    S pukem na hokejce čeká za vlastní brankou Robert Černý.
     
    45:30
    Jihlavští mají problémy s přechodem přes vlastní modrou.
     
    45:48
    Dobré napadání Přerova jim činí problémy, a tak se pokračuje v bojích o kotouč poblíž Maláče.
     
    46:07
    Nepříjemné momenty v MEO Aréně, které zabolí za hlavního sudího nejen všechny chlapy. Odražený kotouč totiž skončil v choulostivých místech, tak věřme, že bolest brzy odezní a arbitr se vrátí do dnešního utkání.
     
    47:22
    Hra už pokračuje dál, Postava musel kotouč přikrýt lapačkou, aby zamezil případným dorážkám dotěrných hráčů soupeře.
     
    47:22
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Rok Macuh – 2 min., hákování.
     
    47:33
    Zubři se na úvod oslabení osvobozují vyhozením.
     
    48:00
    A druhý puk ven z obranné třetiny odpaluje domácí kapitán Krisl.
     
    48:50
    Dukla už kombinuje v útočném pásmu.
     
    49:07
    Pechanec si při bránění počínal neopatrně, Jihlava hraje v signalizované početní výhodě.
     
    49:09
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Antonín Pechanec – 2 min., podrážení.
     
    49:22
    Zubři už jsou zpátky ve čtyřech. Jihlava kratičkou dvojnásobnou výhodu nevyužila, když neuspěla na buly a Krisl vyhodil.
     
    49:46
    A puk je opět u Maláče.
     
    49:53
    A další nepříjemný moment, za Maláčovou brankou zůstal ležet jeden z hostujících hráčů, do akce se dali také zdravotníci, nakonec ale nebyli potřeba. Za doprovodu spoluhráčů Filip Haman dokulhal na střídačku. Doufejme, že bude brzy v pořádku, jelikož hlavní sudí už své zranění rozkroku rozchodil.
     
    51:09
    Zubři s vypětím všech sil dokázali dlouhé slepené oslabení přečkat a náležitě jsou odměnění jásotem ochozů. Dukla přesilovky nesehrála vůbec dobře.
     
    51:25
    Buly před pásmem Jihlavy.
     
    53:21
    A potřetí v tomto dějství po přerušení zůstává na ledě ležet jeden z aktérů. Po rozhodčím a Hamanovi jde nyní o přerovského zástupce Davida Chrobočka, který se jen těžko zvedá z rohu vlastního pásma. Domácí bek míří rovnou do kabin, jeho zranění by pro Zubry byla citelným zásahem do už tak oslabené soupisky.
     
    53:51
    Velmi šikovně to teď provedl Okál, který obkroužil jihlavské obránce, ti však také nechávají na ledě maximum a nakonec domácím zabránili ve střelbě z vylepšené pozice.
     
    54:06
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Matyáš Gréč – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Radek Pořízek – 2 min., hrubost.
     
    54:40
    Pokračuje se ve podruhé v tomto zápase ve čtyřech na obou stranách, průnik Davida Březiny končí na jihlavské defenzivě.
     
    55:37
    Doležal šikovně hledal Černého, který si zaklesnutý se soupeřem sjížděl před branku. Nakonec došlo k teči, jež jen proletěla brankovištěm!
     
    56:06
    Gréč i Pořízek, kteří si před chvílí vjeli do vlasů za přerovskou brankou, jsou zpátky na ledě. Oba celky v plném počtu.
     
    56:49
    Černého rozehrávka od Fencla vyletěla na jihlavskou střídačku. Hra bude pokračovat ve středním pásmu.
     
    57:11
    Cachnínovo nahození Postava lapil, buly se odehraje po jeho levé ruce.
     
    57:11
    A Jihlava to necelé tři minuty před koncem zkusí na vhazování v útočném pásmu v šesti bez brankáře!
     
    57:17
    Dukla na buly uspěla, Chvátalova střela skončila pouze ve výstroji domácího gólmana a celá situace se tak může odehrát znovu.
     
    57:20
    Další vhazování mířilo za hosty, puk ale projel pouze mezi obránci, a tak hosté z Vysočiny o pásmo přicházejí.
     
    57:49
    Skořepa neproměnil tutovku! Obtočil se podél brankoviště, za ležícího Postavu ale kotouč nezasunul!
     
    58:06
    Zubři už mohli slavit pojišťující pátou branku, hra však byla těsně před tím přerušena pro přihrávku rukou. Buly před pásmem Přerova.
     
    58:46
    Zubři předvádějí skvělou obětavost, ze které málem vyplynula trefa Krisla, ten ale branku přes celé hřiště o malý kousek minul! Zakázané uvolnění.
     
    58:55
    Jihlava byla po buly blízko srovnání, nějakým zázrakem ale Skořepa puk do branky nedopravil! Další icing domácích.
     
    59:14
    Ani druhý Krislův pokus se mezi tři tyče nevejde, další zakázané uvolnění Přerova. Sledujeme dramatický závěr!
     
    59:24
    Okálovi ve středním pásmu zabránil svojí holí Harkabus! Jihlava ale o útočné pásmo přišla a musí zabrat, pokud chce z Hané odvézt body.
     
    Konec zápasu.
     
    Na samém konci druhé přesilovky mohli jít Zubři do vedení. Doležal krásným pasem našel Okála, proti němu se ale dobře přesunul Maláč v jihlavské brance. Na branku se však ve třetí třetině znovu nemuselo čekat dlouho. Březina v přesilovce vystřelil od modré a Pechancova dorážka se od Maláče odrazila k Roku Macuhovi, který doklepnutím puku do branky dokonal obrat. Hosté posléze promarnili dvojici slepených přesilovek a kvalitní hokejová bitva se blížila ke konci. V něm musela zabrat Jihlava, která tři minuty před závěrem odvolala Maláče z branky, v dramatickém závěru ale Přerov velkou obětavostí uhájil tříbodový zisk.
     
    Já se s vámi tímto z přerovské MEO Arény loučím a budu se těšit zase příště! Na počtenou! (20:25:09)
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 17. Okál (Krisl, Dluhoš), 31. Fencl (Goiš, Macuh), 35. Březina (Chroboček, Jak. Svoboda), 44. Macuh (Pechanec, Březina) – 6. Harkabus (Chvátal, Skořepa), 25. Harkabus (Dundáček, Haman), 29. Juda (Cachnín, V. Brož)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Žurek) – Hrdinka, Chroboček, R. Černý, Gréč, Krisl (C), Dluhoš, Ševčík – Březina, Pechanec, Jak. Svoboda – Doležal (A), F. Dvořák, Okál – Indrák, Kratochvil, Jan Svoboda – Goiš, Macuh, Fencl.
    Trenér: Robert Svoboda

    HC Dukla Jihlava: Maláč (Beran) – Bilčík, Chvátal, Vala, F. Kočí, Dundáček, Haman – Harkabus (A), Skořepa (C), Pořízek – Křehlík, Menšík, T. Havránek – Cachnín, Juda, V. Brož – Tecl.
    Trenér: Viktor Ujčík

    Rozhodčí: Cabák, Rapák – Blažek, Veselý
    thejrc.org