Litoměřice – Sokolov 4:6 (kon.) | Třebíč – Vsetín 2:1 (kon.) | Přerov – Jihlava 4:3 (kon.)
Slavia – Prostějov 5:0 (kon.) | Kolín – Šumperk 3:2 (kon.) | Frýdek-M. – Poruba 2011 4:0 (kon.)
Pardubice B – Zlín 5:2 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
4:3 (1:1, 2:2, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Středa 11.01.2023, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Chance liga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:24
    Okálovi ve středním pásmu zabránil svojí holí Harkabus! Jihlava ale o útočné pásmo přišla a musí zabrat, pokud chce z Hané odvézt body.
     
    59:14
    Ani druhý Krislův pokus se mezi tři tyče nevejde, další zakázané uvolnění Přerova. Sledujeme dramatický závěr!
     
    58:55
    Jihlava byla po buly blízko srovnání, nějakým zázrakem ale Skořepa puk do branky nedopravil! Další icing domácích.
     
    58:46
    Zubři předvádějí skvělou obětavost, ze které málem vyplynula trefa Krisla, ten ale branku přes celé hřiště o malý kousek minul! Zakázané uvolnění.
     
    57:49
    Skořepa neproměnil tutovku! Obtočil se podél brankoviště, za ležícího Postavu ale kotouč nezasunul!
     
    57:11
    A Jihlava to necelé tři minuty před koncem zkusí na vhazování v útočném pásmu v šesti bez brankáře!
     
    55:37
    Doležal šikovně hledal Černého, který si zaklesnutý se soupeřem sjížděl před branku. Nakonec došlo k teči, jež jen proletěla brankovištěm!
     
    54:06
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Matyáš Gréč – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Radek Pořízek – 2 min., hrubost.
     
    49:09
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Antonín Pechanec – 2 min., podrážení.
     
    47:22
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Rok Macuh – 2 min., hákování.
    43:11 Rok MACUH - 4:3
     
    43:11
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hned na úvod oslabení sice Havránek vyvezl kotouč ven, Zubři se ale vrátili do pásma, usadili se a poprvé jdou v zápase do vedení! Puk se dostal před branku, kde Pechancovu ránu nejprve Maláč vyrazil, na dorážku ROKA MACUHA do odkryté části branky už ale nedosáhl! Asistence: Antonín Pechanec, David Březina.
     
    42:42
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    David Vala – 2 min., držení.
     
    40:31
    V samém závěru přesilovky mohli jít Zubři poprvé v zápase do vedení! Doležal krásným pasem z rohu našel před branku sjíždějícího Okála, toho ale Mačál perfektním přesunem vychytal!
     
    39:58
    Okál krásně našel Černého, ani ten odkrytou část branky netrefí, jelikož mu puk na holi nesedl!
     
    38:29
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Tomáš Harkabus – 2 min., nedovolené bránění.
     
    38:02
    A Jihlava doslova hoří, Hanáci měli další obrovskou šanci! Ze skrumáže před Maláčem se radovat nemohli, puk z ní ale vyplaval k volnému Černému, který by měl situaci poměrně jednoduchou, nebýt Cachnína, který se ze sevření vymanil a na poslední chvíli předvedl důležitý obranný zákrok!
     
    36:50
    MEO mělo k dispozici stoprocentní příležitost! Jihlavská obrana pod tlakem kupí chyby a jednu takovou mohl potrestat Chroboček, který dostal luxusní pas od Jakuba Svobody, zcela odkrytou branku ale minul, jelikož se mu puk nesvezl po holi tak, jak by si zřejmě předstravoval!
     
    35:31
    Zubři mohli slavit rychlý obrat! Do bleskového úniku se dostal navrátilec z marodky Matouš Kratochvil, puk ale nedostal do Maláčovy branky, nýbrž pouze nad ni!
    34:25 David BŘEZINA - 3:3
     
    34:25
    Přerov právě vstřelil branku!
    Statická obrana Jihlavy oslabení neustála a také Zubři využívají svoji přesilovou hru! Dlouho si puk pouze předávali, nakonec se ale odvážili střílet a po zásluze sklízí ovoce! Chroboček rozdával puky v pozici posledního hráče a jeden takový předal na pravý kruh také DAVIDU BŘEZINOVI, jenž se příklepem bez přípravy zapisuje mezi střelce utkání a vyrovnává stav utkání! Asistence: David Chroboček, Jakub Svoboda.
     
    33:01
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Tomáš Harkabus – 2 min., držení.
    30:58 Jan FENCL - 2:3
     
    30:58
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři dokázali uspět na vhazování po icingu a dostávají se na rozdíl jedné branky! Macuh zazářil ve své oblíbené disciplíně, buly, Goiš dostal puk na brankoviště a zde se činil JAN FENCL, který se dnes stává druhým hráčem v modrožlutém dresu, který oslavil první trefu v přerovském áčku! Asistence: Jiří Goiš, Rok Macuh.
    28:03 Miroslav JUDA - 1:3
     
    28:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    A to se jí velice rychle daří s gólovou třešničkou! Po pravém křídle kotouč na dostřel Postavy bleskově dovezl Brož, nabruslil si za branku a využil zamrzlé přerovské obrany, která nedokázala uhlídat Cachnína s MIROSLAVEM JUDOU. Druhý jmenovaný dostal gól naservírovaný na zlatém podnose, když jednoduše doklepával do zcela odkryté branky. Asistence: Richard Cachnín, Vítězslav Brož.
     
    26:48
    Michal Postava předvedl důležitý zákrok, když vysledoval křížnou přihrávku Skořepy a včas se přesunul proti ráně Harkabuse!
     
    26:25
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Zdeněk Okál – 2 min., hákování.
    24:51 Tomáš HARKABUS - 1:2
     
    24:51
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ve druhém dějství jsme toho zatím mnoho neviděli, nyní tu ale máme opětovné vedení Jihlavy a opět u toho stojí TOMÁŠ HARKABUS! Ten zkusil vystřelit zápěstím z pravého kruhu přes couvajícího obránce Přerova a trefil se přesně k tyči! Asistence: Filip Dundáček, Filip Haman.
     
    18:44
    Tecl si velmi dobrým pohybem vyklidil cestu a sjel si na osu pásma, odkud vyslal jedovatou střelu přímo do Postavovy lapačky! Ten se nyní blýskl zákrokem zejména pro oko hokejového fanouška.
     
    16:58
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Rok Macuh – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Radek Pořízek – 2 min., nedovolené bránění.
    16:07 Zdeněk OKÁL - 1:1
     
    16:07
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři dnes měli vícero gólových příležitostí, nakonec se však dostávají ke srovnání z méně nápadné akce! Krisl sebral puk u mantinelu a poslal jej před branku, kde viděl volného ZDEŇKA OKÁLA. Ten do trajektorie kotouče nastrčil svoji hůl a překonal Maláče, čímž se konečně dočkal a po návratu z marodky mohl oslavit svoji první trefu za přerovské Zubry! Asistence: Jiří Krisl, Jan Dluhoš.
     
    15:58
    Černého příklep nebezpečně ztečoval Jakub Svoboda v mezikruží, Maláč ale puk sbalil mezi betony a připsal si velmi dobrý a především nelehký zákrok!
     
    12:41
    Zubři svého soupeře pořádně zatlačili, velkou šanci měl Fencl, Kočí mu ale v pádu skvěle zabránil!
     
    11:45
    Jan Svoboda měl dobrou pozici v mezikruží, jeho rána se ale mezi tři tyče nevešla!
     
    10:22
    Jihlava se teď díky důrazu na brankovišti ubránila přerovskému srovnání! Maláč se ocitl v méně hokejové pozici, čehož se snažil využít Březina s Pechancem, oběma z nich však hosté dokázali v dorážce na poslední chvíli zabránit!
     
    08:15
    Jihlava mohla jít do dvoubrankového vedení! Křehlík z kruhu skvěle našel Havránka, ten ale puk netrefil ideálně a odkrytou branku Postavy jemným přistrčením minul!
    05:17 Tomáš HARKABUS - 0:1
     
    05:17
    Dukla právě vstřelila branku!
    Po pěti minutách hry tu máme úvodní branku večera, o kterou se postarali svěřenci Viktora Ujčíka! Přerovská defenziva nechala poměrně dost prostoru na puku Chvátalovi, který zpoza branky našel na kruhu uvolněného TOMÁŠE HARKABUSE a ten bleskově prostřelil Postavu! Asistecne: Marek Chvátal, Josef Skořepa.
     
    01:57
    Chvátal zkoušel využít skrumáže před Postavou, kde se puk otřel o Pořízka a následně zamířil do tyče! Velké štěstí měl teď domácí brankář, který neměl mnoho prostoru k zákroku.
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 17. Okál (Krisl, Dluhoš), 31. Fencl (Goiš, Macuh), 35. Březina (Chroboček, Jak. Svoboda), 44. Macuh (Pechanec, Březina) – 6. Harkabus (Chvátal, Skořepa), 25. Harkabus (Dundáček, Haman), 29. Juda (Cachnín, V. Brož)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Žurek) – Hrdinka, Chroboček, R. Černý, Gréč, Krisl (C), Dluhoš, Ševčík – Březina, Pechanec, Jak. Svoboda – Doležal (A), F. Dvořák, Okál – Indrák, Kratochvil, Jan Svoboda – Goiš, Macuh, Fencl.
    Trenér: Robert Svoboda

    HC Dukla Jihlava: Maláč (Beran) – Bilčík, Chvátal, Vala, F. Kočí, Dundáček, Haman – Harkabus (A), Skořepa (C), Pořízek – Křehlík, Menšík, T. Havránek – Cachnín, Juda, V. Brož – Tecl.
    Trenér: Viktor Ujčík

    Rozhodčí: Cabák, Rapák – Blažek, Veselý
    ocianews.com