Tampa – Columbus 6:3 (kon.) | NY Rangers – Minnesota 4:3 (2:1 po s.n.) | Carolina – New Jersey 3:5 (kon.)
Buffalo – Seattle 3:4 (kon.) | Pittsburgh – Vancouver 5:4 (kon.) | Detroit – Winnipeg 7:5 (kon.)
NY Islanders – Dallas 1:2 (0:1 po s.n.) | St. Louis – Calgary 4:3 (po pr.) | Arizona – San Jose 2:4 (kon.)
Colorado – Florida 4:5 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
6:3 (2:0, 1:1, 3:2)
Columbus Blue Jackets
Středa 11.01.2023, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:34
    Columbus právě vstřelil branku! Tampa darovala soupeři další gól. Kučerov přenechal ve středním pásmu kotouč KIRILLOVI MARČENKOVI, který tak jel rychle na Vasilevského. Jeho rána byla sice sražena Černákovou holí na mantinel, ale od něj se kotouč odrazil zpět na Marčenka, který ho vsunul do branky.
    53:48 Ross COLTON - 6:2
     
    53:48
    Tampa právě vstřelila branku! Lightning pokračují ve skórování! Nyní to po delší době byla jiná formace, a to ta třetí. Maroon nahodil z levé strany na Merzlikinse, ten kotouč vyrazil, ovšem rychle se u něj zjevil ROSS COLTON, který ho v mžiku do odkryté branky poslal. Asistence: Pat Maroon a Nick Paul.
    52:22 Brayden POINT - 5:2
     
    52:22
    Tampa právě vstřelila branku! Další přesilovkový gól domácích a už to vypadá, že je definitivně rozhodnuto. Kučerov naservíroval kotouč na střed pro BRAYDENA POINTA, který si ho v jízdě přehodil na bekhend a náramně zakončil. Asistence: Nikita Kučerov.
    46:33 Nikita KUČEROV - 4:2
     
    46:33
    Tampa právě vstřelila branku! Opět se opakuje předchozí scénář. Po snížení Columbusu Tampa rychle odpovídá také gólem. NIKITA KUČEROV si s Hedmanem několikrát vyměnil kotouč přes osu, nakonec to ale vzal na sebe a rychle vypálil k bližší tyči. Asistence: Victor Hedman a Steven Stamkos.
    44:35 Tim BERNI - 3:2
     
    44:35
    Columbus právě vstřelil branku! Tampa vyrobila ve svém obranném pásmu velkou hrubku. Z rohu kluziště jeden z jejich hráčů poslal kotouč na střed do mezikruží, kam si ale sjel TIM BERNI, který krásnou střelou snížil. Jednalo se o jeho první branku i první bod v NHL. Asistence: Patrik Laine.
    30:25 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 3:1
     
    30:25
    Tampa právě vstřelila branku! Domácí si dvoubrankové vedení berou rychle zpět! A měl to na svědomí VLADISLAV NAMĚSTNIKOV, který se dostal do samostatného úniku, středem najel na Merzlikinse, stáhl si kotouč doprava na bekhend a zasunul ho jednoduše po ledě do volné branky. Asistence: Pierre-Édouard Bellemare.
    27:04 Gavin BAYREUTHER - 2:1
     
    27:04
    Columbus právě vstřelil branku! Columbusu se podařilo snížit. Kotouč si na modré čáře vzal GAVIN BAYREUTHER, který si s ním trochu popojel a následně vypálil. Jeho rána nebyla zas tak nebezpečná, ovšem trefila hokejku Hagela, čímž byla trajektorie puku trochu vychýlena a ten tak zapadl za Vasilevského. Asistence: Jack Roslovic a Patrik Laine.
    09:05 Nick PAUL - 2:0
     
    09:05
    Tampa právě vstřelila branku! Floridští vedou již o dvě trefy! Kučerov odstřeloval soupeřovu branku třikrát v rychlém sledu. Jeho poslední ránu skvěle tečoval NICK PAUL, který tak kotouč poslal mezi brankářovy betony. Asistence: Nikita Kučerov a Victor Hedman.
    01:40 Nikita KUČEROV - 1:0
     
    01:40
    Tampa právě vstřelila branku! Domácí se rychle dostávají do vedení. NIKITA KUČEROV zavezl kotouč po pravé straně do útočného pásma. Pak se otočil, předal puk Hagelovi. Ten ho ještě poposunul na Černáka, jenž z dálky pálil. Právě Kučerov ale ještě sjel před Merzlikinse a jeho kotouč tečoval pod víko. Asistence: Erik Černák a Brandon Hagel.

    Jiří Polášek

    Branky a nahrávky: 2. Kučerov (Černák, Hagel), 10. Paul (Kučerov, Hedman), 31. Naměstnikov (Bellemare), 47. Kučerov (Hedman, Stamkos), 53. Point (Kučerov), 54. Colton (Maroon, Paul) – 28. Bayreuther (Roslovic, Laine), 45. Berni (Laine), 57. Marčenko


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Bogosian, Hedman (A), Černák, Cole, Perbix, Sergačjov – Kučerov (A), Point, Hagel – Killorn, Stamkos (C), Cirelli – Maroon, Paul, Colton – Perry, Bellemare, Naměstnikov.
    Trenér: J. Cooper

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Greaves) – M. Bjork, Peeke, Gudbranson, Berni, A. Boqvist, Bayreuther – Bemström, K. Johnson, J. Gaudreau (A) – Laine, Roslovic, Nyquist (A) – Olivier, Kuraly, L. Foudy – Marčenko, Sillinger, Meyer.
    Trenér: B. Larsen

    Rozhodčí: D. O'Rourke, K. Rehman
    thejrc.org