Val. Meziříčí – Kopřivnice 2:5 (kon.) | Nový Jičín – Opava 2:0 (kon.) | Znojmo – Vyškov 3:2 (kon.)
SHKM Hodonín – Vel. Meziříčí 2:1 (po pr.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 6:5 (kon.) | Letňany – Hronov 9:2 (kon.)
Benátky n/J – Vrchlabí 1:9 (kon.) | Tábor – Příbram 4:5 (1:2 po s.n.) | Písek – Kobra 5:1 (kon.)
Klatovy – Cheb 4:0 (kon.) | Děčín – Jablonec n/N 7:3 (kon.) | Mostečtí Lvi – Chomutov 1:2 (kon.)
Řisuty – Ústí n/L 5:6 (kon.)
konec
HC Řisuty
5:6 (1:4, 4:1, 0:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 11.01.2023, 19:30 • VSH Slaný, Zimní stadion • 2. liga skupina Západ • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Zdravím vás u závěrečného 30. kola základní části 2. hokejové ligy. Ledový stánek ve Slaném bude v jeho rámci hostit duel domácího týmu HC Řisuty proti hostům HC Slovan Ústí nad Labem. Karty jsou rozdány, buldoci míří do skupiny o předkolo play-off, zatímco Slovan do skupiny o pořadí v play-off, nicméně i tak budou chtít jistě oba týmy zakončit základní část vítězně.
     
    Řisutský celek už téměř s jistotou zakončí základní část na třináctém místě tabulky. Za sebou nechal Jablonec nad Nisou, Klatovy a Hronov. Středočeskému týmu poměrně dlouho trvalo než se odlepil od dna tabulky. Svou roli v tomto určitě má současná buldočí vítězná vlna. Řisuty v posledních čtyřech kláních totiž neztratily ani bod a postupně si poradily s Pískem, Klatovy, Hronovem a pražskou Kobrou. Tahounem řisutské ofenzivy je zkušený Vítězslav Bílek, který má na kontě už dvacet gólů a 22 gólových nahrávek. Díky tomu se také dostal do první desítky nejproduktivnějších hráčů druholigové západní skupiny.
     
    Slovan se drží na stejné vítězné vlně jako jeho soupeř. Na kontě má taktéž čtyři vítězné zápasy, v jeho případě ale všechny na domácí půdě. Severočeši v nich našli recept na Cheb, Benátky nad Jizerou, Příbram a Vrchlabí. Díky tomu zakončí Ústečtí zcela jistě základní část na páté příčce. Šesté Vrchlabí na ně má ztrátu už sedmi bodů, zatímco Slovan ztrácí na čtvrtý Chomutov body tři. I ofenziva Ústí nad Labem se spoléhá na matadory ve svých řadách. Ten nejproduktivnější je Jaroslav Roubík s osmnácti góly a 21 nahrávkami. O pouhý gól méně pak má Jan Rudovský. Doplnil je ještě o něco mladší Martin Tůma, kterému vycházely především gólové nahrávky. Těch má na kontě už 23, zatímco gólových tref o deset méně.
     
    Předchozí vzájemný zápas:

    8. 11. 2022, 15. kolo: HC Slovan Ústí nad Labem – HC Řisuty 7:2
    Branky a nahrávky:
    1. Kordule (Tůma, Trefný), 11. Roubík (Rudovský, Drtina), 19. Šefl (Kučera, Prošek), 22. Kučera (Kordule, Šefl), 38. Trefný (Kordule, Záruba), 44. Tůma (Záruba, Kordule), 59. Kordule (Costa, Tůma) – 32. Petráš (Bílek, Potěchin), 55. Okegawa (Řepka, Petráš).
    Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0.
    Střely na branku: 43:20. Diváků: 614.

    Sestava Slovanu: Cikánek – Šefl, Trefný, Drtina, Vodička, Funk, Vacík, Záruba – Berčík, Costa, Prošek, Kordule, Tůma, Kučera, Roubík, Damašek, Rudovský, Smola.

    Sestava Řisut: Šubrt – Pokorný, Potěchin, Janda, Strnad – Výrut, Sýkora, Okegawa, Petráš, Řepka, Keszi, Bláha, Chamrád, Janeček, Křepelka, Rendla, Bílek.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Řisuty: Petržílka (Pánek) – Zich, Janda, Pokorný, Řepka, Malovický, Strnad, Potechin – Routa, Rendla, Chamrád, Okegawa, Sýkora, Pejchal, Křepelka, Výrut, Bílek (C).
    Trenér: Pavel Křepelka

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Cikánek) – Drtina (A), Vacík, Záruba, Trefný (C), Funk, Šefl, Bartoň – Costa, Roubík, Tůma (A) – Kordule, Kuchynka, Rudovský – Damašek, Bartoš, Smola – Berčík.
    Trenér: Jan Čaloun

    Rozhodčí: Hacaperka – Žídek, Hlinka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    První buly připadlo na hokejky hostujícího týmu. Slovan se takřka ihned vydal do prostoru před Hynkem Petržílkou. Ten si již po 23 vteřinách hry připisuje první zákrok.
     
    00:32
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ústečtí jdou do vedení! Zadovku od Štěpána Kuchynky převzal na hranici pravého kruhu PAVEL KORDULE, který naprosto přesně z první zavěsil směrem k vzdálenější tyči řisutské branky. Asistence: Štěpán Kuchynka a Jan Rudovský.
    00:32 KORDULE - 0:1
     
    01:42
    Po vhazování v levém kruhu se puk dostal dozadu na připraveného Jiřího Drtinu. Ten od mantinelu poslal dalekonosnou střelu, avšak gólman Petržílka nyní zůstal ve střehu.
     
    02:27
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Celkem rychle přichází i druhá branka Slovanu! JAROSLAV ROUBÍK stál těsně před brankovištěm domácího týmu, kde převzal přihrávku od mantinelu a ihned jí poslal směrem za záda gólmana Řisut. Asistence: Martin Tůma a Kale Costa.
    02:27 ROUBÍK - 0:2
     
    02:46
    O brejk z vlastní třetiny se pokusil Michail Potechin. Ústečtí ho ale zadrželi ve středním pásmu a zastavili i jeho pokus o vyhození puku dopředu k Davidu Stahlovi. Hra se tedy opět vrátila před buldočí klec.
     
    03:58
    První únik Řisut do útočného pásma. Postaral se o něj Jan Výrut, který ale za modrou narazil na dvoučlenný obranný val z řad hostů. Tentokrát se ale buldokům daří držet poblíž Stahlovy klece i nadále.
     
    04:58
    Jaroslav Roubík našel přihrávkou zpoza branky Adama Bartoně. Ten prověřil Petržílkovu pozornost důraznou ranou od modré. Gólman Řisut ovšem dokázal tuto situaci přečíst a puk polapil.
     
    05:16
    Přihrávka na Costu stojícího přesně mezi dvěma bránícími hráči Řisut Slovanu příliš nevyšla. Zachránit situaci se ještě pokusil Dominik Vacík, výsledkem je ovšem výjezd domácích proti Stahlovi.
     
    06:26
    Rudovský lehce přiklepl puk Martinu Berčíkovi, který následně křižmo vystřelil z pravého kruhu. Hynek Petržílka byl ale v tomto případě úspěšnější a kotouč vyrazil.
     
    07:17
    Buldoci se ve třech chopili rozehrávky za vlastní brankou.
     
    07:33
    Řisuty právě vstřelily branku!
    I domácí se dočkali vstřelené branky! DAVID ROUTA se utrhl po úspěšné buldočí kombinaci střemhlav proti Davidu Stahlovi, jehož překonal povedeným blafákem k levé tyči, čímž snížil na rozdíl jediné branky. Asistence: Jonáš Křepelka a Pavel Řepka.
    07:33 ROUTA - 1:2
     
    08:08
    Aktivnější je momentálně domácí tým, přičemž David Stahl měl v jednu chvíli hodně na mále. Pomohla mu ovšem obrana Slovanu, která dokázala odrazit puk letící do odkrytého prostoru u levé tyčky branky hostů.
     
    08:59
    Příliš dlouho kličkoval Routa s pukem na modré čáře ve snaze dostat se dopředu, až mu sudí odpískali postavení mimo hru.
     
    09:06
    Smolovu nahrávku už v první chvíli zastavil Jonáš Křepelka, Řisutským se posléze povedlo dostat se do útočného pásma a Stahl musel zasahovat proti střele z pravého kruhu.
     
    09:50
    Do ofsajdu se tentokrát dostal Slovan. Martin Tůma vyrazil dopředu příliš rychle.
     
    10:07
    Střelu Dominika Vacíka možná trochu nečekaně svým tělem zablokoval Jan Strnad. Pro větší klid pak Petržílka přidržel kotouč na ledové ploše.
     
    10:59
    Martin Berčík blízko dalšího gólu! Využil nepřesnosti v souhře Řisut a mezikružím si najížděl tváří v tvář gólmanu Petržílkovi. Tentokrát byl ovšem úspěšnější maskovaný muž v buldočí brance, který pokryl puk svou lapačkou.
     
    11:56
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Pavel Řepka – TS, držení.
     
    11:56
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Trestného střílení se chopil JAN RUDOVSKÝ, který si s pukem najel k pravé tyčce, odkud obloučkem překonal gólmana Petržílku a vrátil Slovanu dvoubrankový náskok.
    11:56 RUDOVSKÝ - 1:3
     
    12:52
    Jiří Drtina se s pukem vysunul až na modrou dělící střední pásmo od útočného. Zde nahodil puk podél mantinelu dopředu, čímž se o něj rozhořel souboj.
     
    13:48
    Vítězslav Bílek z kruhu vystřelil přes Drtinu směrem na Stahla. Bránící hráč Slovanu ovšem nedopustil, aby puk dolétl na gólmana. Následně ještě hosté otočili hru zpět k Petržílkovi.
     
    14:58
    Překvapivá střela Michaila Potechina od modré čáry! Puk dolétl až ke Stahlovi, který v poslední možné chvíli reagoval svými betony a vyrazil jej nad sebe.
     
    15:49
    Řisutští rozehráli celkem v klidu. Bez větších problému se dostali i do útočné třetiny. Zde ovšem o kotouč rychle přišli.
     
    16:39
    Jonáš Křepelka si už stavěl puk na střelu po samostatném úniku po pravém křídle. Svou hůl ale při nápřahu zvedl příliš vysoko, čímž promáchl. Cenné vteřiny pak využila ústecká obrana k přisvojení si puku na svou stranu.
     
    17:40
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Už čtvrtý gól z hole ústeckých hokejistů! JAKUB TREFNÝ našel volnou skulinu u bližší tyče řisutské svatyně, do níž se mu povedlo dotlačit kotouč. Asistence: Jan Rudovský a Pavel Kordule.
    17:40 TREFNÝ - 1:4
     
    18:17
    Jaroslav Roubík vyslal dopředu Vacíka. K němu si ovšem sjela hned čtveřice hráčů Řisut, čímž i on sám posunul puk dopředu na Martina Tůmu. Tomu ovšem nevyšlo zpracování a šance Slovanu vzala za své.
     
    19:28
    Slibně si najížděl do útočného pásma Pavel Kordule. I on byl ale následně zachycen v postavení mimo hru.
     
    19:40
    V závěru třetiny ještě velká akce Řisut! Chamrádovu přihrávku od mantinelu využil David Routa, který se dostal do prostoru mezi kruhy. Tečí poslal puk na branku. Stahl ho sice vyrazil, avšak zcela pod kontrolou ho neměl. I tak ovšem Ústečtí situaci uhlídali.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Do první třetiny vstoupil jednoznačně lépe hostující celek, který se už po třech minutách hry dostal do dvoubrankového náskoku. Domácím Řisutům se ale posléze povedlo snížit, díky čemuž byly po zbytek třetiny Slovanu rovnocenným soupeřem. I tak ale musí v druhé části zápasu dohánět ztrátu třech branek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Buly připadlo tentokrát hráčům Řisut. Ti už ale po devíti vteřinách vyhodili na zakázané uvolnění a vhazuje se tak poblíž Petržílkovy klece.
     
    20:27
    Z vnější hranice pravého kruhu prověřil Petržílkovu pozornost Kale Costa. Gólmanovi buldoků se tentokrát povedlo vyrazit puk svými betony.
     
    21:05
    Nadějná rozehrávka Slovanu vyslala dopředu Pavla Korduleho. Ten si najel podél mantinelu do útočného pásma, kde ale neměl komu nahrát.
     
    21:54
    Řisuty se osvobodily a přenesly hru na opačný konec ledové plochy. Ke střele se dostal Petr Janeček, který vyslal na Stahla důraznou střelu z prostoru mezi kruhy. Brankáři hostů se ale povedlo puk vyrazit.
     
    22:56
    Ondřej Damašek se chytře zastavil s pukem ve snaze najít vhodný moment pro přihrávku na Roubíka. Ten byl ovšem příliš rozjetý a kotouč o malý moment nestihl. I tak ale Slovan pokračuje poblíž branky Řisut.
     
    23:32
    Nadějná střela Martina Tůmy z levého kruhu! Ústecký forvard poslal slibný kotouč pod víko řisutské svatyně. Proti němu se ale Hynek Petržílka blýskl velmi pěkným zákrokem svou lapačkou.
     
    24:16
    Na druhé straně se o slovo přihlásil Michail Potechin, který poslal tvrdý kotouč na Stahla od modré čáry. V tomto případě ale dokázal brankář hostů podržet puk na ledové ploše.
     
    24:20
    Po následném buly další střela a další zákrok Davida Stahla, kterým přidržel puk. Vhazuje se znovu po jeho levici.
     
    24:34
    Hostům se povedlo přenést hru blíže k Petržílkově brance, kde ovšem odevzdali puk do moci domácích Řisut.
     
    25:24
    Přihrávku Jana Smoly poslal od mantinelu směrem k brance Dan Bartoš. Pukem ovšem našel zcela přesně lapačku Petržílky.
     
    25:30
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Po vhazování přichází další gól Slovanu! Ústečtí se dokázali rychle obtočit kolem branky a po rychlé kombinaci přesně zavěsil puk mezi tři tyče DOMINIK VACÍK. Asistence: Jaroslav Roubík
    25:30 VACÍK - 1:5
     
    25:54
    Šestá branka Slovanu na sebe nemusela nechat dlouho čekat! Gólman Petržílka nechal za sebou na brankové čáře zapomenutý kotouč. Ke štěstí domácích si toho včas nevšiml nikdo z hráčů Slovanu a nedoklepl puk za jeho záda. Strážce řisutské svatyně následně situaci pokryl.
     
    26:58
    Z těsné blízkosti brankoviště se pokusil puk mezi tři tyče umístit Štěpán Kuchynka. V obou případech ale Petržílka reagoval svými betony.
     
    27:24
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Nedáš – dostaneš se tentokrát projevilo v plné míře! Dva neúspěšné pokusy Kuchynky, následná polapená dělovka Rudovského předznamenala rychlý brejk Řisut, po kterém dokázal umístit puk za záda ležícího gólmana Stahla MICHAIL POTECHIN a vrátil buldoky na dostřel třech branek. Asistence: Ondřej Sýkora a Yuya Okegawa.
    27:24 POTECHIN - 2:5
     
    29:07
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Další gól v brance hostů! Křepelka totiž posunul puk na modrou čáru, kde byl Pavel Řepka. Ten rychle vystřelil a těsně před Stahlem střelu tečoval do sítě DAVID ROUTA! Asistence: Pavel Řepka a Jonáš Křepelka.
    29:07 ROUTA - 3:5
     
    29:57
    K volnému puku si najel Pavel Kordule, který s ním také vyjel dopředu. Na cestě si poradil se Sebastianem Jandou, při zakončení ale poslal puk příliš vysoko nad branku Hynka Petržílky.
     
    30:56
    Drtinovu ránu od modré sklepl hokejkou Jonáš Křepelka. Buldoci se díky tomu dostali k puku a vrátili hru poblíž svatyně Davida Stahla.
     
    31:55
    Kuchynkovu střelu od modré se pokusil těsně před Petržílkou tečovat Pavel Kordule. Hynek Petržílka ale zavčasu vložil do kotouče svou hokejku a akci si pohlídal.
     
    32:37
    Rychlou Berčíkovu přihrávku zpoza branky nasměroval zpět dopředu Karel Šefl, který ale tímto pokusil nastřelil jen boční síť Petržílkovy klece.
     
    33:22
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Řisutští se čím dál tím více přibližují k vyrovnanému stavu! Další rychlý brejk a další vydařenou kombinaci tentokrát doklepl za Stahlova záda ADAM ZICH. Asistence: Petr Janeček a Aleš Chamrád.
    33:22 ZICH - 4:5
     
    34:47
    Ondřej Sýkora si najel zcela sám před branku Davida Stahla a z těsné blízkosti se mu pokusil umístit kotouč mezi betony! Tentokrát ovšem gólman hostů dokázal puk mezi nimi sevřít a další branku neinkasoval.
     
    35:01
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jakub Trefný – 2 min., hrubost.
     
    35:22
    V přesilovce si zatím buldoci počínají poměrně aktivně. S pukem na holi se drží celkem blízko Stahlovy branky a Ústečtí mají co dělat.
     
    35:55
    Řisutští se stáhli na vnější obvod útočné třetiny, po jehož hraně si přihrávají.
     
    36:14
    Řisuty právě vstřelily branku!
    A využitím přesilovky se vracejí zpátky do hry! Rychlý pas od modré dopředu převzal na hranici brankoviště PETR JANEČEK, který v první možné chvíli vymetl odkrytý prostor u levé tyče Stahlovy klece. Asistence: Sebastian Janda a David Routa.
    36:14 JANEČEK - 5:5
     
    36:14
    Hosté v plném počtu.
     
    37:26
    Domácí se vrátili s pukem do vlastní třetiny, kde zahájili další rozehrávku proti Stahlově svatyni.
     
    37:56
    Buldočímu ataku se hosté ubránili jen za cenu vyhození kotouče na zakázané uvolnění.
     
    38:23
    Kale Costa se marně snažil probít podél mantinelu ven ze třetiny, dva bránící hráči Řisut na něj byli až příliš. Toho využil Matěj Malovický, který puk převzal a sám se ze středního pásma dostal až k osamocenému zakončení. Stahl ovšem nyní sevřel puk ve svém náručí.
     
    39:17
    Jan Smola narazil na modré čáře při přechodu do útoku na bránícího hráče Řisut, který převzal puk do své moci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tahle třetina se naopak výrazně lépe povedla domácímu týmu. Slovan se sice jako první dočkal gólu zásluhou Dominika Vacíka, pak ale přišla rychlá řisutská odpověď a posléze další smršť branek, díky které je stav před závěrečnou třetinou vyrovnaný.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Po prvním vyhraném buly vrátili Řisutští puk za vlastní branku.
     
    40:37
    Jan Rudovský vystavil velmi nadějný pokus pro Pavla Korduleho! Ten ovšem se zpracováním kotouče příliš dlouho otálel, načež rozezvonil pouze horní tyč brankové konstrukce.
     
    41:29
    Znovu Kordule, který se tentokrát řítil sám. Cestu mu ale zablokoval jeden z bránících hráčů Řisut, kvůli čemuž se forvard Slovanu ani nedostal k možnosti zakončení.
     
    42:24
    Bartošovo nahození kotouče od modré s odrazem o mantinel našlo pouze hůl hráčů domácího týmu. Díky tomu se buldoci sehráli a vydali do prostoru poblíž Davida Stahla.
     
    43:24
    Jan Smola zablokoval střelu Jana Strnada od modré čáry. Puk se tak vznesl až do ochranné sítě nad brankou Davida Stahla.
     
    43:41
    Hosté se díky souhře všech třech útočníků dostali do útočného pásma. Zde ale proti nim stála poměrně dobře připravená obrana Řisut, která jim znemožnila dostat se k zakončení.
     
    44:51
    Richard Záruba vyslal dalekonosnou ránu od mantinelu a modré čáry. Jeho pokusu ovšem chyběla přesnost, čímž se kotouč pouze proletěl o kus vedle Petržílkovy svatyně.
     
    46:01
    Jan Rudovský se dlouho držel s kotoučem na holi u mantinelu v útočném pásmu. Na střelu ale našel lépe postaveného Dominika Vacíka, který poslal na branku rychlou ránu od modré. Puk si to ovšem zamířil těsně vedle bližší tyče.
     
    46:39
    Korduleho teč za sebe našla pouze hůl řisutského hráče.
     
    47:22
    Petr Janeček se zjevil sám proti Davidu Stahlovi, za jehož záda se pokusil dopravit rychlý pas od mantinelu. I jeho ovšem v tomto případě zradila přesnost, kvůli které puk rozvlnil pouze boční síť klece Slovanu.
     
    48:18
    Dominiku Vacíkovi při kombinaci ujel puk dozadu do volného prostoru. I tak ho ale dokázal uhájit před dojíždějícím Vítězslavem Bílkem a hosté se znovu vydali do útočné situace.
     
    48:56
    Pavel Kordule při obloukovitém průjezdu přes střední pásmo s pukem na holi postupně nabíral rychlost ve snaze atakovat řisutskou klec. O to tvrdší však musel být jeho pád na led, když mu svým tělem na modré vystavil stopku Matyáš Rendla.
     
    50:06
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Dlouhý nápor ze strany ústeckého týmu nakonec nese kýžené ovoce a hosté jdou opět do vedení! V těsné blízkosti levé tyče se dobře umístil MARTIN BERČÍK a doklepl za záda gólmana Petržílky pas od Trefného. Asistence: Jakub Trefný.
    50:06 BERČÍK - 5:6
     
    51:25
    Rychlé Rudovského vytažení kotouče na Tůmu se hráčům Slovanu příliš nepovedlo. Následně to tedy právě Rudovský vzal na sebe a poslal na Petržílku dělovku od mantinelu. Gólman Řisut ale dokázal kotouč vyrazit.
     
    52:47
    Velká chyba Kalea Costy v rozehrávce umožnila Ondřejovi Sýkorovi samostatný výjezd proti Davidu Stahlovi. Exústecký forvard v barvách Řisut ovšem tentokrát na připraveného brankáře hostů vyzrát nedokázal.
     
    53:00
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Kryštof Pejchal – 2 min., faul kolenem.
     
    53:08
    První zákrok Hynka Petržílky v úvodním oslabení svého týmu. Čelit musel důrazné Rudovského dělovce od modré, kterou ovšem dokázal udržet u těla.
     
    54:01
    Další Rudovského střela tentokrát na Petržílku propadla přes stínícího hráče Řisut. Proto ani její vyražení betony nečinilo strážci řisutské svatyně příliš problémů.
     
    54:25
    Chytře to myslel Pavel Kordule, když poslal rychlý křižný pas přes mezikruží na Martina Berčíka. Ten si ale nedokázal včas puk zpracovat a utekl mu tak vhodný moment k vystřelení.
     
    55:00
    Domácí v plném počtu.
     
    55:32
    Buldoci se díky další rychlé kombinaci dostali do útočné třetiny. Zde se dařilo držet kotouč Davidu Routovi, který také vystavil slibnou střeleckou příležitost pro Vítězslava Bílka. Kapitán Řisut ale o malý kousek minul.
     
    56:17
    Jan Rudovský si nejprve zastavil Výruta a díky tomu ho obehrál, pak ale poslal puk na rozjetého Tůmu, kterého právě Výrut dokázal zastavit a o kotouč obrat.
     
    57:04
    Zadovka od Korduleho na Richarda Zárubu. Jeho nahození dopředu a teč Martina Berčíka. Povedená akce ze strany hostů, avšak Berčíkovi k v zakončení chyběly potřebné centimetry.
     
    58:35
    Richard Záruba nedopustil, aby se David Routa dostal ke kotouči. Naopak Slovan otočil hru a snaží se ještě navýšit vedení.
     
    59:27
    Při svém nájezdu přes kruh dopředu Jaroslav Roubík podklouzl. K puku se tedy opět dostal domácí tým, který rychle přesunul těžiště hry ke Stahlovi.
     
    59:53
    Oddechový čas pro tým HC Řisuty.
     
    59:53
    Poslední útok třetí třetiny zkusí buldoci bez gólmana!
     
    59:57
    Ke střele od modré se dostal Adam Zich, Ústeckým se jí ale povedlo zblokovat.
     
    59:58
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Jan Křepelka – 2 min., krosček.

    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Richard Záruba – 2 min., hrubost.
     
    Konec zápasu.
     
    Tohle vítězství je pro hostující tým jedno z těch šťastnějších. Ač se to po první třetině absolutně nezdálo, domácí Řisuty se dokázaly vrátit zpátky do hry a poměrně dlouho sahaly po možnosti uspět popáté v řadě. Nakonec ale tečku jejich nadějím uštědřil Martin Berčík a Slovan tak na závěr základní části veze ze Slaného tříbodový zisk. (21:40:06)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 8. Routa (Křepelka, Řepka), 28. Potechin (Sýkora, Okegawa), 30. Routa (Řepka, Křepelka), 34. Zich (Janeček, Chamrád), 37. Janeček (Janda, Routa) – 1. Kordule (Kuchynka, Rudovský), 3. Roubík (Tůma, Costa), 12. Rudovský (TS), 18. Trefný (Rudovský, Kordule), 26. Vacík (Roubík), 51. Berčík (Trefný)


    HC Řisuty: Petržílka (Pánek) – Zich, Janda, Pokorný, Řepka, Malovický, Strnad, Potechin – Routa, Rendla, Chamrád, Okegawa, Sýkora, Pejchal, Křepelka, Výrut, Bílek (C).
    Trenér: Pavel Křepelka

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Cikánek) – Drtina (A), Vacík, Záruba, Trefný (C), Funk, Šefl, Bartoň – Costa, Roubík, Tůma (A) – Kordule, Kuchynka, Rudovský – Damašek, Bartoš, Smola – Berčík.
    Trenér: Jan Čaloun

    Rozhodčí: Hacaperka – Žídek, Hlinka

    Diváci: 135
    thejrc.org