Švýcarsko – Japonsko 5:0 (kon.) | Švédsko – Slovensko 6:1 (kon.) | Finsko – Česko 3:2 (kon.)
konec
Švédsko
6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Slovensko
Čtvrtek 12.01.2023, 16:10 • Östersund Arena • Mistrovství světa žen do 18 let • Čtvrtfinále
Partner:
     
    První čtvrtfinálový souboj zvládly lépe švédské hokejistky, které Slovensko dnes porazily jednoznačným poměrem 6:1. Slovenky na první branku stačily zareagovat parádou Lopušanové, ale pak už to byla jasná švédská dominance. Poslední semifinalista turnaje vzejde z dvojice Česko – Finsko.

    Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost, na počtenou! (18:15:14)
     
    Konec zápasu.
     
    58:59
    Švédky si závěrečné minuty tohoto klání užívají. Drží kotouč a rozhodně se nikam neženou.
     
    58:06
    Svenssonová předvedla dobrou práci, když si najela na střed kluziště a pak hledala spoluhráčku, ale pobídka byla vypíchnuta.
     
    57:02
    Lopušanová se sympaticky prodrala středem kluziště ke střele bekhendem, o pár centimetrů ale minula horní růžek.
     
    56:05
    Švédsko si přihrávalo kotouč ve středním pásmu. Poté jen nahodilo směrem dopředu a jelo střídat.
     
    54:59
    Natt Och Dagová vyslala od modré čáry zápěstím celkem kvalitní střelu, která byla tečovaná, ale nakonec nezapadla mezi tři tyče.
     
    54:10
    Slovensko poslalo přes všechny čáry kotouč na zakázané uvolnění. Utkání se už z obou stran pouze dohrává, to je evidentní.
     
    53:36
    Beňáková z levého kruhu vystřelila po ledě. Franková dokázala včas zaklapnout betony a po delší době si připsala zákrok.
     
    52:52
    Švédky se dostaly před branku soupeřova celku. Vypadalo to, že by mohlo vzniknout přečíslení, avšak žabička nebyla úplně ideální.
     
    51:04
    Karkošková na chvíli zůstala osamocena před brankou, avšak pobídku spoluhráčky promáchla.
     
    50:16
    Před bránou Slovenska došlo k zajímavé teči, ale kotouč se nakonec odrazil příhodněji pro hokejistky v modrých dresech, které tak posedmé neinkasovaly.
     
    49:57
    Po další pěkné kombinaci Švédek se do velké šance před brankovištěm dostala Hallinová. Trefila však jen a pouze boční síť.
     
    49:28
    Slovenkám se nepovedla rozehrávka, je tady zakázané uvolnění.
     
    48:35
    Na řadu přichází komerční pauza. Do konce utkání zbývá necelých dvanáct minut.
    47:50 Hilda SVENSSONOVÁ - 6:1
     
    47:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je to už o pět branek! Markströmová si přidržela kotouč za bránou a před ni pak vybídla HILDU SVENSSONOVOU, která už měla po své kličce do bekhendu snadnou práci. 6:1. Asistence: Mira Markströmová a Jenna Rauniová.
     
    47:26
    Jungakerová se opět dostala do útočného pásma. O chvíli později zkusila štěstí střelou zápěstím Svenssonová.
     
    46:22
    Hallinová se ke střele dostala na levém kruhu, kam dostala přihrávku zpoza brány. O pár centimetrů horní tyč přestřelila.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 8. Anderssonová (Lindebergová, Gustafssonová), 13. Rauniová (Jungakerová, Hedqvistová), 24. Leijonhielmová (Natt Och Dagová), 31. Natt Och Dagová (Markströmová, Rauniová), 41. Hedqvistová (Hallinová), 48. Svenssonová (Markströmová, Rauniová) – 10. Lopušanová (Donovalová)


    Švédsko: Franková (Henrikssonová) – Aleniusová, Jungakerová (A), Lindebergová, Godingová, Natt Och Dagová, Rauniová, Sohrnerová – Leijonhielmová, Hedqvistová (A), Hallinová – Markströmová, Svenssonová, Gustafssonová – Utbultová, Anderssonová, Lindellová (C) – Hellmanová, Rehnová, Bergeby Hallbecková – Lindqvistová
    Trenér: Andreas Karlsson

    Slovensko: Debnárová (Kubaniová) – Macková, Krákorová, Stern, Gálisová, Halušková, Mandelíková, Mateičková, Nogová – Lopušanová, Tóthová, Dobiašová (C) – Jancsóová (A), Blichová (A), Karkošková – Taricsová, Beňáková, Lacková – Paulínyová, Donovalová, Juríková
    Trenér: Miroslav Mosnár

    Rozhodčí: Hanveltová (USA), Svobodová (CZE) – Hájková (CZE), Wangová (CHN)
    thejrc.org