Skalica – Levice 2:3 (kon.) | Vlci Žilina – Trnava 5:2 (kon.) | Martin – Žiar nad Hronom 4:3 (po pr.)
Brezno – Modré Krídla 1:2 (kon.) | Dubnica – Humenné 4:3 (kon.) | Topoľčany – Pov. Bystrica 4:6 (kon.)
po prodl.
HK VITAR Martin
4:3 (1:1, 1:0, 1:2 - 1:0)
MŠK Žiar nad Hronom
sk Pátek 13.01.2023, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ján Šimko (tréner MŠK Žiar nad Hronom): "Chlapcom nechcem nič vyčítať. Siahli si na dno síl, niektorí s horúčkami. Stálo nás to nesmierne úsilie, mali sme problém dostať hráčov do zostavy s tým, že nám z večera do rána vypadli štyria hokejisti. Do kabíny sa vkradol vírus. Navzdory všetkému sme podali kvalitný výkon počas celých 60 minút. Vzhľadom k stavu, v akom sa ako tím nachádzame, nemám chlapcom čo vytknúť. Kto mohol dnes za Žiar nastúpiť, nastúpil. Samozrejme, človeka to mrzí, vrátane tretej tretiny, v ktorej sme hrali výborne a Martin do ničoho nepúšťali. Okrem tretieho gólu sme mali i ďalšie príležitosti. Ono sa to opakuje, ak si pozrieme predošlé zápasy, že po individuálnej chybe sa súper dostane ku gólu. Človeka i chlapcov to zamrzí, keď si necháme streliť vyrovnávajúci gól. Z celkového hľadiska však naďalej riešim celkovú situáciu, ktorá vyplýva z toho, že hráči, ktorí nastúpili, urobili maximum pre víťazstvo. Otvorene poviem, že sme veľké očakávania pred stretnutím nemali. Ako ale ubiehal čas a videl som u hráčov chcenie, pričom hra mala svoju kvalitu, je samozrejmé, že sme si chceli uchmatnúť viac ako jeden bod. Všetkých nás preto mrzí, že súper dokázal vyrovnať. V predĺžení sme siahali na ďalší bod, ktorý by sme si za predvedený výkon určite zaslúžili. Pred najbližšími stretnutiami sa nepozeráme na to, či nás čaká posledný tím tabuľky alebo vedúce mužstvo. My ideme od zápasu k zápasu, máme svoje problémy, ktoré verím, že zvládneme a situácia sa obráti v náš prospech. Okrem toho, že mužstvo potrebujeme zdvihnúť nielen herne, ale aj psychicky, musíme vyriešiť zdravotný problém. Je toho na nás dosť, na hráčoch ale vidím veľké chcenie, od ktorého sa budeme odrážať, či už to bude súper z čela alebo z konca tabuľky."

    Rudolf Jendek (tréner HK VITAR Martin): "Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper. Pozreli sme si spoločne videozáznam, vedeli sme, že tím má nového trénera pod ktorého vedením bude chcieť tím výkonnostne stúpať. To isté očakávam aj od našich hráčov, zmenu a vyššiu aktivitu. V stretnutí sme videli, že nám to bude chvíľu trvať. Po každom strelenom góle sme sa paradoxne dostávali pod tlak, pričom by to malo byť naopak. Bolo vidieť, že niekoľko prehratých zápasov v minulosti zanechalo na hráčoch stopy. V stretnutí sa bojovalo do poslednej chvíle, chalanom patrí vďaka za to, že sa nám podarilo doviezť zápas do víťazného konca. Nielen v poslednej, aj v predchádzajúcich dvoch tretinách sa v našom prípade striedali lepšie momenty s horšími. Mali sme niekoľko dobrých príležitostí po ktorých nás pre zmenu dokázal zatlačiť súper. Častokrát sme sa ocitali v situáciách, s ktorými sme si nevedeli poradiť. V našej hre je ešte veľmi veľa systémových vecí, v ktorých sa potrebujeme zdokonaliť aby to hráči mali v zápasoch jednoduchšie. Chalanom nechýba bojovnosť, potrebujeme si ale našou snahou pritiahnuť v rozhodujúcich chvíľach šťastie na našu stranu. Pred najbližšími stretnutiami očakávame návrat jedného či dvoch hráčov do zostavy. Uvidíme už onedlho. Sú to všetko lídri mužstva, ktorí vedia podržať puk a ukľudniť hru, čo ako tím veľmi potrebujeme. Všetci však budeme naďalej pracovať na tom, aby naša hra bola lepšia a Martin sa vrátil na miesta, na ktoré patrí. Chceme sa prezentovať aktívnou, agresívnou hrou, atraktívnou pre diváka."

    Viktor Fekiač (útočník MŠK Žiar nad Hronom): "Konečne to bolo z našej strany dobré stretnutie. Mali sme viac z hry, viac príležitostí, opäť sa ale v konečnom dôsledku zápas lámal na tom istom. Na individuálnych chybách, ktoré súper trestal. Tretia tretina nebola z našej strany zlá. Prehrávali sme 2:1 a podarilo sa nám otočiť skóre na 2:3. Vedenie sme si ale neustriehli, prišla chyba, ktorú domáci využili. Získaný bod zo stretnutia má pre nás určite cenu, vzhľadom k jeho vývoju nás ale mrzí, že sme nezískali všetky tri. Pred najbližšími zápasmi nerozlišujeme proti komu nastupujeme. S každým súperom chceme uspieť, vyhrávať a zbierať body. V tejto sezóne sme mali už viacero nepriaznivých sérií, nielen túto 5-zápasovú, takže musíme vývoj zlomiť v náš prospech a dostať sa na víťaznú vlnu."

    Tomáš Nauš (útočník HK VITAR Martin): "Je určite príjemné vrátiť sa takto do zápasového rytmu po dvoch mesiacoch, kedy ste zranený a iba trénujete bez hokejovej praxe. Som rád za gól i za to, že som chalanom pomohol. Teším sa z víťazstva, dúfam, že to takto pôjde ďalej. Nový tréner nás tlačí dopredu, včerajší tréning bol zameraný na streľbu, hru pred bránkou, jednoducho na to, aby sme boli efektívnejší. Škoda tretej tretiny, stále ešte nie sme ako tím skonsolidovaní, chýbajú nám niektorí hráči. Prechod do útočného pásma, rovnako ako hra v obrane ešte nie sú ideálne. Čaká nás ešte veľa práce, vieme, čo musíme pre to urobiť, aby sme mohli byť s našou hrou spokojní. Máme pred sebou náročný program. Už v nedeľu nás čaká ďalší súper. Musíme sa dobre zregenerovať, verím, že najbližšie zápasy zvládneme. Vieme, kde sme nedávno stratili body, napríklad aj v Topoľčanoch. Tieto najbližšie stretnutia preto musíme zvládnuť, každý jeden zápas je pre nás dôležitý a my urobíme všetko pre zisk troch bodov." (22:24:55)
     
    Martin zvíťazil nad Žiarom 4:3 po predĺžení. Góly: 12. Nauš (Semaňák, Dírer), 26. Petran (Fafrák, Dírer), 48. Lahtinen, 64. Poliaček (Semaňák, Dírer) – 13. Fekiač (Jakúbek), 42. Demiters (Fekiač, Valigura), 45. Gábor (Václav, Suchý).
     
    Koniec zápasu.
     
    63:08
    Martin dal gól! Rozhodnutie v predĺžení o ktoré sa postaral FRANTIŠEK POLIAČEK po sólo akcii, ktorou sa prebil útočným pásmom. Asistencie si pripisujú Martin Semaňák a Matej Dírer.
     
    63:04
    Semaňák v súboji s Valigurom. Puk končí v rohu klziska.
     
    62:28
    Roman Vaňo nevystrelil. Vrátil puk Lahtinenovi.
     
    62:01
    Petran zabránil Fekiačovi v zakončení. Puk sa vracia na domáce hokejky.
     
    61:40
    Naušov pokus zblokoval Fekiač. Domáci sa musia vrátiť späť.
     
    61:12
    Fafrák prenechal puk Dírerovi. Jeho zakončenie gól neprinieslo.
     
    60:59
    Ďalekonosný pokus Valiguru. Vyskúšal pozornosť brankára.
     
    60:31
    Paulíny sa zrazil s Demitersom. Súboj sa odohral ešte v strednom pásme.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Tretia tretina poslala duel do predĺženia. Domácim sa podarilo po otočení skóre zo strany hostí vyrovnať, čo znamená, že sa bude hrať o extra bod.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:59
    Vyhodený puk zásluhou Jakúbeka. Zápas sa končí.
     
    59:41
    Juščák na Ďurinu. Ten mohol z tesnej blízkosti rozhodnúť.
     
    59:25
    Bobčekom nahodený puk. Dorážať chcel Poliaček, ktorého zrazil jeden z hosťujúcich hráčov.
     
    58:46
    Roman Vaňo spolu s Fafrákom. Dvaja proti dvom.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 12. Nauš (Semaňák, Dírer), 26. Petran (Fafrák, Dírer), 48. Lahtinen, 64. Poliaček (Semaňák, Dírer) – 13. Fekiač (Jakúbek), 42. Demiters (Fekiač, Valigura), 45. Gábor (Václav, Suchý)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Mešár, Charvát – Semaňák, Petran – Bobček, Dvořák – Belica – Poliaček, Paulíny, Lahtinen – Vaňo R., Dírer, Fafrák – Ďurina, Juščák, Nauš – Siakeľ, Vaňo D., Sleziak
    Trenér: Rudolf Jendek

    MŠK Žiar nad Hronom: Noskovič (Sluka) – Kobolka, Demiters – Pač, Gabri – Nádašdi, Lopejský – Kleja – Jakúbek, Fekiač, Gábor – Valigura, Suchý, Václav – Chlepčok, Halama, Kováč – Tatár, Zorvan, Hlinka
    Trenér: Ján Šimko

    Rozhodčí: Smrek, Tornay – Pribula, Beniač, Majling (inštruktor)

    Diváci: 1122
    ocianews.com