Havířov – Přerov 2:4 (kon.) | Vsetín – HK MD Šumperk 5:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Slavia 2:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HC Slavia Praha
Neděle 15.01.2023, 18:00Liga juniorů • 28. kolo
Partner:
     
    Příjemný nedělní večer! Ze zimního stadionu v Kotlině vás srdečně vítám u sledování on-line přenosu zápasu BK Havlíčkův Brod – HC Slavia Praha, který se odehraje v rámci 28. kola Ligy juniorů. Utkání začíná v 18:00.
     
    BK Havlíčkův Brod

    Mladým Bruslařům se v probíhajícím soutěžním ročníku mezi nabitou konkurencí dobře daří. Z předešlých pěti soutěžních zápasů se hned třikrát radovali z plného bodového zisku, když postupně vyhráli na ledě Havířova (1:0), Chomutova (4:2) a Poruby (3:1). Bodově naprázdno vyšli po těsné porážce 2:3 z domácího souboje s Pískem a naposledy schytali debakl 2:10 v Českých Budějovicích. Havlíčkův Brod drží v tabulce 5. příčku a získal stejně jako čtvrtý Chomutov 36 bodů, ale oproti Pirátům má hned dva zápasy k dobru.
     
    HC Slavia Praha

    Pražané si vedou po pádu z nejvyšší soutěže mezi ligovou konkurencí výborně. Z minulých pěti zápasů stejně jako jejich soupeř třikrát zvítězili za tři body, když doma přemohli Písek (3:1) i Techniku Brno (5:2) a uspěli i v Chomutově (3:1). V předchozích dvou kolech však prohráli, když ve Vsetíně padli 3:4 až po samostatných nájezdech a doma se museli po porážce 1:4 sklonit před Kladnem. Slavia dosud získala 51 bodů a je v tabulce na 3. místě, přičemž na druhý Salcburk ztrácí jen dva body a má oproti němu hned pět utkání k dobru.
     
    Vzájemné zápasy soupeřů v této sezoně:

    BK Havlíčkův Brod – HC Slavia Praha 0:1
    HC Slavia Praha – BK Havlíčkův Brod 2:1p
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Sigmund (Kukeně) – Zych (C), J. Vaněček, Besmák (A), Kuchta, Topol, Jeletz, Kutlvašr – Dymák, Kuprijanov, Coufal – Přidal, Bulík, P. Hrdlička – Janko, D. Krejčí, Pilař – Niederhafner
    Trenér: Václav Adam

    HC Slavia Praha: Pittr (Hodic) – Kříženecký, Hron, Stejskal, Kluch (C), Dráb, J. Hrdlička (A) – Jokl, Fiibigr, Štípek, Bareš, Tichý (A), Matuška, Holanik, Václavík, Dobner, Kvasnička, Hasman, Vosmík
    Trenér: Vladimír Machulda

    Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Jakub Kučera, Luboš Karásek.
     
    Vše je připraveno na úvodní vhazování!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní vhazování vyhrála Slavia a nahodila kotouč do útočného pásma za brodskou bránu.
     
    00:34
    Bruslaři čelili tlaku, když je soupeř nepouštěl ke kotouči. Domácí nakonec získali kotouč a protečovali jej do útočného území.
     
    00:58
    Pražané byli u puku dříve a už po přesunu do brodského pásma znovu okupují prostor kolem brodské brány.
     
    01:18
    Po několika nahrávkách vypálil od modré čáry Dráb, ale brankář Sigmund měl proti letícímu kotouči dobrý výhled a vyrazil střelu do rohu pásma. Slavia však pokračuje v tlaku.
     
    01:48
    Hosté zatím diktují tempo hry a většinu času mají kotouč na svých holích. Navíc se jim daří držet soupeře pod tlakem.
     
    02:20
    Na modré čáře napřáhl Hron a vypustil ze své hole prudkou ránu. Gólman Sigmund však neměl zakrytý výhled a letící kotouč ztlumil ve své náruči do hvizdu sudího.
     
    02:44
    Obrázek hry se nám v Kotlině nemění. Slavia má stále více ze hry a Havlíčkův Brod má po zisku kotouče pod tlakem napadajících protihráčů dobře rozehrát.
     
    03:11
    Parta z Kotliny po chvíli snažení dokázala přenést děj hry k soupeřově bráně, ale moc se zde s pukem neohřála. Slavia vybojovala hrací předmět a už s ním kvapí vpřed.
     
    03:38
    Adamovi svěřenci nakonec získali chvilkovou územní převahu a usadili se na dostřel gólmana Pittra, jenž zatím nemusel zasahovat. A na tom se nic nezměnilo, jeho defenziva získala puk.
     
    04:18
    Na konci kombinace sešívaných vypálil z prostoru levého kruhu Holanik. Brankář Sigmund však dobře utěsnil prostor u bližší tyčky a ukryl kotouč do náruče, čímž přerušil hru.
     
    04:44
    Havlíčkovu Brodu se zatím nedá rozhodně upřít snaha, ale kvalita je zatím jednoznačně na holích celku z hlavního města. Bruslaři se horko těžko probíjejí do zakončení, Slavia se brání i nadále velmi zodpovědně.
     
    05:25
    Děj hry se rychle přesunul do havlíčkobrodského pásma, kde v těchto chvílích přihlížíme tlaku sešívaných.
     
    05:54
    Bruslaři sice vyhráli dlouhou přetahovanou o puk u mantinelu, jenže pod tlakem slávistů ani tentokrát nedokázali rozehrát a o kus černé gumy přišli.
     
    06:18
    Parta z Kotliny se po delší době vydala do útoku, jenže ani další její ofenzivní výpad s sebou nepřinesl nic nebezpečného. Havlíčkův Brod se ale drží v pásmu soupeře.
     
    06:44
    Brankář Pittr si po delší době sáhl na puk. Střela z uctivé vzdálenosti však nebylo ničím, co by mu mělo nadělat větší problémy. Hra je přerušena, buly v pásmu hostů.
     
    07:11
    Slavia se vymanila ze sevření svého soka a už kombinuje v útočném pásmu.
     
    07:44
    Janko se protáhl po levém křídle, jenž hosté ho dobře vystáli a vyhnali ho s pukem až za Pittrovu bránu, kde ho v přesile kotouče zbavili.
     
    08:11
    Hra se nám teď rychle přelévá ze strany na stranu, na první větší šanci však stále čekáme.
     
    08:19
    Coufal se dostal do dobré palebné pozice mezi kruhy, jenže rána mu nesedla a kotouč proletěl vedle brány hostů. Na druhé straně pálil z pravého kruhu Hron, právě Coufal mu však ránu přizvedl nad bránu.
     
    08:50
    Václavík stál na konci rychlé kombinace pražanů a vypálil z mírného úhlu na levé straně. Brankář Sigmund však byl u bližší tyčky připravený a ramenem vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    09:15
    Útok Slavie se hodně nebezpečně rozvíjel, jenže snahu hostů nakonec uťal hvizd čárového sudího kvůli postavení mimo hru.
     
    10:08
    Fibigr se elegantně natlačil až na osu hřiště a z mezikruží vypálil. Brankář Sigmund těžil ze svého dobrého postavení a tvrdou ránu vyrazil do bezpečí!
     
    10:44
    Mladí Bruslaři po tlaku Slavie nakonec získali kotouč a míří směrem vpřed.
     
    11:05
    I nadále se hraje ve vysokém tempu. Havlíčkův Brod zkusil soupeře zaskočit dlouhou nahrávkou za obranu, jež však byla o kousek nepřesná. Icing Bruslařů.
     
    11:24
    Hráči obou týmů teď svádějí urputný souboj o puk v blízkosti hrazení havlíčkobrodského pásma.
     
    11:43
    Domácí alespoň ze svého útoku vytěžili vhazování v útočném pásmu. Nahozený kotouč ze strany před dojíždějícími útočníky Bruslařů raději přikryl brankář Pittr ve výstroji.
     
    12:11
    Havlíčkobrodská družina vyhnala soupeře i s kotoučem až do jeho pásma a už srocuje své zadní řady před dalším útokem Slavie.
     
    12:28
    J. Hrdlička přebral na modré čáře puk a vůbec na nic nečekal. Ze své hole vyslal jedovatou ránu, kterou brankář Sigmund dobře viděl a ukryl ji ve své výstroji.
     
    13:05
    Domácí si po chvilce snažení proklestili cestu do útočného území, ale k zakončení mají zatím daleko. Hosté je drží převážně u hrazení, kde s Bruslaři svádějí četné souboje o puk.
     
    13:40
    Slavia už má zpět na své straně převahu a zle dotírá na havlíčkobrodského brankáře Sigmunda. Sluší se však podotknout, že Havlíčkův Brod si v zadních řadách zatím počíná hodně svědomitě, spoustu střel zblokuje a hodně tak svému brankáři pomáhá.
     
    14:20
    Havlíčkův Brod sice získal kotouč do své moci, jenže neporozuměl si při založení útočné akce a vyhodil kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    14:44
    Parta z Kotliny si probila cestu až do blízkosti gólmana Pittra. Obrana sešívaných však byla znovu dobře zformovaná a zakončení soupeři nedovolila.
     
    15:21
    Oba týmy se teď pravidelně střídají u kotouče. I nadále má hra hodně rychlý spád, hraje se nahoru – dolů, ale šancí zatím vidíme v Kotlině jako šafránu.
     
    16:09
    Havlíčkův Brod teď nedokázal rozehrát a soupeř se udržel v pásmu, když zachytil kotouč na modré čáře.
     
    16:28
    Václavík na levém křídle rozkmital své rychlé nohy, sjel si blíž k bráně a z úhlu zkusil brankáře Sigmunda překvapit ranou k přední tyčce. Maskovaná opora Bruslařů však byla na místě a kotouč vyrazila za bránu ke svým spoluhráčům.
     
    16:47
    Hra je přerušena, buly proběhne v pásmu Slavie po pravé ruce gólmana Pittra.
     
    17:00
    Pražané získali kotouč a hnali se dopředu v situaci 2 na 2. Domácí dobře zblokovali nahrávku do předbrankového prostoru.
     
    17:17
    Bareš tvrdě vypálil od modré čáry, brankář Sigmund vyrazil kotouč betony vedle sebe, kde byl úplně volný Štípek! Naštěstí pro Bruslaře letěl kotouč vysoko a útočník Slavie nemohl dorážet do odkryté brány!
     
    18:04
    Obrázek hry se nám nemění. Slavia je sice lepší a nebezpečnější, ale Havlíčkův Brod pokračuje v poctivém výkonu v defenzivě a vyčkává na každou příležitost k rychlému protiútoku.
     
    18:40
    Tohle bylo nebezpečné! Vosmík přebral puk v pravém kruhu a nebezpečně vystřelil zápěstím jen kousek nad horní Sigmundovu tyčku.
     
    19:25
    Slavia má v posledních momentech úvodní dvacetiminutovky navrch, jenže parta z Kotliny i nadále dobře střeží prostor kolem své brány.
     
    19:44
    Havlíčkův Brod vybojoval puk a rychle se snažil přejít do blízkosti brankáře Pittra. Zastavil ho však hvizd sudího kvůli postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je v Kotlině za námi. Slavia Praha byla aktivnější a vytvořila si více šancí. Naopak Bruslaři si toho moc přes dobře pracující defenzivu soupeře moc nevytvořili. Sešívaní však ze své převahy nedokázali vytěžit vstřelenou branku, což se nepovedlo ani svěřencům havlíčkobrodského trenéra Václava Adama, a před druhou třetinou, jež začne přibližně v 18:42, platí stále stav 0:0.
     
    Hráči i rozhodčí už jsou zpět na hrací ploše, můžeme pokračovat!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Slavia vyhrála vyhazování, ale hned o puk přišla. Domácí chtěli o hrazení nahodil puk, ale ten zasáhl jen hráče na střídačce hostů a hra je přerušena.
     
    20:40
    Jsem zvědavý, jakou hrou se budou prezentovat Bruslaři ve druhé třetině. Trenér Václav Adam určitě s výkonem svých svěřenců v úvodní dvacetiminutovce moc spokojený nebyl.
     
    21:00
    Coufal přejel s pukem do útočného pásma, uvolnil se v pravém kruhu a zkusil vystřelit k přední tyčce. Brankář Pittr byl na místě a vyrazil ránu betony do rohu pásma.
     
    21:20
    Havlíčkův Brod vyhodil jen na zakázané uvolnění a buly proběhne v jeho pásmu.
     
    21:40
    Slavia překonala havlíčkobrodský obranný val a natlačila se do útočných pozic. K zakončení se však přes obětavě bránícího soupeře z Kotliny zatím nedostala.
     
    22:08
    Havlíčkův Brod sice získal kotouč, jenže byl brzy odzbrojen a hrát mohou sešívaní.
     
    22:34
    Fibigr se protlačil ke střele z předbrankového prostoru, ale z mírného úhlu na levé straně jen přízemní ranou napálil připravené Sigmundovy betony.
     
    23:00
    Bruslaři se snažili přejít do útočného pásma, ale Slavia je hned na vlastní modré čáře zastavila a vybojovala kotouč.
     
    23:30
    Brankář Sigmund teď musel likvidovat dvě střely z ostrého úhlu. Hosté číhali na dorážky, proto raději přikryl puk pod lapačkou až do hvizdu sudího.
     
    24:01
    Pražané se nedokázali po zisku kotouče dostat dopředu, když po nepřesné nahrávce jen vyhodili na icing.
     
    24:18
    Krejčí přebral kotouč a najel si s ním na okraj kruhů, po čemž zápěstím zpoza obránce vypálil. Jeho rána měla dobrou razanci, ale byla nepřesná a proletěla vedle pravé Pittrovy tyčky.
     
    24:52
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Pilař – 2 min., hákování.
     
    25:11
    J. Hrdlička nebezpečně vystřelil z mezikruží, brankář Sigmund jeho ránu vyrazil a Bruslaři se osvobodili vyhozením.
     
    26:05
    Slavia sice tlačí oslabeného soupeře u jeho brány, ale nedaří se jí přesně zakončit.
     
    26:30
    Obrovskou šanci měl na holi Bareš! Před bránu dostal krásnou křížnou nahrávku, jenže z voleje trestuhodně minul úplně prázdnou bránu! Teď měl Havlíčkův Brod obrovské štěstí!
     
    26:59
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Kuchta – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    27:00
    Hosté vyhráli vhazování a už tlačí domácí u jejich brány.
     
    27:26
    Kuprijanov s Dymákem se i v oslabení vydali na útočný výpad. Prvně jmenovaný byl tísněný a nestihl z okraje kruhů zakončit. Volně ležící puk zkusil trefit Dymák, ale ani jemu se to nepovedlo, protože byl tísněný protihráčem.
     
    28:05
    Havlíčkův Brod se zatím v oslabení brání velmi účinně, hned dvakrát vyhodil kotouč přes celou délku hřiště.
     
    28:30
    Z pokleku na ose hřiště vypálil Dobner, jenže havlíčkobrodská obrana byla dobře zformovaná a zablokovala tvrdou střelu. Domácí se pak osvobodili.
     
    28:54
    A znovu havlíčkobrodská družina přerušila nápor Slavie a vyvezla kotouč až do blízkosti gólmana Pittra.
     
    29:18
    Mladí Bruslaři už jsou kompletní, ale i nadále se musí bránit náporu soupeře.
     
    29:26
    Slavia právě vstřelila branku! Pražané sice nevyužili dvě přesilovky, ale teď už se radují a ujímají se zaslouženého vedení! Po přihrávce Tomáše Václavíka dvakrát pálil z předbrankového prostoru Jan Matuška, který sice dvakrát napálil protihráče před sebou, ale z rychlé dorážky propasíroval kotouč za Sigmundova záda pohotový ALBERT BAREŠ! Asistence: Jan Matuška, Tomáš Václavík.
     
    30:34
    Bruslaři se snaží rychle odpovědět a tlačí se do útočného pásma, jenže Slavia i nadále pokračuje v zodpovědné a důrazné obraně. Svému soupeři toho zatím moc nedovolila.
     
    31:07
    Sluší se říct, že Havlíčkův Brod po obdržené brance ještě více přidal na pohybu a důrazu v osobních soubojích. Zatím mu to však nepřineslo kýžené ovoce.
     
    31:40
    Domácí vyhráli vhazování v obranném pásmu a po pravém křídle už se v hojném počtu nahnali do útočného pásma, kde se snaží kombinovat.
     
    32:19
    Bulík se natlačil proti přesile protihráčů v předbrankovém prostoru k puku, jenže ve velké tísni protihráčů nedokázal z dobré pozice přesně zakončit.
     
    32:33
    Nahození od modré čáry brankář Sigmund ztlumil svými betony a raději přikryl puk pod lapačku až do přerušení hry, protože před jeho svatyní bylo hodně rušno.
     
    33:08
    Havlíčkův Brod odrazil další útok souboru z Edenu a snaží se založit další útočnou akci.
     
    33:28
    Mladí Bruslaři si neporozuměli při založení útoku a napálili kotouč jen na zakázané uvolnění, po němž se bude vhazovat v kruhu u gólmana Sigmunda.
     
    33:50
    Pražané mají puk na svých holích a snaží se rozehrát od své brány. Havlíčkův Brod se však prezentuje aktivním forčekingem a nedovoluje soupeři dostat se ven z pásma.
     
    34:10
    Havlíčkovu Brodu to dnes směrem dopředu zatím moc nejde. Domácí pravidelně narážejí na dobře pracující obranu soupeře. Nyní vyhodili na icing.
     
    34:39
    Adamovi svěřenci sice odrazili další útok svého soka z Prahy, jenže o kotouč ve středním pásmu rychle přišli a už znovu musejí myslet na hlídání zadních vrátek.
     
    34:52
    P. Hrdlička přebral kotouč v levém kruhu a vypálil. Brankář Pittr utěsnil prostor u přední tyčky, schoval puk v náruči a přerušil hru.
     
    35:18
    Sledujeme teď povedenější pasáž hry mladých Bruslařů. Brankář Pittr musel likvidovat několik střel z blízkosti modré čáry, ale v pohodě si poradil.
     
    35:48
    Domácí mladíci přidali a hned je to znát. Brankář Pittr je ve střehu, protože Bruslaři nebezpečně kombinují kolem jeho brány.
     
    36:10
    Hosté vybojovali alespoň vhazování v útočném pásmu. Z ostrého úhlu vypálil k první tyčce, ale brankář Sigmund byl na místě a přerušil po zákroku hru.
     
    36:30
    Obrovskou šanci si vytvořil havlíčkobrodský útočník Kuprijanov! Nádherně se prokličkoval přes obranu soupeře až před bránu, snažil se rozhýbat brankáře Pittra, ale zakončil jen do jeho betonu!
     
    36:45
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    J. Hrdlička – 2 min., nedovolené bránění.
     
    37:06
    Havlíčkobrodští hokejisté vyhráli vhazování a už v přesilovkovém postavení obléhají bránu sešívaných.
     
    37:21
    Zych po několika nahrávkách vypálil od modré čáry, jenže nastřelil jen clonícího hráče před sebou. Slavia se dokázala osvobodit vyhozením.
     
    37:41
    Havlíčkův Brod už znovu okupuje útočnou zónu a hledá si prostor ke střele.
     
    38:06
    Bulík míchal s pukem za bránou a hledal před bránou svým pasem nachystaného Kuchtu, jenže Slavia jeho nahrávku zblokovala. Domácí drží puk u slavistické brány.
     
    38:37
    Pražané dokázali po chvilce snažení vyhodit, jenže už jsou znovu přikováni k bráně gólmana Pittra.
     
    38:56
    Coufal už při hře 5 na 5 vypálil od modré čáry. Brankář Pittr neměl úplně lehkou situaci, když před ním clonilo hned několik hráčů, ale našel si letící kotouč a schoval ho v náruči.
     
    39:30
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Mladí Bruslaři zamkli svého soka u jeho brány a nakonec se dočkali zaslouženého vyrovnání! Kevin Coufal nabil na modrou čáru kapitánu Martinu Zychovi, jenž po mohutném nápřahu vypálil z voleje a jeho dělovku ještě šikovně tečoval před bránou clonící FILIP DYMÁK, na což už brankář Pittr mohl jen hodně těžko reagovat! Asistence: Martin Zych, Kevin Coufal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část už je v Kotlině minulostí. Nabídla hned dvě branky, po jedné na každé straně. Slavii poslal ve 30. minutě do vedení přesnou dorážkou Albert Bareš. Mladí Bruslaři však výrazně přidali na aktivitě a díky parádní pětiminutovce v závěru druhé třetiny se dočkali vyrovnání, když ránu Martina Zycha parádně tečoval Filip Dymák. Před třetí periodou, jež začne zhruba v 19:28, platí v Kotlině nerozhodný stav 1:1.
     
    Aktéři dnešního zápasu už brázdí ledovou plochu, za chviličku pokračujeme třetí třetinou!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Pražané vyli úspěšnější na úvodním vhazování, jenže po levém křídle se jim nepovedlo rozvinout útočnou akci. Kotouč získali na hole domácí.
     
    40:32
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Matuška – 2 min., podrážení.
     
    40:44
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu, jenže Přidalovi uskočil při zpracovávání nahrávky kotouč od hole a hosté toho okamžitě využili k vyhození.
     
    41:22
    Za nahozeným pukem kvapil slavistický útočník Tichý, ale brankář Sigmund dobře vyjel ze svého brankoviště a rozehrál.
     
    41:44
    Havlíčkův Brod už drží přesilovkové postavení v útočném pásmu.
     
    42:06
    Na konci havlíčkobrodské kombinace stál zadák Besmák, jenž vypálil z prostoru pravého kruhu. U bližší tyčky však našel svou střelou jen připraveného gólmana Pittra.
     
    42:17
    Pražané vyhráli vhazování a vyhodili.
     
    42:32
    Hosté ustáli oslabení bez úhony, když Bruslaře takřka k ničemu nepustili. Havlíčkův Brod zakládá ze svého pásma útočnou akci.
     
    42:57
    Na ledě jsme teď viděli několik ostřejších soubojů, ale hlavní sudí Tomáš Mejzlík zůstal v klidu a vylučovat nebude.
     
    43:18
    Sešívaní se usadili v útočném pásmu, ale při kombinaci se dopustili nepřesnosti, Bruslaři alespoň posunuli kotouč do středního pásma a pouštějí na led čerstvé síly.
     
    43:45
    Bruslaři budou hrát další přesilovku, mají ponechanou výhodu a ženou se vpřed po levé straně hřiště.
     
    44:05
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Dobner – 2 min., podrážení.
     
    44:14
    Bruslaři sice vyhráli buly u gólmana Pittra, jenže o kotouč přišli a Slavia vyvezla kotouč až k brankáři Sigmundovi, kde při soubojích u hrazení šetří čas.
     
    44:52
    Parta z Kotliny už se natlačila do útočného pásma a hledá si cestu k ohrožení gólmana Pittra.
     
    45:20
    Sešívaní se zatím v pohodě brání, znovu přesunuli děj hry až do havlíčkobrodské třetiny hřiště.
     
    45:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Tak to je studená sprcha pro Slavii, jež se dlouho při oslabení velmi dobře bránila! Bruslaři nakonec udeřili a ujímají se důležitého vedení! Jan Vaněček posunul puk na Lukáše Přidala, jenž nabil na okraj levého kruhu PETRU HRDLIČKOVI, jenž vypustil ze své hole prudký a chirurgicky přesný projektil, který zapadl přesně do horního růžku nad Pittrovo rameno! Asistence: Lukáš Přidal, Jan Vaněček.
     
    46:36
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Jeletz – 2 min., podrážení.
     
    47:00
    Bruslaři brzy po vhazování získali kotouč, ale nedaří se jim vyhodit. Dymák se spoluhráči svádí se sešívanými dlouhý souboj u hrazení
     
    47:20
    Havlíčkův Brod nakonec byl úspěšnější a vyhodil.
     
    47:40
    Slavia už se zabydlela v útočném pásmu na dostřel gólmana Sigmunda, kde kombinuje.
     
    48:05
    Pražané dokázali několikrát zakončit, jenže jejich střelám chyběla přesnost. Nadále však drží soka z Kotliny pod velkým tlakem.
     
    48:25
    Štípek nakonec hodně nebezpečně pálil úplně sám z mírného úhlu na levé straně, brankář Sigmund si však dobře pohlídal přední tyčku a betony vyrazil prudkou střelu pryč.
     
    48:52
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Hasman – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    48:57
    Havlíčkův Brod vyhrál vhazování a už obléhá bránu Slavie.
     
    49:13
    Hostům se zatím nepovedlo i přes velkou snahu vyhodit, ale Bruslaři musí o kotouč bojovat u hrazení a do koncovky se zatím neprobili.
     
    49:40
    Havlíčkův Brod stále kombinuje v útočném pásmu, ale bez střeleckého efektu.
     
    50:03
    Slavia nakonec ve své snaze uspěla a odpálila kotouč až do hájemství brankář Sigmunda. Domácí začínají nový útok.
     
    50:24
    Parta z Kotliny si znovu v přesilovkovém postavení vyměňuje puk a hledá si cestu k zakončení.
     
    50:52
    Slavia je kompletní a oslabení odehrála velmi dobře, když toho Bruslařům moc nedovolila. Havlíčkův Brod zakládá od své brány další akci.
     
    51:18
    Pražané získali ve svém pásmu puk, Bruslaři se prezentují aktivním napadáním a snaží se správně vyvinout na svého soupeře tlak.
     
    51:56
    Hráč Slavie se sice nedokázal přes přesilu probít v předbrankovém prostoru ke střele, jenže kotouč se odrazil k volnému Vosmíkovi, jenž mohl střílet do odkryté brány! Brankář Sigmund se však rychle přesunul a Vosmík trefil jen boční síť!
     
    52:35
    Sledujeme neurovnanou pasáž hry. Oba týmy se tlačí dopředu, ale na obou stranách pomyslné barikády teď dominují obě pozorné obrany.
     
    53:07
    Havlíčkův Brod zavezl puk do útočného pásma, zatím se však postupnou kombinací nedokázal dostat do střelecké příležitosti.
     
    53:35
    Slavia se snaží rozehrát, ale Bruslaři hodně aktivně napadají a hosté se ne a ne vymanit z pevného objetí.
     
    53:51
    Hra se nim teď přesunula na druhou stranu hřiště. Nyní přihlížíme útočné aktivitě sešívaných, pod tlakem jsou teď naopak domácí mladíci.
     
    54:14
    Adamovi svěřenci sice získali kotouč, jenže byli pod velkým tlakem a tak vsadili na jistotu. Kotouč okamžitě odpálili na zakázané uvolnění.
     
    54:36
    Hráči dlouho bojují o puk v blízkosti hrazení havlíčkobrodského pásma.
     
    54:40
    Slavia se nakonec tlačila do palebné pozice, jenže její snaha je zastavena kvůli přihrávce rukou.
     
    54:55
    Na ledě zůstal ležet po vhazování jeden z Bruslařů, ale i přes velkou nevoli havlíčkobrodské střídačky sudí vylučovat nebude.
     
    55:15
    Bruslaři se tlačili do útočného pásma, ale sešívaní je odzbrojili. Nyní zakládají útok od své brány.
     
    55:44
    Hraje se ve strhujícím tempu. V dobré pozici se ocitl P. Hrdlička, jenž vypálil z mírného úhlu na pravé straně, jenže jeho rána zaduněla jen na Pittrův beton.
     
    56:27
    Hra se teď hodně přiostřila a po několika ostrých zákrocích na obou stranách nakonec bude sudí vylučovat na havlíčkobrodské straně. Slavia má velkou šanci při přesilovce vyrovnat.
     
    56:29
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Janko – 2 min., faul kolenem.
     
    56:29
    Tohle je pro sešívané velká šance. Dá se očekávat, že Slavia sáhne i ke hře v šesti bez brankáře.
     
    56:40
    Pražané vyhráli vhazování a kombinují v útočném pásmu.
     
    56:50
    Stejskal tvrdě vypálil od modré čáry a jeden z hostů se ještě snažil tečovat. Brankář Sigmund pohotově vyrazil puk betony a Bruslaři vyhodili.
     
    57:30
    Pořádně rušno teď bylo před havlíčkobrodským brankovištěm, kde s hosté tlačili k dorážkám. Sudí nakonec přerušil hru kvůli hře vysokou holí. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    57:45
    Přidal dojel nahozený puk a osvobodil Bruslaře vyhozením.
     
    57:52
    Krejčí odvedl v útočném pásmu kus dobré práce a vybojoval vhazování v útočném pásmu. Tohle je vítaná pomoc pro zatíženou havlíčkobrodskou defenzivu.
     
    58:10
    Domácí znovu získali kotouč a vyhodili až za slavistickou bránu.
     
    58:23
    Dymák sebral soupeři puk a znovu dokázal vyhodit.
     
    58:30
    Čas hostům rychle utíká, domácí už jsou kompletní. Slavia se žene vpřed.
     
    58:58
    Havlíčkův Brod byl pod tlakem a raději po zisku kotouče vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    58:58
    Slavia si vyžádala oddechový čas a je takřka jisté, že půjde do power-play.
     
    58:58
    je to tak! Brankář Pittr zůstal na střídačce a hosté hrají v šesti!
     
    59:10
    Tvrdá rána prosvištěla těsně vedle havlíčkobrodské brány. U puku byla dříve Slavia a drží se v pásmu i nadále.
     
    59:17
    J. Hrdlička vypálil tvrdě od modré čáry, brankář Sigmund zasáhl betony a přerušil hru.
     
    59:34
    Bruslaři vyhodili, ale Slavia je zpět v pásmu.
     
    59:46
    Parádní ránu vyslal od modré čáry J. Hrdlička, jenže Sigmund v bráně parádně vykopl jeho dělovku po ledě betonem do rohu pásma!
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní velmi napínavý a pohledný zápas končí! Havlíčkův Brod mohutně slaví, protože Slavii Praha, jednoho z nejsilnějších soupeřů ve své skupině a papírového favorita, porazil po obětavém a bojovném výkonu těsně 2:1. Pražané se dostali ve třetí třetině do vedení zásluhou Alberta Bareše, ale domácí otočili zásluhou Filipa Dymáka a Petra Hrdličky. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemný zbytek víkendu! U onlajnů z Kotliny zase někdy na shledanou! (20:01:52)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 40. Dymák (Zych, Coufal), 46. Hrdlička (Přidal, Vaněček) – 30. Bareš (Matuška, Václavík)


    BK Havlíčkův Brod: Sigmund (Kukeně) – Zych (C), J. Vaněček, Besmák (A), Kuchta, Topol, Jeletz, Kutlvašr – Dymák, Kuprijanov, Coufal – Přidal, Bulík, P. Hrdlička – Janko, D. Krejčí, Pilař – Niederhafner
    Trenér: Václav Adam

    HC Slavia Praha: Pittr (Hodic) – Kříženecký, Hron, Stejskal, Kluch (C), Dráb, J. Hrdlička (A) – Jokl, Fiibigr, Štípek, Bareš, Tichý (A), Matuška, Holanik, Václavík, Dobner, Kvasnička, Hasman, Vosmík
    Trenér: Vladimír Machulda

    Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Jakub Kučera, Luboš Karásek
    thejrc.org