USA – Finsko 5:0 (kon.) | Kanada – Švédsko 10:0 (kon.)
konec
USA
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Finsko
Neděle 15.01.2023, 16:10 • Östersund Arena • Mistrovství světa žen do 18 let • O 3. místo
Partner:
    57:58 Anabella FANALEOVÁ - 5:0
     
    57:58
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Gól do prázdné brány přišel! Dunneová už mohla střílet, ale sympaticky ještě poslala puk na hůl spoluhráčky, kterou byla ANABELLA FANALEOVÁ. Ta už měla poměrně snadnou práci. 5:0. Asistence: Joy Dunneová a Elly Klepingerová.
     
    54:05
    Teď se do úniku dostala Schalinová, která měla opravdu hromadu času a prostoru. Zvolila blafák do bekhendu, avšak Bergmannová vytáhla vynikající zákrok lapačkou.
     
    52:41
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Sofia Kariová – 2 min., vražení na hrazení.
    50:29 Alexandra LALONDEOVÁ - 4:0
     
    50:29
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tady je pravděpodobně definitivně rozhodnuto! Čtvrtý gól Američanek vstřelila ALEXANDRA LALONDEOVÁ, která předvedla dvě kličky na levém křídle a pak naprosto přesně vymetla horní růžek. 4:0. Asistence: Ava Lindsayová.
     
    45:37
    Vyloučení v týmu USA:
    Ellah Hauseová – 2 min., držení.
     
    44:12
    Do otevřenější obrany se dostala McCarthyová, která si pohrála se soupeřkami a poté rychle zápěstím vystřelila. Finka zasáhla držadlem své hole.
     
    41:22
    Pelkonenová a Suhonenová se dostaly do velkých šancí. Prvně jmenovaná vybízela tu druhou u zadní tyče, ale Bergmannová se natáhla a kotouč nakonec do branky nepustila. Ani dorážky hokejistek Suomi úspěšné nebyly.
    36:24 Kendra DISTADOVÁ - 3:0
     
    36:24
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Už je to o tři góly a vypadá to, že bronz půjde do rukou Američanek! KENDRA DISTADOVÁ před brankovištěm bekhendem dorazila do šibenice pobídku své spoluhráčky Avarové. Finská brankářka zareagovat nestačila. 3:0. Asistence: Lindzi Avarová.
    34:31 Samantha TABEROVÁ - 2:0
     
    34:31
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky se krátce po skončení svého oslabení dostávají do dvoubrankového náskoku! SAMANTHA TABEROVÁ vyjela z trestné lavice, počkala si na přihrávku kolegyně a v samostatném úniku poslala touš mezi betony. 2:0. Asistence: Margaret Sccannellová.
     
    32:19
    Vyloučení v týmu USA:
    Samantha Taberová – 2 min., podrážení.
     
    29:34
    Vanhanenová se tentokrát se spoluhráčkou dostala do přečíslení dvou na jednu. Zakončení vzala na sebe, ale americká brankářka bleskurychle zasáhla ramenem.
     
    21:04
    Tallinenová uviděla prostor, a tak zamířila ze strany před bránu. Probila se na brankoviště, avšak Bergmannová stačila zasáhnout.
     
    17:34
    Obrovský závar na brankovišti Spojených států amerických! Celkem brzy mohlo být srovnáno.
    17:05 Joy DUNNEOVÁ - 1:0
     
    17:05
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    JOY DUNNEOVÁ otevírá skóre dnešního utkání o bronz, stejně jako včera Američanky dávají gól v 18. minutě! Dunneová si počkala na kotouč po odrazu od mantinelu a následně jej doklepla do sítě. 1:0. Asistence: Elly Klepingerová a Anabella Fanaleová.
     
    16:30
    Distadová dorážela ránu Lalondeové z kruhu. Měla před sebou poloprázdnou klec, ale nedokázala ji trefit. Zatím pravděpodobně největší šance zápasu.
     
    10:19
    Taberová nebezpečně střílela z pravé strany, načež k dorážce se dostala Lindsayová, jejíž pohotové zakončení těsně minulo prostor mezi třemi tyčemi.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 18. Dunneová (Klepingerová, Fanaleová), 35. Taberová (Sccannellová), 37. Distadová (Avarová), 51. Lalondeová (Lindsayová), 58. Fanaleová (Dunneová, Klepingerová)


    USA: Bergmannová (Hempová) – Kimová, Hauseová, Jordanová (A), Klepingerová, Healyová, Mummová, Dwyerová – Digirolamová, Scannellová (A), McCarthyová – Dunneová (C), Hallová, Fanaleová – St. Martinová, Lindsayová, Taberová – Lalondeová, Avarová, Comptonová – Distadová
    Trenér: Katie Lachapelleová

    Finsko: Kuja-Halkolaová (Saarinenová) – Bergová, Varjonenová, Ojalaová, Tallinenová, Kanervaová, Krooková – Salonenová (A), Pelkonenová, Keranenová (C) – Schalinová, Vanhanenová, Byskataová – Kariová, Suhonenová, Kokoraová – Kitulaová, Korhonenová, Lappalainenová – Lehmusová (A)
    Trenér: Mira Kuismaová

    Rozhodčí: Camaneová (LAT), Lovensnová (SWE) – Krautová (USA), Gotsdinerová (USA)
    thejrc.org