Třebíč – Prostějov 3:4 (po pr.) | Poruba 2011 – Zlín 0:2 (kon.) | Přerov – Sokolov 12:4 (kon.)
Slavia – Jihlava 3:2 (po pr.) | Kolín – Vsetín 2:1 (1:0 po s.n.) | Pardubice B – Šumperk 5:1 (kon.)
po prodl.
SK Horácká Slavia Třebíč
3:4 (2:1, 1:1, 0:1 - 0:1)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 18.01.2023, 17:30 • KHNP Aréna • Chance liga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dramatické utkání mezi Prostějovem a Třebíčí dospělo až do prodloužení, v němž bonusový bod urvali hostující Jestřábi.

    Střetnutí se přitom lépe vyvíjelo pro Třebíč, která v jednu chvíli vedla o dva góly, ovšem Prostějov poté výrazně zlepšil hru a nebýt skvělých zákroků Jekela, nejspíše by bral všechny tři body. Místo toho vyrovnal až v 58. minutě zásluhou Jana Slaniny a obrat dokonal v poslední minutě nastaveného času Aleš Poledna dobře umístěnou střelou k pravé tyči.

    Svěřenci kouče Tottera navzdory vítězství klesli na šestou příčku o skóre za rivala z Přerova. Třebíč zůstává druhá a má stejný bodový zisk jako Poruba, ta má však odehrané o jedno utkání méně. (20:00:03)
     
    Konec zápasu.
    64:17 Aleš POLEDNA - 3:4
     
    64:17
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Bonusový bod berou hosté! Jakub Illéš od levého mantinelu přihrál na střed zcela osamocenému ALEŠI POLEDNOVI. Obránce nezazmatkoval, seřídil mířidla a zpoza kruhů ukončil utkání střelou k pravé tyčce. Asistence: Jakub Illéš a Tomáš Jandus.
     
    63:49
    U levého mantinelu si v útočné třetině hrál s kotoučem Tomáš Jandus. Nakonec volil střílenou nahrávku před bránu, na kterou Burian těsně nedosáhl.
     
    63:17
    Oddechový čas pro tým SK Horácká Slavia Třebíč.
     
    63:17
    Skvělý Pavel Jekel! Nejprve se k levé tyčce v poslední chvíli přemístil, aby maskou vyrazil tvrdou ránu Veselého, posléze si pravým betonem poradil i s dorážkou Matouše Venkrbce.
     
    62:36
    Jakub Malý získal puk ještě v útočném pásmu a okamžitě nahrával na střed Martinu Dočekalovi, který pod tlakem Veselého při zpracování selhal.
     
    62:09
    Diváci hnali za vítězným gólem Miroslava Holce. Zkušený forvard upaloval sám vstříc brankáři, Josef Němeček jeho forhendové zakončení vyrazil koncem lapačky!
     
    61:40
    Tentokráte už se Lukáš Forman přihrávky dočkal. Pálil ze zápěstí zpoza pravého kruhu, Josef Němeček se blýskl vyrážečkou.
     
    61:22
    Lukáš Forman s zajímavě sjížděl před bránu, ale David Michálek si jej všiml příliš pozdě, puk proto udržel u pravého mantinelu, kde ho nakonec ztratil na úkor Pěnčíka.
     
    60:51
    Hru otočil Martin Dočekal. Z mezikruží vyslal štiplavou střelu ze zápěstí, kterou zblokoval do defenzivy se navrátivší Roman Vlach.
     
    60:13
    První útok vedl Prostějov. Jmenovitě Roman Vlach, jehož kličkovaná příliš dlouho netrvala, při té poslední na pravou stranu mu puk odjel od hokejky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, utkání míří do prodloužení. Prostějov ve třetí třetině pokračoval v aktivním pojetí hry a odměna se dostavila na konci 58. minuty, kdy se křižnou střelou z levého kruhu prosadil Jan Slanina.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:53
    V závěru základní hrací doby ještě vypálil od modré čáry Martin Pěnčík, rozhodujícímu úderu zabránil svým blokem Ladislav Bittner.
     
    59:22
    David Michálek nahrával na střed Michalovi Vodnému do těžké pozice. Domácí útočník pouze poslal touš za bránu, sám totiž už neměl komu nahrát.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Malý (Bořuta, Tureček), 20. Psota (Furch, Dočekal), 25. Ferda (Bořuta) – 11. Veselý (Vlach), 26. V. Burian (Poledna, Illéš), 58. Slanina (Ostřížek, Bartko), 65. Poledna (Illéš, Jandus)


    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Tureček, Bořuta, Furch, Forman, Fajmon, Poizl – Psota, Bittner (C), Dočekal (A) – Ferda (A), D. Michálek, Holec – I. Sedláček, Malý, Vodný – Krliš, Maty. Svoboda, Michalčuk.
    Trenér: Kamil Pokorný

    LHK Jestřábi Prostějov: J. Němeček (Pavelka) – Valenta, Hamšík, Bartko, Staněk, Pěnčík, Poledna – Veselý, Vlach, Jiránek (A) – Illéš, Ostřížek, V. Burian – Jansa, Venkrbec (C), Slanina – Maruna, Hašek, Jandus.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Micka, Květoň – Kráľ, Blažek

    Diváci: 836
    thejrc.org