Třebíč – Prostějov 3:4 (po pr.) | Poruba 2011 – Zlín 0:2 (kon.) | Přerov – Sokolov 12:4 (kon.)
Slavia – Jihlava 3:2 (po pr.) | Kolín – Vsetín 2:1 (1:0 po s.n.) | Pardubice B – Šumperk 5:1 (kon.)
po prodl.
SK Horácká Slavia Třebíč
3:4 (2:1, 1:1, 0:1 - 0:1)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 18.01.2023, 17:30 • KHNP Aréna • Chance liga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:17 Aleš POLEDNA - 3:4
     
    64:17
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Bonusový bod berou hosté! Jakub Illéš od levého mantinelu přihrál na střed zcela osamocenému ALEŠI POLEDNOVI. Obránce nezazmatkoval, seřídil mířidla a zpoza kruhů ukončil utkání střelou k pravé tyčce. Asistence: Jakub Illéš a Tomáš Jandus.
     
    63:17
    Skvělý Pavel Jekel! Nejprve se k levé tyčce v poslední chvíli přemístil, aby maskou vyrazil tvrdou ránu Veselého, posléze si pravým betonem poradil i s dorážkou Matouše Venkrbce.
     
    62:09
    Diváci hnali za vítězným gólem Miroslava Holce. Zkušený forvard upaloval sám vstříc brankáři, Josef Němeček jeho forhendové zakončení vyrazil koncem lapačky!
    57:57 Jan SLANINA - 3:3
     
    57:57
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Svěřenci kouče Tottera se dočkali zaslouženého vyrovnání. Zaváhání Psoty využil JAN SLANINA. Člen třetí útočné formace dojel do levého kruhu, z tohoto prostoru prostřelil Jekela křižnou střelou mezi jeho ruku a beton. Asistence: David Ostřížek a Jan Bartko.
     
    57:22
    Ani teď není vyrovnáno! Střela Tomáše Valenty prošla Jekelovou výstrojí, těsně před brankovou čárou kotouč odpálil do bezpečí Ferda.
     
    41:29
    Vilém Burian měl políčeno na svou druhou trefu v zápase! V samostatném úniku volil forhendové zakončení, které Pavel Jekel vykopl pravým betonem.
     
    39:01
    Třebíč vstřelila gól do šatny v první třetině, v té druhé se totéž mohlo podařit Prostějovu! Samozřejmě stále může, ale radost mohla vypuknout už po střele Martina Pěnčíka, ten tváří v tvář Jekelovi ztroskotal na jeho vyrážečce.
     
    35:44
    Davidu Ostřížkovi se nelíbil hit protihráče na vlastní osobu. Dávno poté, co byl puk jinde, jej krosčekoval k ledu, za což si po právu vykoledoval dvouminutový trest.
     
    31:16
    Příliš dlouho přesilovka Prostějova netrvala. Filip Jansa totiž podrazil o vyhození se snažícího Antonína Bořutu, nyní nás tedy čeká čtvrtminutová hra ve třech na obou stranách.
     
    31:01
    Jestřábi si vyzkoušejí premiérovou početní převahu. Na lavici hanby usedl Daniel Poizl, když zvedl hokejku do obličeje Jana Veselého.
     
    29:33
    Ze skrumáže před bránou se Prostějov vyrovnávací trefy nedočkal. Muži v pruhovaném posléze přerušili hru a vykázali po jednom hráči na každé straně. Michala Vodného za krosček, Tomáše Jiránka za držení.
     
    29:13
    Na druhý gól v utkání měl políčeno Jan Veselý. Dostal se za posledního obránce soupeře, forhendovým blafákem ale na Jekela nevyzrál.
    25:44 Vilém BURIAN - 3:2
     
    25:44
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Rozdíl ve skóre znovu čítá jediný gól. Na útočnou modrou dostal nabito Poledna. Obránce volil zakončení po ledě, před bránou číhající VILÉM BURIAN šikovně zvedl kotouč mimo Jekelův dosah. Asistence: Aleš Poledna a Jakub Illéš.
    24:20 Radim FERDA - 3:1
     
    24:20
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Hodně netradičně využitá přesilovka! Defenziva Jestřábů si vůbec nevšímala Radima Ferdy, jenž dostal do úniku nahrávku od Bořuty. Při zakončení nevymýšlel žádné složitosti, Němečka prostřelil mezi betony. Asistence: Antonín Bořuta.
     
    22:54
    První přesilovou hru si zahraje Třebíč. V hlavní roli opět David Michalčuk, který se kličkou zbavil Tomáše Valenty, ten posléze soka podrazil.
     
    21:01
    Roman Vlach zleva zametl touš do brankoviště, kde si jej našel Tomáš Jiránek, z bezprostřední blízkosti ovšem napálil jenom Jekela!
    19:46 Matěj PSOTA - 2:1
     
    19:46
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Pokorného družina střílí gól do šatny! Od modré čáry vypálil Furch a byl to MATĚJ PSOTA, kdo hrací předmět tečoval do levého horního růžku mimo dosah bezmocného Němečka. Asistence: Michal Furch a Martin Dočekal.
    10:29 Jan VESELÝ - 1:1
     
    10:29
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějovští hokejisté vrací skóre střetnutí do vyrovnané podoby! Roman Vlach na buly přetlačil Michálka, načež bekhendem nahrál doprava volnému JANU VESELÉMU, tomu nedělalo žádný problém poslat kus černé gumy do odkryté části brány. Asistence: Roman Vlach.
    08:55 Jakub MALÝ - 1:0
     
    08:55
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Důležitý první gól střílí domácí mužstvo! Bořuta vyvezl kotouč do útočného pásma a k levému mantinelu nahrál JAKUBOVI MALÉMU, jenž křižným pasem hledal Sedláčka. K němu se puk nedostal, ale domácí forvard nemusel smutnit, protože jeden z bránících hráčů nastavil hokejku a smolně nasměroval touš mezi Němečkovy betony. Asistence: Antonín Bořuta a David Tureček.
     
    08:02
    Slibná šance Prostějova gólem nekončí! Z pravého kruhu vypálil tvrdou ránu Jan Veselý. Pavel Jekel vyrážel pravým ramenem jenom před sebe, kde Patrik Fajmon pohotovým odpalem zamezil v dorážce Tomáši Jiránkovi.
     
    04:26
    Krásná kombinace mezi Davidem Michálkem a Miroslavem Holcem, po níž se první jmenovaný ocitl sám před gólmanem, bekhendem ovšem mířil vedle levé tyče.
     
    02:03
    A další zajímavá akce Horácké Slavie. Jakub Malý naznačil střelu, aby nakonec ještě posunul touš do levého kruhu Michalu Vodnému, jeho pokus Němeček vyrazil pro změnu pravým betonem.
     
    01:22
    První velká příležitost gólem nekončí! Aktivní Radim Ferda za bránou soupeře obral Bartka, načež nahrál před bránu osamocenému Davidu Michálkovi, jehož ránu z první udržel Josef Němeček ve výstroji.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Malý (Bořuta, Tureček), 20. Psota (Furch, Dočekal), 25. Ferda (Bořuta) – 11. Veselý (Vlach), 26. V. Burian (Poledna, Illéš), 58. Slanina (Ostřížek, Bartko), 65. Poledna (Illéš, Jandus)


    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Tureček, Bořuta, Furch, Forman, Fajmon, Poizl – Psota, Bittner (C), Dočekal (A) – Ferda (A), D. Michálek, Holec – I. Sedláček, Malý, Vodný – Krliš, Maty. Svoboda, Michalčuk.
    Trenér: Kamil Pokorný

    LHK Jestřábi Prostějov: J. Němeček (Pavelka) – Valenta, Hamšík, Bartko, Staněk, Pěnčík, Poledna – Veselý, Vlach, Jiránek (A) – Illéš, Ostřížek, V. Burian – Jansa, Venkrbec (C), Slanina – Maruna, Hašek, Jandus.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Micka, Květoň – Kráľ, Blažek

    Diváci: 836
    thejrc.org