Třebíč – Prostějov 3:4 (po pr.) | Poruba 2011 – Zlín 0:2 (kon.) | Přerov – Sokolov 12:4 (kon.)
Slavia – Jihlava 3:2 (po pr.) | Kolín – Vsetín 2:1 (1:0 po s.n.) | Pardubice B – Šumperk 5:1 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
12:4 (4:1, 3:2, 5:1)
HC Baník Sokolov
Středa 18.01.2023, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Chance liga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký středeční podvečer z přerovské MEO Arény. Dnes nás čeká utkání 39. kola tuzemské Chance ligy, v němž změří síly domácí HC ZUBR Přerov a hostující HC Baník Sokolov. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.
     
    Přerov vs. Sokolov
    Datum se v kalendářích už posunulo za polovinu ledna, což značí blížící se příchod závěru základní části. Ten čeká přerovské hokejisty ve středu 1. března na ledě jejich nejvzdálenějšího soupeře – západočeského Sokolova. S ním svedou souboj také v nadcházejícím kole s pořadovým číslem 39, ve kterém Chance liga uzavře svoji třetí čtvrtinu a přesune se k finálním odvetám. Zubři si budou chtít proti Sokolovu spravit chuť poté, co v sobotu na ledě Prostějova padli 2:3 a po deseti zápasech tak skončila jejich bodová šňůra.

    Tým Přerova se proti sokolovskému Baníku postavil poprvé před třemi měsíci na vlastní půdě. V šesti předešlých zápasech prodlužoval, tentokráte už ale zápas za základní hrací dobu nepokračoval. Sokolov začal lépe, když hned ze startu vedl 2:0 po zásazích Tomáše Vracovského (7+11) a Ondřeje Jurčíka (5+6), Zubři ale v rozmezí 33. až 42. zápas otočili a slavili domácí výhru. Tu pak v odvetě oslavili také černožlutí. Skóre otevíral obránce Martin Weinhold, jenž před čtyřmi lety oblékal také přerovský dres a až v 52. minutě vyrovnával Jakub Svoboda. Bonusový bod pak Zubrům v nájezdech vyfoukl Jaromír Kverka (12+29).

    V období minulého střetu prožívali Hanáci patrně nejkritičtější období dosavadního průběhu sezony, z nejhoršího jsou však zpátky a relativně slušně se daří také Západočechům, přestože se v tabulce nacházejí až na 11. pozici. Nutno proto zmínit, že takřka během okamžiku mohou se Zubry sousedit. Na předkolových pozicích je tradičně rušno a od 7. místa dělí svěřence Martina Štrby a Petra Holejšovského pouhé tři body.

    Na otázku největšího tahouna Baníku existuje jediná odpověď – brzy 31letý Jaromír Kverka, který je s 41 body na děleném prvním místě produktivity soutěže. Při pohledu do statistik je to však takřka jediná zbraň, kterou Sokolov na své soupeře má. Z pravidelně nastupujících hráčů se v kladných hodnotách účasti na ledě pohybují pouze zmínění Kverka s Vracovským a Martin Osmík (7+6). Ondřej Jurčík (5+6) už měsíc nenastoupil mimo extraligu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Dan. Král (Postava) – Hrdinka, Chroboček, R. Černý, Gréč, Krisl (C), Ševčík, Dluhoš – Březina, Pechanec, Jak. Svoboda – Doležal (A), F. Dvořák, Okál – Indrák, Kratochvil, Jan Svoboda – Goiš, Macuh, Fencl.
    Trenér: Robert Svoboda

    HC Baník Sokolov: Dybal (Michajlov) – J. Novák, Mikyska, Pohl, M. Rohan, Weinhold, Krutil, Klejna – Osmík, Kverka (A), Vrhel – Berka, Zadražil, Hauser – Rulík, Kysela, Csamangó – Mat. Adámek, T. Rohan (C), Prošek.
    Trenér: Martin Štrba

    Rozhodčí: Jaroš, Mejzlík – Hanzlík, Otáhal.
     
    Utkání za malou chvíli začne. Domácí Přerov obléká žluté dresy, sokolovští hosté hrají v černém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Po buly se puku jali hosté a ihned míří dopředu.
     
    00:14
    A Sokolov jde rychle do velké gólové příležitosti! Po rychlém průniku Jana Nováka dostal přihrávku před branku uvolněný Vrhel, Král jej ale vychytal betonem!
     
    00:43
    A také na opačné straně před Dybalem bylo rušněji. Puk se tam nacházel na brankovišti, Dvořák na něj ale nedosáhl.
     
    01:18
    Macuh zkoušel otestovat brankáře soupeře ránou zápěstím z pravého kruhu. Talentovaný odchovanec Havířova, který oslaví plnolest až za měsíc, zasáhl nadvakrát.
     
    02:19
    Od vlastní branky rozehrává Chroboček, Sokolov aktivně forčekuje.
     
    02:55
    Jakub Svoboda nedostal od Pechance ideální přihrávku, puk ale přesto zpracoval a orazítkoval vyrážečku Dybala.
     
    03:09
    Přerov právě vstřelil branku!
    Máme za sebou jen něco málo přes tři minuty, v MEO Aréně už ale vidíme první branku! Matyáš Gréč měl puk na holi na levém křídle, prokázal ale velký přehled a se zvednutou hlavou si povšiml u tyče nehlídaného ZDEŇKA OKÁLA, kterému naservíroval první branku večera! Velká chyba hostující obrany. Asistence: Matyáš Gréč, David Březina.
    03:09 Zdeněk OKÁL - 1:0
     
    03:29
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Matěj Zadražil – 2+2, vysoká hůl.
     
    04:08
    A Zubři mohli rychle odskočit do dvoubrankového vedení! Velmi dobře si teď přihrávku načasoval Pechanec, který vybídl spoluhráče podobně jako Gréč před chvílí, Dybal se ale skvěle přesunul!
     
    04:28
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubry neproměněná šance dlouho mrzet nemusí, první část čtyřminutové přesilovky totiž využívají nyní! Domácí si vybojovali útočné pásmo a Baník opět nehlídal pozice, které by si hlídat měl. Na pravý kruh dostal nabito od Krisla ZDENĚK OKÁL, který parádní dělovkou na bližší šibenici z prvního doteku zapisuje druhou branku večera! Asistence: Jiří Krisl.
    04:28 Zdeněk OKÁL - 2:0
     
    05:30
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak to je skvělý vstup Přerova do dnešního utkání, na straně Sokolova a především pak mladíčka Dybala, který dnes prožívá svůj debutový start mezi muži, jde naopak o noční můru! Přerovu pokračovala přesilová hra, když Chroboček letmo nahodil skákavý kotouč na soupeřovu branku od modré čáry. Dybal si ale skákavý kotouč nepohlídal a v nejméně vhodném momentu, kdy jej atakoval DAVID BŘEZINA, mu vypadl! Na Hané tak dnes bleskově 3:0! Asistence: David Chroboček, Antonín Pechanec.
    05:30 David BŘEZINA - 3:0
     
    05:30
    Oddechový čas pro tým HC Baník Sokolov.
     
    06:20
    Dobrým napadáním Sokolov zajistil po delší době práci také pro Daniela Krále na opačné straně.
     
    07:22
    Před branku si najížděl Csamangó, v klinči s Černým ale kotouč nemohl zasáhnout.
     
    08:09
    Na ledě je čtvrtá formace Sokolova, za Adámka schoval prudkou střelu Prošek, Král musel zasahovat.
     
    09:11
    Domácí Jan Fencl dojížděl dlouhý kotouč po selhání hostujícího beka, bekhendovým pokusem minul vzdálenější tyč jen o kousek!
     
    09:49
    Baník právě vstřelil branku!
    Nemáme za sebou ani polovinu třetiny a vidíme už čtvrtou branku v dnešním utkání! Zničehonic se prosazuje Sokolov, když domácí obrana dobře ustála založení útočné akce, ze svého pásma však nedokázala odklidit kotouč a MARTINU WEINHOLDOVI nezbývalo mnoho jiného, než puk pod tlakem nahodit na branku. Tato situace nakonec končí gólem! Bez asistence.
    09:49 Martin WEINHOLD - 3:1
     
    10:12
    Dvojice zakázaných uvolnění na straně Přerova.
     
    10:49
    Zdeněk Okál předvedl velkou sílu na holi. Dlouho atakům černožlutých odolával, nakonec ale přihrál nepřesně.
     
    11:38
    Macuh vybojoval puk pro Fencla do rychlého kontru, mladému forvardovi Přerova se ale rána příliš nepovedla.
     
    11:45
    Další dobrá příležitost Hanáků! Krisl napálil puk po buly do skrumáže, ze které rychle pálil Macuh, Dybal puk vytěsnil!
     
    12:45
    Zakázané uvolnění Baníku.
     
    12:54
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Jan Pohl – 2 min., vysoká hůl.
     
    13:09
    Domácí se štěstím nepřišli o pásmo hned po buly.
     
    13:32
    Tentokráte už ale Sokolov vyhazuje a může částečně prostřídat. Před Dybalem se mihl Jakub Svoboda, v krkolomné pozici ale nemohl zakročit o mnoho lépe, než do betonu.
     
    14:22
    Prostor se otevřel před Černým, ten příklepem trefil jen Krutila.
     
    14:45
    Přerov právě vstřelil branku!
    Takhle se hrají přesilovky, dámy a pánové! Tři pokusy a tři využití pro přerovské Zubry! Krislovi se na levém kruhu nabízel na střelu Černý, nakonec ale zvolil pas na kruh pravý, kde ke střele napřáhl MATOUŠ KRATOCHVIL a propálil Dybala! Asistence: Jiří Krisl, Filip Dvořák.
    14:45 Matouš KRATOCHVIL - 4:1
     
    15:11
    Chyba v rozehrávce Přerova končí zakázaným uvolněním.
     
    16:03
    Okál je dnes při chuti, dobrou střelou nachystal potenciální teč pro Indráka, ten nakonec puk před Dybalem nezasáhl.
     
    17:35
    Na opačné straně nepříjemně tečoval Novákovu střelu Vrhel, puk proletěl mimo tři tyče.
     
    18:13
    Za vlastní brankou se do potíží s rozehrávkou dostal Krutil.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny je v plném proudu.
     
    19:02
    Zakázané uvolnění Západočechů.
     
    19:56
    Macuh se při přečíslení stáhl na osu hřiště a zkusil vystřelit, Dybal zasáhl!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Jak se Zubrům v prvních třetinách příliš nedaří, se Sokolovem si bilanci jednoznačně vylepšili. Nejprve sice pořádně zahrozil Vrhel, byl to ale Přerov, kdo se prosazoval. V čase 3:09 výborně zvedl hlavu Gréč, který našel u tyčky volného Zdeňka Okála, kterému naservíroval první branku v zápase. Tentýž hráč o minutu a půl později navyšoval. Dvojitý trest obdržel Zadražil, Zdeněk Okál si nastoupil na pravý kruh a perfektní střelou první přesilovku využil. Ani druhý trest si hostující forvard neodseděl celý. Chrobočkovo nahození od modré totiž mladičký gólman Sokolova neudržel a rychle jej potrestal David Březina. Baník hole nesložil a ještě před půlí třetiny padla čtvrtá branka v zápase. Tentokráte však do sítě Krále, který neuhlídal zdálky prudké nahození Martina Weinholda. Přerov měl nadále několik dobrých příležitostí, znovu se dočkal ale „až“ v přesilové hře. Podobně jako Okálovi přihrál na pravý kruh Krisl Matouši Kratochvilovi a ten dělovkou procedil Dybala. Druhá třetina začne přibližně v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Robert Černý – 2 min., podrážení.
     
    20:23
    Baník právě vstřelil branku!
    Tak ani vyloučení Roberta Černého souběžně s první sirénou nezůstane bez potrestání, zatím byly využity všechny přesilovky v zápase! Na levý kruh dostal přihrávku od Pohla STANISLAV VRHEL, který mnoho nevymýšlel a prosadil se dobrou střelou na vzdálenější tyč! Přesně tohle Baník na úvod druhého dějství určitě potřeboval. Asistence: Jan Pohl, Jaromír Kverka.
    20:23 Stanislav VRHEL - 4:2
     
    21:32
    Před Králem se odehrála nebezpečná teč jen mimo brankovou konstrukci, za chvíli ale s brankovou příležitostí přispěchali také Zubři! V přečíslení si Jan Svoboda dobře počkal na skluz obránce a našel hokejku Jiřího Goiše, ten ale puk netrefil ideálně!
     
    22:11
    Březina si vybruslil do střelecké pozice, jeho ránu zblokoval jeden z napadajících hráčů Sokolova. Puk končí v ochranné síti.
     
    22:56
    Okál si mohl připsat svůj první hattrick! Dvořák odvedl velmi dobrou práci při napadání, donutil soupeřovy obránce chybovat a Okála hledal před brankou, Dybal jej ale vleže vychytal!
     
    23:00
    Přerov právě vstřelil branku!
    Dnes máme v MEO Aréně doslova střelnici! Zdeněk Okál dnes předvádí skvělý výkon, když v souboji po vhazování dostal puk na ONDŘEJE ŠEVČÍKA, který se od modré čáry prosadil střelou zápěstím! Asistence: Zdeněk Okál, Filip Dvořák.
    23:00 Ondřej ŠEVČÍK - 5:2
     
    23:34
    Buly po levici Krále.
     
    24:15
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Daniel Indrák – 2 min. osobní trest, hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Tomáš Rohan – 5 min. + do konce utkání.
    Odpyká: Berka.

    Sokolovští se zdají být značně frustrovaní, Tomáš Rohan se totiž zrovna jako správný kapitán nezachoval. Nechutným zákrokem trefil zezadu do hlavy nic netušícího Březinu a poté ještě sršel emocemi proti Indrákovi. Po zásluze míří předčasně do sprch.
     
    26:11
    Zubři pořádně zatlačili bránící hosty do jejich pásma a mohutně ostřelují, Dybalovi ale proti mnoha pokusům bez přípravy přeje štěstí!
     
    27:15
    Tři minuty z dlouhého oslabení mají Sokolovští za sebou.
     
    27:51
    Ofsajd Přerova.
     
    28:13
    Okál zkoušel křížným pasem najít Černého v palebné pozici, Rulík ale puk zachytil a vyhodil.
     
    28:30
    Goiš našel zpoza branky Černého, jeho nebezpečný bekhend šestou branku Zubrům nevynesl!
     
    29:15
    Baník hraje v plném počtu, s vypětím všech sil si připisuje první ubráněné oslabení v utkání.
     
    29:33
    Baník právě vstřelil branku!
    Hosté se potřetí v zápase dostávají na rozdíl dvou branek, což by pro ně po ubráněné pětiminutovce mohla být velká vzpruha! Dobře totiž sehráli rychlé přečíslení tři na dva, kde Berka našel na pravém kruhu STANISLAVA VRHELA a ten parádní ránou příklepem nedal Královi šanci! Asistence: Marek Berka, Jaromír Kverka.
    29:33 Stanislav VRHEL - 5:3
     
    30:02
    Přerov právě vstřelil branku!
    Posunuli jsme se o pouhou půlminutu dál a je to znovu o tři branky! Sokolovské obraně totiž pláchl dnes skvěle hrající ZDENĚK OKÁL, který si překonáním Dybalovy vyrážečky dojel pro svůj první hattrick v kariéře! Na ledové ploše přistála také kšiltovka a sledujeme velký moment pro letní posilu Zubrů, která se střelecky poprvé v sezoně prosadila teprve nedávno! Asistence: Robert Černý.
    30:02 Zdeněk OKÁL - 6:3
     
    31:14
    Hosté ale nic nevzdávají, v jejich režii se totiž odehrál další brejk, který zakončil Osmík ránou do Královy výstroje!
     
    32:10
    Jsme sotva za polovinou a viděli jsme již devět branek, dnes na Hané sledujeme opravdovou gólovou přehlídku, která těší zejména fanoušky, méně už gólmany a obránce.
     
    33:18
    Perfektní zákrok Daniela Krále! Ten si hlídal pravou tyč, puk ale s přispěním teče orazítkoval zadní mantinel a odrazil se ke zcela volném Kverkovi, který pohotově zametal puk do odkryté části branky. Juniorský reprezentant v brance Zubrů se ale hbitě přesunul a puk vytlačil ramenem do bezpečí!
     
    33:28
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Filip Dvořák – 2 min., podrážení.
     
    34:16
    Sokolovu se nedaří vybojovat útočné pásmo, domácí obrana zatím statně odolává.
     
    34:39
    Kysela v mezikruží neměl dobrou pozici pro zakončení, bekhendem se netrefil.
     
    34:57
    A MEO opět vyhazuje, do návratu Dvořáka na led zbývá půlminuta.
     
    35:21
    Dobře s pukem zamíchal Csamangó a vyslal jedovatou střelu, Král vytáhl obtížný zákrok vyrážečkou.
     
    35:28
    Zubři v plném počtu.
     
    35:51
    Úmyslný ofsajd Sokolova, hra se stěhuje před Dybala.
     
    36:26
    Icing hostů.
     
    37:09
    Za vlastní brankou loví puk Weinhold a řídí rozehrávku hostů.
     
    37:31
    Ta však byla zmařena ještě před modrou čarou. Sokolov se nemůže vyhnout domácímu napadání.
     
    37:39
    Puk končí mimo kluziště, buly před pásmem hostů.
     
    38:20
    Černý dobrým obranným zákrokem zabránil sokolovskému přečíslení.
     
    38:45
    Přerov právě vstřelil branku!
    Desátý gól dnešního večera a to je před námi ještě jedna celá třetina! Zubři obsadili útočné pásmo, Jan Svoboda přesunul puk na modrou čáru k ROBERTOVI ČERNÉMU a jeho vysoko letící nahození zaplulo až pod horní Dybalovu tyč! Teprve 17letý gólman toho přes hráz těl zřejmě mnoho vidět nemohl. Asistence: Jan Svoboda.
    38:45 Robert ČERNÝ - 7:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani čtvrté vyloučení v zápase nezůstalo bez potrestání, krátce po startu druhé třetiny se totiž zpátky na rozdíl dvou branek dostal Sokolov. V rychle sehraném útoku Stanislav Vrhel dlouho neváhal a zakončil zápěstím na vzdálenější tyč. MEO ale hostům zanedlouho znovu uteklo. Okál vybojoval buly v útočném pásmu na Ondřeje Ševčíka a ten se od modré čáry prosadil rovněž zápěstím. Že se v MEO Aréně otevřela střelnice, napovídalo skóre 6:3 v polovině zápasu. Hosty totiž znovu na dvě branky přiblížil v dobře sehraném brejku Stanislav Vrhel, vzápětí ale obraně po perfektním pasu Černého pláchl skvěle hrající Zdeněk Okál a v úniku dokonal svůj první hattrick od mládežnických kategorií. Několik obtížných zákroků vytasil Král, desátá branka ale ještě do sirény padla. Clonu Kratochvila zužitkoval vysoko letícím nahozením od modré Robert Černý. Třetí třetina začne přibližně v 19:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Na buly ve středovém kruhu úspěšnější hosté.
     
    40:15
    A pozornost Krále rychle otestoval Osmík.
     
    40:26
    Na opačné straně zasahuje zase Dybal proti ráně Březiny.
     
    41:12
    Baník právě vstřelil branku!
    Tak dnešní brankostroj se nezastavuje ani ve třetí třetině! Domácí obrana si nedokázala pohlídat MATĚJE ZADRAŽILA, který se napoprvé ještě neprosadil, poté ale Přerov hrubě chyboval v mezikruží, kde se sokolovská 88 dostala na kotouč a z otočky jej poslala pod horní tyč! Asistence: Petr Hauser, Marek Berka.
    41:12 Matěj ZADRAŽIL - 7:4
     
    42:23
    Zakázané uvolnění Sokolova.
     
    43:21
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Stanislav Vrhel.
     
    43:53
    Hosté začali v oslabení dobře, Zubři si musejí přesilovkové rozestavení budovat nanovo.
     
    44:19
    Přerov právě vstřelil branku!
    No to je zápas, máme tu už dvanáctou branku a Zubři slaví v tomto zápase hned osmou z nich čtvrtou využitou přesilovou hrou! Z levého kruhu vyslal pořádně prudkou střelu zápěstím ROBERT ČERNÝ! Puk se od vnitřní konstrukce branky odrazil rychle ven, sudí stojící poblíž ale okamžitě signalizoval gól. Asistence: Matouš Kratochvil, Filip Dvořák.
    44:19 Robert ČERNÝ - 8:4
     
    45:36
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak tohle jsme tu opravdu dlouho neměli, MEO Aréna volá po desítce, zatímco mladičký Adam Dybal ve svém debutu mezi muži prožívá zřejmě nejtěžší zkoušku nervů ve své kariéře! První útočná formace Zubrů sehrála perfektní útočnou akci, kde Jakub Svoboda předal puk na Pechance, ten na sebe nalepil obránce, nalákal Dybala a před odkrytou branku jej naservíroval DAVIDU BŘEZINOVI! Asistence: Antonín Pechanec, Jakub Svoboda.
    45:36 David BŘEZINA - 9:4
     
    46:40
    Hosté se snaží rozehrát z vlastní obrany, v ochozech MEO Arény byste teď pravděpodobně nenašli mnoho fanoušků, kteří sborově nevolají po desáté trefě Hanáků. No, kdybych si teď mohl vybrat, kdekoli na světě budu, tím posledním místem by byla sokolovská střídačka.
     
    48:12
    V pásmu Přerova probíhá přetlačovaná o kotouč.
     
    48:39
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jiří Krisl – 2 min., hákování.
     
    48:58
    Zubři uspěli na buly a rychle se osvobozují.
     
    49:16
    Baník sehrál dobrou akci, Stanislav Vrhel na jejím konci útočil na hattrick. Král schoval puk do výstroje.
     
    49:31
    Další zákrok Daniela Krále, od modré střílel příklepem Martin Weinhold.
     
    50:01
    Zadražil dobře mířil na levém kruhu, Král do volného místa vložil vyrážečku.
     
    50:39
    Přerov hraje v plném počtu.
     
    51:49
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak je to tady, desítka, kterou jsme v MEO Aréně opravdu velmi dlouhá léta nezažili a která dnes tento zápas jistojistě podtrhne jako památný! S pukem na holi měl před sebou dálnici MATYÁŠ GRÉČ, který se neunáhlil, přiblížil se k brance a Dybala prostřelil pod vyrážečkou! Asistence: Zdeněk Okál, Robert Černý.
    51:49 Matyáš GRÉČ - 10:4
     
    53:46
    Zrovna jsem chtěl složit poklonu sokolovským hráčům, kteří leč celý zápas dotahují vysokou ztrátu, nic nevzdávají a ofenzivně jsou stále aktivní. Co však určitě hraje svoji roli za deseti góly, které zatím stihli inkasovat, je však jejich laxní přístup k obraně, ve které dnes debutujícího braknáře Adama Dybala nechávají pořádně vykoupat. Trestuhodně mnoho prostoru teď dostal zase David Březina a také on útočil na hattrick!
     
    54:20
    Icing Přerova.
     
    54:44
    Sokolov dnes sklopí uši a od trenéra Štrby může očekávat pořádný kartáč. Frustrací vyvolal zbytečný konflikt za brankou Martin Osmík, David Chroboček se ale oťukávat nenechal a nakonec došlo k šarvátce bez rukavic, ve které domácí bek sokolovského forvarda složil k ledu.
     
    54:44
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    David Chroboček – 5 min + do konce utkání, bitka.

    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Martin Osmík – 5 min + do konce utkání, bitka.
     
    56:12
    Zpoza vlastní branky rozehrává Černý.
     
    56:23
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    57:06
    Střelu Jakuba Svobody přizvedl Rulík svojí holí, puk končí v ochranné síti za Dybalem.
     
    57:17
    Zubři stříleli rychle po buly, přízemní střelu ale Dybal vykryl.
     
    57:20
    Přerov právě vstřelil branku!
    Skóre 11:4, kdo by to byl řekl, že toho můžeme být svědkem i v profesionální soutěži. Sokolov se z předešlého vhazování nepoučil, dvojici forvardů první formace si nepohlídal a nechal po vyhraném buly střílet DAVIDA BŘEZINU, který vedle Okála rovněž zapisuje hattrick! Asistence: Antonín Pechanec.
    57:20 David BŘEZINA - 11:4
     
    57:28
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak to snad ani není možné. Sokolov je totálně na ručník a z dnešního zápasu udělal doslova exhibici. Hned osm vteřin poté, co inkasoval JEDENÁCTOU BRANKU si totiž nechá středem hřiště projít dvojici Okál – Goiš, kde se první jmenovaný proháčkuje až před branku a poté gentlemansky naservíruje puk před odkrytou branku JIŘÍMU GOIŠI! Chudák Dybal! Asistence: Zdeněk Okál.
    57:28 Jiří GOIŠ - 12:4
     
    59:18
    Zubři nemají dost a i v poslední minutě nadále ostřelují Dybalovu branku. Osobně jsem po zápase velmi zvědavý na reakci hlavního trenéra hostů, Martina Štrby.
     
    Konec zápasu.
     
    Brankostroj se nezastavil ani ve třetí třetině, když na jejím startu chybu defenzivy trestal hostující Matěj Zadražil – 7:4. Zubři ale ve 45. minutě zapsali už čtvrtou využitou přesilovku. Robert Černý skvěle obešel soupeře a prudkým švihem zápěstím nedal Dybalovi šanci. O malou chvíli později burácející MEO Aréna volala po desítce, skvěle sehranou akci první formace totiž do odkryté branky zakončoval David Březina. Ta v čase 51:49 po dlouhých letech do přerovské MEO Arény přišla. Spoustu prostoru dostal k zakončení Matyáš Gréč, který se střelou pod vyrážečku rovněž zapsal mezi střelce.
    Kdo by čekal, že desítkou přerovský hlad po gólech skončí, mýlil se. Sokolov se sice sympaticky snažil s výsledkem něco udělat, debutujícího Dybala ale v obraně vůbec nepodržel. V 58. minutě se totiž ihned po buly hattricku dočkal také David Březina a hned o osm vteřin později přichystal Okál v průniku odkrytou branku Jiřímu Goišovi.
     
    Z dnešního velmi nevšedního utkání je to vše. Já se s vámi z přerovské MEO Arény loučím a u dalšího přenosu se budu těšit příště! Na počtenou! (20:27:15)
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 4. Okál (Gréč, Březina), 5. Okál (Krisl), 6. Březina (Chroboček, Pechanec), 15. Kratochvil (Krisl, F. Dvořák), 23. Ševčík (Okál, F. Dvořák), 31. Okál (R. Černý), 39. R. Černý (Jan Svoboda), 45. R. Černý (Kratochvil, F. Dvořák), 46. Březina (Pechanec, Jak. Svoboda), 52. Gréč (Okál, R. Černý), 58. Březina (Pechanec), 58. Goiš (Okál) – 10. Weinhold, 21. Vrhel (Pohl, Kverka), 30. Vrhel (Berka, Kverka), 42. Zadražil (Hauser, Berka)


    HC ZUBR Přerov: Da. Král (Postava) – Hrdinka, Chroboček, R. Černý, Gréč, Krisl (C), Ševčík, Dluhoš – Březina, Pechanec, Jak. Svoboda – Doležal (A), F. Dvořák, Okál – Indrák, Kratochvil, Jan Svoboda – Goiš, Macuh, Fencl.
    Trenér: Robert Svoboda

    HC Baník Sokolov: Michajlov (Dybal) – J. Novák, Mikyska, Pohl, M. Rohan, Weinhold, Krutil, Klejna, Rulík – Osmík, Kverka (A), Vrhel – Berka, Zadražil, Hauser – Kysela, Csamangó, Mat. Adámek – T. Rohan (C), Prošek.
    Trenér: Martin Štrba

    Rozhodčí: Jaroš, Mejzlík – Hanzlík, Otáhal
    thejrc.org