Philadelphia – Anaheim 5:2 (kon.) | Toronto – Florida 5:4 (po pr.) | Washington – Minnesota 2:4 (kon.)
Montreal – Winnipeg 4:1 (kon.) | Nashville – Columbus 2:1 (kon.) | Chicago – Buffalo 4:3 (po pr.)
Arizona – Detroit 4:3 (2:0 po s.n.) | Edmonton – Seattle 5:2 (kon.)
po prodl.
Toronto Maple Leafs
5:4 (2:3, 1:1, 1:0 - 1:0)
Florida Panthers
Středa 18.01.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 37 – 19 | Přesilová hra: 2/7 – 1/3 | Trestné minuty: 12 – 18

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Matt Murray (TOR) – 4 zákroky, 4 OG, úspěšnost 50,0 %, odchytal 21:41
    Ilja Samsonov (TOR) – 11 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 40:12
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 32 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,5 %, odchytal 61:53

    Česká a slovenská stopa
    David Kämpf (TOR) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:26
    Radko Gudas (FLA) – 0+1, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 4, čas na ledě 16:39

    Tři hvězdy utkání
    1. William Nylander (TOR) 2+1
    2. Mitchell Marner (TOR) – 0+2
    3. Ilja Samsonov (TOR) – 11 zákroků (04:03:39)
     
    Utkání přihlíželo 18 573 diváků.
     
    Dramatické utkání mezi Torontem a Floridou dospělo až do prodloužení, ve kterém tahali za pomyslný delší konec provazu domácí hokejisté.

    Přitom to byli hosté, kteří třikrát strhli vedení na svou stranu a ve třetím případě dokonce odskočili na rozdíl dvou branek. Auston Matthews ovšem vstřelil na konci druhé části důležitý gól do šatny a ve třetí dvacetiminutovce vyrovnal William Nylander. Švédský forvard sehrál klíčovou roli i v prodloužení, v němž zakončil krásnou individuální akci forhendovou střelou podél levého betonu gólmana.

    Svěřenci kouče Keefeho přerušili sérii dvou porážek v řadě a z druhého místa Atlantické divize se přiblížili vedoucímu Bostonu na jedenáct bodů. Florida zůstává na čtvrté příčce, za třetí Tampou zaostává rozdílem deseti bodů.
     
    Konec zápasu.
    61:53 William NYLANDER - 5:4
     
    61:53
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Rozhodnuto, bonusový bod berou hráči Maple Leafs! Timmins ještě v obranné třetině přenechal touš WILLIAMU NYLANDEROVI, který nabral velkou rychlost, tělem odmítl Verhaegheho, zleva se natlačil až před Bobrovského, jehož si roztáhl a utkání ukončil forhendovým pokusem po ledě podél jeho betonu. Asistence: Conor Timmins a John Tavares.
     
    61:30
    Z pravého kruhu střílel ze zápěstí Matthew Tkachuk. Samsonov do akce nemusel, veškerou práci za něj odvedl blokující John Tavares.
     
    61:07
    Za obranu dostával zajímavou nahrávku John Tavares, leč neporadil si s jeho zpracováním, Bobrovskij pak píchl kotouč k Montourovi.
     
    60:39
    Z velkého úhlu střílel zleva Mitchell Marner. Na Sergeje Bobrovského si nepřišel, ruský gólman nenechal u pravé tyče žádné místo.
     
    60:12
    Timothy Liljegrn si v poslední chvíli rozmyslel pokus o přihrávku za obranu a před Lundellem raději zacouval za vlastní bránu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 36 – 19.
     
    Šedesát minut o vítězi nerozhodlo, utkání mezi Torontem a Floridou směřuje do prodloužení. William Nylander nejprve v úvodu třetí třetiny neproměnil nařízené trestné střílení, ale náladu si spravil ve 46. minutě, kdy se puk šťastným odrazem od jeho helmy odrazil za záda bezmocného Bobrovského. Domácí byli i ve zbývajícím průběhu aktivnějším týmem, ale vítězný gól se jim doposud vstřelit nepovedlo.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:37
    V levém kruhu si počkal na přihrávku Matthew Tkachuk. V pokleku se posléze opřel do kotouče z první, ránu nasměroval o kousek vedle pravé tyčky.
     
    59:13
    Za nástřelem Brandona Montoura spěchal Aleksander Barkov. O něco rychlejší byl Connor Timmins, domácí bek posléze nasměroval vyhození na soupeřovu střídačku, kde naštěstí netrefil žádného z hráčů nebo členů realizačního týmu.
     
    58:47
    Snaha o rychlé založení útoku Marku Giordanovi nevyšla. Přecenil rychlostní schopnosti Austona Matthewse, výsledkem byl icing.
     
    58:23
    Toronto pokračuje ve výrazně aktivnějším pojetí hry. John Tavares chtěl proskočit mezi dvojicí soupeřů, což se mu i povedlo, ale už bez puku na hokejce.
     
    57:45
    Marc Staal nevymýšlel složitosti a po přejetí červené čáry nahodil kotouč za bránu soupeře, čímž umožnil sobě i unaveným spoluhráčům vystřídat.
     
    57:16
    Akci domácích přerušil hvizd čárového rozhodčího. Mitchell Marner přebíral nahrávku Matthewse až za modrou čárou, správně byl tedy odpískán ofsajd.
     
    56:42
    Levou stranou pokusil štěstí Aleksander Barkov. Jenže ostatní jeho spoluhráči se vydali směr střídačka, sám proti přesile neměl šanci na úspěch.
     
    56:30
    Zakázané uvolnění se nepíská, protože nahození Holla lehce tečoval David Kämpf. Josh Mahura musel hrát, poradil si pasem po mantinelu na kolegu z obrany Radka Gudase.
     
    55:58
    Okruh s pukem na holi si udělal William Nylander. Od pravého mantinelu dojel do levého kruhu, načež nahrával zpět doprava Johnu Tavaresovi, ten však netrefil hrací předmět vůbec dobře.
     
    55:15
    Příliš dlouho otálel se zakončením Gustav Forsling, aby nakonec napálil před sebou stojícího Zacha Astona-Reese.
     
    54:53
    Dobře zahrál směrem dozadu Carter Verhaeghe. Na jedničku přečetl přihrávku Marnera na modrou k Timminsovi, touš protečoval do střední třetiny.
     
    54:17
    Icing domácích. John Tavares hledal dlouhou nahrávkou Williama Nylandera, který ale zpomalil a vydal se ke střídačce.
     
    53:55
    Po pravém mantinelu nabral rychlost Auston Matthews. Došlo k jeho zdvojení, čistým způsobem konkurenta odzbrojil Aaron Ekblad.
     
    53:24
    Florida pochopila, že by se hodilo také hrát směrem dopředu. Nick Cousins vyslal prudkou nahrávku do mezikruží, adresát Matthew Tkachuk promáchl naprázdno.
     
    52:57
    Jordie Benn nerozehrál zpoza vlastní brány vůbec dobře. U pravého mantinelu dojel puk Grigorij Děnisenko, střelu z otočky pokryl Samsonov vyrážečkou.
     
    52:08
    John Tavares si vyměnil kotouč s Mitchellem Marnerem a rázem byl sám před gólmanem, kterého ránou z forhendu trefil do výstroje.
     
    51:46
    Hraje se v rychlém tempu, akce střídá akci. Zpoza kruhů zakončoval ze zápěstí Zach Aston-Reese, Sergej Bobrovskij vyrazil touš ramenem do ochranné sítě.
     
    51:12
    Brandon Montour zvedl hlavu a od útočné modré čáry nabil do levého kruhu Samu Bennettovi, rána z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    50:47
    Pierre Engvall vymyslel pěknou žabičku na Zacha Astona-Reese, který si poradil se zpracováním, poté vyslal příliš vysokou střelu.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Skóre mezi Torontem a Floridou je vyrovnané, rozhodovat mohou maličkosti.
     
    49:57
    Individuálně zkusil štěstí Matthew Tkachuk. Zbavil se osobního strážce, avšak Mark Giordano už byl nad jeho síly.
     
    49:22
    O další střelu od modré čáry se postaral Conor Timmins. Spoluhráč Calle Järnkrok ji tečoval o pár decimetrů vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    48:54
    Na druhé straně vyslal tvrdý projektil od modré čáry Mark Giordano. Brankář vůbec nereagoval, k jeho štěstí puk proletěl vedle pravé tyče.
     
    48:20
    Na třetí kanadský bod a druhý gól v zápase měl políčeno Alesander Barkov. Dostal dobrou nahrávku mezi kruhy, ale vypálil jenom do clonícího Holla.
     
    47:55
    Ale hráči v modrých dresech si samozřejmě musí dávat pozor i na zadní vrátka! Do těch nakoukl Carter Verhaeghe, jenž protáhl forhendovou kličku, ležící Samsonov v poslední chvíli zvedl pravý beton, čímž zabránil gólu.
     
    47:12
    Javorové Listy pokračují v aktivitě. Mitchell Marner vyslal do šance Austona Matthewse, ten neuspěl jeden na jednoho proti Ekbladovi.
     
    46:30
    Psychická výhoda je bezpochyby na straně domácího celku, který vymazal dvoubrankové manko a je definitivně zpátky ve hře o vítězství.
    45:59 William NYLANDER - 4:4
     
    45:59
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Keefeho družina se dočkala, je srovnáno! Ránu Marnera vyrazil Bobrovskij smolně do helmy WILLIAMA NYLANDERA, odrazem od ní se puk obloučkem snesl za brankovou čáru. Asistence: Mitchell Marner a Mark Giordano.
     
    45:13
    V předbrankovém prostoru číhal Alexander Kerfoot. Protože byl těsně bráněný Joshem Mahurou, tak se ke střele vůbec nedostal.
     
    44:44
    Tlak Toronta pokračuje. William Nylander nahazoval od pravého mantinelu na teč, Brandon Montour přetlačil Michaela Buntinga.
     
    44:16
    Skvělý Sergej Bobrovskij! V poslední chvíli zareagoval na skutečnost, že John Tavares zkouší obtočit jeho svatyni. Natáhl levý beton a kus černé gumy udržel před brankovou čárou!
     
    43:56
    Do útočného pásma nabruslil Auston Matthews, ale strávil v něm pár vteřin, pryč z něj ho vyhnal český obránce Radko Gudas.
     
    43:11
    Potlesk fanoušků si vysloužil Bobby McMann. Forvard si počkal na Sama Bennetta, jehož poslal na mantinel ukázkovým hitem.
     
    42:44
    Sám proti třem Sam Reinhart neměl moc šancí na úspěch. Pokusil se o přenesení na pravou stranu, před Barkovem zaúřadoval Justin Holl.
     
    42:20
    Ofenzivu podpořil Gustav Forsling. Švédský zadák dojel až do levého kruhu, proti tvrdé střele se Ilja Samsonov blýskl lapačkou.
     
    41:48
    Z nájezdu to nevyšlo a tak William Nylander zkusil štěstí ve hře, ostrý forhendový projektil namířil o kousek nad horní tyčku.
     
    41:22
    Dobrou práci odvedl směrem dozadu Givani Smith. Natlačil tělo před Morgana Riellyho a touš nasměroval do středního pásma.
    40:34 Nylander neproměnil trestné střílení
     
    40:34
    Stav střetnutí se nemění! William Nylander zvolil bekhendový blafák, po jehož provedení chtěl puk nasměrovat pod břevno, jenže horní tyčku vysoko přestřelil.
     
    40:34
    Uvidíme trestné střílení! Provede jej William Nylander, jemuž Gustav Forsling zabránil v zakončení podražením zezadu.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Florida do ní vstupuje s jasným cílem udržet se ve vedení, ale Toronto je ještě určitě povzbuzeno gólem z konce druhé části.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:10.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 27 -15.
     
    Prostřední dějství přineslo po jednom gólu na každé straně, v těsném náskoku tak nadále zůstává Florida. Panteři odskočili poprvé v zápase na rozdíl dvou gólů ve 22. minutě, kdy se na listinu střelců přidal Aleksander Barkov. Domácí nicméně nesložili zbraně a soupeři přichystali nepříjemnou chvilku v koncovce třetiny, vteřinu a jednu desetinu před sirénou potrestal Gudasův faul gólem Auston Matthews. Třetí část slibuje dramatickou podívanou, už v té předešlé jsme měli možnost vidět pár vyhrocených momentů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:57 Auston MATTHEWS - 3:4
     
    39:57
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Gól do šatny bezpochyby přijde vhod! Nylander věděl, že není času nazbyt a bekhendem v pravou chvíli nahrál do levého kruhu AUSTONU MATTHEWSOVI, americký ostrostřelec skóroval ránou na lapačku brankáře vteřinu a jednu desetinu před sirénou. Asistence: William Nylander a Mitchell Marner.
     
    39:45
    A znovu jeden z domácích hokejistů pocítil tvrdost Radka Gudase. Byl to z trestné lavice se navrátivší Zach Aston-Reese, jehož bek odhodil do pravé tyče vlastní brány. Rozhodčí ale tentokráte neposoudili situaci jako čistý hit, Čecha vyloučili za napadení.
     
    39:17
    V levém kruhu si našel prostor ke střele Carter Verhaeghe. Kanadský forvard pálil na bližší tyč, trefil však jenom brankový oblouk.
     
    38:42
    Panterům se nedaří usadit v útočném pásmu. Anton Lundell si věřil jeden na jednoho, avšak z minisouboje vzešel jako vítěz bránící Mark Giordano.
     
    38:09
    Na modré si klepl o nahrávku Aaron Ekblad, ovšem Aleksander Barkov ji vyslal příliš prudkou, kanadský obránce vycouval do střední třetiny.
     
    37:34
    Fantastickou práci odvedl český zadák Radko Gudas. Nejprve ukázkovým bodyčekem sestřelil k ledu Engvalla, načež se nenechal vyprovokovat k bitce Astonem-Reesem a tak dvě minuty za hrubost dostal jenom domácí útočník.
     
    37:19
    Velkou rychlost nabral po levé straně Sam Bennett. Dobruslil až do kruhu, odkud mířil ze zápěstí na zadní tyčku, Samsonov zasáhl levým ramenem.
     
    36:40
    V rohu kluziště pošetřil cenné vteřinky Ryan Lomberg. Dlouho odolával dvojici protihráčů, až nakonec touš z pod jeho bruslí vydoloval Timothy Liljegren.
     
    36:02
    Po potyčce v obranném pásmu Toronta dochází k vyloučení čtyř hokejistů. Auston Matthews oplatil Nicku Cousinsovi krosček podražením, za vzájemnou výměnu názorů obdrželi tresty za hrubost Michael Bunting s Marcem Staalem.
     
    35:54
    Z ostrého úhlu chtěl pozornost brankáře vyzkoušet Matthew Tkachuk. Jenže mířil nepřesně, takže Ilja Samsonov zasahovat nemusel.
     
    35:38
    Přes dva hráče vypálil forhendem Aleksander Barkov. Ilja Samsonov měl štěstí, že puk směřoval přímo do středu brány, takže ho zasáhl do výstroje.
     
    35:10
    Hokejistům Floridy se přesilová hra nepovedla, o tom není pochyb. Každopádně udržují dvoubrankový náskok, což je momentálně to nejpodstatnější.
     
    34:46
    Kanadský obránce Aaron Ekblad se nenechal odradit jedním neúspěchem, sjel k levému mantinelu a vyzkoušel štěstí znovu. Tvrdou ránu skryl Samsonov ve výstroji.
     
    34:21
    Matthew Tkachuk v levém kruhu naznačil střelu, aby ještě přenesl hru doprava na Aarona Ekblada, jeho pokus z první zblokoval Giordano.
     
    33:45
    Přesilovku tedy hraje Florida, ale zatím vůbec ne úspěšně. Domácím se podařilo vyhodit třikrát v krátkém časovém sledu.
     
    33:08
    Třetí dvouminutový trest v utkání si vykoledoval Sam Bennett. Hostující forvard už se jenom ironicky usmívá, jako kdyby výrokům rozhodčích směrem k vlastní osobě nemohl věřit.

    Ale pozor, nakonec je všechno jinak! Muži v pruhovaném po poradě odvolali trest pro hostujícího útočníka, naopak vyloučili Timothyho Liljegrena za nedovolené bránění právě vůči Bennettovi.
     
    32:57
    Opět vyzkoušel štěstí Aaron Ekblad. V tomto případě vyslal o poznání zajímavější projektil, který proletěl o kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    32:24
    Ilja Samsonov po příjezdu do brankoviště není příliš zaměstnávaný. Nyní jej propagačním pokusem prověřil Aaron Ekblad, domácí gólman nezaváhal.
     
    31:58
    Ani další ofenzivní akce Maple Leafs neskončila gólem. Pierre Engvall řešil situaci dva na dva přihrávkou, kterou očekával Gustav Forsling a puk získal po sebe.
     
    31:27
    Střelu Bobbyho McManna zblokoval jeden z bránících hráčů pouze k Davidu Kämpfovi. Sergej Bobrovskij se zorientoval v poslední chvíli, skvěle se přesunul k levé tyčce a v gólové dorážce nadvakrát zabránil levým betonem!
     
    30:55
    Lombergův trest je minulostí. Člen čtvrté útočné formace se okamžitě zapojuje do hry, Toronto totiž pokračuje v útočení.
     
    30:28
    Z domácích tribun se ozývá nespokojené bzučení, a to poté, co volným středem zdárně vyhodil hodně viditelný Aleksander Barkov.
     
    29:59
    Střílený pas vyslal z levého kruhu Auston Matthews. Byl to Aaron Ekblad, kdo bruslí nasměroval touš do pravého betonu vlastního brankáře.
     
    29:22
    Na druhý gól Panterů v oslabení zaútočil Matthew Tkachuk. Krásnou kličkou na levou stranu se zbavil Riellyho, načež mu v zakončení zabránil jiný protihráč, a sice Nylander.
     
    28:53
    Už to vypadalo, že forčekink Ryana Lomberga bude úspěšný, když obral o kotouč Järnkroka, jenže pouze za cenu hákování, což pozornosti rozhodčích neuniklo.
     
    28:26
    Z velkého úhlu chtěl brankáře překvapit Alexander Kerfoot. Sergej Bobrovskij však udržuje pozornost, hrací předmět schoval do výstroje.
     
    27:50
    Utkání pokračuje pět na pět. Sam Bennett si odseděl prohřešek v poklidu, Sergej Bobrovskij nemusel řešit žádnou složitější situaci.
     
    27:19
    Hostům se provedlo kompletní čtveřici vystřídat a i ta druhá si zatím počíná velmi dobře, o bekhendové vyhození se postaral Gustav Forsling.
     
    26:48
    Když už to vypadalo, že si Toronto vytváří souvislejší tlak, tak Auston Matthews nepřesně nahrál Nylanderovi, úspěšně vyhodil Brandon Montour.
     
    26:11
    Na konto gólmana Panthers přibyl další úspěšný zákrok. Vyrážečkou nasměroval kus černé gumy do ochranné sítě po pokusu Tavarese.
     
    25:34
    Podruhé v zápase usedá za katr Sam Bennett. Muži v pruhovaném si všimli lehkého doteku jeho hokejky s helmou Tavarese, vyloučený Kanaďan se verdiktu hodně diví.
     
    25:23
    Sergej Bobrovskij působí velmi jistým dojmem. Výborně zmenšil střelecký úhel Callemu Järnkrokovi, střelu těsně nad ledem pokryl levým betonem.
     
    24:58
    Hodně vidět je Alexander Kerfoot. Vytvořil si v předbrankovém prostoru volné místo, jenže Kämpf mu poslal přihrávku za brusle.
     
    24:22
    Carter Verhaeghe si rozmyslel střelu od pravého mantinelu a vyzkoušel křižnou nahrávku na Matthewa Tkachuka, v jejím úspěchu zabránil Mark Giordano.
     
    23:57
    William Nylander vyvinul velký tlak na Aarona Ekblada, jenž si poradil jako zkušený mazák, křižným pasem uvolnil Gustava Forslinga.
     
    23:17
    Se zpracováním prudké nahrávky si sice Morgan Rielly poradil, ale až za modrou čárou. Protože se okamžitě vrátil do útočného pásma, zapískal čárový rozhodčí ofsajd.
     
    22:30
    Domácí jsou nastěhováni v útočném pásmu, leč zatím jim to není nic platném soupeř je totiž nepouští do gólové příležitosti.
     
    21:41
    Toronto potřebuje nějaký impulz, a proto Sheldon Keefe sahá k výměně brankářů. Matt Murray dnes nepředvedl nic navíc, minimálně jednomu gólu určitě zabránit mohl. Novým mužem v brankovišti Maple Leafs je Ilja Samsonov.
    21:41 Aleksander BARKOV - 2:4
     
    21:41
    Florida právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, hosté poprvé vedou více jak jednogólovým rozdílem! Montour nahrál po modré čáře kapitánu ALEKSANDERU BARKOVOVI a ten dlouho neotálel, kousek za pravým kruhem vypálil neomylně nad pravé rameno Murrayho. Asistence: Brandon Montour a Sam Reinhart.
     
    21:15
    Hokejisté v bílých dresech v útočné třetině příliš dlouho nepobyli. Nahození po mantinelu zastavil Timothy Liljegren, bekhendem touš nasměroval mimo Ekbladův dosah.
     
    20:39
    Na gól v oslabení útočilo po Floridě i Toronto. Mitchella Marnera ale dobruslil Aaron Ekblad a zabránil krajanovi v dresu soupeře v klidném zakončení.
     
    20:05
    Prostřední část začíná rychlým vyloučením. Bobby McMann po buly smolně zvedl hokejku do obličeje Matthewa Tkachuka, ten to naštěstí schytal těsně pod levé oko.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:03.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 14 – 8.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Torontem a Floridou rozhodně nenudilo. K vidění bylo pět gólů, o jeden více vstřelili hostující Panteři. Na trefu Cartera Verhaegheho odpověděl Dryden Hunt, na zásah Antona Lundella zase Alexander Kerfoot. Hosté se ovšem touto skutečností nenechali rozhodit a do třetice strhli vedení na svou stranu zásluhou Joshe Mahury, na tento gól zatím soupeř odpověď nenašel. Javorové Listy jsou střelecky aktivnějším týmem, není jim to však nic moc platné.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Závar v předbrankovém prostoru domácího celku vyřešil Matt Murray, který si všiml volného kotouče a přikryl jej před pozdě reagujícím Tkachukem.
     
    19:11
    Velkou rychlost nabral Mitchell Marner. Věřil si na projetí skrze dvěma protihráči, ukázkovým vypíchnutím puku jej zastavil Marc Staal.
    18:04 Josh MAHURA - 2:3
     
    18:04
    Florida právě vstřelila branku!
    I do třetice Panteři strhávají těsný náskok na svou stranu a soupeř už v rámci úvodní části nemá moc času na odpověď. Po mantinelu jedoucí kotouč si našel JOSH MAHURA. Zadák zvolil zpoza levého kruhu forhendové zakončení na zadní tyč a Murray, přestože měl poměrně dobrý výhled, kotouč pustil za svá záda. Asistence: Radko Gudas a Grigorij Děnisenko.
     
    17:43
    Útočnou složku mužstva podpořil Brandon Montour, jenže marně čekal na doplnění od spoluhráčů, takže jen nahodil za bránu a odjel vystřídat.
     
    17:09
    Ofenzivní akci Maple Leafs zastavil čistým způsobem Aaron Ekblad. Snaha o založení rychlého protiútoku mu nevyšla, Anton Lundell na dlouhý pas nedosáhl a rozhodčí proto odpískal icing.
     
    16:43
    Mitchell Marner si u levého mantinelu poradil s nelehkým zpracováním. Vzápětí vyzkoušel křižný pas na Austona Matthewse, toho však příkladně pokryl Gustav Forsling.
     
    16:07
    Na třetí gól svého mužstva měl políčeno Zach Aston-Reese. Ze zápěstí nejspíše cílil pod břevno, horní tyčku ovšem o pár čísel přestřelil.
    15:10 Alexander KERFOOT - 2:2
     
    15:10
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Javorové Listy podruhé vrací stav do nerozhodné podoby. Střelu Järnkroka od modré čáry Bobrovskij vyrazil před sebe, pohotový ALEXANDER KERFOOT bekhendem usměrnil hrací předmět nad jeho levý beton. Asistence: Calle Järnkrok a Timothy Liljegren.
     
    14:46
    O slovo se přihlásil Auston Matthews. Stahovačkou se v levém kruhu zbavil osobního strážce, ze zápěstí ale vypálil příliš vysoko.
     
    14:24
    Mezi kruhy si sjel William Nylander. Hledal jej Morgan Rielly, švédskému útočníkovi přeskočil puk přes čepel hole.
     
    13:47
    Uplynula další minuta a je tu opět trest, tentokráte pro českého obránce Radka Gudase. Řízný zadák hrál příliš agresivně vůči Engvallovi, rozhodčí řízného beka vyloučil za nesportovní chování.
     
    12:47
    Ne, Mitchell Marner neprožívá vůbec šťastné chvilky. Poté, co sehrál důležitou roli při druhém inkasovaném gólu, tak si jede sednout na lavici hanby, protože na útočné modré nedovoleně atakoval Erica Staala.
    12:34 Anton LUNDELL - 1:2
     
    12:34
    Florida právě vstřelila branku!
    Mauriceho družina udeřila při vlastním oslabení! Marner si nechal ujet puk u levého mantinelu a rybičkou situaci nezachránil, naopak nahrál Lundellovi, který vyslal do úniku Barkova. Hostující kapitán vypálil do Murrayho pravého betonu, od nějž se kotouč odrazil k ANTONU LUNDELLOVI. Finský útočník situaci skvěle dohrál a dorážka do prázdné brány pro něj byla sladkou odměnou. Asistence: Aleksander Barkov.
     
    12:21
    Potřetí v rámci úvodního dějství míří Florida do čtyř. Gustav Forsling si nechal ujet Johna Tavarese, nebezpečí v podobě soupeřova kapitána řešil podražením.
     
    11:47
    Zatím však pokračují v ofenzivních choutkách hráči Toronta. I v pádu zvládl John Tavares vystřelit forhendem, ale pouze do levého betonu brankáře.
     
    11:12
    Zápas pokračuje v pěti na obou stranách. Florida přestála i druhé vyloučení ze svých řad a může znovu pomýšlet i na útočení.
     
    10:57
    Vedoucí gól měl na hokejce Bobby McMann! Obdržel výbornou nahrávku do mezikruží, odkud mířil pod břevno, Sergej Bobrovskij se ovšem vytáhl s perfektním zákrokem vyrážečkou.
     
    10:24
    O úspěšný odpal se postaral švédský zadák Gustav Forsling. Na led naskakuje druhá přesilovková formace, začíná se od Murrayho.
     
    09:51
    Mezi kruhy dostal až příliš volného prostoru Auston Matthews. Americký ostrostřelec mířil do pravého horního rohu, Bobrovskij vytáhl úspěšný zákrok vyrážečkou.
     
    09:15
    Úvod další přesilovky Torontu nevyšel. Aleksander Barkov čistě vyhrál buly na Aarona Ekblada, který vyhazoval po levém mantinelu.
     
    08:58
    Taktéž druhý trest míří do hostujících řad. Vysloužil si jej Sam Bennett, tento útočník drobným háčkem zabránil v zakončení Pierru Engvallovi.
     
    08:30
    Zakázané uvolnění domácího celku. Jordie Benn pod tlakem nevymýšlel žádné složitosti, prostě po pravé straně vyhodil přes všechny čáry.
     
    07:56
    Velkou rychlost vyvinul Zach Aston-Reese, tělo úspěšně natlačil před Sama Reinharta. Zpoza brány nabíjel do levého kruhu Alexanderu Kerfootovi, střela z první měla přesnosti hodně daleko.
     
    07:25
    V útočném pásmu ještě na pár vteřin udržel touš Aaron Eblad. Jenže hrál volil nahrávku k pravému mantinelu na Matthewa Tkachuka, který proti dvěma konkurentům neuspěl.
     
    06:56
    William Nylander hledal za obranu najíždějícího Michaela Buntinga, ovšem pas byl příliš prudký, kanadský křídelník si neporadil se zpracováním.
     
    06:22
    Do rozehrávky se zapojil Sergej Bobrovskij, který za bránou zastavil nástřel Johna Tavarese, po pravém mantinelu potom rozehrál na Radka Gudase.
     
    05:53
    Prostor ke střele si v pravém kruhu hledal český útočník David Kämpf, aby mu nakonec kus černé gumy z pod hole ustřelil Josh Mahura.
     
    05:10
    Početní převaha Toronta je minulostí. Při trestu Brandona Montoura strávili většinu času v útočné třetině, obratu se však zatím domácí nedočkali.
     
    04:54
    A další zákrok pro ruského gólmana ve službách Panthers. V tomto případě pokryl mezi betony nahození v podání Austona Matthewse.
     
    04:27
    Tlak Maple Leafs pokračuje. Na modré čáře si věřil na střelu Morgan Rielly, ostrý projektil vykopl Sergej Bobrovskij pravým betonem.
     
    03:40
    Do slušné pozice mezi kruhy dostal nabito William Nylander. Švédský forvard ještě zpracovával, načež střílel forhendem vysoko nad břevno.
     
    03:07
    První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Proti pravidlům hrál Brandon Montour, rozjetého Johna Tavarese zastavil v rozletu nedovoleným bráněním.
    02:38 Dryden HUNT - 1:1
     
    02:38
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí okamžitě srovnávají krok! V útočném pásmu dojel puk u pravého mantinelu Morgan Rielly, jenž vyslal křižný střílený pas do prostoru, kam najížděl DRYDEN HUNT. Člen čtvrté lajny přebruslil Mahuru a za brankovou čáru kus černé gumy nasměroval levou bruslí. Asistence: Morgan Rielly a Zach Aston-Reese.
    01:52 Carter VERHAEGHE - 0:1
     
    01:52
    Florida právě vstřelila branku!
    Brzký gól střílí Panteři! Aaron Ekblad od modré čáry posunul touš do pravého kruhu na úplně osamoceného CARTERA VERHAEGHEHO, jenž zakvedlal s pukem, aby ho následně usměrnil neomylně nad Murrayho levé rameno. Asistence: Aaron Ekblad.
     
    01:22
    Na druhé straně nahazoval od levého mantinelu Brandon Montour. Obráncem zpomalený kotouč nenadělal Mattu Murraymu žádné problémy.
     
    00:42
    Javorové Listy vyzkoušely útok po pravé lajně. Výsledkem byl hvizd čárového rozhodčího signalizující postavení mimo hru.
     
    00:10
    Zápas mezi Torontem a Floridou odstartoval! Vzhledem k tabulkovému postavení by se nabízelo označit za favorita domácí celek, ovšem hosté nabrali solidní formu a není radno je proto podceňovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: M. Murray I (Samsonov) – Liljegren, Rielly (A), Holl, Giordano, Timmins, Jo. Benn – Nylander, Matthews, Bunting – Marner (A), Tavares (C), Järnkrok – Engvall, Kämpf, McMann – D. Hunt, Kerfoot, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Reinhart, Barkov (C), Lundell – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Cousins, Luostarinen, Děnisenko – G. Smith, E. Staal, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: St. Laurent, Lambert – Mills, Cormier.
     
    Florida Panthers

    Obhájci Prezidentovy trofeje hrozí, že se letos vůbec nepodívá do vyřazovací fáze. V současnosti okupuje v tabulce Východní konference desáté místo, přičemž za osmým Pittsburghem zaostává rozdílem čtyř bodů. Panteři bojují a nabrali solidní formu, z posledních čtyř střetnutí zvítězili hned třikrát, naposledy vyhráli výsledkem 4:1 v Buffalu. Týmové produktivitě vévodí šestapadesátibodový Matthew Tkachuk, jenž se v novém působišti usadil velmi rychle.
     
    Toronto Maple Leafs

    Hokejisté Toronta prožívají velmi dobrou sezónu. V Atlantické divizi je lepší jediný tým, a to aktuálně bezkonkurenční Boston. Umístění je dobré, ovšem momentální forma Javorových Listů je o poznání horší, z posledních dvou utkání totiž odešli jako poražení, po Detroitu nestačili ani na již zmiňovaný Boston. Nejproduktivnějším hráčem je pětadvacetiletý Kanaďan Mitchell Marner s 52 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Torontem a Floridou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. D. Hunt (Rielly, Aston-Reese), 16. Kerfoot (Järnkrok, Liljegren), 40. Matthews (Nylander, Marner), 46. Nylander (Marner, Giordano), 62. Nylander (Timmins, Tavares) – 2. Verhaeghe (Ekblad), 13. Lundell (Barkov), 19. Mahura (Gudas, Děnisenko), 22. Barkov (Montour, Reinhart)


    Toronto Maple Leafs: M. Murray I (22. Samsonov) – Liljegren, Rielly (A), Holl, Giordano, Timmins, Jo. Benn – Nylander, Matthews, Bunting – Marner (A), Tavares (C), Järnkrok – Engvall, Kämpf, McMann – D. Hunt, Kerfoot, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Reinhart, Barkov (C), Lundell – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Cousins, Luostarinen, Děnisenko – G. Smith, E. Staal, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: St. Laurent, Lambert – Mills, Cormier

    Diváci: 18 573
    thejrc.org