Philadelphia – Anaheim 5:2 (kon.) | Toronto – Florida 5:4 (po pr.) | Washington – Minnesota 2:4 (kon.)
Montreal – Winnipeg 4:1 (kon.) | Nashville – Columbus 2:1 (kon.) | Chicago – Buffalo 4:3 (po pr.)
Arizona – Detroit 4:3 (2:0 po s.n.) | Edmonton – Seattle 5:2 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Winnipeg Jets
Středa 18.01.2023, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:24 Bitka
     
    59:24
    Závěr zápasu okořenila bitka. Proti sobě stanuli Arber Xhekaj a Adam Lowry. K radosti publika měl v tomto souboji navrch domácí bek.
     
    50:20
    Skvělý Samuel Montembeault! Kanadský gólman vychytal Nikolaje Ehlerse střílejícího z nebezpečného místa mezi kruhy.
    44:19 Josh ANDERSON - 4:1
     
    44:19
    Montreal právě vstřelil branku!
    Ve třetí části jdou Canadiens do trháku! Matheson vyvezl puk přes dvě třetiny kluziště, Dach pak zleva objel branku a zasouval bekhendem. Od položeného betonu Hellebuycka se puk odrazil příhodně pro dojíždějícího JOSHE ANDERSONA, který by se z metru před gólmanem ležícím na břiše trefil snad i poslepu. Asistence: Kirby Dach a Michael Matheson.
     
    41:26
    Neal Pionk trefil z pravé strany masku Samuela Montembeaulta! Ten přečkal střet s pukem bez následků.
     
    38:57
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Cole Caufield – 2 min., podrážení.
     
    38:37
    Nebezpečné přečíslení i na druhé straně! Ačkoliv se Perfettimu nabízel Adam Lowry, hráč u puku se rozhodl vzít zodpovědnost na sebe. Samuel Montembeault si zákrokem nebyl jistý, přesto puk udržel před brankovou čárou.
     
    36:52
    Rafaël Harvey-Pinard uvolnil v přečíslení Pitlicka. Ten v obrovské šanci přestřelil i proto, že vracející se Kyle Connor mu přihrávku mírně vychýlil.
    33:31 Jevgenij DADONOV - 3:1
     
    33:31
    Montreal právě vstřelil branku!
    V Bell Centre je ještě veseleji poté, co nedůrazné vyhození DeMela potrestal JEVGENIJ DADONOV. Savard našel Dvoraka, toho sice Hellebuyck vychytal, ale na dorážku ruského hráče, který dal v dnešním zápase svůj druhý gól, už devětadvacetiletý gólman stačit nemohl. Asistence: Christian Dvorak a David Savard.
    29:28 Mike HOFFMAN - 2:1
     
    29:28
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal během necelých dvou minut otáčí vývoj zápasu! Justin Barron poslal puk po mantinelu dopředu, kde ho našel Dach. Ten dokázal uvolnit MIKEA HOFFMANA, jehož křižná rána proletěla kolem vyrážečky a odrazem o horní tyč zapadla až do branky – 2:1. Asistence: Kirby Dach a Justin Barron.
    27:46 Jevgenij DADONOV - 1:1
     
    27:46
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen domácí dokázali srovnat krok! Justin Barron u modré čáry zvedl hlavu a poslal křížný pas do pravého kruhu, kde byl připraven JEVGENIJ DADONOV. Jeho ránu z první už Hellebuyck nechytil. Asistence: Justin Barron a Christian Dvorak.
     
    27:30
    Velká šance Canadiens! Jevgenij Dadonov si počkal na Pitlicka, ale následně chtěl sám nachytat Hellebuycka. Nepovedlo se, ale akce pokračuje.
     
    24:39
    Kyle Connor si připravil další dobrou pozici, po jeho tvrdé ráně zápěstím zazvonila branková konstrukce!
     
    22:25
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets:
    Morgan Barron – 2 min., držení.
    21:24 Kyle CONNOR - 0:1
     
    21:24
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Zatímco Montreal v první třetině nevyužil žádnou ze dvou přesilovek, Winnipeg v úvodu druhé části proměnil hned první. Tady se ukázalo, jak důležité je mít ve svých řadách KYLEA CONNORA. Nejproduktivnější hráč Jets dostal přihrávku na pravý kruh, odkud z první prostřelil brankáře Montembeaulta. Asistence: Josh Morrissey a Nikolaj Ehlers.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Rem Pitlick – 2 min., podrážení.
     
    16:57
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets:
    Karson Kuhlman – 2 min., hákování.
     
    15:36
    Kyle Connor v šanci! Lídr týmových statistik Jets zamíchal pukem a vystřelil z pravé strany na přední tyč, na druhou stranu přesunující se Montembeault zakročil koncem betonu.
     
    10:43
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets:
    Pierre-Luc Dubois – 2 min., podrážení.
     
    04:57
    Ani defenziva Jets není bezchybná. Moc dobře to ví Jordan Harris, který měl v rozmezí několika vteřin prostor hned na tři nebezpečné střely. Winnipeg však pokaždé podržel skvělý Connor Hellebuyck.
     
    03:44
    Montreal propadl v obraně, načež hosté postupovali v přečíslení dva na jednoho! Přihrávku do druhé vlny, ale na paty, dostal Cole Perfetti, a protože měl střeleckou pozici dost ztíženou, nedokázal v pokleku zamířit jinam než do přesunutého Montembeaulta.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 28. Dadonov (J. Barron, Dvorak), 30. Hoffman (Dach, J. Barron), 34. Dadonov (Dvorak, Savard), 45. Jos. Anderson (Dach, Matheson) – 22. Connor (Morrissey, Ehlers)


    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – Savard, Harris, J. Barron, Edmundson (A), Kovacevic, Matheson, Xhekaj – Drouin, Suzuki (C), Caufield – Jos. Anderson (A), Dach, Hoffman – Ylönen, Dvorak, Dadonov – Harvey-Pinard, R. Pitlick, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis.

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Rittich) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Dillon, Schmidt, Heinola – Ehlers, Dubois, Connor – Wheeler, Scheifele (A), Perfetti – Kuhlman, Lowry (A), M. Barron – Mäenalanen, Stenlund, Jonsson Fjällby.
    Trenér: Rick Bowness.

    Rozhodčí: Marc Joannette, Brandon Schrader – Jonny Murray, Scott Cherrey.
    thejrc.org