Philadelphia – Anaheim 5:2 (kon.) | Toronto – Florida 5:4 (po pr.) | Washington – Minnesota 2:4 (kon.)
Montreal – Winnipeg 4:1 (kon.) | Nashville – Columbus 2:1 (kon.) | Chicago – Buffalo 4:3 (po pr.)
Arizona – Detroit 4:3 (2:0 po s.n.) | Edmonton – Seattle 5:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Seattle Kraken
Středa 18.01.2023, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:33
    Hned po vhazování se k bráně dral Tanev, ale Vincent Desharnais (EDM) jej sekl, a tak je tu v závěru utkání ještě přesilová hra Seattlu.
    49:18 Ryan MCLEOD - 5:2
     
    49:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hyman dostal přihrávku na pravou stranu a z rohu kluziště nakonec přihrál před bránu Hollowayovi, jehož okamžitá střela skončila na vzdálenější tyči, kde však stál RYAN MCLEOD, jenž už ho dopravil do zcela odkryté sítě. Tohle už bude zřejmě potvrzovací razítko na výhru domácích. Asistence: Dylan Holloway, Zach Hyman.
     
    42:55
    Domácí hokejisté tlačí svého soupeře v jeho obranném pásmu a střela McDavida z levého kruhu orazítkovala tyč hostující klece!
     
    41:59
    Edmonton navíc bude hrát přesilovou hru, protože dvě minuty za hákování dostává Jared McCann (SEA).
    41:23 Zach HYMAN - 4:2
     
    41:23
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak třetí třetina nám tedy začíná hodně bizarními brankami. McDavid poslal kotouč na levou stranu Draisatilovi, jenž ihned přihrával na střed útočného pásma ZACHU HYMANOVI, jenž nedokázal pořádně zpracovat kotouč, ale to nakonec bylo asi lepší, protože do puku píchl hostující Tolvanen, který ho poslal přesně k tyči hostující klece. Bez asistence.
    40:22 Vince DUNN - 3:2
     
    40:22
    Seattle právě vstřelil branku!
    Kraken se vrací zpět do zápasu! Wennberg zavezl puk do útočného pásma, kde zasekl a nahrál do druhé vlny VINCE DUNNOVI, jehož následná střela přepadla Campbellovi přes jeho lapačku. Tohle byla hodně laciná branka domácího brankáře. Asistence: Alexander Wennberg.
     
    34:02
    Seattle může něco udělat s průběhem utkání, protože hosté dostávají příležitost přesilové hry, když Tyson Barrie (EDM) vyhodil puk do hlediště a dostává dvě minuty za zdržování hry.
    32:30 Warren FOEGELE - 3:1
     
    32:30
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté odskakují na rozdíl dvou branek! Draisaitl nahrál do pravého kruhu Hymanovi, jehož střelu Jones vyrazil za svou klec, ale zde se k němu dostal opět Draisaitl, který ho poslal zpět do ohně a zde se nakonec WARRENU FOEGELEMU z leže podařilo do puku prásknout a vstřelit jej do hostující sítě. Asistence: Leon Draisaitl, Zach Hyman.
     
    28:07
    Domácí mohli přidat svou třetí branku, když se po chybě na modré čáře dostali do protiútoku dvou na jednoho, kde Nugent-Hopkins udělal stahovačku do středu a jeho následnou střelu zastavil Jones.
    23:15 Derek RYAN - 2:1
     
    23:15
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři otáčejí vývoj utkání na svou stranu! Holloway poslal kotouč na modrou čáru, kdes ním Desharnais nic nevymýšlel a nahodil směrem na Jonese, jenž kotouč neudržel ve své výstroji, a tak ho DEREK RYAN už jen dorazil do klece. Asistence: Vincent Desharnais, Dylan Holloway.
    19:44 Velká šance Foegeleho, která však brankou neskončila.
     
    19:44
    Vzápětí však přišla obrovská chyba Seattlu, protože Bouchard vyslal z obranného pásma dlouhý pas na Foegeleho, jenž jel sám na Jonese, ale hostující brankář svůj celek podržel.
     
    17:58
    V závěru první třetiny si ještě domácí zahrají další přesilovou hru, jelikož je na dvě minuty za sekání vyloučen Vince Dunn (SEA).
     
    15:20
    Domácí už mohli jít i do vedení! Po chybném vyhození domácích se k puku opět dostal Draisaitl, který ho přihrál na střed McDavidovi, jenž parádně vytáhl Jonese z brány a následně předložil touš před prázdnou zpět Draisaitlovi, ale ten odkrytou klec minul!
    14:08 Connor MCDAVID - 1:1
     
    14:08
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Kdo jiný by to měl vzít na sebe v domácím dresu než CONNOR MCDAVID, jenž si kotouč přebral v obranném pásmu, využil své rychlosti a dojel až do útoku, kde z levého kruhu po ledě prostřelil Jonese. Asistence: Leon Draisaitl.
     
    10:02
    Edmonton si zahraje svou první přesilovou hru v utkání, protože je na dvě minuty za sekání vyloučen Morgan Geekie (SEA).
     
    07:00
    Hosté budou hrát další přesilovou hru, protože je na dvě minuty za faul loktem vyloučen Vinnie Desharnais (EDM)
    03:11 Jordan EBERLE - 0:1
     
    03:11
    Seattle právě vstřelil branku!
    Kraken využívá přesilovou hru! Hostům se přeci jen podařilo udeřit v závěru své přesilové hry, když se kotouč dostal do levého kruhu k Sprongovi, který ho poslal před bránu a zde jej tečoval JORDAN EBERLE. Asistence: Daniel Sprong, Justin Schultz.
     
    01:35
    Kraken bude hrát první přesilovou hru v utkání, když je na dvě minuty za podrážení vyloučen Cody Ceci (EDM).

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 15. McDavid (Draisaitl), 24. Ryan (Desharnais, Holloway), 33. Foegele (Draisaitl, Hyman), 42. Hyman, 50. R. McLeod (Holloway, Hyman) – 4. Eberle (Sprong, Schultz), 41. Dunn (Wennberg)


    Edmonton Oilers: Campbell (S. Skinner) – Ceci, Nurse, Barrie, Kulak, Bouchard, Broberg, Desharnais – Janmark, Nugent-Hopkins, Kostin – Foegele, R. McLeod, E. Kane – Ryan, Holloway, Hyman – McDavid, Draisaitl.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Seattle Kraken: Mar. Jones (Grubauer) – Dunn, A. Larsson, Schultz, Oleksiak, Borgen, Soucy – Eberle, Beniers, Burakovsky – McCann, Wennberg, Donato – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Sprong, Geekie, B. Tanev.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Hebert, Hanson – Apperson, Mahon

    Diváci: 18 183
    thejrc.org