Skalica – Trnava 1:6 (kon.) | Vlci Žilina – Žiar nad Hronom 6:2 (kon.) | Martin – Brezno 3:2 (kon.)
Humenné – Modré Krídla 4:3 (2:1 po s.n.) | Topoľčany – Dubnica 5:2 (kon.) | Pov. Bystrica – Levice 3:4 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Brezno Knights
sk Středa 18.01.2023, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Matej Češík (asistent trénera HK Brezno Knights): "Posledné dva – tri mesiace nám k zisku bodu nechýba v zápasoch veľa. Ako tím trpíme na detaily, na zbytočné vylúčenia, či už v útočnom pásme alebo pri hre hokejkou. Tím, ktorý hrá o špicu tabuľky vie takéto ponúknuté príležitosti využiť. Za druhú a tretiu tretinu nemôžem hráčom nič vyčítať. Bojovali, robili čo mohli, opäť ale prišli určité zaváhania, či už vo forme vylúčení alebo straty pukov na útočnej modrej čiare. Nepriaznivý stav sa potom následne veľmi ťažko doháňa. Od začiatku sezóny hľadáme klasického strelca, zakončovateľa, ktorý aj v takto sa vyvíjajúcom zápase dokáže zaznamenať gól. Každý jeden z našej strany strelený gól je vybojovaný, veľmi sa pri ňom natrápime. Potrebujeme nájsť strelca, začať zaznamenávať ľahšie góly. Každý jeden strelený gól nás ako tím stojí veľa síl. Väčšina hráčov, ktorá hrá oslabenia, hrá aj presilové hry či záver zápasu. V stretnutí, v ktorom je veľa vylúčení, sily v závere jednoducho chýbajú. Viackrát sme už dokázali, že proti silnejším tímom vieme hrať vyrovnané zápasy. Martin je tretí a dokázali sme ho potrápiť v celom zápase. Nám je jedno, kto proti nám nastúpi. Potrebujeme zbierať body, stále máme pred sebou cieľ, ktorý veríme, že dokážeme splniť. Hráčom v šatni som povedal, že tu nie je priestor na vešanie hláv. Nie sme v žiadnom prípade odpísaní. Určite nie sme ani v pozícii, kedy neexistuje príležitosť splniť cieľ. Každý jeden, kto tu sme, či už je to vedenie, tréneri a hráči, musíme urobiť všetko pre to, aby sme dokázali potrápiť Žiar a dobehnúť ho."

    Rudolf Jendek (tréner HK VITAR Martin): "Zápas bol pre hráčov ťažký. Súper výborne korčuľoval, napádal. Bolo vidieť, že práca trénera Češíka zanecháva na tomto tíme stopu, čo je určite dobré. Brezno bolo na začiatku sezóny v úplne inom stave, čo som mal možnosť vidieť. V ich hre bolo množstvo systémových záležitostí, ktoré nám robili problém, či už pri prechode do útočného pásma alebo osobných súbojoch. Mrzia ma niektoré veci, ktoré nám v Považskej Bystrici fungovali. V dnešnom zápase sme na ne akoby pozabudli. Nevyužívali sme priestory, ktoré sme mali, ťažko sme sa presadzovali, ťažko sme sa dostávali pred ich bránku. Pred súbojom v Leviciach si opäť musíme nastaviť hlavy, aby sme si na ľade nerobili, čo chceme. Situácie nesmú brať hráči sami na seba bez toho, aby ostatní nekorčuľovali. Všetci piati, čo sme na ľade, musíme spolupracovať, aby sme mohli dosiahnuť cieľ, ktorý máme. Počas budúceho týždňa by sa nám do zostavy mali postupne vracať traja zranení hráči, nateraz sme vo veľkom očakávaní. Vždy sa pozeráme na najbližší zápas. Verím však, že sa po piatku dáme, čo sa týka počtu, dohromady a pribudnú nám hráči po zranení a budeme sa môcť v plnej sile postaviť doma súperovi. Verím, že hráči budú oveľa viac koncentrovanejší na zápas ako tomu bolo dnes."

    Jiří Hajda (obranca HK Brezno Knights): "Pomerne vyrovnané stretnutie. V tíme som ešte len druhým dňom aj s cestou, od Martina som ale vzhľadom k postaveniu v tabuľke očakával, že bude minimálne o triedu lepším tímom. Prekvapilo ma, že sme mu možno väčšiu časť zápasu boli minimálne vyrovnaným súperom, ak sme ho v niektorých činnostiach nepredčili. Vzhľadom k predvedenej hre sme si zaslúžili získať minimálne bod. Našim hráčom utiekla úvodná fáza sezóny. Konkurovať výkonmi môžeme akémukoľvek tímu v súťaži. Ak nepoľavíme v tvrdej práci, určite prídu aj výsledky. Na čom ešte musíme zapracovať, je buly. Kto získa buly, má značnú výhodu pri striedaní, po jeho strate zbytočne naháňame puky. V power-play sme prehrali vhadzovanie, skúsení domáci hráči za pomoci plexiskla poslali puk von z pásma, čo bolo na druhej strane z nášho pohľadu smolné. Jednoznačne sa musíme zlepšiť v danej činnosti, viac hrať s pukom. Najbližšie nás doma čaká líder tabuľky zo Žiliny. Je to však šport, môže prísť čokoľvek. Pri úvodných striedaniach, zbytočnom faule či niečom inom, kedy môžeme ísť do vedenia. Je úplne jedno, proti komu hráte. Ak sa nám podarí nadviazať na zlepšený výkon z posledných kôl a pokračovať v ňom i v domácom zápase, nič nie je nemožné. O jedenástu priečku sa určite pobijeme, Žiar je pre nás prvým krokom, ktorý musíme zvládnuť."

    Miloš Fafrák (útočník HK VITAR Martin): "Mám za sebou operáciu, tri mesiace som bol mimo zápasového diania. Je preto dobré byť naspäť a vyhrávať. Som tu predovšetkým na to, aby som strieľal góly. Pri druhom zásahu som však videl, že do bránky spolu so mnou ide aj Viktor, tak som mu doprial gólovú radosť. V každom stretnutí chceme bodovať naplno. Či už je to víťazstvo 3:2 alebo 8:1, stále to budú tri body do tabuľky. Je nám to jedno, na druhej strane ale chceme hrať ako tím dobre. Ak budeme pokračovať v tom, čo robíme teraz, možno to nebude také oku lahodiace, bude to ale plniť svoj účel. Časom sa zároveň dokážeme zlepšiť, musíme ísť ale postupnými krokmi. Najbližšie nás v Leviciach čaká ako vždy ťažký zápas. Sme tu ale preto, aby sme makali a vyhrávali. Pod novým trénerom sa snažíme ísť viac do bránky. To platilo aj pod vedením Daniela Babku, tréningy sú však iné, kratšie a intenzívnejšie. Je to zmena pre hráčov, nový impulz, čo sa týka poňatia hry. V prípade najbližšieho domáceho zápasu netreba zdôrazňovať o čo pôjde. Ak tu hrá Žilina, vždy príde veľa ľudí. Verím, že aj teraz nás mnohí prídu podporiť." (21:57:40)
     
    Ubojované víťazstvo Martina nad Breznom 3:2. Góly: 9. Charvát (Paulíny), 33. Ďurina (Fafrák), 50. Nauš (Toma, Petran) – 22. Surový (Sojka, Jasenec), 54. Hajda (Adamčík, Olejník).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Bobček získal puk, ktorý vyhadzuje. Ďaleko sa ale tento nedostal.
     
    59:32
    Oddychový čas pre tím HK Brezno Knights.
     
    59:32
    Zakázané uvoľnenie na domácej strane. Vhadzovanie pred Glosárom.
     
    59:11
    Power-play hostí. Belányi korčuľuje na striedačku.
     
    59:06
    Fafrák dostal puk do útočného pásma. Ďurinov pokus.
     
    58:44
    Brezno ide na hranu síl. Nespala si pýta prihrávku.
     
    58:16
    Adamčík nahadzuje puk na zadný mantinel. Toma ho chce získať a vyhodiť.
     
    57:54
    Skrumáž pred domácou bránkou. Sojka s Krasničanom neuspeli.
     
    57:28
    Bobček nedokázal vyhodiť puk. Kaščák ho udržal v útočnom pásme.
     
    57:01
    Lavička vyváža puk. Sme však svedkami zakázaného uvoľnenia, keďže sa k prihrávke nedostal Paulíny včas.
     
    56:47
    Petran si poradil s Adamčíkom. Nasledovala ale strela Bira, ktorá sa dotkla bočnej siete.
     
    56:12
    Vnímame aktivitu na hosťujúcej striedačke. Očakávame odvolanie brankára.
     
    55:46
    Ďurina pred útočnou modrou. Nedostal sa do pásma.
     
    55:24
    Nauš v rohu klziska. Proti obrane súpera to má ale dnes ťažké.
     
    54:47
    Lahtinen na Paulínyho, ktorý minul ideálnu prihrávku i odkrytú bránku. Domáci sa potrebujú dostať opäť na útočnú vlnu.
     
    54:00
    Tím Brezno práve strelil gól! Zo skrumáže pred domácou bránkou vyťažili hostia kontaktný gól zásluhou JIŘÍHO HAJDU. Asistenciu si pri góle pripisujú Filip Adamčík a Gabriel Olejník.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 9. Charvát (Paulíny), 33. Ďurina (Fafrák), 50. Nauš (Toma, Petran) – 22. Surový (Sojka, Jasenec), 54. Hajda (Adamčík, Olejník)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Dvořák, Charvát – Semaňák, Petran – Bobček, Lavička – Belica – Poliaček, Lahtinen, Paulíny – Toma, Dírer, Nauš – Ďurina, Juščák, Fafrák – Vaňo R., Sleziak, Smidžár
    Trenér: Rudolf Jendek

    Brezno Knights: Belányi (Pončák) – Biro, Hajda – Hudák, Zubák – Frídel, Kaščák – Berčík, Korýtko – Surový, Sojka, Jasenec – Nespala, Adamčík, Olejník – Jamrich, Krasničan, Ďuriš – Hojo, Fungáč, Rákoš
    Trenér: Dušan Kapusta

    Rozhodčí: Rojík, Kocúr – Staššák, Riš, Jonák (inštruktor)

    Diváci: 584
    thejrc.org