Skalica – Trnava 1:6 (kon.) | Vlci Žilina – Žiar nad Hronom 6:2 (kon.) | Martin – Brezno 3:2 (kon.)
Humenné – Modré Krídla 4:3 (2:1 po s.n.) | Topoľčany – Dubnica 5:2 (kon.) | Pov. Bystrica – Levice 3:4 (kon.)
po s.n. (2:1)
HC 19 Humenné
4:3 (0:1, 1:0, 2:2 - 0:0)
Modré Krídla Slovan
sk Středa 18.01.2023, 18:00 • Zimný štadión Humenné • 1. liga (SR) • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 32. kola TIPOS SHL medzi Humenným a Modrými Krídlami Slovan.

    HC 19 Humenné


    Východniari hrali v nedeľu v Trnave. Stretnutie skôr pripomínalo exhibíciu, než vážne zápolenie o body. Ofenzívy sa odviazali, defenzívy nestíhali s bránením. Šesť gólov napadalo už v prvej tretine. Ukazovateľ sa zastavil na výsledku 7:6pp, kedy rozhodol obranca Stripai. Humenné stráca na žilinského lídra dva body.

    Modré Krídla Slovan

    Remízový duel, ale so skromnejším skóre, majú za sebou aj slovanisti. Doma hostili Žilinu, ktorej robili značné komplikácie. Odmenou im bol aspoň bod za prehru 2:3 v predĺžení. Bratislavský projekt si drží ôsmu priečku.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 19 Humenné: Krasanovský – Zekucia, Lenďák, Pulščák, Ťavoda, Brincko, Stripai, Thomka – Vaško, Vrábeľ, D. Markuš – Borov, M. Krajňák, Horvát – Legalin, Trandin, Safaralejev – Lačný, Frič, Ragan.
    Tréner: Andrej Parfjonov.

    Modré Krídla Slovan: Beke – Demo, Žabka, Myšiak, Beňo, Volkov, Lopuchovský – Ožvald, L. Lipiansky, Fetkovič – Klučiar, Polák, R. Kukumberg ml. – L. Jendek, M. Adamčík, Trubač.
    Tréner: Ján Lipiansky.

    Rozhodca: Smerek, Tornay – Wolf, Pribula.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:42
    Hostia ustrážili prvý náznak domácej šance. Po opustení obranného pásma presne nastrelil puk na Krasanovského Fetkovič.
     
    01:29
    Zakončenie Pulščáka do nôh protihráča sa odrazilo k jeho spoluhráčom, čo bolo kľúčové, že slovanisti neprenikli do úniku.
     
    02:52
    Lačný išiel vedomé na zadný mantinel, hoci videl, že sú tam viacerí protihráči. Mal v úmysle bekhendom vytiahnuť puk pred bránku, kde sa mu ukazoval Frič.
     
    03:40
    Vrábeľ sa fantasticky vysunul a chcel získať na čepeľ dlhočiznú prihrávku cez celú plochu. Beňo sa však poctivo vrátil a zablokoval súpera.
     
    04:17
    Beke pozorný. Zaskvel sa likvidáciou humenskej strely od modrej čiary. Strelecký pokus dostal na vyrážačku.
     
    05:02
    Dominik Borov je mladý, ale často používa hlavu pri svojich rozhodnutiach. V tomto prípade na seba naviazal protivníka, od ktorého sa dostal kľučkou medzi kruhy s okamžitou strelou na bránku. Beke si to vychutnal lapačkou.
     
    05:25
    Bratislavský brankár aj tentoraz spoľahlivo. Brincko ako obranca vystrelil presne na neho, no puk si nechal pri sebe v chráničoch a potenciálni autori domácich dorážok vyšli naprázdno.
     
    06:29
    Ťavodova požiadavka o prihrávku bola splnená. Skúsený domáci hokejista skúšal trafiť Bekeho priestor spoza ľavého kruhu zápästím. Myšiak mu to zrazil.
     
    07:26
    V strednom pásme sa išiel rozbehnúť Krajňák, no prvý rozbeh si potom rozmyslel. Svoje postavenie vylepšil a drzo sa predieral bratislavskou obranou. V rozhodujúcej chvíli mu pred Bekem skĺzol puk z hokejky.
     
    08:15
    Bratislavčanom začínalo byť teplo pri rastúcom tlaku Zemplínčanov. Krídla však odpálili puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    09:33
    Frič mal náročnú pozíciu, pretože spoza bránky nemal pred ňou žiadneho adresáta. Musel teda vymyslieť spôsob, ako podkúriť hosťom. Z pravého kruhu ale neprestrelil klbko hráčov.
     
    10:38
    Boris Brincko chytil túto príležitosť za pačesy a prešiel všetkými brániacimi slovanistami. Žabka mu vo finále trochu pomohol k ľadu a humenský hokejista skončil v sieti Bekeho. Presilovka Humenného však nebude.
     
    11:12
    Vrábeľ myslel na Denisa Markuša! Skvelo mu pretlačil puk medzi kruhy, ale Beke neinkasoval pomedzi betóny, ktoré podržal pri sebe!
     
    12:26
    Safaralejev sa podpísal pod viac-menej individuálnu akciu. Bol silnejší pri pretláčaní do koncovky a z posledných síl vyťažil bekhend do betónov Bekeho. Následne sa puk objavil pred Trandinom, no aj jeho zradil bekhend.
     
    13:54
    Modré Krídla Slovan dávajú gól! JOZEF MYŠIAK si počkal na puk, ktorý k nemu prišiel tesne za modrou čiarou. Vyslal bombu, na ktorú nemal Krasanovský žiadny nárok a vymietol ňou ľavý roh. Asistencie: Dušan Klučiar a Žigmund Polák.
     
    14:33
    Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
    Vrábeľ – 2 min., hákovanie.
     
    15:23
    Brincko a jeho razantný odstrel cez celé klzisko. Domácim v tomto momente nič iné neostáva iba srdnato brániť neprítomnosť Vrábeľa.
     
    15:52
    Filip Krasanovský tentoraz lepšie videl na strelecký pokus Žabku, ktorý pálil približne rovnako ako Myšiak pri otváraní skóre. Hra je prerušená.
     
    16:33
    Humenné hrá s piatimi hráčmi.
     
    17:31
    Vysoký Myšiakov puk zhruba z rovnakej pozície ako pri jeho trefe do čierneho. Pred Krasanovským to tečoval Brincko, ale Humenčanov nevystavil do komplikovanej situácie.
     
    18:39
    Vylúčenie v tíme Modré Krídla Slovan:
    R. Kukumberg ml. – 2 min., faul kolenom.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:03
    Horvát si nakorčuľoval k odrazenému puku! Chcel trafiť Bekeho pravý horný roh a aj tam hosťujúci brankár smeroval vyrážačkou! Nakoniec puk sa zatrepotal na ochrannej sieti!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Bratislavčania lepšie zvládli prvú časť po skvelej gólovej strele obrancu Myšiaka. Zemplínčanom sa ešte zvýšili nejaké sekundy v presilovke, ktorá im uplynie v úvode druhej tretiny.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:48.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Safaralejev mohol predčasne poslať preč z trestnej lavice mladého Kukumberga. Svoj nájazd ale nedostal do siete hostí.
     
    20:39
    Modré Krídla Slovan hrajú s piatimi hráčmi.
     
    21:56
    Vylúčenie v tíme Modré Krídla Slovan:
    Polák – 2 min., podrazenie.
     
    22:21
    Stripai vystihol správny moment na strelu cez celú dĺžku útočného pásma. Beke napriek sťaženej viditeľnosti nastavil ľavý betón aj lapačku a bol z toho úspešný zákrok.
     
    23:26
    Humenčania sú aktívni pri tejto presilovej hre, ale ešte stále im svieti nula v počte strelených gólov. Jej existenciu nezmazal tvrdou ranou Lenďák.
     
    23:42
    Humenné dáva gól! Na Zemplíne sa všetci radujú z prvého presného zásahu. FILIP VAŠKO čušal za chrbtami slovanistov a rozvlnil sieť po nahrávke nakrátko od Vrábeľa. Polákovi chýbalo štrnásť sekúnd do vypršania vylúčenia. Asistencie: Igor Safaralejev a Filip Vrábeľ.
     
    24:56
    Beke si vzal záverečné slovo pri humenskom prechode zo stredného do útočného pásma. Nezarmútil ho Trandin z ľavej strany.
     
    26:58
    Safaralejev si spracoval puk nohou a posunul si ho do výbornej pozície, z ktorej ihneď mieril na bránu. Beke sa ocitol v problémoch a nemal dostatočne puk pod kontrolou.
     
    28:04
    Roman Kukumberg mladší sa dotkol puku a hneď ho pustil. Táto situácia neunikla pozornému oku jedného z čiarových rozhodcov. Postavenie mimo hry.
     
    28:58
    Lucas Jendek sa dostal k strele cez hokejku Stripaia, avšak nepodarilo sa mu lepšie preveriť koncentráciu Krasanovského.
     
    30:23
    Vaško si nevylepší štatistiky! Zoči-voči stroskotal na Bekem!
     
    31:06
    Na druhej strane mal prácu aj Krasanovský. Jeho zamestnávateľom bol Antonio Ožvald.
     
    32:01
    Myšiak sa vynašiel, keď absolútne z beznádejnej pozície od mantinelu a navyše blokovaný protihráčom vyprodukoval pokus švihom, ktorý zakotvil na Krasanovského ľavom ramene a išlo skutočne o ťažký zákrok.
     
    32:25
    Vylúčenie v tíme Modré Krídla Slovan:
    Volkov – 2 min., držanie.
     
    32:59
    Martin Krajňák dnes ešte nestrelil gól. Po prvej premrhanej možnosti v tejto presilovke to chcel dopriať Horvátovi. Proti nemu sa však vyznamenal Beke.
     
    33:33
    Vrábeľ spadol pred vlastným bránkoviskom! Kukumberg tento nešťastný pád nevyužil na presný zásah v oslabení!
     
    34:10
    Lenďák to nabil z modrej čiary do pravého kruhu Safaralejevovi. Beke odolal, aj keď jeho súčinnosť pri strele ruského kanoniera nebola nutná.
     
    34:25
    Modré Krídla Slovan hrajú s piatimi hráčmi.
     
    35:30
    Demo až veľmi zahnal svojich útočníkov, ktorí nemali šancu zachytiť puk v pásme. Zakázané uvoľnenie hostí.
     
    36:24
    Skvelý počin od Klučiara, ktorý pomohol Bekemu. Zotrval pri Safaralejevovi. Ak by pri ňom nebol, asi by sa Humenné tešilo z vedenia.
     
    37:18
    Vaško, Vrábeľ a Safaralejev. Vymenovaná trojica zemplínskych hokejistov si postupne vylámala zuby na skvelo chytajúcom Bekem.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Humenné v druhej tretine dospelo k vyrovnaniu. Ďalšie presilovky nevyužilo, hoci mohlo. Za otvoreného skóre pôjdeme do tretej časti.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:35.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:37
    Domáci nahadzujú viaceré puky smerom na bránku, ale všetko napokon končí mimo Bekeho žŕdok.
     
    42:16
    Humenné dáva gól! ANDREJ LEGALIN sa presunul spoza Bekeho pred neho na pravý kruh a nechytateľne to zavesil pod hornú tyčku. Asistencie: Igor Safaralejev a Patrik Frič.
     
    42:56
    Lukáš Lačný pohrozil hosťom prudkou strelou švihom.
     
    43:42
    Kukumberg nepríjemne operoval za domácou bránou. Prv vystihol prihrávku Zekuciu, z ktorej sa však nepresadil a krátko na to znepríjemňoval život aj Krasanovskému. Aj on to nakoniec zvládol.
     
    44:15
    Od ľavého betónu Adama Bekeho zakončil nečakane Safaralejev! Puk mu nepretlačil dovnútra!
     
    44:45
    Slalom domáceho Krajňáka. Strelecký pokus na lapačku Bekeho, ktorý to nezovrel, ale aspoň poslal puk do rohu.
     
    45:33
    Bratislavčania si vydýchli po krátkej zemplínskej pasáži v útočnej tretine. V nej išli dve strely na bránku.
     
    46:30
    Klučiar sa solídne oprel do pokusu zápästím. Krasanovský nepredviedol najľahší zákrok a o pár centimetrov ním vyrazený puk nedoklepol zľava Polák.
     
    47:09
    Modré Krídla treba pochváliť za terajšiu zvýšenú ofenzívnu aktivitu. Občas to bolo pre Zemplínčanov kritické, ale bez želaného efektu pre hostí.
     
    48:02
    Modré Krídla Slovan dávajú gól! Skvelá hra, ktorá sa prelievala z jednej strany na druhú. Otvorený herný prejav prináša hosťom vyrovnanie. ROMAN KUKUMBERG ML. vyzrel na Krasanovského. Asistencia: Dušan Klučiar.
     
    48:34
    Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
    Borov – 2 min., vrazenie na mantinel.
     
    49:07
    Ľubomír Fetkovič si možno niesol na hokejke vedúci presný zásah. Z tejto strely sa ale mýlil, keď to posielal Krasanovskému zľava doprava.
     
    50:00
    Modré Krídla tlačia Zemplínčanov. Brankár Krasanovský nateraz nevyzerá na to, žeby mal zaváhať a pustiť hostí do druhého vedenia.
     
    50:18
    Vrábeľ s Vaškom si dovolil pomerne veľa vo vlastnom oslabení. Beke mal následne plné ruky práce s hasením pokusu prvého menovaného.
     
    50:34
    Humenné hrá s piatimi hráčmi.
     
    50:41
    Vylúčenie v tíme Modré Krídla Slovan:
    L. Lipiansky – 2 min., krosček.
     
    50:57
    Humenné dáva gól! Pekná presilovková súhra Humenného. IGOR SAFARALEJEV vypálil bez prípravy. Beke sa stihol presťahovať k ľavej žŕdke aj siahal na puk, no už ho mohol iba vyťahovať z bránky. Asistencia: Martin Lenďák.
     
    53:30
    Ožvald sa vyrútil spoza viacerých hráčov a priamo vypálil na humenskú svätyňu. Krasanovský to ale dokázal ustáť.
     
    55:08
    Všetka česť slovanistom. V oklieštenom zložení dokážu hrať vo vysokom tempe, a to majú v nohách aj dlhé cestovanie z druhého konca mapy.
     
    55:53
    Teraz však nastala situácia, ktorá si už vyžadovala prerušenie hry, ktoré jednoznačne padne viac vhod Modrým Krídlam. Zakázané uvoľnenie.
     
    Dnešný zápas sleduje 593 divákov.
     
    56:40
    Modré Krídla Slovan oddychový čas!
     
    56:40
    Modré Krídla Slovan hrajú power-play!
     
    56:56
    Modré Krídla Slovan dávajú gól! DUŠAN KLUČIAR si vypracoval streleckú pozíciu v ľavom kruhu a jeho puk prešiel po ľade medzi betóny gólmana Humenného. Oddychový čas i následná hra bez brankára mali zmysel. Asistencia: Michal Beňo.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    59:15
    Vylúčenie v tíme Modré Krídla Slovan:
    Žabka – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Zemplínčania mali veľký problém zlomiť už beztak oklieštených Bratislavčanov. Hráčom z hlavného mesta sa vždy podarilo vrátiť do zápasu a pôjdeme predlžovať.
     
    Predĺženie sa začne o 20:12.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    61:15
    Modré Krídla Slovan hrajú s piatimi hráčmi.
     
    63:25
    Nadstavených päť minút je o taktizovaní a väčšom boji. Vyložené gólové príležitosti absentujú.
     
    64:00
    Prebieha posledná minúta predĺženia.
     
    64:11
    Zápasovým hrdinom mohol byť domáci hokejista Boris Brincko. Ádam Beke podržal Slovan v záverečných sekundách v hre.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Predĺženie bolo takou rýchlou záležitosťou bez prínosu výsledkového rozuzlenia. To padne v sérii samostatných nájazdov, ktoré začnú po úprave stredu ľadovej plochy.
     
    Samostatné nájazdy sa začnú o 20:25.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Ožvald nepremieňa.
     
    1. série
    1:0
    Lačný premieňa.
     
    2. série
    1:1
    Polák premieňa.
     
    2. série
    1:1
    Lenďák nepremieňa.
     
    3. série
    1:1
    Klučiar nepremieňa.
     
    3. série
    2:1
    Safaralejev premieňa.
     
    4. série
    2:1
    Kukumberg nepremieňa.
     
    4. série
    2:1
    Krajňák nepremieňa.
     
    5. série
    2:1
    Beňo nepremieňa.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC 19 Humenné. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil IGOR SAFARALEJEV.
     
    Koniec zápasu. (20:30:03)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 24. Vaško (Safaralejev, Vrábeľ), 43. Legalin (Safaralejev, Frič), 51. Safaralejev (Lenďák), rozh. náj. Safaralejev – 14. Myšiak (Klučiar, Polák), 49. R. Kukumberg ml. (Klučiar), 57. Klučiar (Beňo)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Ožvald (MKD)
    1:0   Lačný (HUM)
    2. série:
    1:1   Polák (MKD)
    1:1   Lenďák (HUM)
    3. série:
    1:1   Klučiar (MKD)
    2:1   Safaralejev (HUM)
    4. série:
    2:1   Kukumberg (MKD)
    2:1   Krajňák (HUM)
    5. série:
    2:1   Beňo (MKD)


    HC 19 Humenné: Krasanovský – Zekucia, Lenďák, Pulščák, Ťavoda, Brincko, Stripai, Thomka – Vaško, Vrábeľ, D. Markuš – Borov, M. Krajňák, Horvát – Legalin, Trandin, Safaralejev – Lačný, Frič, Ragan.
    Trenér: Andrej Parfjonov.

    Modré Krídla Slovan: Beke – Demo, Žabka, Myšiak, Beňo, Volkov, Lopuchovský – Ožvald, L. Lipiansky, Fetkovič – Klučiar, Polák, R. Kukumberg ml. – L. Jendek, M. Adamčík, Trubač.
    Trenér: Ján Lipiansky.

    Rozhodčí: Smerek, Tornay – Wolf, Pribula.

    Diváci: 593.
    thejrc.org