Columbus – Anaheim 3:5 (kon.) | NY Rangers – Boston 1:3 (kon.) | Philadelphia – Chicago 1:4 (kon.)
Montreal – Florida 2:6 (kon.) | Carolina – Minnesota 5:2 (kon.) | Toronto – Winnipeg 4:1 (kon.)
Buffalo – NY Islanders 3:2 (po pr.) | St. Louis – Nashville 5:2 (kon.) | Edmonton – Tampa 5:3 (kon.)
Arizona – Washington 0:4 (kon.) | Vegas – Detroit 2:3 (kon.) | Seattle – New Jersey 4:3 (po pr.)
Los Angeles – Dallas 0:4 (kon.)
po prodl.
Seattle Kraken
4:3 (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
New Jersey Devils
Pátek 20.01.2023, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:10 André BURAKOVSKY - 4:3
     
    61:10
    Seattle právě vstřelil branku! Tak prodloužení nakonec nemělo dlouhého trvání! ANDRÉ BURAKOVSKY využil toho, že trojice hráčů Devils již neměla mnoho sil a udělal v útočném pásmu dlouhý oblouk, který zakončil střelou z pravé strany, která Blackwoodovi propadla mezi betony.
    58:46 Nico HISCHIER - 3:3
     
    58:46
    New Jersey právě vstřelilo branku! Mohutný tlak hostů při power play nakonec přeci jen končí gólem. Hughesovu střelu z levého mantinelu Jones pouze vyrazil, čehož využil NICO HISCHIER, jenž volný puk z hrany brankoviště poslal do branky. Asistence: Jack Hughes, Ondřej Palát.
     
    57:32
    Seattle se taktéž dopouští icingu, Devils už to zkoušejí se šesti hráči v poli!
     
    56:08
    Po buly v útočném pásmu se k nenápadné střele od modré čáry odhodlal Oliver Bjorkstrand. K překvapení všech jeho pokus zazvonil o tyčku!
    47:51 Brandon TANEV - 3:2
     
    47:51
    Seattle právě vstřelil branku! Domácí si bleskurychle berou své vedení zpět! Donato dostal přihrávku zpoza branky, kterou v předbrankovém prostoru okamžitě posunul na BRANDONA TANEVA, před kterým už se jímala jen prázdná branka. Ryan Donato si dnes připisuje už třetí kanadský bod! Asistence: Ryan Donato, Yanni Gourde.
     
    47:05
    Oliver Bjorkstrand dostal puk mezi kruhy, odkud bez přípravy pálil. Mackenzie Blackwood proti němu ale vytáhl už několikátý neskutečný zákrok.
    46:04 Erik HAULA - 2:2
     
    46:04
    New Jersey právě vstřelilo branku! Hosté potrestali ledabylou přesilovku Seattlu a vyrovnávají. ERIK HAULA se dostal do samostatného úniku a parádním bekhendovým blafákem překonal Jonese na lapačce. Asistence: Dawson Mercer.
     
    45:08
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils:
    Brendan Smith – 2 min., vysoká hůl.
     
    37:55
    Oliver Bjorkstrand se zjevil úplně sám před brankovištěm, ale narazil na neskutečný zákrok Blackwooda!
     
    36:57
    Palátovi nejprve sjel puk z čepel při snaze o střelu z pravého kruhu, napodruhé už hledal Mercera u zadní tyče, proti jehož zakončení se ale Jones neskutečně rychle přesunul.
    31:32 Damon SEVERSON - 2:1
     
    31:32
    New Jersey právě vstřelilo branku! Tak to je blesk z čistého nebe! Bratt na ose hřiště přenechal zadovkou puk DAMONU SEVERSONOVI, který nenápadnou střelou pod horní tyč snižuje na rozdíl jediné branky. Asistence: Jesper Bratt, Brendan Smith.
     
    30:40
    André Burakovsky z pravého mantinelu vystřihl geniální pas na osu hřiště na Eberleho, který sám před gólmanem bekhendem trefil tyč!
     
    28:15
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken:
    Daniel Sprong – 2 min., hákování.
    24:53 Ryan DONATO - 2:0
     
    24:53
    Seattle právě vstřelil branku! Střelec dnešního zápasu se jmenuje RYAN DONATO! Ten tentokrát perfektně vyřešil přečíslení dva na jednoho s McCannem, když se z pravého kruhu odhodlal ke střele, kterou napasoval těsně pod horní tyč. Asistence: Jared McCann, Cale Fleury.
     
    16:08
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken:
    Will Borgen – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu New Jersey Devils:
    Erik Haula – 2 min., sekání.
     
    15:07
    Hischier z levé strany našel na hraně brankoviště volného Bratta, ten měl na zakončení spoustu času, bekhendem ale pod gólmanem puk nepropasíroval.
     
    14:30
    Teď se Mackenzie Blackwood vytáhl! Eberle vystihl špatnou rozehrávku a šel na něj úplně sám, gólman Ďáblů ale zlikvidoval jak jeho bekhendový blafák, tak následnou dorážku Burakovskyho.
    12:27 Ryan DONATO - 1:0
     
    12:27
    Seattle právě vstřelil branku! To byl laser, který otevírá skóre dnešního utkání! Borgen našel na útočné modré RYANA DONATA, který si najel na pravý kruh, kde zaseknul a prudkou střelou na přední tyč překonal Blackwooda. Asistence: Will Borgen.
     
    10:07
    Po střele McCanna se na druhou stranu hnal Jesper Boqvist, který se dostal dokonce do samostatného úniku, proti jeho forhendové kličce se ale Jones roztáhl na brankové čáře a útočník Devils nedokázal beton přehodit.
     
    08:10
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken:
    Carson Soucy – 2 min., vysoká hůl.
     
    08:10
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils:
    Nathan Bastian – 2 min., faul kolenem.
     
    05:45
    Zatím největší šanci zápasu měl Ryan Donato! Ten dostal na zadní tyč křižný pas od Wennberga, přečíslení dva na jednoho ale neproměnil, neboť si vylámal zuby na bleskurychlém přesunu Blackwooda.

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 13. Donato (Borgen), 25. Donato (McCann, C. Fleury), 48. B. Tanev (Donato, Gourde), 62. Burakovsky – 32. Severson (Bratt, B. Smith), 47. Haula (Mercer), 59. Hischier (J. Hughes, Palát)


    Seattle Kraken: Mar. Jones (Grubauer) – Dunn, A. Larsson, Borgen, Oleksiak, C. Fleury, Soucy – Eberle (A), Beniers, Burakovsky – McCann, Wennberg, Donato – Bjorkstrand, Gourde (A), Tolvanen – Sprong, Geekie, B. Tanev.
    Trenér: Dave Hakstol

    New Jersey Devils: Blackwood (Vaněček) – Hamilton, Siegenthaler, Severson, Graves, B. Smith, Ochoťuk – Bratt, Hischier (C), Palát (A) – Mercer, J. Hughes (A), Haula – Tatar, J. Boqvist, Šarangovič – Bastian, M. McLeod, Wood.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: St. Pierre, Pollock – Kovachik, Smith
    thejrc.org