Motor ČB – Plzeň 3:4 (po pr.) | Vítkovice – Liberec 2:0 (kon.) | K. Vary – Kladno 4:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Třinec 1:0 (kon.) | Pardubice – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Olomouc – Litvínov 1:8 (kon.)
Sparta – Kometa Brno 5:3 (kon.)
konec
HC Vítkovice Ridera
2:5 (1:2, 1:3, 0:0)
HC Slavia Praha
Pátek 20.01.2023, 15:00 • MFH Ostrava • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 13. kolo
Partner:
     
    55:41
    Hostující Tomáš Poletín potrestán za podrážení.
     
    52:27
    Lerch všem ujel, po jeho ráně zazvonila tyč!
     
    44:47
    Matějka přihrál najíždějícímu Saxovi, který orazítkoval beton Bašty, první jmenovaný se ještě dostal k dorážce, ale puk sjel těsně kolem tyče mimo.
     
    39:41
    Trest za nedovolené bránění si musí odpykat vítkovický Vítězslav Glos.
     
    37:31
    Docela šťastně se puk odrazil k Chludilovi, ten jel sám na gólmana, ale nepřekonal ho. Po něm ještě pálil Kucharčík, nicméně Špírek puk vyrazil na hokejku Hlavičky, před kterým byla odkrytá brána, ale i tak minul.
     
    33:51
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté vedou už o tři branky. Slavia si v posledních chvílích vytvořila velký tlak, střela Currana sice mířila o kousek vedle, ale od TOMÁŠE POLETÍNA, který stál před bránou, se puk odrazil za záda Špírka. Asistence: Maxmilian Curran a Max Pšenička.
     
    30:57
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté přesilovou hru rychle využívají. Vítkovická obrana teď absolutně propadla, takže když Bašta rozehrál na MAXMILIANA CURRANA, mohl hostující útočník v klidu projít až mezi kruhy, odkud zamířil do střední části branky. Asistence: Jonáš Bašta.
     
    30:30
    První přesilovka pro Slavii, Matěj Fojtík si totiž musí odpykat trest za podrážení.
     
    28:26
    Chludil se u modré čáry dostal k puku, úplně lehce se prosmýkl mezi domácími obráni, ale nakonec zakončil jen do připraveného brankáře.
     
    27:57
    Tomáš Poletín se ocitl ve skvělé palebné pozici před bránou, ale přestřelil.
     
    24:23
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Po vhazování ve středním pásmu domácí rychle prošli přes modrou, Vítězslav Glos dobře přihrál na TOMÁŠE SEDLÁKA, který snižuje na 2:3. Asistence: Vítězslav Glos a Vincent Glos.
     
    23:28
    Slavia právě vstřelila branku!
    Po bleskurychlém přechodu přes modrou čáru přihrával zpoza brány Curran, v mezikruží našel nikým nehlídaného TOMÁŠE POLETÍNA, který střelou z první skóruje. Puk nejspíš propadl mezi betony domácího gólmana. Asistence: Maxmilian Curran.
     
    21:35
    Chludil vystartoval sám na gólmana, ale ten proti jeho zakončení uspěl. Zprava se ještě snažil dorážet Hubinka, ale Špírek znovu zasáhl.
     
    18:16
    Další vyloučení na hostující straně, tentokrát je vyloučen Štěpán Grebeníček za vražení na hrazení.
     
    16:25
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    ŠIMON FASNER se rozjížděl skoro od vlastní brány, přibrzdil si na pravém kruhu, před bránou zpomalil, zmátl gólmana a zakončil do středu brány.
     
    16:25
    Fasner jel ze středního pásma sám na branku, na poslední chvíli ho ale podrazil hostující Hubinka, takže uvidíme trestné střílení.
     
    10:58
    Slavia právě vstřelila branku!
    No tak to byla ukázková střela! TOMÁŠ LORENZ si vyjel na levý kruh, odkud ostře zamířil do horního růžku branky, brankář Vítkovic vůbec nestihl zareagovat. Bez asistence.
     
    08:18
    Hákováním se provinil hostující Artur Matějovský, domácí si proto zahrají přesilovou hru.
     
    05:43
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté otevírají střelecký účet dnešního zápasu. Tomáš Poletín získal ve střední třetině kotouč, přemístil se po levé straně do pásma, kde mezi kruhy nahrál úplně volnému ARTUROVI MATĚJOVSKÉMU, ten svou střelou nedal domácímu brankáři šanci. Asistence: Tomáš Poletín.
     
    00:31
    Nyní si domácí vybojovali velice dobrou příležitost skórovat. Na branku mířil Matějka a dorážet se ještě snažili Lerch se Saxou, ale Jonáš Bašta si všechno pohlídal.

    Klára Bártková

    Branky a nahrávky: 17. Fasner (TS), 25. Sedlák (Vítězslav Glos, Vincet Glos) – 6. Matějovský (T. Poletín), 11. Lorenz, 24. T. Poletín (Curran), 31. Curran (Bašta), 34. T. Poletín (Curran, Pšenička)


    HC Vítkovice Ridera: Špírek (Vávra) – Vincent Glos (A), Kisza, Zvejška, Matyáš Man (C), M. Fojtík, Vítězslav Glos, Vítek – Douda, Fasner, Hofman, Saxa, V. Fojtík, Sedlák, Matějka, Lerch, Žídek, Maxmilián Man
    Trenér: Darek Stránský

    HC Slavia Praha: Bašta (F. Poletín) – Lorenz, Labuzík, Hubinka (A), Ciolek, Pšenička, Marek – T. Poletín (A), Chludil (C), Kucharčík, Tittl, Filip, Hlavička, Havlíček, Grebeníček, Matějovský, Curran
    Trenér: Ladislav Slížek

    Rozhodčí: Kroček – Klimek, Piskoř
    bahis siteleri