Motor ČB – Plzeň 3:4 (po pr.) | Vítkovice – Liberec 2:0 (kon.) | K. Vary – Kladno 4:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Třinec 1:0 (kon.) | Pardubice – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Olomouc – Litvínov 1:8 (kon.)
Sparta – Kometa Brno 5:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:7 (0:2, 1:3, 2:2)
HC Kometa Brno
Pátek 20.01.2023, 15:00 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 13. kolo
Partner:
     
    57:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři na konci utkání přidávají třetí gól. Matoušek vyrazil puk před sebe, který dopravil do branky MARTIN DVOŘÁK. Patrik Křížek a Jan Frühbauer.
     
    55:23
    Filip Šebela si nabruslil na pravý kruh, odkud svižnou ránou zápěstím orazítkoval břevno havlíčkobrodské klece!
     
    52:50
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Štulo – 2 min., podrážení.
     
    52:14
    Kometa právě vstřelila branku! Brno pokračuje v demolici Bruslařů sedmou brankou! Jan Brabenec nahrál na JAKUBA ZUBÍČKA, který nahodil puk na branku. V prostoru Poustky se nacházel Mrtka, který nešťastně protečoval puk za záda gólmana! Bez asistence.
     
    51:41
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři se prosazují při vlastním oslabení. TADEÁŠ KOUBEK vybojoval puk na protihráčích a jel vstříc Matouškovi. Gólmana hostů prostřelil téměř na Forsberga. Bez asistence.
     
    50:50
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Ondruš – 2 min., podrážení.
     
    44:27
    Kometa mohla přidat další gól, ale tentokrát Jakub Spanel nedokázal zasunout kotouč k levé tyči Poustkovy klece!
     
    43:05
    Kometa právě vstřelila branku! Druhá využitá přesilovka v podání Komety. David Röss nahrál před branku volnému DOMINIKU HALAČKOVI, který si vymíchal Poustku a zasunul kotouč k tyči! Asistence: David Röss a Adam Veselský.
     
    41:43
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Mrtka – 2 min., nebezpečná výstroj.
     
    40:17
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Jurný – 2 min., nedovolené bránění.
     
    40:01
    Střídání v týmu BK Havlíčkův Brod:
    ze hřiště odchází Kamenický, přichází Poustka.
     
    38:26
    Filip Ondruš nahodil puk před branku, kde si ho za vlastního gólmana mohl srazit jeden z obránců! Kotouč vyplaval těsně vedle pravé tyčky.
     
    36:05
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Teml – 2 min., vysoká hůl.
     
    35:16
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Branka naděje pro domácí celek! Kachlířova střela se mezi tři tyče nevešla, ale domácí udrželi pásmo, když Chromý vyzval TADEÁŠE KOUBKA. Ostřílený player trefil přesně k bližší tyči! Asistence: Dominik Chromý a Lukáš Kachlíř.
     
    33:25
    Kometa právě vstřelila branku! Kometa cupuje svého soupeře pátou brankou. Bruslaři prohráli vhazování v pásmu, čehož využil JINDŘICH HABERMANN. Útočník hostů dostal nahrávku do předbrankového prostoru, odkud trefil přesně k pravé tyči! Asistence: Jakub Zduba.
     
    27:50
    Kometa mohla přidat pátou branku, ovšem Kamenického zachránila podruhé v zápase branková konstrukce!
     
    27:33
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Koubek – 2 min., podrážení.
     
    27:00
    Kometa právě vstřelila branku! Hosté jdou do trháku a mají zápas pod kontrolou. Výměna puku, kdy Matěj Pavlík nahrál před pravou tyč na DOMINIKA HALAČKU, který překonal Kamenické na první tyč. Tenhle gól si brankář Bruslařů za rámeček nedá! Asistence: Matěj Pavlík.
     
    24:36
    Kometa právě vstřelila branku! Hosté navyšují rozdíl ve skóre o tři branky. Kometa měla teď štěstí při třetí brance, kdy DAVID ŠTULO hledal nahrávkou před brankou svého spoluhráče, ale puk se od domácí brusle odrazil do branky! Štěstí ne jedné straně, smůla na druhé. Asistence: Jan Brabenec.
     
    21:59
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Zduba – 2 min., hákování.
     
    21:03
    Puk do předbrankového prostoru dostal Jakub Zduba, jenž z jedničky nedokázal usměrnit kus černé gumy mezi tři tyče Kamenického svatyně!
     
    13:18
    Tadeáš Koubek se dostal do šance, obhodil si obránce, ale puk za Matouška neprotlačil. Brankář Brna zřejmě na poslední chvíli vypíchl puk z hole nejproduktivnějšího útočníka Bruslařů.
     
    09:43
    Brňané přečíslili obranu domácího celku, když celou akci vzal na sebe Jindřich Habermann, ten ale nedokázal nahrát přes obránce, jenž mu ztěžoval práci.
     
    08:32
    Mohlo to být o gól, jenže Tadeáš Koubek nedokázal dopravit puk za Matouška, skvěle ho zastoupil dojíždějící obránce.
     
    07:58
    Kometa právě vstřelila branku! Hosté přidávají druhý bleskový gól! JAKUB ZDUBA si objel obránce z levé strany, nacpal se před gólmana a pokusem pod pravý beton zvyšuje náskok svého celku! Asistence: David Röss.
     
    07:35
    Kometa právě vstřelila branku! Brno využívá přesilovku a ujímá se vedení! Hosté vyhráli klíčové vhazování. Dominik Halačka nahrál na hranici mezikruží JINDŘICHU HABERMANNOVI, který střelou zápěstím překonal Kamenického k levé tyči! Asistence: Dominik Halačka.
     
    07:09
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Koubek – 2 min., hákování.
     
    05:42
    Mohla padnout první branka utkání, a to na straně hostů. Sebastian Mitro se zjevil před Kamenickým, kterého překonal, leč gólmana Bruslařů zastoupila branková konstrukce! Bezesporu největší příležitost hostí.
     
    04:42
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Röss – 2 min., nedovolené bránění.
     
    04:11
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Adamec – 2 min., krosček.
     
    01:52
    Přečíslení dva na jednoho, kdy Šebela nabil Brabencem, ale druhý jmenovaný dostal nahrávku na brusle, a tak nezakončil kvalitně!

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 36. Koubek (Chromý, Kachlíř), 52. Koubek, 58. Dvořák (Křížek, Frühbauer) – 8. Habermann (Halačka), 8. Zduba (Röss), 25. Štulo (Brabenec), 27. Halačka (Pavlík), 34. Habermann (Zduba), 44. Halačka (Röss, Veselský), 53. Zubíček


    BK Havlíčkův Brod: Kamenický (41. Poustka) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam (A), Ondruš, Danyljuk, Teml, Konvalina – Křížek, Koubek, Nový – Frühbauer, Adamec, Dvořák – Kraučuk, Hospodka, Chromý – Kozlík.
    Trenér: Miroslav Duben

    HC Kometa Brno: Matoušek (Fajmon) – Spanel, Antony, Jurný, Mitro, Vyhlídal, Zubíček (A) – Šebela, Veselský, Pavlík, Štulo, Habermann, Brabenec, Röss, Zduba, Halačka (C), Červenka (A), Volf.
    Trenér: Jan Zachrla

    Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Roman Zídek, Patrik Augusta

    Diváci: 155
    thejrc.org