Pittsburgh – Ottawa 4:1 (kon.) | Vancouver – Colorado 1:4 (kon.) | Buffalo – Anaheim 6:3 (kon.)
Calgary – Tampa 6:3 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
1:4 (0:1, 1:3, 0:0)
Colorado Avalanche
Sobota 21.01.2023, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    51:32
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Jacob MacDonald – 2 min., držení.
     
    43:23
    Tyč zastavila střelu Driese z mezikruží! Colorado mělo nyní obrovské štěstí, a naopak Vancouver pro změnu obrovskou smůlu!
     
    41:32
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Andrew Cogliano – 2 min., sekání.
    39:27 Brad HUNT - 1:4
     
    39:27
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Laviny zvyšují své vedení na 4:1! Krásnou ránou od modré čáry se prosadil BRAD HUNT, který zamířil přesně do pravého horního rohu. Asistence: Mikko Rantanen.
    32:32 Elias PETTERSSON - 1:3
     
    32:32
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Po vyhraném buly v útočném pásmu se povedlo Vancouveru dostat puk až před brankoviště, kde zůstal zcela sám ELIAS PETTERSSON. Svým pohybem a zamícháním puku si položil Georgijeva a následně jej z bekhendu přehodil. Asistence: Brock Boeser, Andrej Kuzmenko.
     
    31:08
    Domácí se v oslabení dostali do obrovské šance, Horvat pronikl až před brankoviště Georgijeva, ale po kličce do levé strany se mu nepovedlo přehodit beton brankáře hostí!
    30:32 Mikko RANTANEN - 0:3
     
    30:32
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hostům se znovu daří využít dvojnásobnou přesilovku! MacKinnon sice napřed minul branku Vancouveru, kotouč se ale odrazil na pravou stranu k MIKKOVI RANTANENOVI, který si z ostrého úhlu pomohl o tělo ležícího brankáře Delii a dostal puk do jeho branky. Asistence: Nathan MacKinnon, Evan Rodrigues.
     
    30:01
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Jack Studnicka.
     
    28:41
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Conor Garland – 2 min., držení.
     
    24:47
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Andrew Cogliano – 2 min., podrážení.
    20:34 Valerij NIČUŠKIN - 0:2
     
    20:34
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Laviny využívají svou dvojnásobnou přesilovku a zvyšují na 2:0! Po ose MacKinnon a Copher se puk dostal před brankoviště na VALERIJE NIČUŠKINA, který se i přes problémy dostal do zakončení. Jeho střela sice neměla razance kvůli relativně dobré práci bránícího protihráče, ale puk i tak proskákal za Deliova záda. Asistence: JT Compher, Nathan MacKinnon.
     
    19:58
    A to je pro Vancouver problém. Při návratu soupeře do útočného pásma se Hughes provinil držením soupeře a putuje na trestnou lavici. Do druhé třetiny tak bude Colorado vstupovat ve dvojnásobné početní převaze.
     
    18:50
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Brock Boeser – 2 min., hákování.
    11:32 Andrew COGLIANO - 0:1
     
    11:32
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hostům se povedlo otevřít skóre zápasu! Delia byl za brankou a rozehrával, puk se ale dostal jen podél mantinelu k Newhookovi, jenž uvolnil svou přihrávkou ANDREWA COGLIANA. Tomu se povedlo z hranice mezikruží poslat střelu do pravého horního rohu Deliovy klece. Asistence: Alex Newhook.
     
    07:49
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Andrew Cogliano – 2 min., vysoká hůl.
     
    02:46
    Vancouver sice vstřelil branku, ale té dosáhl JT Miller jen zásluhou toho, že trefil vysoko letící kotouč vysokou holí, tedy proti pravidlům. Rozhodčí okamžitě signalizoval, že gól neplatí a vykazuje hru do středního pásma.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 33. E. Pettersson (Boeser, Kuzmenko) – 12. Cogliano (Newhook), 21. Ničuškin (Compher, MacKinnon), 31. Rantanen (MacKinnon, Rodrigues), 40. B. Hunt (Rantanen)


    Vancouver Canucks: Delia (S. Martin) – L. Schenn, Q. Hughes, T. Myers, Ekman-Larsson (A), Dermott, Bear – Horvat (C), Garland, J. Miller (A) – Kuzmenko, E. Pettersson, Boeser – Studnicka, Dries, Michejev – Lazar, Joshua, Lockwood.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Colorado Avalanche: Georgijev (Francouz) – E. Johnson, D. Toews (A), Girard, B. Hunt, MacDermid, Englund – MacKinnon (A), Rodrigues, Lehkonen – Ničuškin, Rantanen (A), Compher – Cogliano, L. O'Connor, Newhook – Meyers, Blidh, MacDonald.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: Kea, Hanson – Daisy, Smith

    Diváci: 18813
    thejrc.org