Slavia – Třebíč 1:2 (kon.) | Poruba 2011 – Jihlava 4:0 (kon.) | Kolín – Zlín 1:3 (kon.)
Šumperk – Vsetín 2:5 (kon.) | Frýdek-M. – Prostějov 3:2 (kon.) | Přerov – Litoměřice 1:2 (kon.)
Pardubice B – Sokolov 2:4 (kon.)
po prodl.
HC Škoda Plzeň
4:3 (1:2, 2:0, 0:1 - 1:0)
Mountfield HK
Sobota 21.01.2023, 16:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 14. kolo
Partner:
    62:14 Jiří MATĚJKA - 4:3
     
    62:14
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, bonusový druhý bod bere plzeňská Škodovka. Prošek za domácí brankou bekhendem prostrčil kotouč do jízdy JIŘÍMU MATĚJKOVI, jenž následně krátce za červenou čárou trefil opuštěnou hostující klec. Asistence: Hynek Prošek.
     
    61:13
    Štěpán Černý střelou od modré čáry trefuje pravou tyč. Velké štěstí nyní stálo při domácím brankáři.
     
    60:41
    Tak pozor, brankář Petřík odjíždí na střídačku a Mountfieldu to zkouší při hře bez brankáře. (00:26:33)
     
    54:35
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Pavlík – 2 min., hákování.
     
    53:03
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Skala – 2 min., podrážení.
    48:38 Jakub JÓN - 3:3
     
    48:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je znovu vyrovnáno, Hradec nabídnutou početní výhodu dokázal využít. Bekhendové nahození Pavlíka se několikrát odrazilo, puk nakonec vyplaval u volného JAKUBA JÓNA, který měl před sebou již poloprázdnou bránu. Asistence: Dominik Pavlík, Adam Novotný.
     
    47:53
    Tak to je pro domácí nepříjemnost. Hradec bude hrát přesilovou hru pět na tři, která může trvat až 66 vteřin.
     
    47:53
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Beran – 2 min., podrážení.
     
    46:59
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Makovec – 2 min., držení.
     
    45:19
    Avšak stejný hráč se dostal do šance ještě jednou, tentokrát již byl sám před brankářem, svůj pokus nicméně poslal jen do betonu brankáře.
     
    44:48
    Ve vlastním oslabení se do velké šance dostal Jakub Jón. Kapitán Hradce se dostal s pukem z vlastní třetiny až před Maříka, ten ale nadále předvádí parádní výkon.
     
    43:26
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Samek – 2 min., hrubost.
     
    42:54
    Hradec začíná čím dál více kousat. Dominik Pavlík se s kotoučem proháčkoval až na levý kruh, kde byl zcela sám, jeho prudká rána zápěstím nicméně v brance neskončila, opět skvěle zasáhl Matyáš Mařík.
    36:41 Petr MAKOVEC - 3:2
     
    36:41
    Plzeň právě vstřelila branku!
    To je obrat panečku! Matyáš Beran parádně zatáhl kotouč do útočného pásma, následně si všiml z pravé strany před brankou najetého PETRA MAKOVCE, který už měl před sebou poodkrytou část brány. Asistence: Matyáš Beran, Martin Černý.
     
    35:15
    Ale pozor, hosté si mohli bleskově vzít znovu zpět ztracené vedení. Po hezké přihrávce se na Maříka řítil sám Aschenbrenner, ten zvolil bekhendovou kličku, která mu hezky vyšla, avšak plzeňský gólman se na poslední chvíli proti jeho ráně vytasil se svým betonem.
    34:53 Tomáš PITTR - 2:2
     
    34:53
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A vyrovnání skutečně přichází. Na modré čáře napřáhl Vojtěch Tolar, jeho rána byla ovšem sražená. Hosté nicméně puk vyhodit nedokázali, TOMÁŠ PITTR proto vyslal další ránu a ta už zapadla přesně k tyči, Petřík tentokrát nemohl dělat vůbec nic. Asistence: Vojtěch Tolar, Matyáš Beran.
     
    29:46
    Krátce před polovinou dnešního duelu mohl přidat třetí branku Hradce Vojtěch Aschenbrenner, který byl sám před Maříkem, před svou ranou si ideálně poklekl, avšak přesto puk v brance neskončil.
     
    26:48
    Navíc nechybělo moc a domácí Škoda mohla udeřit dokonce ve vlastním oslabení. Tomáš Pittr se z čista jasna ocitl sám před brankářem, puk mu ovšem do branky nezametl.
     
    25:19
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Matyáš Beran – 2 min., podrážení.
     
    22:46
    Obrovská příležitost Škodovky na vyrovnání. Petr Makovec obral obránce Hradce o kotouč, následně se forvard indiánů dostal tváří v tvář brankáři, toho ovšem rychlou střelou nepřekonal.
     
    13:24
    Plzeň si ale nakonec přece jen vypracovala velkou příležitost, Petr Makovec z bezprostřední blízkosti ale Petříka nepřekonal.
     
    12:01
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Páleník – 2 min., podrážení.
     
    09:25
    Střídání v týmu HC Škoda Plzeň:
    ze hřiště odchází Lukáš Pavlis, přichází Matyáš Mařík.
    09:25 Jakub JÓN - 1:2
     
    09:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Z dalšího rychlého brejku se nicméně hosté již radují a berou si zpět ztracené vedení. Novotný tentokrát našel na pravém křídle JAKUBA JÓNA, který se dostal až za záda domácích obránců a rychlým švihem následně dostal kotouč do sítě. Asistence: Adam Novotný.
    07:40 Petr KOCEK - 1:1
     
    07:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka zaslouženě srovnává s Hradcem krok. Hosté nedokázali znovu dostat puk ze své třetiny, v rohu si pro sebe ukradl puk Jiří Matějka, který záhy oslovil na levém kruhu PETRA KOCKA a ten se trefil přesně k pravé tyči. Asistence: Jiří Matějka.
     
    05:12
    Hosté zaváhali v rozehrávce, kotouče se chopil ve středním pásmu Matyáš Úbl, ten následně udělal kličku mezi kruhy, jedovatou ranou ale orazítkoval jen beton Petříka.
    03:42 Adam NOVOTNÝ - 0:1
     
    03:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Z další šance už nicméně hosté udeřili a jako první jdou v dnešním zápase do vedení. Dominik Pavlík našel těsně před brankářem ADAMA NOVOTNÉHO, který měl čas si zpracovat kotouč a následně ho přes beton Pavlise poslal do sítě. Asistence: Jakub Jón, Dominik Pavlík.
     
    02:53
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Úbl – 2 min., hákování.
     
    01:57
    Jenomže domácí bleskově získali puk zase zpátky, po hezké souhře vyplaval volný na levém kruhu Antonín Klatovský, avšak jeho křižnou ránu dokázal Petřík se štěstím zlikvidovat.

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 8. Kocek (Matějka), 35. Pittr (Tolar, Beran), 37. Makovec (Beran, Černý), 63. Matějka (Prošek) – 4. Novotný (Jón, Pavlík), 10. Jón (Novotný), 49. Jón (Pavlík, Novotný)


    HC Škoda Plzeň: Pavlis (10. Mařík) – Kocek, Prošek, Holubec, Černý, Skala (A), Tolar – Pittr (C), Makovec (A), Matějka, Pavlák, Úbl, Klatovský, Fábera, Beran, Hofrajtr, Slačík.
    Trenér: Jiří Hanzlík.

    Mountfield HK: Petřík (Meišner) – Samek (A), Černý, Forejtek, Janeček, Burda, Pánek – Aschenbrenner, Novotný, Pavlík, Jón (C), Hendrych, Voderacký, Vítek, Frolík, Páleník.
    Trenér: Luboš Dvořák.

    Rozhodčí: Zedníková – Thuma, Hošťálek.
    ocianews.com