Slavia – Třebíč 1:2 (kon.) | Poruba 2011 – Jihlava 4:0 (kon.) | Kolín – Zlín 1:3 (kon.)
Šumperk – Vsetín 2:5 (kon.) | Frýdek-M. – Prostějov 3:2 (kon.) | Přerov – Litoměřice 1:2 (kon.)
Pardubice B – Sokolov 2:4 (kon.)
konec
Berani Zlín
3:9 (2:3, 1:2, 0:4)
HC Slavia Praha
Sobota 21.01.2023, 12:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 14. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:33
    Slavia právě vstřelila branku!
    A máme tady první brzkou branku dámy a pánové! Po pouhé minutě a půl otevírá skóre DANNY CHLUDIL, který svým zakončením prostřelil vše co mu stálo v cestě. Asistence: Jan Matouš Kucharčík.
     
    14:11
    Zlín právě vstřelil branku!
    a je vyrovnáno vážení! Po nahození kotouče jednoho z hráčů do brankoviště se snažili hosté zabránit proklouznutí puku do brány seč jim síly stačili. Nakonec ale jejich snažení překonal JAN DVOŘÁK, kterému sudí gól uznal i přesto, že svatyně byla částečně odsunuta. Asistence: Alexandr Paták a Alex Nesrsta.
     
    15:20
    Na hráčích Slavie jde vidět po prvním obdrženém gólu mírné rozhození. Problém jim momentálně nejvíce dělá už samotný přechod přes střední pásmo, kde často přijdou o kotouč.
     
    16:39
    Ke střele se nyní po delší době odvážil Václav Pešák, který pálil z prostoru levého kruhu. Jeho pokus ale nakonec skončil pouze v lapačce gólmana.
     
    18:13
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak toto byla ukázková střela, kterou nám předvedl DANNY CHLUDIL. Po jeho samostatném průniku podél levého mantinelu se podařilo tomuto mladíkovi nasměřovat jeho zakončení přesně do levého růžku brány soupeře, díky čemuž Slavia opět vede. Asistence: Denis Hlavička a Denis Ciolek.
     
    18:42
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak toto je velice nepříjemné pro domácí celek! po méně než dvaceti vteřinách se totiž soupeř opět prosazuje, a to zejména díky střele JAKUBA HAVLÍČKA. Ani jeho zakončení nebylo milné a tak zaplachtilo až za záda brankáře ševců. Asistence: Filip Tittl.
     
    19:08
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tady bleskurychlou odpověď ze strany Beranů! Po méně než půl minutě od posledního zaznění sirény se totiž prosazuje JAKUB HEŠ. Ten tak dokázal napravit nevžitý samostatný únik jednoho z jeho spoluhráčů. Asistence: Adam Klimek a Ondřej Vaculík.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:50.
     
    Během úvodní dvacetiminutovky jsme viděli velkou gólovou nadílku, ze které lepe vzešel celek z hlavního města. Ten tak bude do druhé třetiny vstupovat s jednobrankovým vedením a to zejména díky dvěma slepeným gólům v závěru dějství.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Na úvodním buly druhé dvacetiminutovky byl úspěšnější domácí celek, čehož se pokusil ihned využít Jan Valášek. Jeho pokus od modré čáry ale nakonec skončil pouze na betonech Poletína.
     
    21:43
    O slovo se nyní přihlásil Adam Klimek, ani jeho pokus však nebyl úspěšný, jelikož se mu ani nepodařilo trefit bránu. Díky tomu se ke kotouči dostává soupeř, který se postupně přesouvá do útoku.
     
    22:59
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Tomáš Lorenz – 2 min., hákování.
     
    23:58
    Jako první prověřil pražského gólmana svým pokusem Oliver Lukaštík. Jeho pokus sice skončil pouze na vyrážečce gólmana, i přesto se ale Beranům podařilo udržet v točném pásmu.
     
    24:10
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je jedna velká přestřelka! Po šesti gólech je stav opět vyrovnaný, a to zejména díky autorem poslední branky, kterým je LUCA PEČNER. Ten se totiž ocitl ve správný čas na správném místě, díky čemuž mohl dorážet odražený puk do zcela prázdné brány. Asistence: Jakub Heš.
     
    25:09
    Na buly po pravici Františka Poletína byl úspěšnější domácí Jakub Heš. I přesto se ale nakonec k zakončení dostali hosté, kteří se po překvapivém zisku puku dostali do akce dva na dva.
     
    26:38
    O prosazení se se nyní pokusil Maxmilian Curran. Jeho nebezpečným pokusem z prostoru mezikruží ale brankáře nezaskočil, a tak alespoň vybojoval svým spoluhráčům vhazování v útočném pásmu.
     
    27:37
    Do velmi slibné příležitosti se na druhé straně dostal Matěj Holba, a to při přečíslení dva na jednoho. Tuto situaci se ale nakonec rozhodl řešit sám střelou, kterou si ale Poletín pohlídal.
     
    29:45
    Ze hry mají v posledních minutách lehce více ševci, kteří postupně po srovnání skóre přebírají otěže utkání. I díky tomu se nyní pokusil o zakončení Jakub Heš, kterému ale na poslední chvíli vypíchnul puk jeden z obránců.
     
    32:25
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak přece jenom se nám přelévá skóre opět na stranu Pražanů. Po kombinaci skrze celé útočné pásmo se nakonec dostal ke střele z nebezpečné pozice TOMÁŠ POLETÍN. Jeho pokus z prostoru mezi kruhy brankář nedokázal pokrýt, a tak kotouč skončil opět v bráně domácích. Asistence: Maxmilian Curran.
     
    34:20
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Alex Nesrsta – 2 min., hákování.
     
    35:24
    Slavia právě vstřelila branku!
    To co dneska předvádí DANNY CHLUDIL je opravdu nevídané. Po jeho střele od modré, která prošla vším co jí stálo v cestě, totiž tento hráč kompletuje svůj hattrick, a to dokonce ještě před koncem druhého dějství. Asistence: Jan Matouš Kucharčík.
     
    37:23
    Po dlouhé přihrávce od jednoho z jeho spoluhráčů se pokusil před bránu nacpat Jan Valášek. Jeho myšlenka o vytvoření si lepší pozice na zakončení nebyla vůbec špatná, nakonec mu tuto akci ale znemožnil jeden z dotírajících obránců.
     
    38:16
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Jáchym Mořkovský – 2 min., podrážení.
     
    39:15
    Poslední početní výhodu se hráčům Slavie podařilo využít a daleko k tomu neměl ani tentokrát Maxmilian Curran, který mohl zakončovat do poloprázdné brány. Odpor je ale znát již i na zlínské straně, které se už podařilo minimálně dvakrát vyhodit.
     
    39:56
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Danny Chludil – 2 min., hákování.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:35.
     
    Během druhé dvacetiminutovky jsme byly svědky méně gólů, i přesto se jednalo o velkou podívanou, a to zejména kvůli tomu, že se domácímu celku podařilo dokonce i vyrovnat. Tento stav ale nevydržel příliš dlouho a i díky hattricku Dannyho Chludila půjde do poslední třetiny Slavia opět ve vedení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Na úvodním vhazování posledního dějství si vedl lépe Jakub Heš, díky čemuž se on a jeho spoluhráči dostávají do útoku. Nakonec toto tažení skončilo nepřesnou střelou Jana Dvořáka, který svým zakončením minul bránu.
     
    41:43
    Na vhazování po levici získal kotouč Denis Hlavička, který nakonec i zakončoval. Jeho střela ale brankáře nepřekvapila, a to zejména i kvůli tomu, že mířila přímo do středu brány.
     
    42:42
    Prudkou střelou se pokusil prosadit Nikolas Filip. Jeho pokus ale nakonec zblokoval svou hokejkou jeden z obránců, který ale nedokázal udržet svou hůl v ruce. Celou situaci tak musel nakonec uklidnit až brankář žlutmodrých.
     
    43:41
    Při akci dva na dva prověřil gólmana Denis Hlavička. Jeho pokus ale vyrazil Kowalczyk pouze do ochranné sítě. Na následném buly navíc vybojovali puk Berani, čímž útok hostů skončil definitivně.
     
    44:40
    I přes nepříjemně dotírajícího obránce nakonec zvládl Matěj Holba uhájit útočné pásmo. Toto snažení ale nakonec k ničemu nevedlo, jelikož většina jeho hráčů jela zrovna střídat.
     
    46:17
    Slavia právě vstřelila branku!
    Že by toto byl zlomový bod závěru utkání? Je možné, že ano, jelikož po střele DENISE HLAVIČKY se tým z hlavního města dostává již do tříbrankového vedení, které bude pro domácí ševce velmi těžké dotáhnout.
     
    46:31
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Oliver Lukaštík – 2 min., nedovolené bránění.
     
    48:22
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak toto vypadá pro hosty už velice slibně. Již počtvrté v utkání se totiž prosazuje neomylný DANNY CHLUDIL, který tak využívá další přesilovku, která ševcům dělá velké problémy. Asistence: Petr Labuzík a František Poletín.
     
    49:51
    Slavia právě vstřelila branku!
    Další účastníkem demolice domácího celku se stává TOMÁŠ POLETÍN, který si připisuje již druhou branku utkání. Díky jeho zakončení je tak čím dál tím více jasné, kdo si z dnešního utkání odveze tři body. Asistence: Maxmilian Curran a Artur Matějovský.
     
    50:50
    Ani přes velmi nepříznivé skóre to vypadá že se Berani stále nevzdávají a snaží se vstřelit alespoň ještě jednu branku. Daleko k tomu nyní neměl Jakub Heš, jehož zakončení ale skončilo po bloku jednoho z obránců pouze v ochranné síti.
     
    51:49
    Mezi úspěšné střelce se nyní chtěl zapsat i Jan Matouš Kucharčík, který v dnešním utkání zatím posbíral pouze dvě asistence. Ani tentokrát si ale branku nepřipsal, a to zejména kvůli tomu, že mu na poslední chvíli vypíchnul kotouč jeden z obránců soupeře.
     
    52:48
    Moc se ale nedaří ani druhému celku, což dokazuje i ofsajd, který zavinil Jáchym Mořkovský při pokusu se dostat do útočného pásma. Po následném vhazování se navíc dostal k puku jeden ze soupeřů.
     
    53:27
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Jáchym Mořkovský – 2 min., držení.
     
    54:26
    Nejblíže k prosazení se v průběhu této přesilovky měli paradoxně zlínští. Konkrétně jim byl Jakub Heš, který se po svém aktivním napadání dokázal dostat do samostatného úniku. Nakonec se ale nedostal ani ke střele, jelikož mu sebral kotouč jeden z dotírajících obránců.
     
    55:44
    Za hlavu se nyní bude muset chytat Jan Valášek, který měl na své holi jasný gól, a to ještě když tál před zcela prázdnou bránou. Než ale stihl celou situaci vyhodnotit kotouč mu sebral jeden z obránců soupeře.
     
    56:53
    Na druhé straně se do akce dva na dva dostal Nikolas Filip. Ani jemu se ale nepodařilo vystřelit, v jeho případě mu ale pouze ujel kotouč z hole.
     
    57:52
    Na vhazování u modré čáry získali kotouč ševci, kteří ho okamžitě nahazují do útočného pásma. Tam na něj ale nikdo ze zlínských nečekal, díky čemuž se o slovo hlásí opět Slavia.
     
    59:46
    Slavia právě vstřelila branku!
    A tečku za dnešním utkání nyní napsal MAXMILIAN CURRAN. Ten svým pokusem těsně před závěrečným hvizdem definitivně podepisuje jasnou výhru svého celku nad domácími Berany. Asistence: Tomáš Poletín a Ondřej Hubinka.
     
    Konec zápasu.
     
    Během poslední třetiny jsme byly svědky jasně lepšího výkonu ze strany Slavie, která nekompromisně využila všech zaváhání na straně soupeře, díky čemuž se ji podařilo vyhrát dokonce o devět branek. Výrazně se pod tento výsledek podepsal zejména Danny Chludil, který přispěl svému týmu čtyřmi góly.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (14:14:31)

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 15. Dvořák (Paták, Nesrsta), 20. Heš (Klimek, Vaculík), 25. Pečner (Heš) – 2. Chludil (Kucharčík), 19. Chludil (Hlavička, Ciolek), 19. Havlíček (Tittl), 33. Tomáš Poletín (Curran), 36. Chludil (Kucharčík), 47. Hlavička, 49. Chludil (Labuzík, František Poletín), 50. Tomáš Poletín (Curran, Matějovský), 60. Curran (Tomáš Poletín, Hubinka)


    Berani Zlín: Kowalczyk (Zábojník) – Řezníček, Lukaštík (A), Mořkovský, Uřičář, Paták, Kotala – Dvořák, Heš (A), Valášek, Pečner, Holba, Pešák, Vaculík, Plšek, Nesrsta, Klimek (C)
    Trenér: Lubomír Vosátko

    HC Slavia Praha: Poletín F. (Bašta) – Labuzík, Lorenz, Pšenička, Hubinka (A), Ciolek, Marek – Chludil (C), Kucharčík, Poletín T. (A), Matějovský, Havlíček, Tittl, Filip, Hlavička, Curram, Grebeníček
    Trenér: Ladislav Slížek

    Rozhodčí: Schenel – Maloušek, Hübl

    Diváci: 76
    thejrc.org