NHL
Chicago – Los Angeles 1:2 (kon.) | Boston – San Jose 4:0 (kon.) | Philadelphia – Winnipeg 3:5 (kon.)
Arizona – Vegas 4:1 (kon.)
konec
Boston Bruins
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
San Jose Sharks
Pondělí 23.01.2023, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:25
    Timo Meier nejprve neuspěl s dorážkou Gregorovy střely, načež fauloval při návratu do defenzivy, když neúmyslně podrazil Cliftona.
     
    41:25
    Vzápětí na sebe Mario Ferraro neupozornil v pozitivním světle. Ohnal se rukou za sebe a trefil do obličeje Greera, v důsledku čehož zamířil na trestnou lavici.
     
    35:37
    V jednu chvíli bylo na ledě šest domácích hráčů, což pozornosti mužů v pruhovaném neuniklo. Týmový trest odpyká Nick Foligno.
     
    30:37
    Michael Eyssimont neprožívá dobrý zápas. Rozhodčí jej poslali na trestnou lavici potřetí, podruhé v krátkém časovém sledu. Šestadvacetiletý rodák z Colorada nedovoleně bránil v pohybu Cliftonovi.
     
    27:59
    Premiérová početní převaha pro Boston. Na lavici hanby dnes už podruhé usedl Michael Eyssimont, u brány soupeře neúmyslně podrazil Grzelcyka.
     
    23:42
    Současné vyloučení, hrát se bude čtyři na čtyři. Mimo hlavního dění hry došlo k potyčce mezi Bradem Marchandem a Michaelem Eyssimontem. Domácí forvard dostal dvě minuty za držení, ten hostující za nedovolené bránění.
     
    15:36
    První přesilovou hru si zahraje hostující San Jose. Joona Koppanen vyvinul v útočném pásmu velký tlak na váhajícího Erika Karlssona, jenže byl až příliš aktivní a pomohl si proti švédskému protihráči lehkým přidržením.
    00:27 Bitka mezi Carlem a Meierem
     
    00:27
    Hned v první minutě bitka! Pustili se do sebe Brandon Carlo s Timem Meierem, jako první povalil soupeře na led švýcarský forvard. Oba hokejisté inkasovali tradiční pětiminutový trest za bitku.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. H. Lindholm (Marchand, Cr. Smith), 25. McAvoy (Pastrňák, Grzelcyk), 28. N. Foligno (H. Lindholm, Koppanen), 43. Pastrňák (McAvoy, Bergeron)


    Boston Bruins: Ullmark (49.–51. Swayman) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, H. Lindholm, Clifton, Forbort – Cr. Smith, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Krejčí, Zacha – Frederic, Coyle, Hall – Greer, Koppanen, N. Foligno.
    Trenér: Jim Montgomery

    San Jose Sharks: Reimer (Kähkönen) – E. Karlsson (A), Jayc. Megna, Harrington, Vlasic, Cicek, Ferraro – Eyssimont, Hertl (A), Meier – Barabanov, Couture (C), Nieto – Gregor, Sturm, Bonino – Gadjovich, Lorentz, Lindblom.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: Markovic, Kozari – Barton, Fournier

    Diváci: 17 850
    thejrc.org