NHL
Chicago – Los Angeles 1:2 (kon.) | Boston – San Jose 4:0 (kon.) | Philadelphia – Winnipeg 3:5 (kon.)
Arizona – Vegas 4:1 (kon.)
konec
Boston Bruins
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
San Jose Sharks
Pondělí 23.01.2023, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:25
    Timo Meier nejprve neuspěl s dorážkou Gregorovy střely, načež fauloval při návratu do defenzivy, když neúmyslně podrazil Cliftona.
    57:12 Gregorova střela skončila na levé tyči
     
    57:12
    Z otočky vypálil Noah Gregor a ke snížení moc nechybělo! Překvapený Linus Ullmark reagoval až poté, co se ozval zvuk levé tyče, kterou kotouč orazítkoval.
     
    50:46
    Na gól měl políčeno Pavel Zacha! Dostal výbornou přihrávku za obranu, avšak mezeru mezi betony Reimera nenašel, ani z dorážky nezvládl puk nasměrovat za brankovou čáru.
     
    50:29
    David Pastrňák způsobil ofsajd. Linus Ullmark už má spravenou brusli a může se tedy vrátit do brány, Jeremy Swayman odchází ze zápasu s jedním úspěšným zákrokem.
     
    49:07
    Křest ohněm zvládl Jeremy Swayman na jedničku! Zcela osamocen na něj mířil Matt Nieto, americký gólman jeho forhendový pokus pokryl vyrážečkou.
     
    48:01
    Než kustodi opraví Ullmarkovu brusli, tak do brankoviště Bruins nastupuje Jeremy Swayman. Američan si nasadil masku s úsměvem, na domácí střídačce panuje dobrá nálada.
    42:40 David PASTRŇÁK - 4:0
     
    42:40
    Boston právě vstřelil branku!
    Početní převaha využita, nejlepší tým soutěže disponuje čtyřgólovým náskokem! McAvoy vyslal křižný pas do levého kruhu na DAVIDA PASTRŇÁKA a český kanonýr propálil Reimera ránou z první na bližší tyč. Asistence: Charlie McAvoy a Patrice Bergeron.
     
    41:25
    Vzápětí na sebe Mario Ferraro neupozornil v pozitivním světle. Ohnal se rukou za sebe a trefil do obličeje Greera, v důsledku čehož zamířil na trestnou lavici.
     
    35:37
    V jednu chvíli bylo na ledě šest domácích hráčů, což pozornosti mužů v pruhovaném neuniklo. Týmový trest odpyká Nick Foligno.
     
    31:27
    Taylor Hall byl blízko k přerušení dlouhotrvající série bez gólu. Krajan Patrice Bergeron mu nahrál na pravou stranu před prázdnou bránu, avšak kanadský útočník ji trestuhodně minul.
     
    30:37
    Michael Eyssimont neprožívá dobrý zápas. Rozhodčí jej poslali na trestnou lavici potřetí, podruhé v krátkém časovém sledu. Šestadvacetiletý rodák z Colorada nedovoleně bránil v pohybu Cliftonovi.
     
    27:59
    Premiérová početní převaha pro Boston. Na lavici hanby dnes už podruhé usedl Michael Eyssimont, u brány soupeře neúmyslně podrazil Grzelcyka.
    27:46 Nick FOLIGNO - 3:0
     
    27:46
    Boston právě vstřelil branku!
    Montgomeryho družina se baví hokejem, do sbírky přidává třetí zásah. Hampus Lindholm nahodil od modré a zkušený pětatřicetiletý forvard NICK FOLIGNO tečoval puk nechytatelně do levé šibenice mimo dosah Reimerovy lapačky. Asistence: Hampus Lindholm a Joona Koppanen.
    24:08 Charlie MCAVOY - 2:0
     
    24:08
    Boston právě vstřelil branku!
    Další výstavní trefa z produkce domácího zadáka. CHARLIE MCAVOY dostal zpětnou nahrávku od Pastrňáka ještě na vlastní polovinu. Člen elitní formace nabral velkou rychlost, s lehkostí si obhodil Meiera, forhendovým blafákem položil Reimera, střela do odkryté části brány byla sladkou třešničkou na dortu. Asistence: David Pastrňák a Matt Grzelcyk.
     
    23:42
    Současné vyloučení, hrát se bude čtyři na čtyři. Mimo hlavního dění hry došlo k potyčce mezi Bradem Marchandem a Michaelem Eyssimontem. Domácí forvard dostal dvě minuty za držení, ten hostující za nedovolené bránění.
     
    15:36
    První přesilovou hru si zahraje hostující San Jose. Joona Koppanen vyvinul v útočném pásmu velký tlak na váhajícího Erika Karlssona, jenže byl až příliš aktivní a pomohl si proti švédskému protihráči lehkým přidržením.
    07:16 Hampus LINDHOLM - 1:0
     
    07:16
    Boston právě vstřelil branku!
    Ano, tohle se povedlo! Jak vidno, v Bostonu mají vytříbenou techniku nejenom útočníci. Brad Marchand od levého mantinelu poslal bekhendovou nahrávku na modrou čáru, kde číhal HAMPUS LINDHOLM. Americký bek se krásnou stahovačkou zbavil Eyssimonta, celou akci vyšperkoval ránou zápěstím do pravého horního růžku. Asistence: Brad Marchand a Craig Smith.
     
    02:06
    Do pravého kruhu dostal kotouč Taylor Hall. S hlavou nahoře přenesl puk do levého kruhu na Charlieho Coylea, proti němuž se James Reimer výborně přesunul a nejhoršímu zabránil pravým ramenem.
    00:27 Bitka mezi Carlem a Meierem
     
    00:27
    Hned v první minutě bitka! Pustili se do sebe Brandon Carlo s Timem Meierem, jako první povalil soupeře na led švýcarský forvard. Oba hokejisté inkasovali tradiční pětiminutový trest za bitku.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. H. Lindholm (Marchand, Cr. Smith), 25. McAvoy (Pastrňák, Grzelcyk), 28. N. Foligno (H. Lindholm, Koppanen), 43. Pastrňák (McAvoy, Bergeron)


    Boston Bruins: Ullmark (49.–51. Swayman) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, H. Lindholm, Clifton, Forbort – Cr. Smith, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Krejčí, Zacha – Frederic, Coyle, Hall – Greer, Koppanen, N. Foligno.
    Trenér: Jim Montgomery

    San Jose Sharks: Reimer (Kähkönen) – E. Karlsson (A), Jayc. Megna, Harrington, Vlasic, Cicek, Ferraro – Eyssimont, Hertl (A), Meier – Barabanov, Couture (C), Nieto – Gregor, Sturm, Bonino – Gadjovich, Lorentz, Lindblom.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: Markovic, Kozari – Barton, Fournier

    Diváci: 17 850
    thejrc.org