NHL
Chicago – Los Angeles 1:2 (kon.) | Boston – San Jose 4:0 (kon.) | Philadelphia – Winnipeg 3:5 (kon.)
Arizona – Vegas 4:1 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Vegas Golden Knights
Pondělí 23.01.2023, 02:00 • Mullet Arena, Tempe • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:52 Clayton KELLER - 4:1
     
    55:52
    Arizona právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že je rozhodnuto! Domácí si vybojovali ve svém pásmu puk, po rychlém založení kontru mohl zakončovat Schmaltz, zasekávačkou se ale zbavil obránce, bekhendem nezištně přihrál na CLAYTONA KELLERA a ten mohl ranou do prázdné branky pohodlně zkompletovat hattrick – 4:1! Asistence: Nick Schmaltz.
    48:50 Clayton KELLER - 3:1
     
    48:50
    Arizona právě vstřelila branku!
    Akce domácích ale pokračovala, zpoza branky přihrál k levému kruhu Schmaltz, našel najetého CLAYTONA KELLERA, který prudkou ranou vymetl horní růžek Thompsonovy branky a zaznamenal tak dnes svou druhou branku – 3:1. Asistence: Nick Schmaltz, Juuso Välimäki.
    29:03 Phil KESSEL - 2:1
     
    29:03
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je využitá hosté snižují. Útok předvedl podobnou akci, jako před malou chvílí, puk do levého kruhu dostal PHIL KESSEL a prudkou ranou do horní části branky překonal Vejmelku. Byla v tom i teč holí jednoho z domácích obránců, to na výsledku už ale nic neměnilo – 2:1. Asistence: Jonathan Marchessault, William Karlsson.
    21:39 Clayton KELLER - 2:0
     
    21:39
    Arizona právě vstřelila branku!
    Stejně jako v první třetině, i v té druhé se domácí dokázali prosadit hned na začátku. Arizona předvedla kombinaci v útočném pásmu, když se najednou v kruhu vyloupnul volný CLAYTON KELLER, dostal se na střed a pohotovou střelou překonal Thompsona, který měl navíc nepříliš dobrý výhled – 2:0. Asistence: Shayne Gostisbehere, Jakob Chychrun.
    01:59 Dylan GUENTHER - 1:0
     
    01:59
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do rychlého vedení! Po přechodu přes útočnou modrou čáru se puk dostal za branku, odkud bleskově přihrál Bjugstad a z mezikruží zamířil přesně do šibenice DYLAN GUENTHER! Thompson svou lapačkou reagoval pozdě a je to 1:0. Asistence: Nick Bjugstad, Michael Carcone.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 2. Guenther (Bjugstad, Carcone), 22. Keller (Gostisbehere, Chychrun), 49. Keller (Schmaltz, Välimäki), 56. Keller (Schmaltz) – 30. Kessel (Marchessault, W. Karlsson)


    Arizona Coyotes: Vejmelka (Ingram) – Moser, Nemeth, Stecher, Välimäki, Gostisbehere (A), Chychrun, J. Brown – Guenther, Bjugstad, Carcone – Fischer (A), Boyd, N. Ritchie – Schmaltz, Hayton, Keller (A) – Kassian, McBain.
    Trenér: André Tourigny

    Vegas Golden Knights: L. Thompson (Hill) – Pietrangelo (A), Martinez (A), Korczak, McNabb, Hague, Hutton – Amadio, Eichel, Stephenson – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Kolesar, N. Roy, Cotter – Kessel, Froese, Röndbjerg.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Rozhodčí: Rooney, StPierre – Alphonso, McNamara

    Diváci: 4 600
    thejrc.org