NY Rangers – Florida 6:2 (kon.) | Toronto – NY Islanders 5:2 (kon.) | Dallas – Buffalo 2:3 (po pr.)
Calgary – Columbus 4:3 (po pr.)
konec
New York Rangers
6:2 (2:1, 1:0, 3:1)
Florida Panthers
Úterý 24.01.2023, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:49 Filip CHYTIL - 6:2
     
    56:49
    Rangers právě vstřelili branku!
    Do prázdné brány nakonec střílí gól až FILIP CHYTIL. Kakkovu nahrávku přizvedl Forsling, což českého útočníka nerozhodilo, rukavicí si touš posunul před hokejku a snadno skóroval. Asistence: Kaapo Kakko a Alexis Lafreniere.
    51:02 Aleksander BARKOV - 5:2
     
    51:02
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři sympaticky bojují i za nepříznivého stavu a snižují na rozdíl tří gólů. ALEKSANDER BARKOV si poradil se zpracováním Tkachukovy nahrávky na brusle, aby posléze vystřelil forhendem a Šesťorkin pravým ramenem smolně odrazil kus černé gumy za svá záda. Asistence: Matthew Tkachuk a Brandon Montour.
    48:10 Mika ZIBANEJAD - 5:1
     
    48:10
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jezdci přidávají třetí úder v rozmezí čtrnácti vteřin, z tohoto se již Panteři budou sbírat hodně těžko. Fox založil rychlý brejk dlouhým pasem na Panarina, který ještě přenesl puk doprava na MIKU ZIBANEJADA, centr elitní lajny zavěsil puk do bližší šibenice. Asistence: Artěmij Panarin a Adam Fox.
    47:56 Alexis LAFRENIERE - 4:1
     
    47:56
    Rangers právě vstřelili branku!
    Povedené střídání ALEXIS LAFRENIERE okořenil gólem! Nejprve nadvakrát střílel Kakko a Lyon jeho ránu neudržel, pouze ztlumil. O kotouči poskakujícím kolem brankové čáry měl výborný přehled právě Lafreniere, který jej dostrkal až za ni, gólman zalehl hrací předmět pozdě. Asistence: Kaapo Kakko a Filip Chytil.
    35:03 Jimmy VESEY - 3:1
     
    35:03
    Rangers právě vstřelili branku!
    Gallantova družina poprvé v utkání odskakuje do dvoubrankového náskoku! Krátce po buly Trocheck zavezl puk do předbrankového prostoru. Goodrow se zakončením neuspěl, ovšem zpoza brány šikovně nastřelil Lyona do zad a puk úspěšně dotlačil za brankovou čáru JIMMY VESEY i s výrazným přispěním hokejky protihráče Ekblada. Asistence: Barclay Goodrow a Vincent Trocheck.
    17:21 Mika ZIBANEJAD - 2:1
     
    17:21
    Rangers právě vstřelili branku!
    Nápor domácích pokračoval a odměna se dostavila! Artěmij Panarin vymyslel dokonalou nahrávku napříč kruhy na MIKU ZIBANEJADA, jenž vypálil z první, Lyon se ke své pravé tyčce přesunul příliš pozdě. Asistence: Artěmij Panarin a Adam Fox.
    05:56 Carter VERHAEGHE - 1:1
     
    05:56
    Florida právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Panteři předvedli krásnou rychlou kombinaci, kdy Luostarinen zadovkou nahrál Lundellovi a ten místo očekávaného zakončení ještě posunul puk doprava CARTERU VERHAEGHEMU, kanadský forvard forhendem s přehledem poslal kotouč nad Šesťorkinovu lapačku. Asistence: Anton Lundell a Eetu Luostarinen.
    03:03 Adam FOX - 1:0
     
    03:03
    Rangers právě vstřelili branku!
    Důležitý první gól střílí newyorští Rangers, a to poměrně brzy! ADAM FOX krásnou kličkou vyřadil ze hry posledního obránce Forslinga, načež bekhendovým blafákem vyzrál i na Lyona, touš následně bez problémů nasměroval do odkryté části brány. Asistence: Artěmij Panarin a Mika Zibanejad.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Fox (Panarin, Zibanejad), 18. Zibanejad (Panarin, Fox), 36. Vesey (Goodrow, Trocheck), 48. Lafreniere (Kakko, Chytil), 49. Zibanejad (Panarin, Fox), 57. Chytil (Kakko, Lafreniere) – 6. Verhaeghe (Lundell, Luostarinen), 52. Barkov (M. Tkachuk, Montour)


    New York Rangers: Šesťorkin (Halák) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, B. Schneider, Harpur – Kreider, Zibanejad (A), Panarin – Goodrow (A), Trocheck, Vesey – Kakko, Chytil, Lafreniere – Gauthier, Leschyshyn, Kravcov.
    Trenér: Gerard Gallant

    Florida Panthers: Lyon (Knight) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Reinhart, Barkov (C), Lundell – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Cousins, Luostarinen, Děnisenko – G. Smith, Tierney, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: McCauley, Dunning – Brisebois, Marquis

    Diváci: 17 121
    thejrc.org