Schalke – RB Lipsko 1:6 (kon.) | Bayern – Kolín nad Rýnem 1:1 (kon.) | Hertha – Wolfsburg 0:5 (kon.)
Hoffenheim – Stuttgart 2:2 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
2:2 (1:1)
VfB Stuttgart
Úterý 24.01.2023, 20:30 • PreZero Arena (Sinsheim) • Německá Bundesliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dobrý večer všem fanouškům bundesligy! Fotbal v Evropě se pomalu probouzí ze zimního spánku, což platí také o německé nejvyšší soutěži, v jejímž úterním programu se od 20:30 odehraje zápas Hoffenheimu proti Stuttgartu.
     
    Hoffenheim dává zapomenout na časy, kdy hrával Ligu mistrů a kouká se spíše pod sebe. Třinácté místo není nic, co by mužstvo Pavla Kadeřábka uspokojovalo. Modro-bílí nemají problém se střílením gólu, jenže jich hodně dostávají, což potvrdili i při první jarní porážce 1:3 na hřišti Unionu. Včetně přípravy tak dostali v posledních sedmi zápasech méně než dva góly pouze jednou!

    Stuttgart na tom však není o tolik lépe! Do jarní části vstoupil remízou s Mohučí, která mu ve vrovnaném spodku tabulky z barážové příčky nepomohla. VfB navíc příliš nevyšla ani příprava, ve které prohrál s Lucernem i pražskou Spartou.
     
    Už druhý zápas jara je tak pro obě mužstva velmi důležitý! Vzájemná bilance hovoří pro hosty, kteří vyhráli dva z posledních pěti soubojů, před rokem však Hoffenheim zvítězil na domácím hřišti díky závěrečnému obratu 2:1 a potvrdil, že doma umí.

    Stuttgart totiž na jeho hřišti vyhrál naposledy v roce 2013. Od té doby bodoval jen ve dvou ze sedmi odehraných zápasů, což kopíruje i jeho současnou bilanci. V této sezoně totiž venku ani jednou nevyhrál.
     
    Úvodní sestavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Kadeřábek, Vogt, Nsoki – Skov, Rudy, Stiller, Angeliño – Baumgartner, Kramarić – Bebou.
    Náhradníci: L. Philipp – Bičakčić, Che, Akpoguma, F. Becker, Damar, Bischof, Dabbur, Dolberg.
    Trenér: A. Breitenreiter

    VfB Stuttgart: F. Müller – Anton, Mavropanos, Ito, Nartey – Karazor – Ahamada, Endo (C) – Silas, Guirassy, Tomás.
    Náhradníci: Bredlow – Vagnoman, Stenzel, Millot, Führich, Egloff, Perea, Pfeiffer, Kastanaras.
    Trenér: B. Labbadia

    Rozhodčí: Badstübner – Schüller, Hüwe.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu, první domácí utkání Hoffenheimu v jarní části za malou chvíli začne i s Pavlem Kadeřábkem na hřišti!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Na tahu je Hoffenheim, jenž po rozehrávce přenesl hru na levou stranu, a přestože byl úvodní centr odvrácen do autu, domácí zůstávají na míči – aut.
     
    1
    Rychlá kombinace dostala domácí až k vápnu, kde byl pohotový Anton a nic nevymýšlel. Odvrátil míč do zámezí, čímž domácím daroval roh.
     
    2
    Krátká rozehrávka Hoffenheimu příliš nevyšla, jelikož Skovova střela zpoza šestnáctky byla spíš marným pokusem!
     
    2
    Do statistik se zapisuje také Kadeřábek, jenž u pravé lajny se svým spoluhráčem zdvojil soupeře a nedovoleným zákrokem zabrzdil útok hostů.
     
    3
    Angeliño pokazil kombinaci na levé straně, načež dlouhý míč skončil v zámezí. Müller může rozehrávat od své branky.
     
    4
    Odvážná rozehrávka s obráncem se hostům málem nevyplatila, jelikož vysoko napadající Hoffenheim dostal Stuttgart pod tlak.
     
    4
    Stuttgart je při své rozehrávce velmi nejistý! Následuje třetí ztráta v krátkém sledu, po níž se Hoffenheim usazuje na soupeřově polovině a kombinuje.
     
    5
    Centrovaný míč od levé postranní čáry byl však nepřesný. Vysoký míč padá přímo do náruče osamoceného Müllera.
     
    5
    Stuttgart se tentokrát hezky vymanil z tlaku na své polovině, jenže přenesení hry bylo pro Silase příliš dlouhé – aut Hoffenheimu.
     
    6
    Stuttgart sivce vybojoval míč, ale Antonův centr byl pro Tomase příliš prudký. Hoffenheim bude znovu vhazovat na své polovině.
     
    7
    Oba týmy se při rozehrávce trápí a nepřesnosti v kombinaci způsobují, že na výraznější šanci stále čekáme.
     
    7
    Napadající Guirassy pořádně prohnal Nsokiho, který musel krotit vysoký míč a na hranici vlastního vápna si raději pomohl s Baumannem.
     
    8
    Zatím si troufnu tvrdit, že vidíme zápas na úrovni průměrného utkání české ligy, když opomineme trošku vyšší tempo a výrazně lepší atmosféru.
     
    9
    Hoffenheim zkoušel zahrozit dlouhým nákopem z vlastní poloviny, za nímž se vyhnal Kramarič, ale k jeho nelibosti je odmáván ofsajd.
     
    9
    Stuttgart se vysokého napadání nezalekl, nadále se snaží rozehrát od své branky a nehrát na nákopy, leč zatím bez efektu.
     
    10
    Zajímavý brejk Stuttgartu vedl z pravé strany Karazor, jehož finální přihrávku do pravé strany zabrzdil vracející se Vogt.
     
    10
    Ve středu útočné poloviny se odrazil míč ke Guirassymu, jenž okamžitě vystřelil, ale místo branky ohrozil leda fanoušky, ládující se klobásou a pivkem – odkop od branky.
     
    11
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    První krásná akce přináší první gól! Přízemní centr z pravé strany jeden z hostů špatně odvrátil před vápno, kde Baumgartner nezazmatkoval a posunul míč doleva, odkud Angeliñův lob našel ANDREJ KRAMARIČ a nataženou kopačkou usměrnil míč do sítě. Asistence: Angeliño.
     
    13
    Stuttgart je směrem dopředu bezzubý. Ačkoliv se snažil odpovědět ofenzivou, jeho dva nákopy Hoffenheim zachytil.
     
    14
    Na druhé straně neuspěli ani domácí, kteří tentokrát ztrácí míč nepřesnou přihrávkou na polovině hřiště. VfB je na tahu.
     
    15
    Stuttgart byl však vytlačen až na svou půlku, kde se nedokázal vymanit z tlaku. Náplastí je ale Baumgartnerův útočný faul na Karazora.
     
    16
    Stuttgart je více na míči, ale jeho produkce za polovinou hřiště je tristní a doslova šílená.
     
    17
    Málem jsem to zakřikl! Stuttgart zaútočil po přihrávce do pravé strany, odkud vyslal Anton nepříjemný centr do šestnáctky, jenže hostující hráč se ve vápně natahoval marně!
     
    18
    Hezká akce Hoffenheimu! Přihrávku za obranu poslal na pravé straně vápna domácí hráč z otočky do šestnáctky, kde stál zcela volný Bebou, jehož hlavička byla ve vyložené šanci šílená. I kdyby ale uspěl, gól by kvůli ofsajdu neplatil!
     
    19
    Obrázek hry je v prvních dvaceti minutách stejný. Stuttgart je více na míči, ale zdá se, že neví, co s ním. Pasivnější Hoffenheim čeká na brejky, když jeden z nich dokázal proměnit ve vedoucí gól.
     
    20
    Míč se nachází zejména na polovině hřiště, kde ho obě mužstva pravidelně ztrácejí. Nestranný fanoušek se dneska příliš nebaví.
     
    21
    Rozhodčí přerušil hru, jelikož Baumgartner dostal ve středu hřiště při dohrání Karazora neúmyslný úder do obličeje. Zdá se ale, že bude v pořádku.
     
    22
    Ofenzivní akce Hoffenheimu po pravé straně nic závratného nepřinesla, jelikož Bebou nezkrotil vysoký míč a prohrál souboj s obráncem.
     
    23
    Stuttgart drží míč na svých kopačkách, ale nedaří se mu přenést hru na polovinu soupeře. Uvidíme, zda se podaří po Rudyho obranném faulu na polovině hřiště.
     
    23
    Krátce po rozehrávce přišel dlouhý nákop za obranu, pro který si Baumann pohotově vyběhl a před napadajícím hráčem s velkým náskokem míč pokryl.
     
    24
    Guirassy tleská svému spoluhráči, jenž se ho pokusil vyslat přízemní přihrávkou mezi obránci. Atak Stuttgartu ale končí v zárodku, jelikož sudí odpískal jasný ofsajd.
     
    24
    Karty se obrací, jelikož na druhé straně si ofsajdovou linii nepohlídal pro změnu Angeliño. Míč se vrací do moci Stuttgartu.
     
    25
    Dlouho mu nevydržel, nákop na ofenzivní polovinu končí u Baumanna. Totožný scénář se ovšem naplnil i na druhé straně.
     
    25
    Sudí přerušuje hru, jelikož u pravé postranní čáry zůstává ležet Skov. Zdá se, že si ale přivodil menší bolístku sám.
     
    26
    Guirassy znovu palcem gestikuluje ke svému parťákovi z defenzivy – palec je zatím v podstatě to jediné, co ukázal světu – když ho našel na hranici šestnáctky. Defenziva Hoffenheimu nakonec zaváhání napravila a hostujícího borce k zakončení nepustila.
     
    27
    Rozhodčí znovu přerušuje hru, protože Skov odchází ze hřiště. Kulhající internacionál dohrál bez cizího zavinění.
     
    28
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Robert Skov, přichází Kevin Akpoguma.
     
    29
    Stuttgart ze svého útoku po pravé straně neuspěl, musí zařadit zpátečku a rychle se bránit na vlastní polovině.
     
    30
    Fotbal stojí za nic, aby toho nebylo málo, hra je rozkouskovaná. Tentokrát vyžaduje ošetření hostující hráč, jenž dostal nepříjemný úder do boku.
     
    31
    Hoffenheim si však vybojoval alespoň roh, který pošle do hřiště Rudy, zatímco Tomas kulhá pryč ze hřiště.
     
    31
    Zakroucený míč na penaltu hosté odvrátili, a přestože se domácí dvakrát pokusili vrátit míč do vřavy, Stuttgart se – alespoň prozatím – ubránil.
     
    32
    Na třetí pokus ale jen za cenu rohového kopu pro Hoffenheim. Angeliñův centr zakroucený míč do branky hosté odvrátili před vápno k Rudymu, jemuž ale střela vůbec nesedla a míč letí vysoko nad.
     
    33
    Stuttgart chtěl zaútočit, ale stejně jako domácí bude muset nuceně střídat. Vypadá to, že by Tomas mohl mít minimálně naražené žebro, s čímž se hraje hodně těžko – střídání je logické.
     
    34
    Střídání v týmu VfB Stuttgart:
    ze hřiště odchází Tiago Tomás, přichází Chris Führich.
     
    35
    Ofenzivní akce Stuttgartu je odražena, navíc se Hoffenheim může vydat do nebezpečného protiútoku po pravé straně.
     
    36
    Ačkoliv první snaha skončila nepřesnou přihrávkou, Hoffenheim se rychle vrátil, ale přečíslení nevyřešil z pravé strany vůbec dobře. Nepřesná přihrávka končí u bránícího hráče a Stuttgart rozehrává.
     
    37
    Stuttgart zahrozil pro změnu po levé straně, odkud přiletěl centr do šestnáctky, který domácí defenziva odvrátila.
     
    38
    Hoffenheim je na své polovině také pod tlakem, přesto se mu podařilo vysunout hru alespoň k půlící čáře, kde vhazuje.
     
    38
    Hezká práce Beboua, který u pravé postranní čáry přetlačil obránce, načež podstoupil druhý souboj, a přestože neuspěl, vybojoval alespoň rohový kop.
     
    39
    Nacvičený signál pomohl domácím k tlaku, načež Baumgartner po přetaženém centru zavřel zadní tyč a hledal na druhé straně Beboua, který se však v souboji se soupeřem nedostal k ideální hlavičce.
     
    40
    Oba týmy se přetahují o míč ve středu hřiště. Zatím se ani jednomu nedaří vytvořit soustavný tlak.
     
    41
    Dlouhý nákop na Guirassyho se neujal, přesto Stuttgartu pomohl udržet kontrolu nad míčem. Hosté však musí na vlastní polovinu.
     
    42
    Hoffenheim mizerně rozehrál, načež se kolem velkého vápna ocitli tři hráči v bílých dresech, ale ani jeden se k zakončení nedostal.
     
    43
    Na scéně jsou opět lékaři, jelikož se ve středu hřiště hlavou potkali Mavropanos s Bebouem – nepříjemný střet.
     
    44
    Zdá se, že oba borci budou moci pokračovat ve hře, ačkoliv si kontrola lékařů vyžádala delší čas a obvaz na hlavě stopera Stuttgartu.
     
    45
    Stuttgart v poklidu rozehrává přes svého brankáře a snaží se přenést hru na polovinu soupeře!
     
    45+1
    První hezká akce Stuttgartu! Silas dostal přihrávku do pravé strany, načež jeho nepříjemnou ránu Baumann vyrazil před sebe. Ahamada vzápětí nastřeleným míčem hledal na zadní tyči svého parťáka, kterému chyběl jen malý kousek!
     
    45+2
    Rozhodčí nastavuje pět minut, které hosté načali hezkou kombinací a pokračují tlakem kolem domácího vápna!
     
    45+2
    Přetažený centr z pravé strany k zakončení nevedl. Vzápětí přiletěl míč z druhé strany, načež ho Baumann vyboxoval do bezpečí.
     
    45+3
    Rozhodčí je znovu nucen přerušit hru, jelikož domácí gólman při zákroku zboural i Angeliña. Domácí bek bude v pohodě, navíc Hoffenheim trošku utlumil narůstající tlak soupeře.
     
    45+3
    Už se hraje, Nsoki musel zasahovat u rohového praporku, kde odvrátil míč do bezpečí a se svými parťáky bude bránit rohový kop Stuttgartu.
     
    45+4
    Centr na přední tyč byl odvrácen na další roh. Tentokrát zůstává ve vápně ležet po souboji se soupeřem Vogt.
     
    45+4
    Nepříjemný prudký centr na malé vápno dokázal Baumann vyrazit, ale i podle jeho pohybu se nejednalo o lehký zákrok.
     
    45+5
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Obrovská radost na straně hostů! Zvýšený tlak přináší ovoce, ačkoliv se zdálo, že Stuttgart svou chybičkou na útočné polovině nastartuje smrtící brejk domácích, jeden z hostů ale Ahamada dokázal vybojovat míč zpět a vyslat SERHOUA GUIRASSYHO, jehož střela do levého rohu srovnává skóre zápasu! Asistence: Naouirou Ahamada.
     
    45+6
    Jak stál první poločas většinu času za houby, jeho nastavení je sakra zajímavé. V závěru se ale ještě pokouší o útok Hoffenheim.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    Marně. Rozhodčí posílá oba týmy do šaten za vyrovnaného stavu. Oba týmy se od začátku trápí v kombinaci, zápas nepříliš valné úrovně okořenil gól Andreje Kramariče z první hezké akce, ale scénář se příliš neměnil. Stuttgart byl aktivnější a více na míči, zatímco domácí čekali na brejky.

    Obě mužstva však byla mizerná v ofenzivě a koncovce, což změnilo až závěrečné nastavení. Rozkouskovaný poločas završil tlak Stuttgartu, jenž po zmatku na domácí polovině vyvrcholil přihrávkou na Serhoua Guirassyho, jenž přesnou ránou do levého růžku vyrovnal.
     
    Domácí borci už jsou na hřišti, na hostující Stuttgart stále čekáme. Trošku to připomíná průběh první půle, tak snad nebudou hosté čekat tak dlouho.
     
    Už běží, tak snad brzy začneme!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Kevin Vogt, přichází Munas Dabbur.
     
    46
    Úvodní rozehrávku druhé půle obstaral Stuttgart, který okamžitě útočí po pravé straně, ale prvotní pokus je odražen.
     
    47
    Domácí vzápětí odráží i druhý pokus, ale se svým útokem sami neuspěli a budou se muset rychle bránit.
     
    47
    Stuttgartský brejk středem hřiště zastavuje obranný faul Beboua. Poločasové střídání navíc naznačuje, že domácí trošku překopou rozestavení a budou chtít být ofenzivnější.
     
    48
    Stuttgart už je s míčem nastěhovaný na domácí polovině, leč mimo dostřel Baumannovy branky.
     
    49
    O útok se pokusil pro změnu Hoffenheim, jehož nákop odvrací pozorná defenziva Stuttgartu. Na tahu jsou znovu hosté!
     
    50
    Hoffenheimu se nedaří vytvořit kloudnou akci na útočné polovině, nebezpečný je jen z brejků, a to sporadicky. Napadání se však vyplácí, protože si domácí vybojovali aut v blízkosti vápna.
     
    50
    Kadeřábkův aut odstartoval povedený rozruch ve vápně, který přinesl centr českého hráče na malé vápno, kde se marně natahoval Baumgartner a vysokou hlavičku poslal mimo!
     
    51
    Vzápětí si pro centr z druhé strany došel Müller, po jehož zákroku hosté získávají míč a vydávají se v poklidu do útoku.
     
    52
    Kadeřábek se předvedl i směrem dozadu, když u postranní čáry zastavil pronikajícího soupeře a poradil si s ním také po autu. Stuttgart však zůstává na míči.
     
    52
    Nepříjemný útok po levé straně završila zpětná přihrávka na hranici vápna, kde to měl hostující hráč na dlouhou nohu a napadající domácí odvrací míč.
     
    53
    Stuttgart se ve druhé půli zlepšil, jelikož domácím na jejich polovině zatápí daleko víc. Poslední útok po levé straně zastavuje až faul Rudyho.
     
    54
    Rychlá rozehrávka domácí hráče mírně rozhodila, ale čárového sudího ne. Ofsajdového postavení si všiml a trenér Stuttgartu se po zpackaném nacvičeném signálu nezatvářil příliš spokojeně.
     
    55
    Oba brankáři si po pár desítkách vteřin vyměnili míč díky nepřesným centrům soupeře.
     
    56
    Kadeřábek znovu skvěle zapnul směrem dozadu, když na pravé straně zastavil rozběhnutého Silasiho. Útočník Stuttgartu si po čistém střetu s českým obráncem vyžádal asistenci lékařů.
     
    57
    Hoffenheim zkoušel zahrozit po brejku, jenže se nedostal ani k vápnu a míč doslova odevzdal Müllerovi.
     
    58
    Střídání v týmu VfB Stuttgart:
    ze hřiště odchází Silas, přichází Juan José Perea.
     
    59
    Stuttgart je více na míči, oproti první půli se na polovině soupeře zlepšil a Hoffenheim se spíše trápí.
     
    59
    Au, au! Baumgartner u postranní čáry dohrál Ita, za což neviděl ani žlutou kartu. V tomto případě byl sudí velmi schovívavý.
     
    60
    Stuttgart se vzápětí nepříjemně natlačil k vápnu, kde nepříjemně provětral domácí defenzivu. Na štěstí pro domácí však nezahrozil!
     
    60
    Vzápětí sudí přerušuje hru, protože ve vápně zůstává ležet Ahamada, kterého v souboji zasáhl Nsokiho loket. Zdá se, že hostující borec bude pokračovat ve hře.
     
    62
    Rudy na své polovině dohrál u postranní čáry soupeře, čímž Stuttgartu daroval přímý kop. Buď se bude centrovat, nebo rozehrávat podél lajny.
     
    62
    Rozhodčí ještě potrestal Kevina Akpogumu (HOF) žlutou kartou. Stejně jako domácí borec a jeho spoluhráči nemám tušení, za co ji dostal.
     
    63
    Nepříjemný centrovaný míč propadl ve velkém vápně, ale ani jeden z hostů ho nedokázal poslat směrem k brance.
     
    64
    Zajímavý brejk Hoffenheimu! Na pravé straně si zaběhl za obranu Bebou, načež z úhlu poslal míč na přední tyč a nadělal Müllerovi nepříjemné starosti!
     
    65
    Už se zdálo, že si Stuttgart proťuká míč až do vápna, jenže na jeho hranici přišla špatná finální přihrávka, kterou domácí obránce zachytil.
     
    66
    Znovu se nehraje, tentokrát se ve středu hřiště potkali ve skluzu Rudy s Karazorem. Ze souboje šestnáctek vyšel hůře domácí hráč.
     
    66
    Atakan Karazor (STU) byl v souboji pozdě, tudíž vidí zaslouženou žlutou kartu.
     
    68
    Hezký přímočarý útok Stuttgartu po levé straně táhl Führich, jenž stříleným centrem na malé vápno hledal svého parťáka. Dobíhající hráč hostů se však natahoval marně!
     
    69
    Už je cítit, že se blíží konec zápasu, který chtějí zejména hosté strhnout na vlastní stranu a přidávají na rychlosti. Tentokrát si vybojovali roh!
     
    70
    Přetažený centr na zadní tyč si našel Führich, ale hlavičkoval v těžké pozici a vysoký míč stáhl ze vzduchu pohotový Baumann.
     
    71
    Brejk Hoffenheimu zastavuje obranný faul na půlící čáře. Přijde mi, že se domácí vůbec nemůžou dostat do tempa. Stuttgart hraje ve druhé půli s daleko větší lehkostí.
     
    71
    Když už se ale domácí dostanou k brance, stojí to za to! Nastřelený míč z levé strany na přední tyč však Müller nadvakrát zkrotil.
     
    72
    Na druhé straně se Stuttgart prokombinoval až k šestnáctce, z jejíž hranice nebezpečně vypálil Führich, ale Baumann šel skvěle k zemi!
     
    73
    Perea se snaží po pravé straně protlačit do vápna, ale proti bránícím hráčům to má velmi těžké.
     
    73
    Naouirou Ahamada (STU) se může se spoluhráči těšit z rohového kopu, ale ještě před ním vyfasuje žlutou kartu za řeči.
     
    74
    Hoffenheim úspěšně odvrací centrovaný míč, ale znovu se musí bránit. Centrovaný míč z levé strany však hostující hráč usměrnil vedle branky.
     
    76
    Stuttgart pokračuje ve své aktivitě, nutno přiznat, že za předváděnou hru by si vítězství zasloužil daleko víc. Hoffenheim se hledá, ale zatím se mu daří úspěšně bránit nájezdům hostů.
     
    76
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Angelo Stiller, přichází Muhammed Damar.
     
    77
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    A je to naprosto zaslouženě tady! Stuttgartu vyšel rychlý brejk po pravé straně, po němž Ahamada našel zpětnou přihrávkou na hranici šestnáctky WATARUA ENDA, jenž krásnou trefou do levého horního rohu otáčí vývoj zápasu! Asistence: Naouirou Ahamada.
     
    79
    Pozor na to! Rozhodčí přerušuje hru a na konto Naouiroua Ahamady (STU) putuje druhá žlutá karta, což znamená vyloučení!
     
    80
    Přiznávám, že jsem zmatený, protože si nevybavuji žádný nebezpečný zákrok. Ať je to, jak je to, obrovskou euforii sráží nepříjemnost, která dává domácím naději na zvrat.
     
    80
    Okamžitě po rozehrávce se na pravé straně dostal ke střele z úhlu Bebou, jehož pokus Müller kryje.
     
    81
    Aha, tak pozor! Záložník Stuttgartu dostal druhou žlutou kartu pravděpodobně za to, že při gólové radosti přeskočil reklamní bariéry a vydal se až ke kotli hostů. K tomu říkám jen "LOL"!
     
    82
    Hoffenheim pochopitelně cítí šanci, drží míč na svých kopačkách a kombinuje na útočné polovině – zatím bez efektu.
     
    82
    K zakončení se domácí nedostali, ale před pravým rohem velkého vápna přichází faul – zajímavý přímý kop!
     
    82
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Sebastian Rudy, přichází Kasper Dolberg.
     
    82
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Ihlas Bebou, přichází Tom Bischof.
     
    83
    Fantastický Müller zachraňuje Stuttgart! Obránce hostů při pokusu odkopnout míč trefil jen spoluhráče, od kterého se míč odrazil na penaltu k Dabburovi, ale jeho ránu z otočky gólman hostů vyškrábl!
     
    84
    Centrovaný míč na zadní tyč letí jen vedle hostující branky! Uf, tak to bude ještě divoký závěr zápasu.
     
    85
    Střídání v týmu VfB Stuttgart:
    ze hřiště odchází Serhou Guirassy, přichází Josha Vagnoman.
     
    85
    Hoffenheim znovu kontroluje míč a přesouvá hru na polovinu hostů.
     
    86
    Centrované míče jsou však odvráceny mimo vápno, a když už přiletěla dalekonosná střela, Müller byl ve středu branky pohotový.
     
    87
    Stuttgart úspěšně vytlačil domácí na jejich polovinu. Hoffenheimu čas ubývá, přesto má stále šanci.
     
    88
    Už se hraje kolem vápna Stuttgartu, které je však pochopitelně plné hráčů v bílých dresech a moc cestiček do něj nevede.
     
    89
    Hosté odolávají, Hoffenheim je znovu vytlačen až na vlastní polovinu a středem hřiště rozjíždí další útočný výpad.
     
    90
    Domácímu týmu chybí větší přesnost v kombinaci. Pokud chce myslet alespoň na vyrovnání, musí se zlepšit.
     
    90
    Vysoký a přetažený centr na zadní tyč navíc sbírá ze vzduchu Müller, který tak získává pro svůj tým trošku klidu a cenné vteřiny navíc.
     
    90+1
    Pětiminutové nastavení zahajuje domácí roh, který hosté úspěšně odvrací a vzápětí si poradili i se střelou z pravé strany.
     
    90+2
    Kadeřábek mohl být hrdinou! Tlak Hoffenheimu však pokračoval i nadále, načež přiletěl na malé vápno prudký centr, který český hráč usměrnil těsně nad domácí branku – škoda.
     
    90+3
    Rychlý protiútok Hoffenheimu došel až do vápna, kde však domácí snahu přerušuje hvizd sudího – ofsajd.
     
    90+4
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Hm, když tohle člověk vidí, nechápe, co ANDREJ KRAMARIČ pořád dělá v Hoffenheimu. Chorvatský kanonýr na pravé straně vápna zachytil přetažený centr, navedl si míč do středu a krásnou zakroucenou trefou vyrovnává dnešní utkání. Asistence: Kevin Akpoguma.
     
    90+5
    Famózní gól však ještě prověřilo kvůli ofsajdu video, ale domácí radost trvá, protože sudí trefu potvrdil!
     
    90+6
    Už jdeme přes čas, ale minimálně minutu se určitě hrát bude. Na tahu je Hoffenheim, který rázem sahá po nečekaném vítězství.
     
    90+6
    Defenziva Stuttgartu odvrací míč do bezpečí, ale nadále se musí kolem své šestnáctky bránit.
     
    90+6
    Kadeřábek přehnal svou aktivitu na pravé straně velkého vápna a útočným faulem zřejmě uzavírá dnešní utkání.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Opravdu je tomu tak! Musím říct, že první poločas byl šílený, ale druhá půle vše vynahradila. Stuttgart v ní byl většinu času lepší, aktivnější a oproti prvnímu poločasu se směrem dopředu zlepšil. Když se krásně trefil Wataru Endo a zdálo se, že hosté jdou pro první venkovní výhru sezony, přišel velký šok.

    Naouirou Ahamada si kromě dvou asistencí připsal první kartu za řeči a druhou dostal, když při gólové oslavě opustil hřiště a zamířil až do sektoru fanoušků, za což se nechal školácky vyloučit. Hoffenheim využil šanci, hosty ještě zatlačil a v závěru vyrovnal krásným gólem Andrej Kramarič.
     
    Tímto vám děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! (22:36:13)

    Daniel Ryl

    Branky: 11. Kramarić (Angeliño), 90+4. Kramarić (Akpoguma) – 45+5. Guirassy (Ahamada), 77. Endo (Ahamada)

    Karty:   62. Akpoguma (HOF) – 66. Karazor (STU), 73. Ahamada (STU)   79. Ahamada (STU)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 12:4.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Kadeřábek, Vogt (46. Dabbur), Nsoki – Skov (28. Akpoguma), Rudy (82. Dolberg), Stiller (76. Damar), Angeliño – Baumgartner, Kramarić – Bebou (82. Bischof).
    Náhradníci: L. Philipp – Bičakčić, Che, F. Becker.

    Trenér: A. Breitenreiter

    VfB Stuttgart: F. Müller – Anton, Mavropanos, Ito, Nartey – Karazor – Ahamada, Endo (C) – Silas (58. Perea), Guirassy (85. Vagnoman), Tomás (34. Führich).
    Náhradníci: Bredlow – Stenzel, Millot, Egloff, Pfeiffer, Kastanaras.

    Trenér: B. Labbadia

    Rozhodčí: Badstübner – Schüller, Hüwe
    bahis siteleri