Schalke – RB Lipsko 1:6 (kon.) | Bayern – Kolín nad Rýnem 1:1 (kon.) | Hertha – Wolfsburg 0:5 (kon.)
Hoffenheim – Stuttgart 2:2 (kon.)
konec
FC Schalke 04
1:6 (0:4)
RB Lipsko
Úterý 24.01.2023, 18:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko přidává v samotném závěru šestý zásah! YUSSUF POULSEN dostal parádní přihrávku za obranu, už už to vypadalo, že bude čekat na spoluhráče a ještě nahrávat, ale nakonec zvolil střelu mimo dosah Schwolowa.
     
    84
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečná trefa! Po faulu na Poulsena rozehrávali domácí další standardní situaci. Balon se odrazil k DANI OLMOVI a ten parádním obloučkem zaskočil všechny hráče Schalke včetně brankáře.
     
    57
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Schalke snižuje na rozdíl třech branek. Frey udržel míč po hlavičce Bültera, následně přihrál SOIČIRU KOZUKIMU, který proskočit mezi dvěma obránci a nakonec překonal i Blaswiche.
     
    45+3
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Destrukce Schalke pokračuje! Laimer skvěle přetáhl balon přes celou šířku trávníku na Olma, ten následně prudkou přihrávkou našel volného TIMA WERNERA a německému útočníkovi stačilo nastavit kopačku.
     
    45
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko těsně před přestávkou zvyšuje své vedení na 3:0! ANDRÉ SILVA se nejprve nevymotal z levé strany až do vápna, ale akce ještě pokračovala. Dani Olmo ještě z hranice vápna Schwolowa neprostřelil, ale připravený Silva už byl u dorážky jako první.
     
    16
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko velmi rychle přidává druhý zásah! Po autovém vhazování se obrana Schalke soustředila převážně na svou pravou stranu, úplně zapomněla na zcela volného BENJAMINA HENRICHSE, který propálil Schwolowa ke vzdálenější tyči.
     
    8
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko se dostává do vedení! Balon zpracoval v rozhozené obraně Werner, poté ho do tandemu nahrál ANDRÉ SILVOVI, který ještě mohl přihrávat zpět, ale na hranici vápna vzal zodpovědnost na sebe a prudkou ránou překvapil Schwolowa u levé tyče.

    Vít Schück

    Branky: 57. Kozuki (Frey) – 8. Silva (Werner), 16. Henrichs (Olmo), 45. Silva (Olmo), 45+3. Werner (Olmo), 84. Olmo, 90. Poulsen (Kampl)

    Karty:   80. Frey (SCH) – 90+3. Kampl (RBL)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:14. Střely mimo: 8:7. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 16:13.
    FC Schalke 04: Schwolow – Brunner, Jošida, Matriciani, Uronen (46. Aydin) – Latza (C), Krauss (45+3. Drexler) – Kozuki (81. Terodde), Larsson (46. Ivan), Bülter – Frey (81. Mohr).
    Náhradníci: Fährmann – Greiml, M. Kamiński, Karaman.

    RB Lipsko: Blaswich – Henrichs, Orbán (C), Gvardiol, Halstenberg (86. Raum) – Laimer (79. Haidara), Schlager (85. Kampl) – Szoboszlai (72. Forsberg), Olmo – Silva, Werner (79. Poulsen).
    Náhradníci: Nyland – Ba, Klostermann.

    Rozhodčí: Cortus – Heft, Stein
    thejrc.org