Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | TK k budoucnosti Horácké multifunkční arény (kon.)
Tisková konference FC Trinity Zlín (kon.) | Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
Tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference FC Hradec Králové

Středa 25.01.2023, 13:10Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference skončila. (13:33:18)
     
    Petr Šatalík: Chtěl bych poděkovat všem našim fanouškům a partnerům, že tento těžký půlrok s námi zvládli a poprosit je, aby nás podpořili i v tom následujícím období, které bude neméně těžké. Věřím, že v červenci se všichni vrátíme na náš nový stadion. Děkujeme.
     
    Ještě před koncem tiskové konference doplnil Miroslav Koubek, že pro utkání s Plzní není k dispozici ani Trusa s Čihákem kvůli dohodě klubů.
     
    Charvát: Dále jsou tam slevy na permanentky 10 %, klienti sbírají body do světa odměn a koupit si za to produkty, služby či podpořit charitu v regionu. Věřím, že karta přinese fanouškům sportovní i finanční radost a že s klubem přineseme další novinky v souvislosti i s novým stánkem.
     
    Jiří Charvát za ČSOB: Mám velkou radost, že jsme se s klubem dohodli na obnovení spolupráce. V této centrále zaměstnáváme zhruba 1000 lidí a jsme také velcí fandové fotbalu, takže přicházíme s regionální platební kartou s názvem Votrok karta. O tu si mohou fanoušci zažádat na jakékoliv pobočce a získají účet i platební kartu, což je zdarma. Mohou získat také vstupenky zdarma na domácí utkání v Mladé Boleslavi a také případně 1000 Kč.
     
    Jukl: Pro nás je to velmi významný partner a klient a jsem moc rád, že jsme navázali na spolupráci, na kterou se budu těšit.
     
    Richard Jukl si vzal slovo o spolupráci s ČSOB. Jukl: Rozhodli jsme se obnovit spolupráci s ČSOB a s novou Votrok kartou. I to je důvod, proč jsme se rozhodli využít jejich krásné nové prostory pro tuto tiskovou konferenci.
     
    Miroslav Koubek doplňuje: Posilovnu máme jinde, ale management zajistil skvělé podmínky, takže všechno zvládáme. Všechno je to pár minut autem.
     
    Další dotaz směřuje na zázemí klubu. Jiří Sabou: Bude to trochu náročnější. Těšíme se na nový stadion, ale nyní se bude bourat budova, kde jsme teď byli. Náročnost teď bude úplně pro každého větší. Snažíme se pro hráče vytvořit co nejlepší podmínky a já i v kabině říkám, že smekám, jak to zvládají. Musíme ještě chvíli vydržet, všichni víme o co jde a teď je to takový válečný stav, který musíme absolvovat, abychom od 1. července byli na novém stadionu.
     
    Dotaz na Miroslava Koubka směřuje k tomu, jestli Hradec stále hraje o záchranu podle jeho slov. Koubek: Liga se letos specificky vyvinula a my stále máme respekt k tomu, abychom setrvali. Máme nezvratnou touhu, kterou je to, že 1. liga bude na novém stadionu v Hradci. O to se popereme na sto procent a ani ty výpadky na tom nemohou nic změnit.
     
    Další dotaz směřuje k Jurčenkovi: David Jurčenko také dostal svůj prostor a určitě nezklamal. Hradec v něm má velký potenciál.
     
    Miroslav Koubek k Matěji Koubkovi: Matěj se stal nejlepším střelcem přípravy, kéž by si to přinesl i do mistrovských zápasů. Udělal velký progres.
     
    Koubek: Naše útočné duo patří mezi důležité součásti našeho týmu, ale prostor alespoň dostávají jiní hráči. My si s tím poradíme. Musíme.
     
    Dotaz na Miroslava Koubka směřoval na marodku. Koubek: Zranění máme poměrně dost, ale věřím, že během 14 dnů budeme téměř kompletní. Momentálně ale nemají natrénováno Daniel Vašulín, Filip Kubala, Jakub Rada či Jakub Kučera.
     
    Nejproduktivnější hráč podzimu Filip Kubala: Celá příprava proběhla podle plánu. Měli jsme kvalitní soupeře v celé přípravě a doufám, že nás to prověřilo a že jsme se kvalitně připravili. Všichni se těšíme na první zápas.
     
    Kapitán Jakub Rada k přípravě: Pro všechny to bylo atypické, jak zmínil trenér. Podle mě jsme se s tím ale popasovali dobře. Dřinu jsme v drtivém počtu odtrénovali a uvidíme, na co to bude stačit na jaře. Musíme doléčit bolístky a věřím, že tým bude stejný jako na podzim.
     
    Koubek: V Turecku přišly zápasy na rozehrání a pilovali jsme taktické věci v tréninku. Zátěž nyní už není taková. Momentálně čekáme na první zápas.
     
    Miroslav Koubek: Kvůli Kataru podle mě byla příprava naopak dost dlouhá. Objemovou přípravu jsme udělali už v prosinci, pak hráči museli pracovat individuálně. Poté jsme najeli okamžitě na herní intenzitu.
     
    Jiří Sabou: Změny v klubu jsou minimální, příprava byla atypická a velmi krátká.

    Lukáš Foff

    thejrc.org