Ottawa – NY Islanders 2:1 (kon.) | Toronto – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Dallas – Carolina 2:3 (po pr.)
Edmonton – Columbus 2:3 (po pr.) | Seattle – Vancouver 6:1 (kon.)
po prodl.
Dallas Stars
2:3 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:1)
Carolina Hurricanes
Čtvrtek 26.01.2023, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 21 – 24 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 9 – 9

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jake Oettinger (DAL) 21 zákroků, 3 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 61:34
    Frederik Andersen (CAR) 4 zákroky, 2 OG, úspěšnost 66,7%, odchytal 20:00
    Antti Raanta (CAR) 15 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 41:34

    Česká a slovenská stopa
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 13:40
    Martin Nečas (CAR) 1+0, -1 účast, 5 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 19:02

    Tři hvězdy utkání
    1. Martin Nečas (CAR) 1+0
    2. Jason Robertson (DAL) 1+0
    3. Sebastian Aho (CAR) 1+0 (05:24:48)
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 237 diváků.
     
    V Dallasu dnes bylo k vidění vyrovnané utkání, oba týmy si bod zasloužily. Ten bonusový nakonec bere Carolina, a to díky české hvězdě Martinu Nečasovi, který to v prodloužení vzal na sebe a se sebevědomím velkého hokejisty rozhodl.
     
    Konec zápasu.
    61:34 Martin NEČAS - 2:3
     
    61:34
    Carolina právě vstřelila branku! Tohle jméno všichni dobře znáte, hrdinou dnešního klání je MARTIN NEČAS! Český šikula si zavezl puk na levý kruh, kde zasekl a vrátil se na osu hřiště. Odtamtud vypálil na Oettingerovu lapačku a domácí gólman jeho projektil nedokázal zastavit. Asistence: Brett Pesce.
     
    61:01
    Aho po levém mantinelu nastartoval Svečnikova, který si pokryl puk tělem a zakončil bekhendem, ovšem mimo.
     
    60:13
    Na puku začínají domácí, Jason Robertson ale ve středním pásmu puk pouze odevzdal do moci soupeře.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí třetině šance byly, ani jeden z týmů ale ty své nedokázal proměnit. Následovat bude prodloužení tří proti třem potažmo samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:17
    Wyatt Johnston se dvakrát pokusil zpoza branky zamést puk k tyči, ani k pravé, ani k levé to ale nešlo.
     
    58:35
    Canes v útočném pásmu vyhráli buly, po kterém bez přípravy pálil Brady Skjei, nicméně od modré trefil jen spoluhráče Martinooka.
     
    58:15
    Pavelski se z mantinelu vydal mezi kruhy, na toto vylepšování střelecké pozice ale nakonec doplatil, protože v obležení protihráčů nedokázal zakončit.
     
    57:23
    Mason Marchment mohl rozhodnout! Denis Gurjanov dokázal na levém křídle zpracovat skákavý puk a udržet beka na zádech, puk pak předložil právě na Marchmenta, kterému u pravé tyče stačilo zvednout nad beton, právě ten ale trefil.
     
    56:37
    Andrej Svečnikov si šel za skákavým pukem a protáhl se mezi obránci, před brankou ale neposedný touš trefit nedokázal.
     
    55:24
    Denis Gurjanov z vlastního obranného pásma vyhodil puk až do útočné třetiny, kam si pro něj jako raketa dojel. Při zpracování ale ztratil rovnováhu, protože letěl opravdu velmi rychle.
     
    54:50
    Střela od modré čáry se odrazila do slotu, odkud Andrej Svečnikov svižně poslal puk na branku. Ještě svižnější ale byla Oettingerova lapačka.
     
    54:11
    Jamie Benn z otočky z levého mantinelu našel na ose hřiště volného Wyatta Johnstona, jenž z mezikruží trefil pravou tyč!
     
    53:13
    Brady Skjei dostal do slotu zpoza branky přihrávku přesně na čepel, kterou dokázal přetavit v nebezpečnou ránu. Jake Oettinger vytáhl skvělý zákrok.
     
    52:32
    Hosté vyhazují jen na zakázané uvolnění.
     
    52:24
    Ty Dellandrea měl na levém mantinelu dobrou rychlost a na zadní tyči se snažil stříleným pasem hledat najíždějícího Benna, k tomu ale puk nedoputoval.
     
    51:15
    Canes vyhráli buly v útočném pásmu, po kterém od modré nahazoval Calvin de Haan. Od změti těl před brankou si sliboval teč, která sice přišla, puk ale neusměrnila mezi tři tyče.
     
    51:00
    Teprve nyní vyslala Carolina svou první střelu na branku ve třetí třetině. Postaral se o ni Andrej Svečnikov z levého kruhu, jenž tak zakončil svůj rychlý útok. Při ráně ale zlomil hokejku a poslal puk přímo do náruče Oettingera.
     
    50:40
    Carolina v rychlém sledu vyhazuje na další zakázané uvolnění.
     
    50:20
    Carolinu zastavuje zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před Raantu, po jehož levici se vhazuje.
     
    49:26
    Miro Heiskanen odzbrojil protihráče na útočné modré čáře a vydal se směrem k brance, celou cestu mu ale puk skákal a při pokusu o střelu z levého kruhu mu utekl úplně pryč.
     
    48:09
    Faksa zblokoval střelu z levé strany a vyslal do protiútoku Kivirantu, ten ale ve středním pásmu ztratil rovnováhu a odevzdal puk soupeři.
     
    47:16
    Puk z buly proskákal až před Oettingera, hnal se za ním Nečas, nedokázal ho ale zamést za záda domácího gólmana.
     
    46:49
    Heiskanenovi nesedla střela z levého křídla. Po něm zakončoval z podobné pozice po odrazu ještě Robertson, ten ale neprocedil puk přes blok.
     
    46:12
    Ryan Suter tak tak udržel přihrávku na modrou čáru v útočném pásmu. Při snaze o její posunutí hlouběji do třetiny ale puk po teči vyskočil za mantinel.
     
    45:24
    Radek Faksa ve středním pásmu zpracoval skákavý puk, místo nějakého riskování jej ale pouze posunul za branku soupeře. Oba týmy se hlavně snaží neudělat chybu.
     
    44:51
    Miro Heiskanen se z neutrální zóny pokusil nahodit do útočného pásma. Přičiněním jedné z hokejek Canes ale puk skončil na tribuně mezi diváky.
     
    43:37
    Martin Nečas se u pravého mantinelu dostal k odraženému puku, byl v dobré střelecké pozici, přesto ale posunul touš za branku na Teräväinenena. Tam akce Canes skončila.
     
    42:39
    Colin Miller na modré čáře dlouho napřahoval a mocně se do puku opřel. Jeho pumelici Raanta patrně neviděl a pohybem až na poslední chvíli ji vyrazil do rohu.
     
    41:56
    Nebezpečně vypadal průnik Setha Jarvise, který se mezi obránci protáhl až před branku, v nejdůležitější chvíli si ale puk popíchl příliš před sebe.
     
    41:30
    Roope Hintz střílel z levé strany, jeho pokus gólman vyrazil na pravý kruh, odkud bekhendem zakončoval Jason Robertson, proti jeho slabé střele se ale Raanta stihl přesunout.
     
    40:57
    Jason Robertson dostal zadovku mezi kruhy, kterou přetavil ve střelu. Tu Raanta vyrazil na Lindellovu hokejku, ale s jeho dorážkou z ostrého úhlu si taktéž poradil.
     
    40:08
    Stars vyhráli úvodní buly, po kterém se středním pásmem ladně protáhl Colin Miller, jehož následné nahození ale k žádnému ohrožení branky nevedlo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 12 – 17 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 9 – 9
     
    Druhá perioda byla v porovnání s tou první na góly výrazně skoupější. O ten jediný se postaral dělovkou od modré čáry Brent Burns, jenž tak vyrovnal na současných 2:2. Oba týmy se pak měly možnost ukázat v přesilových hrách, které byly z obou stran skvěle odbráněné. Carolina musela hned ještě před startem druhé třetiny střídat gólmany, Frederika Andersena totiž trápí zranění v horní části těla. Antti Raanta se ale zatím svého úkolu zhostil skvěle.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:30.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Martin Nečas si s pukem jako buldok najel mezi kruhy, těsně před zakončením ale ztratil rovnováhu a svalil se na záda.
     
    39:11
    Hosté v plném počtu.
     
    39:08
    Jesperi Kotkaniemi si při vlastním oslabení s podporou spoluhráčů potáhl puk na pravý kruh, ze kterého vystřelil přesně do Oettingerovy lapačky.
     
    38:31
    Wyatt Johnston se do útočného pásma snažil protáhnout na vlastní pěst, leč bez úspěchu. Sledujeme jen další vyhození hostů.
     
    37:51
    Jamie Benn jen tak tak udržel modrou čáru a puk jen z nouze plácl před sebe do rohu, odtamtud už se Carolině podařilo vyhodit.
     
    37:19
    Přesilovka Dallasu začíná vyhozením soupeře. Miro Heiskanen musí pro puk až k vlastní brance.
     
    37:11
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Brent Burns – 2 min., vysoká hůl.
     
    36:53
    Colin Miller dostal puk mezi kruhy a chtěl jej ještě shodit na pravý kruh, kde čekal Jason Robertson. Miller ale pravou chvíli na tento úkol promarnil a nakonec ani nezakončil, ani nepřihrál.
     
    36:14
    Ihned po vyhraném buly pro Canes v útočném pásmu pálil od modré Jordan Martinook, ten ale svůj projektil nenacpal mezi tři tyče.
     
    35:34
    Domácí v plném počtu.
     
    35:16
    Martin Nečas už se na to patrně nemohl dívat a z levého mantinelu se sám přes obránce dostal do slotu. Tam se k němu ale obránci sjeli jako supi a znemožnili mu zakončení.
     
    34:49
    A puk znovu letí až za branku Caroliny, kde jej sbírá Raanta. Domácí zatím oslabení zvládají skvěle.
     
    34:28
    Andrej Svečnikov vyslal nepřesnou přihrávku, díky které se Tyler Seguin mohl postarat o další vyhození.
     
    33:46
    Dallas ihned po začátku oslabení vyhazuje. Tyler Seguin navíc dokázal efektivně sáhnout do rozehrávky hostí a ušetřit tím další sekundy.
     
    33:34
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    Radek Faksa – 2 min., držení.
     
    33:14
    Seth Jarvis zpoza branky nabil na modrou, kde nebyl nikdo jiný než Brent Burns. Ten samozřejmě vyslal další z jeho pověstných dělovek, tentokrát ale ztroskotal na vyrážečce.
     
    32:42
    Miro Heiskanen si z druhé vlny najel pro volný puk na levém kruhu, střet dvou hokejek ale hrací předmět poslal mezi diváky. Vhazovat se bude po Raantově pravé ruce.
     
    32:00
    Ryan Suter překonal modrou čáru a pokusil se o zadovku na spoluhráče, ta ale byla nepřesná. Rozehrávku Canes pak ještě za brankou stíhal Tyler Seguin, leč neúspěšně.
     
    31:31
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    Luke Glendening – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Brett Pesce – 5 min., bitka.
     
    31:31
    Do pěstního souboje se pustili Luke Glendening a Brett Pesce, vítězem se stal jednoznačně domácí borec.
     
    31:15
    Stars se za brankou soupeře podařilo vytáhnout puk z tlačenice, hrací předmět pak putoval na levý kruh, odkud střílel Joel Kiviranta. Raantovi ale stačilo vytáhnout pouze rutinní zákrok.
     
    30:40
    Nečas si ze střídačky ihned vzal novou hůl a z pravého mantinelu střílel. Na jeho pokus ale Oettinger dobře viděl a dokázal jej vytěsnit.
     
    30:28
    Jalen Chatfield dostal křižný pas na levý kruh, který okamžitě přetavil ve střelu. Ta ale před branku trefila Nečasovu hůl, kterou zlomila.
     
    29:46
    Dylan Coghlan dvakrát od modré pálil bez přípravy. Poprvé po zadovce Aha, podruhé po vyhraném buly. Ani jednou se mu ale nepodařilo výrazněji ohrozit branku.
     
    28:25
    Mason Marchment se z trestné lavice dostal do samostatného úniku, který se snažil zakončit forhendovým blafákem, v tom jej ale rozhodil Raanta, jenž mu do puku nepatrně píchnul holí.
     
    28:20
    Domácí v plném počtu.
     
    28:13
    Nečas z levého mantinelu přiťuknul puk do slotu, odkud se pokoušel střílet Jesperi Kotkaniemi, ten ale promáchl.
     
    27:56
    Dallasu se opět podařilo vyhodit.
     
    27:11
    Aho s Teräväinenem na modré tak dlouho kombinovali, až ji do jedné z přihrávek strčil hokejku Luke Glendening a vyhnal je tím do středního pásma.
     
    26:40
    Dallas začal oslabení nejlépe, jak mohl, a ihned po prvním buly vyhazuje puk až k brance soupeře.
     
    Přesilovka Canes začne až po komerční pauze, my si tak objasníme, proč došlo ke změně v jejich brankovišti. Frederik Andersen má údajně zdravotní problém s horní částí těla, proto jej nahradil Antti Raanta.
     
    26:20
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    Mason Marchment – 2 min., vysoká hůl.
     
    25:56
    Mason Marchment na pravém mantinelu zkusil překvapit Raantu střelou z ostrého úhlu, rodáka z finské Raumy ale nenachytal.
    24:55 Brent BURNS - 2:2
     
    24:55
    Carolina právě vstřelila branku! Canes srovnávají krok! Ihned po vyhraném buly v útočném pásmu se puk dostal na modrou čáru, kde operuje BRENT BURNS. Ten si s pukem popojel blíž k brance a čistým průstřelem jej poslal přesně do pravé šibenice, to byla bomba. Asistence: Jordan Martinook, Jordan Staal.
     
    24:48
    Gól na hokejce měl Ty Dellandrea, který šel na Raantu úplně sám, puk mezi jeho betony ale neprocedil.
     
    24:28
    Canes se opět usadili v útočném pásmu, ale v rohu o puk přišel Seth Jarvis, kterého zboural Wyatt Johnston.
     
    23:43
    Ihned po buly v obranném pásmu vyhodil Teuvo Teräväinen na zakázané uvolnění a celý proces se tak bude opakovat.
     
    23:34
    Colin Miller se protáhl středním pásmem a sám zavezl puk do útočné třetiny. Zřejmě počítal, že jeho nikterak prudké nahození někdo tečuje. To se však nestalo, Raanta na puk dobře viděl a schoval jej do lapačky.
     
    22:39
    Derek Stepan nadvakrát střílel z levého mantinelu. Nejprve branku minul, aby se k němu puk vrátil a vychytal jej Oettinger.
     
    21:51
    Robertson se ihned po přejezdu modré čáry rozhodl střílet. Napoprvé trefil před ním stojícího Burnse, napodruhé branku přestřelil.
     
    21:03
    Teuvo Teräväinen se u levého mantinelu dostal k odraženému puku, který bez váhání poslal na branku. Jake Oettinger ale utěsnil prostor u své bližší tyče a poradil si i s dorážkou Aha.
     
    20:33
    Adresátem přihrávky na útočnou modrou čáru byl patrně Ty Dellandrea, nicméně Millerův nepřesný pas mířil mezi střídačky. Hra se tak stěhuje do obranného pásma Dallasu.
     
    20:01
    Střídání v týmu Carolina Hurricanes:
    ze hřiště odchází Frederik Andersen, přichází Antti Raanta.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 6 – 7 | Přesilová hra: 0/1 – 0/0 | Trestné minuty: 0 – 2
     
    První perioda je za námi, její start patřil jednoznačně Canes, kteří se díky Ahově brance v oslabení dostali do vedení. Hosté jsou zatím herně lepším týmem, nicméně své četné zámky v útočném pásmu jen málokdy zakončí střelou, ty létají spíš na druhé straně. Stars tak ještě do sirény dvakrát skórovali a trefami Johnstona a Robertsona duel otočili. Do šaten se tak jde za stavu 2:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:30.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:24
    Rozehrávku Lindella se snažil zastavil Burns, což se mu sice podařilo, ale jen těsně za modrou čárou, takže Canes nemohli ihned útočit.
     
    18:07
    Martin Nečas předvedl krásnou individuální akci, když se ze středního pásma kolem několika hráčů prosmýkl až na levý kruh, odkud střílel. Jeho prudký projektil ale ramenem vytěsnil Jake Oettinger.
     
    17:16
    Mason Marchment měl na pravém kruhu spoustu místa a možná zbytečně se bránícímu hráči snažil udělat kličku, o puk totiž přišel.
     
    16:39
    Rozehrávka Canes končí icingem, hra se tak vrací před brankáře Andersena, po jehož pravé ruce se bude vhazovat.
    15:17 Jason ROBERTSON - 2:1
     
    15:17
    Dallas právě vstřelil branku! Domácí otáčejí průběh zápasu! Střelu z levého kruhu těsně před Andersenem tečoval Tyler Seguin. To ještě gólman s vypětím všech sil dokázal puk odpálit takřka z brankové čáry. Bohužel pro něj ale jen na hůl JASONA ROBERTSONA, jenž z nulového úhlu propašoval puk mezi jeho tělem a bližší tyčí. Bez asistence.
     
    14:18
    Canes si v útočném pásmu zase velmi dlouhou chystali ideální pozici na střelu. Tu měl nakonec Brady Skjei, jenž na pravém kruhu promáchl.
     
    13:28
    Faksa vyvezl puk středního pásma, odkud se snažil přihrát na útočnou modrou čáru, jeho pas byl ale nepřesný a celá pětice se odebrala střídat.
     
    12:19
    Stars začali být v obranném pásmu mnohem důraznější, což nyní pocítil Jesper Fast, kterého za brankou masíroval Lindell. Canes nakonec ze svého pobytu v útočné třetiny nezakončili.
    10:59 Wyatt JOHNSTON - 1:1
     
    10:59
    Dallas právě vstřelil branku! Canes si své vedení dlouho neužili, Dallas vyrovnává! Jamie Benn v útočném pásmu prohrál buly, ze kterého se puk odrazil před brankoviště na hokejku obránce Coghlana. Ten si ale se skákavým kotoučem neporadil a WYATT JOHNSTON mu jej doslova odstřelil od čepele do branky. Bez asistence.
     
    10:30
    Ihned po buly v útočném pásmu se puk dostal na hůl Martina Nečase, jenž si nabruslil na osu hřiště a pokusil se o střelu, ta se mu ale svezla po čepeli.
     
    10:21
    Paul Stastny v přečíslení tří proti jednomu hledal křižnou přihrávkou Martina Nečase, jeho citovku ale do moci brankáře Oettingera bruslí srazil Heiskanen.
     
    10:01
    Hosté v plném počtu.
     
    09:40
    Dallasu se stále nedaří usadit v útočné třetině. Jordan Martinook vyvezl puk středního pásma a bez větších potíží vyhodil.
    08:46 Sebastian AHO - 0:1
     
    08:46
    Carolina právě vstřelila branku! Hosté jsou zatím na ledě mnohem lepším týmem a dokázali skórovat dokonce při vlastním oslabení! Obraně Dallasu ujel nikým nehlídaný SEBASTIAN AHO, jenž si bekhendovým blafákem roztáhl Oettingera a poslal mu puk mezi nohy. Asistence: Brett Pesce.
     
    08:33
    Jamie Benn zachytil na modré puk letící ven, který ihned napálil na branku, jeden z obránců ale zblokoval.
     
    08:01
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Seth Jarvis – 2 min., podrážení.
     
    07:44
    Wyatt Johnston měl zatím největší šanci zápasu! Ty Dellandrea na něj z levého mantinelu prostrčil puk a Johnston sám před brankou bekhendem přestřelil.
     
    07:15
    Luke Glendening na levém křídle obešel obránce a dostal se za branku, kde byl přišpendlen k mantinelu a i přes podporu spoluhráčů o puk přišel.
     
    06:41
    Joel Hanley si po vyhraném buly ve středním pásmu dostal k puku, který okamžitě nahazoval. Přičiněním jedné z hokejek Canes ale hrací předmět skončil na tribuně.
     
    06:29
    Ve středním pásmu došlo k přihrávce rukou. Hra je přerušena a bude pokračovat po krátké komerční pauze.
     
    06:22
    Hosté si znovu ladně přihrávali v útočné třetině, jejich projev ale vypadal, jakoby snad ani nechtěli střílet. Jordan Staal pak o puk přišel a Dallasu se podařilo obloučkem vyhodit do středního pásma.
     
    05:24
    Mason Marchment po dlouhé době vyvezl puk z obranné třetiny domácích a ve středním pásmu přebruslil bránícího hráče. Nakonec hledal ještě na zadní tyči rozjetého Hintze, ten se však na puk nenatáhl.
     
    04:45
    Carolina znovu operuje v útočné třetině. Pesci vyslal od modré za branku kopec, který jeho spoluhráči zpracovali a pokračují v obléhání.
     
    03:38
    Seth Jarvis se z rohu samostatně vytočil až mezi kruhy a ze zajímavé pozice střílel. Jeden z obránců mu ale v pravý čas nadzvedl hůl.
     
    02:59
    Aho vylovil puk za brankou a poslal jej na modrou čáru na Burnse. Ten chvíli mířil a vyslal pobídku k teči. Jeho projektil ale nakonec nikdo neusměrnil.
     
    02:48
    Caroline se na malou chvíli podařilo usadit v útočné třetině, Stars se osvobodili jen za cenu icingu.
     
    01:43
    Jalen Chatfield byl při rozehrávce pod tlakem, nakonec ale našel na útočném modré rozjetého Pesceho, jenž střelou na zadní tyč vyzkoušel pozornost Oettingera.
     
    01:26
    Rozehrávku Dallasu zastavuje zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce Jakea Oettingera.
     
    00:47
    Robertson se ve středním pásmu zmocnil mizerné rozehrávky soupeře a z levého mantinelu vyslal střílený pas na brankoviště, ten neúspěšně usměrňoval Tyler Seguin.
     
    00:10
    První buly dnešního utkání vyhráli hosté a po pravé straně se hned do útoku vhrnul Brent Burns, nicméně neprošel ani přes modrou čáru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – C. Miller, Heiskanen, Hakanpää, Lindell (A), R. Suter, Hanley – Pavelski, Seguin (A), J. Robertson – Gurjanov, Hintz, Marchment – Dellandrea, W. Johnston, Ja. Benn (C) – Glendening, Faksa, Kiviranta.
    Trenér: Peter DeBoer

    Carolina Hurricanes: Andersen (Raanta) – Pesce, Skjei, Burns, Chatfield, Coghlan, de Haan – Jarvis, S. Aho II, Teräväinen – Nečas, Stastny, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Noesen, Kotkaniemi, Stepan.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: Sutherland, Hebert – Nansen, Murray.
     
    Carolina Hurricanes

    Podobě jako Dallas je na tom i Carolina, která doposud vybojovala 66 bodů, nicméně odehráno má o tři zápasy méně než její dnešní soupeř. Tento bodový zisk ji řadí na 2. místo v rámci Východní konference. V posledních pěti utkáních mají Canes výbornou formu, získali 9 bodů. Naposledy se představili na ledě New Yorku Rangers, odkud si odvezli výhru 2:5. Nejproduktivnějším Hurikánem je česká hvězda Martin Nečas (18+23).
     
    Dallas Stars

    Dallas zatím prožívá skvělou sezonu. Zisk 64 bodů jej řadí na samé čelo Západní konference. Slušnou formu potvrdili Stars i v posledních pěti utkáních, ze kterých vytěžili 7 bodů. Naposledy ale doma po prodloužení nestačili na Buffalo (2:3), když je trápila zejména mizerná produktivita. Nejproduktivnějším hráčem Stars je americký útočník Jason Robertson (32+33).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 11. W. Johnston, 16. J. Robertson – 9. S. Aho II (Pesce), 25. Burns (Martinook, J. Staal), 62. Nečas (Pesce)


    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – C. Miller, Heiskanen, Hakanpää, Lindell (A), R. Suter, Hanley – Pavelski, Seguin (A), J. Robertson – Gurjanov, Hintz, Marchment – Dellandrea, W. Johnston, Ja. Benn (C) – Glendening, Faksa, Kiviranta.
    Trenér: Peter DeBoer

    Carolina Hurricanes: Andersen (21. Raanta) – Pesce, Skjei, Burns, Chatfield, Coghlan, de Haan – Jarvis, S. Aho II, Teräväinen – Nečas, Stastny, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Noesen, Kotkaniemi, Stepan.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: Sutherland, Hebert – Nansen, Murray

    Diváci: 18 237
    thejrc.org