K. Vary – Třinec 4:1 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Motor ČB – Mladá Boleslav 5:4 (po pr.)
Kladno – Kometa Brno 0:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:1 (kon.)
po prodl.
Banes Motor České Budějovice
5:4 (0:1, 2:0, 2:3 - 1:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 27.01.2023, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:52 Jan ŠTENCEL - 5:4
     
    62:52
    České Budějovice právě vstřelily branku! Je hotovo! Přečíslení dva na jednoho vyřešili Martin Hanzl s Janem Štencelem nejlépe, jak mohli a po vzájemné výměně kotouče se prosazuje právě JAN ŠTENCEL. Asistence: Martin Hanzl.
    59:59 Martin HANZL - 4:4
     
    59:59
    České Budějovice právě vstřelily branku! Neskutečné! Je vyrovnáno 4:4, a to pouhou sekundu před koncem třetí třetiny. Neskutečný tlak byl zužitkován v gól. Od modré čáry v posledních sekundách vyslal Gulaš střelu z nouze, do které hůl vložil MARTIN HANZL a posílá zápas do prodloužení. Asistence: Milan Gulaš a Lukáš Pech.
     
    59:46
    Motor si vyžádal oddechový čas!
    56:30 Martin HANZL - 3:4
     
    56:30
    České Budějovice právě vstřelily branku! Motor neskládá zbraně! Petr Šenkeřík projel napříč celým hřištěm a z levé strany vystřelil. Novotný nevěděl, kde má kotouč. Toho si nejrychleji všiml MARTIN HANZL a vykřesal svému týmu naději. Asistence: Petr Šenkeřík.
    55:22 Maris BIČEVSKIS - 2:4
     
    55:22
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Boleslav navyšuje na 4:2! Hovorka zachyboval za bránou. Výborně forčekoval David Šťastný, který adresoval kotouč na MARISE BIČEVSKISE a ten překonal Hrachovinu. Asistence: David Šťastný a Jan Stránský.
    53:18 David ŠŤASTNÝ - 2:3
     
    53:18
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Boleslav jde znovu do vedení! Krásnou akci nyní předvedla trojice Stránský – Bičevskis – Šťastný. Právě DAVID ŠŤASTNÝ byl tím, který byl na konci akce. Krásná souhra Bruslařů. Asistence: Maris Bičevskis a Jan Stránský.
    44:40 Alex LINTUNIEMI - 2:2
     
    44:40
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Mladá Boleslav vyrovnává na 2:2. Od modré čáry nádhernou střelou vymetl pavučinku Fin ALEX LINTUNIEMI. Asistence: Daniel Přibyl a David Dvořáček.
     
    43:04
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Petr Šenkeřík – 2 min., sekání.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Alex Lintuniemi – 2 min., držení.
    35:24 Michal VONDRKA - 2:1
     
    35:24
    České Budějovice právě vstřelily branku! České Budějovice střílí druhý gól! Milan Gulaš si všiml rozjetého MICHALA VONDRKY, který se natlačil před bránu i přesto, že proti němu stál obránce. Bekhendové zakončení, které prošlo mezi nohama Novotného, skončilo v bráně. Asistence: Milan Gulaš a Mikuláš Hovorka.
     
    28:05
    Šťastný se ocitl v další obrovské šanci po chybě českobudějovické defenzívy. Jeho pokus mířil vedle.
     
    26:04
    Veliká příležitost v podání Lutnera, který po skvělém pasu Dvořáčka pálil přímo do Hrachovinova betonu.
    23:02 Josef KOLÁČEK - 1:1
     
    23:02
    České Budějovice právě vstřelily branku! Je srovnáno! Motor ujel do přečíslení dva na jednoho. Jeho aktéry byli Tomáš Chlubna jeho kolega JOSEF KOLÁČEK, který po pasu od Chlubny prostřelil Novotného. Asistence: Tomáš Chlubna a Vojtěch Tomeček.
     
    17:12
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Michal Vondrka – 2 min., podrážení.
     
    11:47
    Ten samý hráč teď ujel obraně soupeře a vydal na zteč. Jeho střela do forhendu ale úspěšná nebyla.
    10:23 Mário LUNTER - 0:1
     
    10:23
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Bruslaři jdou do vedení! Boleslav zavezla kotouč téměř do rohu. Ze souboje se nejrychleji vystrnadil MÁRIO LUNTER, který procpal kotouč za Hrachovinu. Asistence: David Dvořáček.
     
    08:02
    O několik sekund byl ve vyložené příležitosti Strnad, leč Novotný šanci chytil.
     
    07:51
    Před Novotným se ocitl úplně osamocený Štencel. Boleslavský brankář už byl překonán, ale zachránila ho tyč.
    Marken.cz

    Pavel Mádl

    Branky a nahrávky: 24. Koláček (Chlubna, V. Tomeček), 36. Vondrka (Gulaš, Hovorka), 57. Hanzl (Šenkeřík), 60. Hanzl (Gulaš, Pech), 63. Štencel (Hanzl) – 11. Lunter (Dvořáček), 45. Lintuniemi (Přibyl, Dvořáček), 54. Šťastný (Bičevskis, J. Stránský), 56. Bičevskis (Šťastný, J. Stránský)


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Vondrka, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Strnad, M. Toman, Doležal – Chlubna, Koláček, V. Tomeček.
    Trenér: David Čermák

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Čech, Štich – Söderlund, O. Roman, Lantoši – J. Stránský (C), Bičevskis, Šťastný – M. Beránek, O. Najman (A), Kel. Klíma – Lunter, Přibyl, Dvořáček.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Hribik, Šindel – Svoboda, Špůr
    thejrc.org