Tampa – Boston 3:2 (kon.) | Montreal – Detroit 3:4 (po pr.) | Washington – Pittsburgh 3:2 (2:1 po s.n.)
Winnipeg – Buffalo 2:3 (kon.) | Nashville – New Jersey 6:4 (kon.) | Minnesota – Philadelphia 3:2 (po pr.)
Colorado – Anaheim 3:5 (kon.) | Calgary – Chicago 1:5 (kon.) | Arizona – St. Louis 5:0 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
3:5 (1:1, 2:1, 0:3)
Anaheim Ducks
Pátek 27.01.2023, 03:00 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky NHL, vítejte u textového přenosu z utkání mezi týmy Colorado Avalanche a Anaheim Ducks.
     
    Colorado Avalanche

    Domácí Colorado má na kontě 55 bodů, což jej řadí na 7. místo v rámci Západní konference. Aktuálně mají ale Avs skvělou formu a už šest utkání v řadě vyhráli. Naposledy se představili na domácím ledě, kde přivítali Washington Capitals, dva body za výhru 3:2 zůstaly v Denveru. Nejproduktivnějším hráčem Colorada je finský útočník Mikko Rantanen (32+26).
     
    Anaheim Ducks

    Mnohem hůře než Colorado je na tom v letošní sezoně Anaheim, který se s pouhými 33 body krčí na předposledním místě Západní konference. Z posledních pěti utkání vytěžili Ducks 5 bodů za dvě výhry a jednu prohru v prodloužení. Naposledy se představili na ledě Arizony, odkud si odvezli výhru 2:5. Nejproduktivnějším hráčem Ducks je Trevor Zegras (17+24), stejný počet kanadských bodů má na kontě i Troy Terry (13+28).
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Francouz (Georgijev) – Makar, D. Toews (A), E. Johnson, Girard, B. Hunt, MacDermid, Englund – Rodrigues, MacKinnon (A), Lehkonen – Rantanen (A), Compher, Malgin – L. O'Connor, Newhook, Cogliano – Blidh, Meyers, Nieto.
    Trenér: Jared Bednar

    Anaheim Ducks: Gibson (Stolarz) – Kulikov, Fowler (A), Klingberg, Benoit, Colt. White, Vaakanainen – Terry, McTavish, Henrique (A) – R. Strome, Zegras, Comtois – Silfverberg (A), Lundeström, Vatrano – Carrick, Jays. Megna, Max Jones.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Skilliter, Samuels-Thomas – Alphonso, Gawryletz.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na prvním buly se lépe zadařilo Coloradu, kterému patří i první útok dnešního utkání.
     
    00:35
    Devon Toews dostal puk na modrou čáru a ihned jej nahodil směr brána. Před Gibsonem stínil Mikko Rantanen, ten ale puk spíše zblokoval, než tečoval.
     
    01:26
    John Klingberg od modré čáry narýsoval prudký pas na levý kruh, odkud chtěl střílet Isac Lundeström, nicméně s přihrávkou si neporadil.
     
    01:40
    Ducks přišli o útočné pásmo, když se Mason McTavish snažil až příliš kličkovat a byl vyhnán za modrou čáru.
     
    02:47
    Nathan MacKinnon to zkoušel z levé strany z ostrého úhlu, nicméně Gibson prostor u své bližší tyče dokonale ucpal.
     
    03:15
    Zblokovanou ránu Coltona Whitea využili Ducks k založení protiútoku, na jehož konci byl Jayson Megna, který poslal puk do náruče Pavla Francouze.
     
    03:30
    Avs vyhráli buly v obranném pásmu a vydali se velmi rychle na druhou stranu. Na levém kruhu dostal spoustu prostoru Devon Toews, s jehož prudkou střelou si poradil Gibson.
     
    03:56
    Colorado právě vstřelilo branku! Nejprve finský forvard trefil tyč, napodruhé už se ale v tomto střídání dočkal! Makarova střela od modré se zamotala na brankovišti a pohotový MIKKO RANTANEN ji dorazil do sítě. Asistence: Devon Toews, Cale Makar.
    03:56 Mikko RANTANEN - 1:0
     
    04:10
    A mohlo být vyrovnáno! Na Francouze jel úplně sám Ryan Strome, na českého fantoma si však nepřišel.
     
    05:24
    John Klingberg nepřesně rozehrál, ale díky teči jeho špatná přihrávka neskončila icingem. Avs ale byli při snaze o útok podobně nepřesní a jim už se icing píská.
     
    05:58
    Cale Makar se dostal k puku na levém kruhu, obkroužil branku a samostatně se dostal až na osu hřiště. Tam dlouho mířil a hledal skulinku mezi těly, tu ale nenašel, jeho rána končí ztečovaná vysoko nad.
     
    06:58
    Colorado je usazeno v útočném pásmu, kde ale zatím kombinuje po obvodu a ke střele se nedostalo.
     
    07:30
    Pobyt domácích v útočném pásmu po nepřesnostech na modré skončil a dopředu se hrnul Trevor Zegras. Ten se po pravém křídle natlačil až před Francouze, kterého však bekhendem nepřekonal.
     
    07:35
    Domácí vyhráli buly v obranném pásmu před vlastní branku, kde byl velice aktivní Troy Terry, kterému nechybělo mnoho, aby se ke kotouči dostal.
     
    08:09
    Ben Meyers ukázal, jak skvělý je bruslař. Na levém křídle si obhodil obránce a skvělým bruslením vytvořil přečíslení dvou proti jednomu. Jeho pas na Malgina byl ale těžký a domácí jednaosmdesátka před brankou nedokázala puk zpracovat.
     
    09:00
    Na modré se k odraženému puku dostal Matt Nieto, jehož nahození mířilo těsně kolem pravé tyče.
     
    09:26
    Francouz lapačkou zastavil útok Ducks. Vhazovat se bude po pravé ruce českého gólmana.
     
    09:46
    Anaheim právě vstřelil branku! Avs si vedení dlouhou neužili, je vyrovnáno! FRANK VATRANO ihned po překonání modré čáry vystřelil na Francouzovu lapačku, ten ale puk jen vyrazil před sebe. Útočník Ducks potom kotouč dojel a dorazil jej z první do levé šibenice. Asistence: Cam Fowler.
    09:46 Frank VATRANO - 1:1
     
    10:59
    Matt Nieto dostal přihrávku z pravého mantinelu do dobré střelecké pozice mezi kruhy, nedokázal se ale správně natočit a jen přiťukl zpět.
     
    11:38
    Erik Johnson si z pravé strany najel blíže brance a zakončil, jeho střela na bližší tyč ale postrádala gólové parametry a Gibsona nikterak nerozhodila.
     
    11:48
    Artturi Lehkonen v útočném pásmu tečoval vyhození Ducks mezi diváky. Hra je tak přerušena a pokračovat bude až po komerční pauze.
     
    11:49
    Rantanenem tečovanou střelu od modré se snažil dorazit Artturi Lehkonen, ten ale do branky místo puku dopravil sebe, když ztratil rovnováhu.
     
    12:40
    Puk znovu končí mezi diváky, tentokrát přičiněním hostů. Vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Gibsona.
     
    12:47
    Erik Johnson ihned po buly pálil na bližší tyč. Jeho prudký projektil Gibson ramenem vyrazil do rohu.
     
    13:46
    Matt Nieto dostal puk do jízdy na útočnou modrou čáru a vysoká rychlost jej vynesla až na levý kruh, kde měl spoustu místa. Jeho ránu ale betonem zlikvidoval Gibson.
     
    14:43
    Evan Rodrigues se z levého mantinelu snažil bekhendem prostrčit touš mezi kruhy, kam si najížděl Nathan MacKinnon, k tomu ale přihrávka nedoputovala.
     
    15:24
    Malgin na levém křídle dokázal zakončit i z pádu. Gibson jeho slaboučkou střelu odpálil čepelí hole, Avs se ještě snažili dorážet, leč bez úspěchu.
     
    16:34
    Po tlačenici za brankou Ducks se puk dostal na modrou čáru, odkud zápěstím tvrdě vystřelil Andreas Englund. Jeho projektil gólman eliminoval vyrážečkou.
     
    17:18
    Před rozjetým MacKinnonem se na pravém křídle otevřela obrovská masa prostoru, kterou využil ke střele. Gibson mu ale dokázal dobře vykrýt střelecký úhel.
     
    18:03
    Obrana Anaheimu je dnes velmi pomalá, nyní se ji podařilo přebruslit Coglianovi, jenž z pravého kruhu zakončil bekhendem. Hosty ale zatím drží skvěle chytající John Gibson.
     
    18:27
    Ihned po buly v útočném pásmu dostali Ducks kotouč na branku, ten Francouz pouze vyrazil na čepel Franka Vatrana, který ale v dorážce nedokázal bekhendem zvednout puk nad beton takřka překonaného brankáře!
     
    18:58
    Girardovo nahození od modré těsně před brankou tečoval J. T. Compher, nicméně jeho přičiněním puk spadl přímo do výstroje brankáře.
     
    19:40
    Avs byli opět usazeni v útočném pásmu, avšak jejich dlouhé čekání na střelu potrestal Trevor Zegras, který puk získal a vyvezl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:02.
     
    V první periodě byla herní převaha jednoznačně na straně domácího Colorada, které už ve čtvrté minutě vedlo. Ducks se ale v polovině první části podařilo zásluhou Vatrana vyrovnat a stav 1:1 platí i o přestávce. Avs se často dokážou usadit v útočné třetině, méně často ale efektivně zakončují.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 18 – 7 | Přesilová hra: 0/0 – 0/0 | Trestné minuty: 0 – 0
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Adam Henrique se na levém křídle zmocnil špatné rozehrávky Colorada a z kruhu okamžitě střílel. Zamířil ale přesně do míst, kde se pohyboval Francouz.
     
    20:34
    Dmitrij Kulikov nabral puk na modré čáře a nízkým nahozením jej poslal k levé tyči. Francouz si ale i přes zakrytý výhled poradil a zasáhl lapačkou.
     
    21:13
    Colorado právě vstřelilo branku! Tak to je vstup do druhé části z říše snů pro Avs! Nathan MacKinnon se na pravém křídle posunul s pukem na kruh a křižnou přihrávkou našel u levé tyče SAMUELA GIRARDA, ten si puk hbitě zpracoval a pohotově zakončil za překonaného Gibsona. Asistence: Nathan MacKinnon, Evan Rodrigues.
    21:13 Samuel GIRARD - 2:1
     
    22:37
    Nathan MacKinnon si skvěle pokryl puk tělem a vytáhl jej z rohu tak, aby mohl nabít na modrou na Devona Toewse. Ten se odhodlal ke střele, která ale Gibsona příliš neprověřila.
     
    22:43
    Ducks vyhazují jen na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levé ruce brankáře Gibsona.
     
    23:40
    Prudkou přihrávku z hloubi obranného pásma dokázal Nathan MacKinnon tečovat tak, aby se nejednalo o icing, na zpracování ale neměl nejmenší šanci.
     
    24:19
    Brad Hunt z pravého mantinelu posunul puk na osu hřiště, kde se do něj z první opřel Evan Rodrigues. Jeho prudká rána ale letěla přesně doprostřed branky.
     
    25:02
    Na chvíli jsme v útočné třetině viděli i Anaheim, nicméně Megnovo posunutí do rohu nedokázal nikdo z jeho spoluhráčů zpracovat a následně ani vybojovat.
     
    25:35
    Mikko Rantanen z pravého mantinelu přiťuknul puk na osu hřiště, odkud zápěstím střílel Erik Johnson. S jeho pokusem si ale poradil dobře postavený Gibson.
     
    26:17
    Cam Fowler se dostal k odraženému puku na levém mantinelu a bez přípravy jej poslal na branku. Jeho rána se ale odrazila zpět na modrou čáru.
     
    26:52
    Logan O'Connor se z levé strany jako buldok natlačil před branku a z krkolomné pozice zakončil. Gibson si však poradil s jeho pokusem i následnou dorážkou Cogliana.
     
    27:29
    Rozehrávka Avs končí icingem. Vhazovat se bude po pravé ruce Pavla Francouze.
     
    27:37
    Po vyhraném buly pro domácí se puk dostal na čepel Brada Hunta, jenž ale vyhodil jen na další zakázané uvolnění.
     
    28:11
    Trevor Zegras zpoza branky napálil puk na brankoviště, odkud se dorážet snažil Maxime Comtois, za Francouze ale hrací předmět neprotlačil.
     
    28:54
    Gibsonův zákrok odstartoval domácí protiútok, ze kterého vyplynulo přečíslení dvou proti jednomu. Max Jones měl na levé straně Megnu, avšak nakonec se rozhodl střílet. S jeho projektilem neměl Francouz nejmenší problém a schoval jej ve výstroji.
     
    29:16
    Nathan MacKinnon dostal od modré čáry nabito na levý kruh, kde se mocně rozmáchl, puk ale trefil velmi špatně a střela ani zdaleka neodpovídala nápřahu.
     
    30:00
    Cam Fowler si na levém křídle obhodil obránce a dostal se do rohu, kde ale o puk vinou nepodpory spoluhráčů přišel.
     
    30:59
    Domácí opět nějakou dobu kombinovali v útočném pásmu, Coglianova nepřesnost na levém kruhu je ale z této části ledu vyhnala.
     
    31:15
    Logan O'Connor ze středního pásma přiťuknul puk na útočnou modrou čáru, kde si jej zpracoval Alex Newhook. Ten byl v podstatě za obráncem a mohl jít sám na branku, místo toho ještě krosem hledal spoluhráče, přihrávka se mu ale svezla po čepeli a skončila v moci brankáře Gibsona.
     
    31:26
    Mason McTavish z levého mantinelu narýsoval střílený pas mezi kruhy, který ale neměl nikdo z jeho spoluhráčů šanci zpracovat.
     
    31:36
    Ihned po vyhraném buly se puk dostal na modrou, odkud střílel Cale Makar, jeho prudký projektil ale nemířil mezi tři tyče.
     
    32:20
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks:
    Sam Carrick – 2 min., podrážení.
     
    32:35
    Vyhození Ducks se domácím podařilo udržet v útočném pásmu. Vyhnala je až nepřesná přihrávka MacKinnona.
     
    33:02
    Přesilovkovou kombinaci Colorada nakonec zakončil Cale Makar překvapivou střelou od modré čáry, na kterou však Gibson dobře viděl a schoval ji ve výstroji.
     
    33:30
    Dvakrát se teď hostům podařilo vyhodit. Nejprve se o to postaral Cam Fowler, za malou chvíli Jayson Megna.
     
    34:18
    Teď už Makar pálil zajímavěji. Nejprve po jeho střele dorážel MacKinnon, pak puk vylovil Denis Malgin, který měl ve slotu spoustu místa i času, přesto ale branku minul.
     
    34:20
    Hosté v plném počtu.
     
    34:37
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks:
    John Gibson – 2 min., zdržování hry / posunutá branka, odpyká Sam Carrick.
     
    34:49
    Mikko Rantanen nedokázal na modré čáře zpracovat puk odražená od mantinelu a celá útočící pětice musí ven z útočného pásma.
     
    35:18
    Přesilovka zatím domácím nejde, Ducks se znovu osvobodili.
     
    35:30
    Evan Rodrigues byl dobře rozjetý a využil místa na pravé straně. Jeho přihrávka na osu hřiště ale byla naslepo.
     
    36:09
    Colorado právě vstřelilo branku! Přesilovka Avs nevypadala nic moc, nakonec ale přeci jen končí gólem! Samuel Girard od modré čáry shodil puk na pravý kruh, odkud MIKKO RANTANEN pumelicí bez přípravy trefil přesně bližší šibenici. Asistence: Samuel Girard, Denis Malgin.
    36:09 Mikko RANTANEN - 3:1
     
    37:39
    Max Jones se zpoza branky natlačil na brankovišti a zkusil nacpat puk na branku, ztroskotal ale na Francouzově betonu.
     
    38:12
    Mason McTavish dostal zpoza branky nabito na pravý kruh, odkud z otočky střílel. Mířil mezi ruku a beton, leč bez úspěchu.
     
    38:37
    Anaheim právě vstřelil branku! Ducks svoje skvělé střídání nakonec zakončují gólem! FRANK VATRANO zpoza branky zasunul puk k pravé tyči, kde nejprve narazil na Francouzův beton, domácí obrana mu ale dala dostatek času k tomu, aby na několikrát doslova dorubal puk do branky. Bez asistence.
    38:37 Frank VATRANO - 3:2
     
    39:18
    Devon Toews si od modré čáry sjel blíž k brance a našel prostor pro střelu. Na tu ale John Gibson dobře viděl a bez větších problémů ji schoval do výstroje.
     
    39:49
    Nathan MacKinnon se zapomněl v útočné třetině, čehož si při zavážení puku nevšiml Cale Makar, útok domácích tak zastavuje ofsajd.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:00.
     
    Ve druhé periodě měli i nadále převahu domácí, kteří se hned na jejím startu dostali do vedení. Když pak ve 37. minutě zvýšil na 3:1 z přesilovky Rantanen zdálo se, že by Avs mohli v klidu dokráčet k vítězství. Tak jednoduché to ale nebude, neboť minutu a půl před sirénou dotlačil puk do branky opět Vatrano, jenž tak snížil na současných 3:2.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 32 – 18 | Přesilová hra: 1/2 – 0/0 | Trestné minuty: 0 – 4
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Mason McTavish vybojoval puk ve středním pásmu a po levé straně vyslal Vatrana, který z ostrého úhlu neprocedil puk do branky.
     
    41:04
    Pavel Francouz hrdinou okamžiku! Nejprve vychytal tutovku v podobě dorážky Henriquea, pak i následující ránu Zegrase.
     
    41:54
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Matt Nieto – 2 min., hákování.
     
    42:02
    Vyhození Avs dokázal na modré čáře zachytit Mason McTavish. Hosté tak mohou roztočit přesilovkovou kombinaci.
     
    42:25
    Mason McTavish dostal křižným pasem nabito na pravý kruh, kde ale promáchl.
     
    43:00
    Cam Fowler se odhodlal ke střele od modré, ale trefil jen jednoho z blokujících protihráčů.
     
    43:37
    Frank Vatrano vyslal z levého mantinelu přihrávku naslepo, kterou na ose hřiště zastavil Artturi Lehkonen. Naštěstí pro Ducks už neměl sílu na protiútok a kotouč jen vyhodil.
     
    43:54
    Domácí v plném počtu.
     
    44:41
    Trevor Zegras vyřešil přečíslení dvou proti jednomu střelou na Francouzovu lapačku, od jejího samotného konečku se puk odrazil nad.
     
    45:00
    Evan Rodrigues si od mantinelu natáhl puk na osu hřiště a vypálil. Gibson puk pouze vyrazil, ovšem poblíž nebyl nikdo, kdo by mohl dorážet.
     
    46:00
    Mikko Rantanen dostal přihrávku na útočnou modrou čáru a bekhendem hledal spoluhráče, který si najel před branku, přihrávka ale postrádala přesnost.
     
    46:32
    Z dalšího závaru před Francouzem se pokoušel dorážet Mason McTavish, jenž původní střelu tečoval. Za českého fantoma ale puk procpat nedokázal.
     
    47:14
    Devon Toews dostal puk do jízdy v neutrální zóně, ale místo nějaké konstruktivní rozehrávky jen nahodil za branku soupeře.
     
    47:50
    Sam Carrick se z pravé strany díky vysoké rychlosti nacpal až před braku, těsně před zakončením mu ale puk odskočil od hokejky.
     
    48:20
    Artturi Lehkonen vyslal z levé strany střelu, kterou Gibson neudržel a doslova z brankové čáry vyškrábl puk až Sam Carrick.
     
    49:18
    John Klingberg z levého mantinelu hledal na modré čáře Fowlera, nicméně tento nepřesné pas vyhnal celou pětici Ducks ven z útočného pásma.
     
    49:42
    Anaheim právě vstřelil branku! Ducks ve třetí třetině kontrolují doslova celý led a nyní se jim jejich převaha podařila přetavit ve vyrovnávací trefu. Troy Terry se na pravé straně otočkou zbavil obránce a předložil puk k levé tyči, odkud ADAM HENRIQUE zakončil za takřka bezmocného Francouze. Asistence: Troy Terry, Simon Benoit.
    49:42 Adam HENRIQUE - 3:3
     
    50:06
    Anaheim právě vstřelil branku! Tak na tento průběh třetí periody by si vsadil málokdo! MASON MCTAVISH překonal modrou čáru a přesunul se těsně nad levý kruh, odkud zápěstím obstřelil blokujícího Makara. Francouzovi puk směřoval na lapačku, přesto jej ale nedokázal chytit, tohle se českému gólmanovi nepovedlo. Asistence: Jakob Silfverberg, Dmitrij Kulikov.
    50:06 Mason MCTAVISH - 3:4
     
    50:33
    Mikko Rantanen zachytil ve slotu špatnou rozehrávku Ducks a zamířil mezi betony! Ty ale Gibson stihl včas secvaknout.
     
    51:20
    Samuel Girard si na modré čáře stáhl puk a zamířil k bližší tyči. Jeho plachtící nahození ale nedokázal nikdo tečovat a Gibson tak v klidu vyrazil.
     
    52:35
    Cale Makar neudržel puk před modrou čárou a Avs se musejí pakovat z útočné třetiny.
     
    52:42
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Artturi Lehkonen – 2 min., vysoká hůl.
     
    52:47
    Ducks zvládli buly a usadili se v útočné třetině, kde rozjíždějí kombinaci.
     
    53:10
    Adam Henrique dostal nabito na pravý kruh, odkud z první střílel. Jeho projektil ale neprošel přes blokujícího protihráče.
     
    53:43
    Coloradu se nyní podařilo podruhé vyhodit, domácí už ukrojili polovinu z početní nevýhody.
     
    54:12
    Ryan Strome si na pravém kruhu zpracoval puk a velmi tvrdě vypálil. Jeho rána ale mířila přímo do Pavla Francouze.
     
    54:42
    Domácí v plném počtu.
     
    55:00
    Mason McTavish se zpoza branky snažil nacpat puk tyči, tentokrát už ale nic takového Francouz nedopustil.
     
    55:23
    Hra je přerušena, Devon Toews dostal přímo do obličeje zásah pukem. Tekla mu spousta krve, přesto se ale po svých odebral na ošetřovnu.
     
    55:42
    Matt Nieto z pravé strany strhnul směr jízdy na osu hřiště a minul.
     
    56:03
    Po zakončení Girarda z levé strany dorážel J. T. Compher. Puk poskakoval v brankovišti velmi blízko brankové čáře, Gibson se ale roztáhl a s podporou svých obránců situaci zvládl.
     
    56:36
    Ben Meyers zpoza branky nabil na modrou čáru, kde se do puku opřel Evan Rodrigues, jeho prudká rána ale na branku přes změť těl na branku nedoputovala.
     
    57:36
    John Gibson vyrazil tečovanou Makarovu střelu přesně na hůl Logana O'Connora, který z první zakončil, neskutečně rychlý pohyb Gibosnova betonu ale gólu zabránil.
     
    58:00
    Colorado to zkouší se šesti hráči v poli!
     
    58:17
    Dvakrát střílel od modré Mikko Rantanen, obě rána ale zlikvidoval Gibson.
     
    58:45
    Gibson si v brankovišti nejprve poradil s dorážkou Evana Rodriguese a Mikko Rantanen potom z levého kruhu rozezvonil tyč! Tohle je opravdu infarktový závěr.
     
    58:59
    Oddechový čas pro tým Colorado Avalanche.
     
    59:11
    Anaheim právě vstřelil branku! FRANK VATRANO ve středním pásmu zpracoval vyhozený puk a z útočné modré čáry ho poslal do branky, čímž zkompletoval hattrick. Asistence: Cam Fowler.
    59:11 Frank VATRANO - 3:5
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina nakonec vše obrátila! Colorado, které bylo prvních 40 minut jasně lepší, jakoby obléklo do svých dresů úplně jiný tým. Ducks začali na ledě dominovat a dvěma brankami utkání zaslouženě otočili. V infarktovém závěru pak Avs při hře bez gólmana několikrát trefili tyčku a neproměnili řadu velkých šancí. Místo toho Frank Vatrano svým třetím gólem upravil do prázdné branky na konečných 3:5.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 43 – 32 | Přesilová hra: 1/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Pavel Francouz (COL) 27 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,1%, odchytal 58:37
    John Gibson (ANA) 40 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Pavel Francouz (COL) 27 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,1%, odchytal 58:37

    Tři hvězdy utkání
    1. Frank Vatrano (ANA) 3+0
    2. Mason McTavish (ANA) 1+0
    3. Mikko Rantanen (COL) 2+0 (05:45:58)

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 4. Rantanen (D. Toews, Makar), 22. Girard (MacKinnon, Rodrigues), 37. Rantanen (Girard, Malgin) – 10. Vatrano (Fowler), 39. Vatrano, 50. Henrique (Terry, Benoit), 51. McTavish (Silfverberg, Kulikov), 60. Vatrano (Fowler)


    Colorado Avalanche: Francouz (Georgijev) – Makar, D. Toews (A), E. Johnson, Girard, B. Hunt, MacDermid, Englund – Rodrigues, MacKinnon (A), Lehkonen – Rantanen (A), Compher, Malgin – L. O'Connor, Newhook, Cogliano – Blidh, Meyers, Nieto.
    Trenér: Jared Bednar

    Anaheim Ducks: Gibson (Stolarz) – Kulikov, Fowler (A), Klingberg, Benoit, Colt. White, Vaakanainen – Terry, McTavish, Henrique (A) – R. Strome, Zegras, Comtois – Silfverberg (A), Lundeström, Vatrano – Carrick, Jays. Megna, Max Jones.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Skilliter, Samuels-Thomas – Alphonso, Gawryletz
    thejrc.org