Havířov – Technika Brno 3:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Chomutov 0:4 (kon.) | Chrudim – HK MD Šumperk 3:4 (kon.)
konec
HC Chrudim
3:4 (1:3, 1:0, 1:1)
HK Mladí Draci Šumperk
Pátek 27.01.2023, 20:00 • Zimní stadion Chrudim • Liga juniorů • 31. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    HC Chrudim vs HK Mladí Draci Šumperk

    Poslední vzájemný zápas
    Šumperk vs Chrudim – 9.12.2022 – 4:1



    HC Chrudim

    Aktuální forma:
    Chrudim v poslední odehraném zápase prohrála minulou neděli na venkovním ledě s Českými Budějovicemi 2:4. Východočeši jsou aktuálně na šesté příčce tabulky skupiny Východ s 27 body. Na svého dnešního soupeře, Šumperk ztrácí tři body. Nad posledním Havířovem mají náskok tři body, ale navíc mají i zápas k dobru.

    Silné stránky týmu:
    (2) Tresty – 252 minut
    (2) Index slušnosti – 9,69 minut

    Individuální statistiky: (kanadské bodování a statistiky brankářů)
    (65) Útočníci: Daniel Matýs 14 (10+4) ve 25 zápasech
    (36) Obránci: Lukáš Sýkora 7 (2+5) ve 25 zápasech
    Brankáři: Maxmilian Kadlc 90,75 % úspěšnost zákroků (5) a 2,75 branky na zápas (12) v 18 zápasech (7 výher), 471 zákroků (7),

    * čísla v závorkách před jmény zobrazují postavení hráče či týmu v tabulce dané disciplíny



    HK Mladí Draci Šumperk

    Aktuální forma:
    Šumperští Mladí Draci jsou aktuálně se 30 body na pátém místě tabulky skupiny Východ. Na svého dnešní soupeře Chrudim mají zmíněný náskok tří bodů, na čtvrtou Porubu ztrácí Mladí Draci devět bodů, navíc mají oproti Ostravanům o zápas méně. V posledním duelu, který se odehráli tuto středu na půdě Přerova, padli Šumperští rozdílem 4:8.

    Individuální statistiky: (kanadské bodování a statistiky brankářů)
    (27) Útočníci: Tomáš Minařík 18 (7+14) ve 25 zápasech
    (10) Obránci: Milan Křivohlávek 15 (8+7) ve 23 zápasech
    Brankáři: Milan Ryšavý 94,52 % úspěšnost zákroků (1) a 2,03 branky na zápas (2) v 18 zápasech (9 výher), 621 zákroků (4), 1 čisté konto

    * čísla v závorkách před jmény zobrazují postavení hráče či týmu v tabulce dané disciplíny"
     
    Domácí junioři Chrudimi dnes, v páteční večer vyzvou svého tabulkového souseda šumperské Mladé Draky. Týmy se střetnou od 20:00 na Zimním stadionu v Chrudimi. Pokud nemůžete dorazit přímo na místo dění, tak čtěte náš online textový přenos, který pro vás budeme z Chrudimi od prvního buly přenášet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Chrudim: Kadlc (Vašek) – Pazdera (C), Dvořák, Vaníček, Sopoušek, Straka – Jirout, Matýs, Macas, Dostál, Novák, Štěpánek, Procházka, Hemský, Zdeněk, Bárta
    Trenér: Marek Dvořák

    HK Mladí Draci Šumperk: Ryšavý (Ježek) – Netolický (A), Cabadaj, Cekr, Plhal, Souček, Jarmara – Slováček (A), Karas, Seidenglanz, Szabó, Tomeš, Miškovský, Minařík (C), Najman, Šotkovský
    Trenér: Petr Rutar

    Rozhodčí: Bernat – Hájková, Figer.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:05
    Úvodní minuty dnešního duelu střelu nepřinesly, až nyní se dostala do pásma Chrudim, která Ryšavého prověřila dvěma pokusy.
     
    03:20
    Macas to zkusil od levého kruhu, Ryšavý chytá puk do náruče.
     
    03:52
    Chrudim právě vstřelila branku! Domácí otevírají skóre dnešního duelu. Hemský se pokusil o akce, jíž obešel hostující obranu, bekhendem to zkusil vedle pravé tyče a následně se ke kotouči dostal důrazný JAKUB ZDENĚK, který puk procedil za Ryšavého. Asistence: David Hemský.
     
    05:27
    Mladí Draci právě vstřelili branku! A máme vyrovnáno. Šumperk se představil první střelou, která skončila v chrudimské síti. Hlavní rozhodčí Bernat signalizoval vyloučení ještě před tím, ale kupředu vyrazili rychlí Tomeš s JAKUBEM NAJMANEM, první jmenovaný to nejprve zkusil sám, Kadlce nepřekonal, povedlo se to až jeho kolegovi a stav je nyní 1:1. Asistence: Tobias Tomeš a Adam Szabó
     
    07:27
    Mladí Draci právě vstřelili branku! Hra zatím nepřinesla výrazné šance či tlak, ale pouze přímé střely, které v případě Šumperka přinesly své ovoce. Kadlcovu pozornost nyní vyzkoušel KRYŠTOF SEIDENGLANZ a jeho pokus byl úspěšný. Šumperk otáčí v rychlém sledu událostí dění v duelu. Asistence: David Cekr a Ondřej Šotkovský.
     
    10:52
    Hra je rychlého charakteru, hraje se nahorů–dolů, ale téměř beze střel. Více práce měl doposud hostující Ryšavý, který byl ohrožován z prostorů kruhů.
     
    11:42
    Tomeš zkoušel přihrávku bekhendem na volného Najmana při akci dva na jednoho, tato spolupráce dvojici nevyšla dle představ.
     
    12:28
    Minařík zabraňoval nebezpečně přibližujícímu se forvardovi domácích ve střele, hlavní sudí tento zákrok posuzuje jako faul a uvidíme první přesilovou hru dnešního duelu, kterou si zahrají domácí.
     
    12:59
    První puk po buly mířil ven z pásma, domácí se ale dostali opět do třetiny, kde rozestavili obrazec, Šumperk je ale k závažnější střele nepustil.
     
    13:36
    Slováček získal při forekingu kotouč a zkoušel kličkou oblafnout Kadlce, ke kterému se blížil z pravé strany, střela nakonec na branku nezamířila
     
    14:28
    Hosté v plném počtu.
     
    15:54
    Jirout byl v pokusu o únik zastaven tělem hostujícího obránce.
     
    16:10
    Dvořák vyslal puk od modré po zemi, kterou mohl tečovat Jirout, a ještě jeden za ním stojící útočník. Hostující obránci ale měli situaci pod kontrolou.
     
    16:34
    Mladí Draci právě vstřelili branku! Šumperk odskakuje domácím o dvě branky. Opět byl signalizován trest, Mladí Draci měli hrát přesilovku, ale lajna hostí se rychlou a důraznou akcí dopředu prosadila, tentokrát díky TOBIASI TOMEŠOVI. Asistence: Daniel Cabadaj.
     
    18:39
    Šumperk zkoušel vytvořit akci v pásmu, kotouče se ale ujímá Chrudim a vyráží zkoušet štěstí do útočné třetiny.
     
    19:00
    Hosté si ke konci první třetiny zahrají ještě jedno oslabení, Tomeš si odsedí dvě minuty za držení. Trest se Mladým Drakům přenese do následující periody.
     
    19:12
    Minařík zabojoval o kotouč, který dostal na čepel a poslal jej tahem přes všechny tři čáry.
     
    19:55
    Novák to zkoušel z vrcholu levého kruhu na teč svým spoluhráčům stojícím na brankovišti, puk odrazil Ryšavý svými betony.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Za námi je první perioda dnešního duelu, která byla ve velmi svižném tempu. Hokej se hraje nahorů-dolů, střel ale k vidění příliš není. Skóre zápasu otevřeli ve 4. minutě domácí, kdy vsítil branku Jakub Zdeněk. Následně se ale dokonce třikrát prosadili hosté. Na 1:1 srovnal Jakub Najman. Na 2:1 zvyšoval svou premiérovou střelou mezi juniory Kryštof Seidenglanz a poté upravil na 3:1 Tobias Tomeš. Hosté si budou z první periody přenášet trest z úvodní třetiny, který bude trvat minutu.

    Druhá třetina začne přibližně v 20:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Důrazná Chrudim to hned zkraje periody zkoušela nadvakrát před Ryšavým, který kotouč udržel i přes nepříjemné dorážky, následně byla hra přerušena kvůli zásahu do masky.
     
    21:00
    Hosté v plném počtu.
     
    21:46
    Chrudim právě vstřelila branku! Domácí ihned na počátku druhé třetiny snižují na 2:3. Chrudimská pětice zahustila prostor před Ryšavým. Matýs vyčíhl okamžik. Uvědomil si, že se své pozice pro něj není nejvýhodnější střílet, nýbrž za lepší se pro jevila nahrávka naprosto volnému JAKUBOVI NOVÁKOVI, který navíc využil hostujícího obránce, který zaclonil vlastnímu brankáři. Asistence: Daniel Matýs a Matyáš Macas.
     
    23:49
    Tomeš vyrazil rychlými tempy dopředu, ale domácí obrana jej vytlačila za bránu.
     
    24:36
    V pásmu je nyní Chrudim, která se zkouší prosadit zejména od modré čáry.
     
    25:00
    Do pásma se dostal Šotkovský, který vystřelil z pravého kruhu, Kadlc zasahuje svou rukavicí.
     
    26:10
    Hra nepozbývá rychlosti, ke střele se nyní navíc dostali domácí Ryšavý má puk pod kontrolou.
     
    26:36
    První formace hostů nyní vytváří tlak. Nejprve prověřil Kadlce Szabó, na tento pokus domácí gólman reagoval zákrokem vyrážečkou. Poté pohledně kombinovali Tomeš s Najmanem. Domácí byli důrazní.
     
    27:41
    Chrudim nedovoluje hostům opustit pásmo.
     
    27:53
    Seidenglanz poslal přes útočné pásmo pohlednou přihrávku bekhendem na své kolegy v pásmu.
     
    28:11
    Šumperk při pokusu o postup do pásma zastavil ofsjad.
     
    28:17
    Domácí nezvládli rozehrávku a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    28:41
    Jirout se provinil podrážením v obranném pásmu a Chrudim si zahraje první oslabení tohoto duelu.
     
    29:17
    Dostál si dal bruslařský souboj s Minaříkem směrem k šumperské brance. Z duelu vyšel lépe hostující kapitán.
     
    29:38
    Seidenglanz viděl ze středu třetiny na levé straně branky nachystaného Slováčka, kterému puk poslal. Pohledná akce Kadlce nezaskočila
     
    30:34
    Domácí jsou dlouho v pásmu, naposled to byl Minařík, kdo prověřoval Kadlocovu pozornost.
     
    30:41
    Domácí v plném počtu.
     
    31:43
    Szabó postrčil puk do pásma, nikdo k němu nešel, ani hosté ale ani domácí, a tak vznikla šance pro Jakuba Najmana, který za pukem vyrazil a sám unikal na Kadlce. Domácí gólman ale tento nápor ustál, ačkoli po kličce hostujícího forvarda ještě byla možnost pro dorážku po zákroku betony.
     
    32:59
    Křižná přihrávka pásmu domácích od šumperských forvardů, domácí získali puk a středem se pokoušeli unikat na branku, kotouč jim sjel z čepele a průchod do třetiny nebyl uskutečněn.
     
    33:43
    Matýs byl při svém naléhání na branku příliš důrazný, sejmul i hostujícího gólmana, což se nelíbilo Netolickému, který jej šel zpacifikovat. Oba jsou vykázaní na trestnou lavici a bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    34:59
    Hostům nevyšla rozehrávka a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    35:42
    Šumperk šel střídat v poměrně nevhodnou chvíli a Chrudim rychle vyrazil kupředu. Východočeši volili střelu od modré, kterou Ryšavý chytá do lapačky a vhazuje se před jeho bránkou.
     
    35:43
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    37:06
    Novák mohl po chybě hostů zkusit střelu bekhendem, Chrudim dělala Šumperku problémy.
     
    37:25
    Netolický rychlými kroky vzad zabránil útoku Chrudimi a poté otočil směr akce kupředu na Kadlcovu klec, který puk chytá, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    37:55
    Zdeněk to zkusil vzít na sebe a prověřil Ryšavého z pravé strany útočné třetiny. Šumperský brankář chytá puk do náruče.
     
    38:13
    Křižný pas na Šotkovského neprošla a Chrudim je v pásmu.
     
    38:26
    Cabadaj zůstal po střetu s domácím hráčem ležet u mantinelu a nyní je s pomocí spoluhráčů dopraven na střídačku.
     
    38:34
    Hra zůstává v pásmu hostů, Ryšavý chytá.
     
    39:01
    Pásmu nebezpečných dorážek domácích, se kterými si šumperští hráči nevěděli rady. Hostující brankář měl při té poslední štěstí, Východočeši nedokázali zpracovat kotouč na hokejce a nedošlo ke střele z výhodné pozice.
     
    39:50
    Ke konci periody ještě domácí hrozí před bránou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina uplynula. Opět bylo k vidění dvacet rychlých minut, ve kterých ale měli navíc domácí. Ti hned na úvod periody vstřelili kontaktní branku díky Jakubovi Novákovi, kterého našel v dobré pozici Matýs. Následně se hrálo opět nahorů– dolů. Tlak domácích přišel zejména ve druhé půli třetiny, a hlavně na jejím sklonku. Šumperk čelili mnoha pokusům a nebezpečně poskakujícím dorážkám. Uvidíme, jakým směrem se bude ubírat třetí perioda.

    Třetí třetina začne přibližně ve 21:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    První pokus o vstup do třetiny strany hostů, Seidenglanz poslal kotouč do středu.
     
    41:06
    Chrudim hrozila Pazdera to zkoušel nebezpečně bekhednem.
     
    41:11
    Plhal byl vyloučen na pět minut za napadení, plus byl potrestán i osobním trestem.
     
    42:14
    Hráč hostí Cabadaj je po střetu zpět na ledě a nyní se pokoušel odpálit puk mimo pásmo.
     
    42:36
    Tomeš vybojoval puk, Šumperk se osvobozuje.
     
    43:06
    Netolický v oslabení vyrazil kupředu, Kadlcovy betony byly na svém místě.
     
    44:29
    Chrudim právě vstřelila branku! V dlouhé přesilové hře se podařilo domácím rozestavět formaci a prosadit se. ONDŘEJ JIROUT obdržel puk k levé části branky, odkud zacílil do horní části hostující klece a je srovnáno! Asistence: Jiří Štěpnánek.
     
    46:08
    Naprosto osamocený Štěpánek dostal puk do jízdy na střed, kde jej ale zmerčil Ryšavý a velkou šanci domácích zneškodnil.
     
    46:29
    Hosté v plném počtu.
     
    47:17
    Novák podporován další spoluhráčem vyrazila osamoceni dopředu, Souček jej dobrusloval, nicméně Ryšavý musel zasahovat.
     
    47:29
    Pětiminutový trest je udělen i na domácí straně, Jirout se provinil nedovoleným bráněním a také je poslán do kabin.
     
    50:00
    Seidenglanz se opřel tělem do hostujícího forvarda, který se zkoušel dostat do pásma a Bernat tento zákrok posuzuje jako nedovolený. Na dvě minuty se síly na ledě vyrovnají.
     
    51:56
    Puk ujel před Kadlcem na opačnou stranu, než by domácí strážce klece očekával.
     
    -20:00
    Hosté v plném počtu.
     
    52:29
    Domácí v plném počtu.
     
    53:28
    Šotkovského pokus, následně se to Cekr pokoušel vzít na sebe.
     
    53:55
    Chrudim je v pásmu, Ryšavý je v permanenci.
     
    54:18
    Šumperk si zahraje přesilovou hru, Minaříka dohrál bez puku Hemský a půjde si odsedět dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    55:22
    Šotkovského střela měla myšlenku, hostující forvard to zkoušel dvakrát ze stejného místa a dvakrát měl Kadlc plné ruce práce.
     
    56:18
    Domácí v plném počtu.
     
    56:53
    Karas to zkusil od levého mantinelu, Kadlc chytá kotouč do náruče.
     
    57:28
    Mladí Draci právě vstřelili branku! KRYŠTOF SEIDENGLANZ to vzal na sebe a zkusil prověřit prostor u bližší tyče domácí brány. Skulinka tam byla a Šumperk si bere zápas zpět a vede rozdílem jedné branky. Bez asistence.
     
    58:53
    Chrudim to zkouší v šesti. Kadlc je na střídačce.
     
    58:55
    Závar před Ryšavým, chrudimské čepele se nyní velmi nepříjemně dobývali na hostující klec.
     
    59:34
    Chrudim kombinuje ve třetině.
     
    Konec zápasu. (22:10:08)

    Alena Ryšavá

    Branky a nahrávky: 4. Zdeněk (Hemský), 22. Novák (Matýs, Macas), 45. Jirout (Štěpánek) – 6. Najman (Tomeš, Szabó), 8. Seidenglanz (Cekr, Šotkovský), 17. Tomeš (Cabadaj), 58. Seidenglanz


    HC Chrudim: Kadlc (Vašek) – Pazdera (C), Dvořák, Vaníček, Sopoušek, Straka – Jirout, Matýs, Macas, Dostál, Novák, Štěpánek, Procházka, Hemský, Zdeněk, Bárta
    Trenér: Marek Dvořák

    HK Mladí Draci Šumperk: Ryšavý (Ježek) – Netolický (A), Cabadaj, Cekr, Plhal, Souček, Jarmara – Slováček (A), Karas, Seidenglanz, Szabó, Tomeš, Miškovský, Minařík (C), Najman, Šotkovský
    Trenér: Petr Rutar

    Rozhodčí: Bernat – Hájková, Figer
    bahis siteleri