Poprad – Michalovce 4:3 (po pr.) | Zvolen – Spišská N. Ves 0:2 (kon.) | Košice – Banská Bystrica 1:2 (po pr.)
Nitra – Lipt. Mikuláš 4:3 (kon.) | Nové Zámky – HC Slovan 3:2 (3:1 po s.n.) | Trenčín – Prešov 3:2 (kon.)
po prodl.
HC Košice
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 27.01.2023, 17:30 • STEEL Aréna Košice • Tipos Extraliga (SR) • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 33. kola TIPOS extraligy medzi Košicami a Banskou Bystricou.

    HC Košice


    Oceliari vyhrali víkendový zápas o tretie miesto v Spišskej Novej Vsi 3:2. Pred sebou majú Zvolen aj Slovan. Košičanom sa v januári nedarí vyrobiť nejakú víťaznú šnúru. Momentálne je to o výhre a prehre.

    HC 05 Banská Bystrica

    Banskobystričania sa šplhajú k šiestej pozícii, ktorá zaručuje priamy postup do vyraďovacej fázy. Takpovediac jeden z kľúčových duelov odohrali doma v nedeľu so svojím priamym konkurentom z Popradu. Baranom sa darilo aj kolo predtým, keď vyhrali v Nových Zámkoch.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Janus – Southorn, Romančík, Olsson, Novota, Šedivý, Ferenc – Paršin, M. Chovan, Jääskeläinen – Pollock, Slovák, Bartánus – Leskinen, Linet, Lamper – Tybor, Havrila, Rogoň.
    Tréner: Dan Ceman.

    HC 05 Banská Bystrica: Belányi – Bačik, Luža, J. Brejčák, Kojo, M. Bača, Holenda, Frídel – J. Urbánek, Kontos, Watling – J. Sukeľ, Bíreš, R. Gašpar – D. Jendek, Tamáši, Šoltés – Kabáč, G. Gabor, Výhonský.
    Tréner: Doug Shedden.

    Rozhodca: Moller, Smrek – Drblík, Durmis.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:44
    Košický obranca Novota nemusel sledovať pohyb Šoltésa a ani hrať. Zaznel hvizd arbitra. Zakázané uvoľnenie hostí.
     
    01:02
    Šoltés opäť v akcii, no tentoraz pohrozil svojou šancou! Janus zachytil puk!
     
    02:23
    Bača čakal na presnú prihrávku od mantinelu, ale nebolo to správne. Dostal do chrbta domáci atak a hra sa prelievala na druhú stranu. Tybor sa nepresadil po individuálnom prieniku.
     
    03:38
    Vo vlastnej obrannej zóne sa chopil puku domáci kapitán Michal Chovan a tradične posielal nahrávku na krídlo Paršinovi, ktorý mu to však nevrátil z jednej.
     
    04:55
    Jakub Urbánek dostal puk na hokejku a volil pokus zápästím. Svojou hokejkou mu zrazil strelu Linet.
     
    05:41
    Ďalšie zakázané uvoľnenie a znova sa ho dopustili hráči spod Urpína.
     
    07:43
    Rastislav Gašpar si výborne vybojoval puk v strednom pásme a Košičania mu ponúkli krátky prienik smerom medzi kruhy. Bíreš už neskoro prichádzal z pravého krídla. Domáci ubránili vlastnú polovicu.
     
    09:19
    Hráči štvrtej banskobystrickej formácie využili svoje parametre na zrážanie sa. Záverečný úder schytal Novota od Výhonského, ale bolo to čisté.
     
    10:33
    Hra sa pomerne rýchlo vrátila za košickú bránku, kde sledujeme ďalšie osobné súboje. Oceliari sú ale zosúladení a súperovi neumožnili vyprodukovať si vážnejšiu príležitosť.
     
    11:42
    Jaroslav Janus ostal v strede bránky a koncentroval sa na zákrok, na ktorý ho vyzval celkom dobrou strelou fínsky obranca Kojo.
     
    Reklamná prestávka.
     
    12:08
    Košičania sa prezentovali smerom do ofenzívnej zóny. Rogoňa však mali Bystričania pod dohľadom, a preto sa musel pokúšať o skórovanie švihom spred brániaceho protihráča. Belányi na mieste.
     
    Reklamná prestávka.
     
    13:57
    Linet chcel využiť vo svoj prospech takmer nulový výhľad Belányiho. Na brankára Banskej Bystrice vystrelil z postu obrancu a puk sa nepríjemne poodrážal, ale nikto z neho neprofitoval.
     
    15:46
    Brejčák odstavil Pollocka pred vlastnou modrou čiarou, ale košický legionár získal puk späť, avšak sťahovačkou neoklamal Kontosa.
     
    16:36
    Olsson nahodil puk spoluhráčom do útočnej tretiny. Domáci si ale neuvedomili, že sa pohybujú v ofsajde, ktorý bol následne pískaný.
     
    Reklamná prestávka.
     
    16:56
    Šedivý z väčšej vzdialenosti nahodil puk na zadný mantinel. Cez dvoch Bystričanov sa už za ním nepredral.
     
    17:34
    Patrik Bačik ako zakončovateľ hosťujúcej akcie. Brankár Košíc Janus odpovedá úspešným zákrokom.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:29
    Pollock vedel, že prehnal intenzitu prihrávky na modrú čiaru Slovákovi, ktorému puk preskočil čepeľ. Hneď pri ňom bol Ferenc, ale to už sa hra prerušila kvôli postaveniu mimo hry.
     
    19:57
    Košice ešte vydolovali posledný strelecký pokus úvodnej časti hry. Filip Belányi nezasahoval.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V Košiciach je to opatrné. Ani nemôžeme hovoriť o veľkých šanciach na skórovanie. Uvidíme, čo nám ponúknu tímy počas ďalších dvadsiatich minút.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:20.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:46
    Banská Bystrica sa chcela postarať o úspešný začiatok druhej tretiny. Z Lužovho nastrelenia si však nič nerobil brankár Janus a hru prerušil.
     
    22:08
    Šedivého výlet do útoku. Našiel si chvíľku na strelu. Zakončoval ale z veľkého uhla, a tak sa zachvela iba bočná sieť Belányiho.
     
    23:41
    Luža vystúpil proti jednému z Košičanov, ktorí nasmeroval puk k bránke. Od spodnej obruče sa odrazil k Bačikovi. Prenos hry sa však nekonal.
     
    24:29
    Janus likviduje rýchly strelecký pokus Bystričanov.
     
    25:50
    Vylúčenie v tíme HC Košice:
    Šedivý – 2 min., podrazenie.
     
    26:26
    Jakub Sukeľ išiel v nesprávnom čase do veľkého a dlhého príklepu. Možno si myslel, že to stihne, no hokejku mu tam natiahol Romančík.
     
    26:47
    Banská Bystrica dala gól! Prvá početná výhoda v stretnutí je ihneď využitá. Gašpar najprv plánoval prihrávku na druhú Janusovu žŕdku, no to neprešlo. Následne nabil PATRIKOVI BAČIKOVI, ktorého projektil uviazol v bránke. Asistencie: Rastislav Gašpar a Andrej Bíreš.
     
    27:43
    Košický režisér prihrávok Michal Chovan vyšperkoval akciu peknou nahrávkou Pollockovi! Kanadského forwarda nedovolene zastavil Ján Brejčák! Ale bola to veľká šanca Košíc!
     
    27:43
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica:
    J. Brejčák – 2 min., hákovanie.
     
    29:12
    Hostia poctivo pokrývajú vlastné medzikružie. Zatiaľ je to pre domácich náročné, aby sa pokúsili uspieť a rovnakou mincou oplatiť presilovku.
     
    29:23
    Košice dali gól! BRETT POLLOCK pomstil faul na seba po krásnej presilovkovej kombinácii. Filip Belányi tentoraz Bystričanom nepomohol. Asistencie: Joona Jääskeläinen a Michal Chovan.
     
    30:58
    Patrik Lamper zahodil príležitosť! Zlyhal po spolupráci s Linetom! Aj keď časť pochvaly ide aj pre Bačika, ktorý v hodine dvanástej spoza košického hráča tam strkal hokejku!
     
    33:05
    Paršin bol veľmi šikovný a aktívny za súperovou svätyňou. Nestíhal mu Holenda. Ruský borec si však vybral zlú stranu a pri ľavej žŕdke bol odstavený. Zákrok Belányiho ale napokon prišiel.
     
    Reklamná prestávka.
     
    33:50
    Toto bola poriadne dlhá debata Ferenca s Kabáčom! Obaja sa vzájomne chytili za dres a viedli aktívnu diskusiu už aj za prítomnosti čiarového rozhodcu! Trestom sa nevyhnú!
     
    33:50
    Vylúčenie v tíme HC Košice:
    Ferenc – 2 min., hrubosť.

    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica:
    Kabáč – 2 min., hrubosť.
     
    34:27
    Pollock pripravil parádnu pozíciu Šedivému na to, aby poslal pokus priamo na Belányiho. Domáci zadák sa rozhodol, že mu to vráti, na čo Kanaďan už nedosiahol.
     
    35:50
    Košice a Banská Bystrica hrajú s piatimi hráčmi.
     
    36:17
    Lužova bomba bola solídna a pred Janusom sa odrazila. Hostia však v tomto priestore nemali žiadneho číhajúceho hráča na dorážku.
     
    Reklamná prestávka.
     
    37:38
    Vylúčenie v tíme HC Košice:
    Paršin – 2 min., podrazenie.
     
    38:13
    Bystričania dobre začali túto presilovú hru. Vedeli si vytvoriť pozície na strely, ale ani jedna neohrozila Janusa.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:32
    Vylúčenie v tíme HC Košice:
    Šedivý – 2 min., hákovanie.
     
    39:38
    Košice hrajú so štyrmi hráčmi.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Koniec druhej tretiny bol poznačenými dvomi vylúčeniami na domácej strane, ale Oceliari to ustáli. Brániť sa však budú musieť na začiatku tretieho dejstva.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:13.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:54
    Dobre bránenie predvádzajú košickí hokejisti.
     
    41:06
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica:
    Výhonský – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    41:32
    Košice hrajú s piatimi hráčmi.
     
    42:16
    Jääskeläinen sa schovával za chrbtami hostí. Ani jeden z nich sa za seba nepozrel, či tam náhodou niekto z domácich nevyčkáva na prihrávku.
     
    43:06
    Banská Bystrica hrá s piatimi hráčmi.
     
    44:35
    Novota s hrúbkou pri vlastných kruhoch! Watling ho obral a servíroval Šoltésovi! Nepresnosť sklamala Bystričanov!
     
    45:27
    Prečíslenie štyroch proti dvom! Matej Bača bol strieľajúci hráč! Janus pracoval s oboma betónmi a poslednú dorážku do zdarného konca nedoviedol Holenda!
     
    46:09
    V ostatnom čase dvakrát to prakticky horelo pred košickou bránkou. Barani už mohli byť na koni, no proti ním zahralo niekoľko faktorov.
     
    47:19
    Miroslav Novota sa v tomto prípade pre istotu zatiahol s pukom za bránku. K nemu pomaly mieril aktivitou nabitý Výhonský.
     
    49:42
    Michal Chovan neprimerane atakovaný Kojom od chrbta a skončil v mantineli! Rozhodcovia si to medzi sebou rozobrali a rozhodli, že fínsky obranca nepôjde na trestnú lavicu!
     
    Reklamná prestávka.
     
    51:04
    Opäť tréner Shedden nasadil do akcie mohutných chlapov z poslednej formácie a hrozil problém pre Oceliarov. Linet padol do hite od Gabora a prácu mal Janus.
     
    51:18
    Zopakovala sa situácia z druhej tretiny, keď Brejčák hákoval Pollocka.
     
    51:18
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica:
    J. Brejčák – 2 min., hákovanie.
     
    51:47
    Za gólom išiel Ville Leskinen! Nedal sa prekonať v predbránkovom priestore! Náročnejšia pozícia pre Belányiho, ale podržal bystrický celok!
     
    51:57
    Pollock sa postavil k pravej tyčke Belányiho. Chovan z opačného kruhu ho evidoval, a preto nasledovala prihrávka, pri ktorej sa domáci cudzinec nerealizoval, nakoľko minul.
     
    53:16
    Vypálil Olsson z modrej čiary. Marek Bartánus je robustný chlapík a svoje kilogramy chcel uplatniť pri následnej snahe tečovať to do bránky. Teraz sa mu to nepodarilo.
     
    53:18
    Banská Bystrica hrá s piatimi hráčmi.
     
    Reklamná prestávka.
     
    56:43
    Nebola to ofsajdová situácia na strane Banskej Bystrice. Šoltés však prestal hrať.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Žiadne slávne výkony v tretej tretine sme nevideli. Musíme tak pokračovať v predĺžení.
     
    Predĺženie sa začne o 19:47.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:43
    Banská Bystrica dala gól! ALEX TAMÁŠI vycvičil Michala Chovana a na jeho zakončenie nedosiahol ani brankár Jaroslav Janus. Košice v tomto predĺžení ani neboli pri puku.
     
    Koniec zápasu.
     
    Na víťaza sme dlho nečakali. Svoju šancu vzal pevne do rúk reprezentant Alex Tamáši a rozhodol o dvoch bodoch pre Bystricu a jednom pre Košice. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:49:31)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 30. Pollock (Jääskeläinen, M. Chovan) – 27. Bačik (R. Gašpar, Bíreš), 61. Tamáši (Bačik, Šoltés)


    HC Košice: Janus – Southorn, Romančík, Olsson, Novota, Šedivý, Ferenc – Paršin, M. Chovan, Jääskeläinen – Pollock, Slovák, Bartánus – Leskinen, Linet, Lamper – Tybor, Havrila, Rogoň.
    Trenér: Dan Ceman.

    HC´ 05 Banská Bystrica: Belányi – Bačik, Luža, J. Brejčák, Kojo, M. Bača, Holenda, Frídel – J. Urbánek, Kontos, Watling – J. Sukeľ, Bíreš, R. Gašpar – D. Jendek, Tamáši, Šoltés – Kabáč, G. Gabor, Výhonský.
    Trenér: Doug Shedden.

    Rozhodčí: Moller, Smrek – Drblík, Durmis.
    bahis siteleri