Slovensko – Česko 1:4 (kon.)
konec
Slovensko
1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Česko
Pátek 27.01.2023, 16:30 • Spittal an der Drau • Evropský olympijský festival mládeže (ženy U16) • Finále
Partner:
    54:02 Veronika HUJOVÁ - 1:4
     
    54:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhý gól ve vlastním oslabení a Češky mají tříbrankový náskok. VERONIKA HUJOVÁ zblízka nedala šanci Sumegové a se Slovenkami to už moc dobře nevypadá – 1:4. Asistence: Klaudie Pietraszová a Viktorie Jílková.
    52:34 Tereza GILDAINOVÁ - 1:3
     
    52:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na druhé straně se pak v pásmu Slovenek roztáhly české hráčky a po hezky sehrané kombinaci zakončila TEREZA GILDAINOVÁ, jenž posílá české barvy do dvoubrankového náskoku – 1:3. Asistence: Věra Šťástková a Adéla Fromová.
    44:55 Adéla FROMOVÁ - 1:2
     
    44:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hra ve čtyřech hráčkách na obou stranách se nyní povedla lépe českému týmu. ADÉLA FROMOVÁ se dostala ke střele na pravém kruhu, kde napřáhla a poté kotouč končí za zády Sumegové – 1:2. Češky tak opět vedou! Asistence: Aneta Paroubková a Klaudie Pietraszová.
    31:17 Alica JURÍKOVÁ - 1:1
     
    31:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Slovenky se usadily na delší dobu v útočném pásmu, kde se k puku dostala ALICA JURÍKOVÁ a pohotově překonala Danielu Novákovou – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Nela Lopušanová a Bianka Kostková.
    25:07 Linda VOCETKOVÁ - 0:1
     
    25:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    V šestadvacáté minutě se mění skóre, a to ve vlastním oslabení českého týmu. Po vypíchnutí kotouče se LINDA VOCETKOVÁ dostala do rychlosti a poté ujela do samostatného úniku. Následně pak před Sumegovou vyslala střelu, která skončila až za jejími zády – 0:1. Asistence: Adéla Fromová a Barbora Prošková.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 32. Juríková (Lopušanová, Kostková) – 26. Vocetková (Fromová, Prošková), 45. Fromová (Paroubková, Pietraszová), 53. Gildainová (Šťástková, Fromová), 55. Hujová (Pietraszová, Jílková)


    Slovensko: Sumegová (Tomečková) – Nogová, Tomaštíková, Masláková, Eibenová, Kostková, Krištofíková, Večerková – Lopušanová, Lacková (C), Tóthová – Juríková, Korčeková, Karkosková – Feníková, Sliacka, Tomášová – Komlos, Turnová
    Trenér: Nikol Lucák Čupková

    Česko: Nováková (Fialová) – Paroubková, Hujová, Stýblová, Fromová, Chladová, Tischler, Panešová – Vocetková, Jílková (C), Jebousková – Pánková, Pietraszová, Prošková – Šťástková, Felcmanová, Gildainová
    Trenér: Jan Lucák

    Rozhodčí: Kainbergerová, Orel – Klemmová, Samrock
    ocianews.com