Olomouc – Mladá Boleslav 2:3 (0:1 po s.n.) | Třinec – Kometa Brno 5:4 (2:1 po s.n.) | Mountfield HK – K. Vary 3:4 (1:3 po s.n.)
Vítkovice – Jihlava 4:1 (kon.) | Pardubice – HC Litvínov 3:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 0:4 (kon.)
Zlín – Liberec 4:6 (kon.)
konec
Berani Zlín
4:6 (1:2, 1:1, 2:3)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 28.01.2023, 13:30DHL Extraliga juniorů • 44. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky a příznivce mládežnického hokeje!

    Čeká nás další, už 44. kolo DHL extraligy juniorů, konkrétně souboj dvou sousedů tabulce. Domácí Zlín na svém ledě vyzve Bílé Tygry z Liberce.

    Jistojistě se máme na co těšit, při sledování zápasu Vám přeji příjemnou zábavu!
     
    x

    Oba týmy se momentálně pohybují na pozicích mimo play off, do kterého postupuje prvních osm týmů. V současné chvíli je Zlín jedenáctý, Liberec je na tom o příčku lépe. Vyřazovací část už je mírně vzdálená, nicméně na sestupové příčky si oba týmy drží pohodlný polštář.

    Jak je v extralize juniorů zvykem, hraje se formou dvojzápasů doma – venku, což znamená, že Bílí Tygři jsou tento týden na tripu a hrají ještě s Olomoucí, Zlín naopak doma přivítá Mladou Boleslav. Zápasy se hrají v pátek, informace o jejich výsledku přinesme po jejich skončení.

    Oba celky určitě stojí za sledování a mají co nabídnout. V dresu Zlína například můžete sledovat Lukáše Heše, s 26 góly nejlepšího šutéra ligy a žlutomodrý prospekt směrem k draftu NHL, jednoho z nejlepších nahrávačů soutěže Lukáše Chludila nebo nejproduktivnějšího obránce soutěže Adama Buriana (7+26). Je otázkou, zda tito borci nastoupí, především Heš s Burianem už nastupují za místní Áčko, naopak k dispozici je další elitní hráč Šimon Frömel, jenž mezi muži hrál především v první polovině sezony, nicméně v juniorce má téměř bod na zápas (10+12).

    Za Liberec zase hraje brankář Daniel Král, který je dokonce stříbrným medailistou z uplynulého MSJ! Je každopádně pravdou, že Král hostuje i v Chance lize a jeho start tak rovněž není jistý. O produktivitu se stará Mikuláš Jenčovský (14+20) nebo dvojice Samuel Fiala (17+6) – Filip Kříž (17+12), kteří se dělí o post nejlepších střelců týmu.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezoně:

    x

    Liberec vs Zlín 3:4pp
    Zlín vs Liberec 2:4
    Liberec vs Zlín 5:4
     
    Po pátečních zápasech se situace v tabulce mírně změnila a dnešní soupeři už nejsou v ligovém pořadí sousedy. Liberec zvládl těžký duel v Plech Aréně a porazil Olomouc 4:1, naopak Zlín stejným poměrem nestačil na Mladou Boleslav. Berani jsou tak nyní dvanáctí se ztrátou dvou bodů na Litvínov, Liberec zase poskočil na deváté místo a na dostřel má osmou Kometu.

    Jediný gól Zlína vstřelil Bruslařům Richard Marek, v brance se objevila jednička Tobiáš Synek. Liberci k triumfu dvěma trefami ve třetí třetině pomohl Samuel Fiala, výtečně zachytal Vojtěch Hambálek (97.22%). Daniel Král s týmem vůbec neodcestoval a dle očekávání zůstal v Přerově.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Málek (Synek) – Šišák, Burian, Nábělek (C), Hamrla, Špaňhel, Zavřel, Mikel – Kaláč, Tomek, Babulík, Pilát, Frömel, Marek, Matúšů, Chludil, Laciga, Sadovikov, Čechmánek, Vaculík
    Trenér: Luboš Jenáček

    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Krátký) – Ehrenberger, Hladík, Průšek, Macháček, Culek, Koštoval, Král – Špilka, Jansa, Fiala, Hois, Peréz Lisa, Vološín, Kříž, Kofroň, Janata, Plos, Jenčovský, Gajda
    Trenér: Richard Lobo

    Rozhodčí: Kubičík, Kapitanov – Bartek, Smetková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    Aktivnější jsou po vstupu do zápasu domácí Berani, nejlépe se zatím jevil rychlonohý Lukáš Chludil, jenž se dostal i do střely z otočky.
     
    01:14
    První přerušení hry, zasahuje domácí brankář Tomáš Málek, který si mírně povyjel z brankoviště a v náručí udržel střelu z mezikruží.
     
    01:59
    Dobré napadání Richarda Marka nakonec k zisku puku nevede, Liberec ustál situaci.
     
    02:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JAROMÍR PERÉZ LISA. Asistence: Samuel Fiala.
     
    02:39
    Zlín se musí vystěhovat z útočného pásma, píská se totiž přihrávka rukou.
     
    03:33
    Patrik Nábělek si udělal ofenzivní výlet a snažil se tečí usměrnit kotouč do sítě, to se mu ale nepodařilo. Berani i tak zatím drží pásmo.
     
    04:40
    Kotouč se nyní zasekl u střídaček, odkud jej vydolovali ševci a přišel okamžitý kontr. Puk po zásahu brankáře letí do ochranné sítě a máme přerušeno.
     
    05:26
    Šikovná kombinace po pravém mantinelu, zakončoval Vasyl Špilka, jenž to zkoušel na bližší tyč, nicméně gólman domácích Tomáš Málek utěsnil všechny mezírky a vyráží.
     
    06:50
    Lukáš Chludil nabral rychlost a vrazil do pásma, nicméně postupně neměl komu přihrát a vydal se tak za bránu. Nakonec je hra přerušena vinou hry vysokou holí, vhazovat se bude v obranném pásmu Liberce.
     
    07:39
    Stanislav Sadovikov svým forčekingem ještě kotouč pro Berany nezískal, nicméně poté se dobře zapojil i Richard Marek, který puk získal těsně za modrou, vjel zpět do pásma a zakončil. Vojtěch Hambálek byl připraven.
     
    08:39
    Jaromír Perez Lisa zkusil "Michigan"! Hostující útočník dostal za brankou trestuhodně mnoho prostoru, nabalil si puk na hůl a užuž jej zametal pod horní tyčku. Naštěstí pro Zlín se Tomáš Málek včas zorientoval, a natlačil se na brankovou konstrukci!
     
    09:26
    Jakub Čechmánek v samostatném úniku! Zlínský forvard zkusil krátkou kličku do forhendu a zakončení po ledě, jenomže kotouč se mu na holi postavil a odskočil mimo bránu.
     
    09:46
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Pavel Průšek – 2 min., držení.
     
    10:54
    Zatím to není úplně ono, Bílým Tygrům se daří vyhazovat kotouče přes všechny čáry až k Málkovi. Pro puk se vrací Adam Burian.
     
    11:46
    Až v samém závěru se Zlín usadil v pásmu a zahájil kombinaci. Adam Laciga si nakonec střelu rozmyslel a našel ještě Chludila, ten byl ale z úhlu a do zakončení se nedostal.
     
    11:55
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté odskakují! PAVEL PRŮŠEK vyskočil z trestné lavice rovnou do samostatného úniku, nikdo jej nezastavil, dojel až před Málka, zamířil mezi betony a po ledě dopravil puk do sítě – 0:2. Bez asistence.
     
    13:05
    Zakázané uvolnění Zlína, stěhujeme se zpět před Tomáše Málka.
     
    13:59
    Šimon Frömel zachytil kotouč až ve středním pásmu a ševcům se tak píská postavení mimo hru.
     
    14:23
    Tomáš Málek nechce ve svém pracovišti žádné nepřístojnosti a tak raději přerušením uklidní hru.
     
    15:44
    Šimon Frömel dojíždí s Chludilem za bránu, kde se snaží vydolovat kotouč, nicméně hra se i tak po chvíli obrací.
     
    16:39
    Parádní stahovačka Adama Lacigy, který se prosmýkl až před bránu, kde byl ale zahákován a nezakončil tak ideálně...
     
    16:39
    Je nařízeno trestné střílení
     
    16:39
    Adam Laciga, jenž se sám ujal trestného střílení si najel z pravé strany a chtěl si brankáře Hambálka rozhýbat, ten se ale nenechal a zlínského útočníka dobře vybruslil. Laciga pak už neměl kudy a trefil lapačku...
     
    16:45
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Pavel Průšek – 2 min., nedovolené bránění.
     
    19:01
    Dobrý pohyb Adama Hamrly, jenž si jako obránce udělal ofenzivní výlet a ještě nabil na střelu od modré, která se ale jeho defenzivnímu parťákovi úplně nepovedla...
     
    19:36
    Zlín právě vstřelil branku!
    Sníženo! Po štiplavé střele Marka Šišáka od modré vznikl v brankovišti trošku zmatek, čehož pohotově využil LUKÁŠ CHLUDIL, který poodstoupený sledoval celou situaci, v pravý moment získal kotouč a prudkou ranou jej dopravil do sítě. Asistence: Marek Šišák.
     
    19:46
    Nepříjemné Mikelovo nahození před branku, kotouč se ale po teči odráží kousek vedle pravé tyče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Adam Hamrla – 2 min., podrážení.
     
    22:46
    Beranům se zatím daří držet soupeře mimo pásmo a nyní jej dokonce zatlačili až k vlastní bráně.
     
    24:53
    Hostující brankář Hambálek zasahuje, hra je přerušena. Bude se vhazovat v obranném pásmu Liberce.
     
    26:11
    Poskakující kotouč zastavili hosté až ve středním pásmu, nicméně jelikož jej pak vrátili zpět, píská se ofsajd.
     
    26:31
    Postavení mimo hru i na druhé straně.
     
    27:05
    Stanislav Sadovikov se užuž natahoval po puku a ujížděl do samostatného úniku, nicméně nakonec kus černé gumy nezkrotil a hraje tak soupeř.
     
    29:12
    Zakázané uvolnění hostů z Liberce.
     
    29:39
    2 na 1 v podání Bílých Tygrů, na pravé straně se otevíral prostor pro Filipa Kříže, nicméně jeho parťák to vzal na sebe a vystřelil. Tomáš Málek byl na svém místě včas a dokázal kotouč vyrazit.
     
    31:42
    Nepříjemná rána z pravé strany těsně nad ledem v podání Kříže, Málek připraven.
     
    32:54
    Mikuláš Jenčovský měl rychlost a ostře vypálil, brankář Málek zasahuje vyrážečkou a puk letí do rohu.
     
    33:37
    Ofsajd Bílých Tygrů.
     
    33:54
    Další nepříjemná střela hostů, tentokrát od modré čáry. Tomáš Málek puk sice neudržel v lapačce, nicméně postarali se o něj žlutomodří obránci.
     
    34:37
    Adam Burian vedl kotouč pravým křídlem a předal Frömelovi, ten se ale daleko nedostal a hra se obrací.
     
    35:16
    Zlín právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Výbornou práci odvedl Šimon Frömel, jenž (ač se štěstím) vybojoval kotouč a rozvinul kombinaci. Pak už to šlo rychle, Pilát našel na středu STANISLAVA SADOVIKOVA, ten dostal dostatek času i prostoru a parádně zakončil – 2:2. Asistence: Tomáš Pilát a Šimon Frömel.
     
    37:16
    Nebezpečná Fialova rána po vytočení na středu, Tomáš Málek zasahuje betonem.
     
    38:31
    Nepříjemná střela Adama Lacigy, po dorážce se natahoval ještě padající Sadovikov, hosté ale nakonec situaci zdá se ustojí.
     
    38:37
    Liberec právě vstřelil branku!
    Rychlý kontr a Bílí Tygři opět vedou! Před Vasylem Špilkou se otevřela příležitost 2 na 1, Špilka nezaváhal a předal dojíždějícímu JAROMÍROVI PERÉZ LISOVI, jenž z první doklepl puk za Málka – 2:3. Asistence: Samuel Fiala a Vasyl Špilka.
     
    39:54
    V posledních vteřinách to ještě z úhlu zkoušel Matěj Zavřel, s takovým pokusem si ale brankář Hambálek poradí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Ostrá rána z dálky a následně ještě jedna z prostoru mezi kruhy. Vše úspěšně řeší zlínský gólman Tomáš Málek.
     
    41:15
    Zakázané uvolnění Liberce, vhazovat se bude před Hambálkem.
     
    41:17
    Pokus zahrozit ihned po buly, hostující gólman přikryje puk pod rukavici a znovu přeruší hru.
     
    41:57
    Stanislav Sadovikov udržel kotouč mezi dvěma soupeři, nicméně puk mu následně trošku odskočil a na střelu to tak nebylo. Berani každopádně zůstávají v pásmu.
     
    42:33
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Adam Laciga – 2 min., krosček + 2 min., nesportovní chování.
     
    42:35
    Berani okamžitě vyhazují kotouč a Jakub Čechmánek jde napadat.
     
    43:00
    Petr Gajda pálí z levého kruhu, Málek se přesunul a zasahuje.
     
    43:37
    Hosté vrazili zpět do pásma, okamžitě pálil Perez Lisa, nicméně tohle není pro domácího brankáře problém. Hra je přerušena.
     
    43:55
    Liberecká branka nyní vypadla ze svého postavení, což znamená, že hra musí být přerušena. Vhazuje se navíc daleko od Málka, což Beranům samozřejmě vyhovuje.
     
    44:13
    Další svižný nájezd hostí do pásma, Tomáš Málek si povyjel a zasahuje. Tohle byl výtečný zákrok!
     
    45:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Důležitý gól Bílých Tygrů! Hosté postupně utahovali šrouby a stahovali se k bráně, načež se k puku dostal FILIP KŘÍŽ, který si jej srovnal na holi a následně vyslal parádní střelu zápěstím někam mezi ruku a tělo brankáře! Asistence: Jaromír Perez Lisa a Jakub Ehrenberger.
     
    45:51
    Icing Zlína.
     
    47:35
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Lukáš Chludil – 2 min., podrážení.

    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jaromír Perez Lisa – 2 min., podrážení.
     
    Hraje se 4 na 4.
     
    47:35
    První buly před Málkem se nevydařilo a bude se tak opakovat.
     
    48:22
    Liberec právě vstřelil branku!
    Parádní rána a Bílí Tygři znovu odskakují! Výbornou práci opět odvedl Jakub Ehrenberger, jenž dokázal zkrotit skákavý kotouč a navíc najít úplně volného FILIPA KŘÍŽE, jenž se napřáhl a dopravil kotouč do sítě. Tomáš Málek byl bez šance, ačkoli se situaci ještě snažil zachránit tygřím skokem. Asistence: Jakub Ehrenberger a Vasyl Špilka.
     
    48:24
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Lukáš Plos – 2 min., držení.
     
    Pokračujeme ve formátu 4 na 3.
     
    49:28
    V přesilovce se zatím činí především Matěj Zavřel, jenž hned dvakrát mohutně napřáhl a vypálil. Brankář hostí připraven.
     
    49:47
    Zlín právě vstřelil branku!
    Vítáme mezi juniory! Mladý obránce TOMÁŠ MIKEL se dostal ke střele zápěstím od modré čáry a trefil vskutku ukázkově, kotouč cinknul o tyčku a zaplul do sítě, brankář Hambálek neměl šanci. Jedná se o Mikelovu první branku v nejstarší mládežnické kategorii! Asistence: Stanislav Sadovikov a Matěj Zavřel.
     
    52:41
    Zlín právě vstřelil branku!
    Náramná kombinace a už je to o jedinou branku! Jakub Čechmánek dobře vystoupil na modré čáře, prodloužil na Šišáka, jenž dobře podporoval útok, ten na nic nečekal a prozíravým crossem našel MICHALA TOMKA, který už jen zametl do prázdné brány. Ve Zlíně to vypadá na drama – 4:5. Asistence: Jakub Čechmánek a Marek Šišák.
     
    Bílí Tygři si berou timeout!
     
    53:49
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Adam Hamrla – 2 min..
     
    54:24
    Domácí brána je posunutá a hra je v důsledku toho přerušena, nicméně zdá se, že za chviličku budeme moci pokračovat.
     
    54:49
    Rána "golfákem" od modré čáry, na bráně ještě pracoval Vojtěch Hois, nicméně k puku se nedostal.
     
    54:59
    Beranům se nyní podařilo vyvést puk až k hostující bráně, kde si vybojovali dokonce vhazování.
     
    55:34
    Dobrá práce Jakuba Čechmánka, jenž vypíchl kotouč, odpravil jej do středního pásma a mizí na střídačku.
     
    55:59
    Hamrla ihned po opuštění trestné lavice vyškrábl kotouč a vyslal dopředu Piláta, jenž sice měl rychlost, nicméně chyběla mu podpora spoluhráčů a nedokázal tak nic moc vymyslet.
     
    Tentokrát si oddechový čas bere Zlín.
     
    Chludil to myslel dobře, když centroval před bránu, bohužel ale hůl žádného ze svých parťáků netrefil...
     
    57:49
    Berani už hrají s odkrytými zády a šesti bruslaři v poli!
     
    58:16
    Zlín je v pásmu, nicméně momentálně se mu nedaří nic vymyslet, kotouč se motá spíš po rozích.
     
    58:39
    Dvě obrovské bitvy v brankovišti, kotouč se užuž povaloval okolo čáry, nicméně nikdy do sítě nezaplul...
     
    58:51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nejspíš je konec. MIKULÁŠ JENČOVSKÝ pečetí výhru Liberce trefou do odkryté branky a rozhoduje. Hosté si oddychli, gól na druhé straně byl skutečně blízko. Zajímavostí je, že kanadský bod zapisuje i brankář Hambálek – 4:6. Asistence: Vojtěch Hambálek.
     
    Konec zápasu. (15:36:50)
    Marken.cz

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 20. Chludil (Šišák), 36. Sadovikov (Pilát, Frömel), 50. Mikel (Sadovikov, Zavřel), 53. Tomek (Čechmánek, Šišák) – 3. Lisa (Fiala), 12. Průšek, 39. Lisa (Fiala, Špilka), 46. Kříž (Lisa, Ehrenberger), 49. Kříž (Ehrenberger, Špilka), 59. Jenčovský (Hambálek)


    Berani Zlín: Málek (Synek) – Šišák, Burian, Nábělek (C), Hamrla, Špaňhel, Zavřel, Mikel – Kaláč, Tomek, Babulík, Pilát, Frömel, Marek, Matúšů, Chludil, Laciga, Sadovikov, Čechmánek, Vaculík
    Trenér: Luboš Jenáček

    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Krátký) – Ehrenberger, Hladík, Průšek, Macháček, Culek, Koštoval, Král – Špilka, Jansa, Fiala, Hois, Peréz Lisa, Vološín, Kříž, Kofroň, Janata, Plos, Jenčovský, Gajda
    Trenér: Richard Lobo

    Rozhodčí: Kubičík, Kapitanov – Bartek, Smetková
    thejrc.org