Olomouc – Mladá Boleslav 2:3 (0:1 po s.n.) | Třinec – Kometa Brno 5:4 (2:1 po s.n.) | Mountfield HK – K. Vary 3:4 (1:3 po s.n.)
Vítkovice – Jihlava 4:1 (kon.) | Pardubice – HC Litvínov 3:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 0:4 (kon.)
Zlín – Liberec 4:6 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
HC Sparta Praha
Sobota 28.01.2023, 13:00 • LOGSPEED CZ Aréna • DHL Extraliga juniorů • 44. kolo
Partner:
     
    56:12
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Holeček – 2 min., držení.
     
    55:50
    Modrobílí táhli rychlý brejk tři na dva, celou situaci vzal na sebe Adam Dvořák, který si nabruslil mezi kruhy, avšak ani z této pozice nulu na kontě Plzně nevymazal.
     
    48:08
    Artem Hrabovetskyi mohl přidat pátou sparťanskou branku. Forvard Pražanů se dostal za plzeňské obránce, tváří v tvář brankáři nicméně neuspěl.
     
    46:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    S Plzní už to přestává vypadat dobře. Hosté se štěstím udrželi puk v útočné třetině, JAN KRUPIČKA následně od pravého mantinelu udělal kličku na střed a prudkou střelou pod horní tyčku se nemýlil. Asistence: Andrej Fábry, Jakub Červenka.
     
    43:01
    Adam Jiříček dostal ránu na volej, střela mu nicméně vůbec nevyšla. Odražený puk si přesto našel mezi kruhy Marek Soukup, který to zkusil bekhendem. Nechybělo moc a Plzeň se mohla radovat ze své první branky v zápase.
     
    41:39
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Červenka – 2 min., faul kolenem.
     
    39:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jenomže její přáno zůstane nevyslyšeno. Sparta využila svou druhou početní výhodu v zápase a vede již o tři branky. FILIP ŠINDELEK dostal spoustu prostoru na pravém kruhu a přesnou ranou ke vzdálenější tyči nedal Vondrašovi šanci, ten měl navíc velmi dobře zakrytý výhled. Asistence: Martin Böhm, Martin Vašíček.
     
    38:10
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Kučera – 2 min., hákování.
     
    35:18
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Vašíček – 2 min., vysoká hůl.
     
    33:46
    To není možný, ani tentokrát Škoda gól nevstřelila, přestože měla snad tisíciprocentní šanci. Matěj Houdek si sjel před branku, poté oslovil u druhé tyče Dominika Soukupa, který sám nevěří, že nyní nedostal puk do sítě.
     
    31:39
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Mácha – 2 min., držení.
     
    25:11
    Dolhý skrytou přihrávkou uvolnil na levém kruhu Matěje Korčáka, ten to myslel dobře, mířil ke vzdálenější tyči, nicméně na gólmana Sparty nevyzrál.
     
    20:31
    Velká možnost hostů krátce po zahájení druhé třetiny. Jan Krupička se proháčkoval domácí obranou až před Vondraše, tomu chtěl zasunout puk mezi betony, ty ovšem k sobě sklaply včas.
     
    18:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    A tu využívají za čtrnáct vteřin. Martin Böhm vystřelil od modré čáry, Vondraš kotouč pouze vyrazil, ten si následně našel JAN KRUPIČKA a jeho povedená dorážka skončila poté za jeho zády. Asistence: Martin Böhm, Andrej Fábry.
     
    18:13
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Skok – 2 min., nedovolené bránění.
     
    18:06
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Holeček – 2 min., sekání.
     
    17:02
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Korčák – 2 min., sekání.
     
    13:43
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Červenka – 2 min., podrážení.
     
    09:14
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Senčák – 2 min., držení.
     
    01:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    A nakonec je z toho první branka zápasu. Pavlák od modré čáry nahodil puk před branku, mezi kruhy ho zasáhl BOGDAN STEPANCHUK a domácí brankář na tečovaný pokus nakonec nedosáhl. Asistence: Dominik Pavlák.
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 2. Stepanchuk (Pavlák), 19. Krupička (Böhm, Fábry), 40. Šindelek (Böhm, Vašíček), 47. Krupička (Fábry, Červenka)


    HC Škoda Plzeň: Vondraš (Bočan) – Jiříček, Hodinář, Dolhý (A), Kubíček, Skok, Houdek- Dvořák, Kučera, Řehoř, Hořejší, Pešek, Mazanec, Marek Soukup (A), Borák, Benák, Dominik Soukup, Titlbach, Korčák, Dáňa (C).
    Trenér: Petr Vojan.

    HC Sparta Praha: Artsatbanov (Přikryl) – David, Ducháč (C), Šindelek, Červenka (A), Böhm, Pavlák – Novák, Senčák, Fábry, Krupička, Hrabík, Vašíček, Hrabovetskyi, Holeček, Stepanchuk, Mácha, Hamršmíd.
    Trenér: Richard Žemlička.

    Rozhodčí: Hucl, Hacaperka – Rubáš, Malý

    Diváci: 88
    thejrc.org