NY Islanders – Detroit 2:0 (kon.) | Florida – Los Angeles 3:4 (kon.) | Toronto – Ottawa 2:6 (kon.)
Carolina – San Jose 5:4 (po pr.) | NY Rangers – Vegas 4:1 (kon.) | Dallas – New Jersey 2:3 (po pr.)
Seattle – Calgary 2:5 (kon.) | Vancouver – Columbus 5:2 (kon.) | Colorado – St. Louis 4:2 (kon.)
konec
Florida Panthers
3:4 (0:2, 2:1, 1:1)
Los Angeles Kings
Sobota 28.01.2023, 01:00 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:27 Carter VERHAEGHE - 3:4
     
    59:27
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak pozor, možná ještě přeci jen nemáme hotovo! Tkachuk z pravého rohu poslal puk ke vzdálenější tyči na úplně volného CARTERA VERHAEGHEO, jehož následné zakončení zaplulo přesně do velkého odkrytého prostoru v hostující svatyni – 3:4! Asistence: Matthew Tkachuk.
    58:58 Matt ROY - 2:4
     
    58:58
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Dovolím si říct, že v Sunrise máme rozhodnuto! Klasický tah s prázdnou brankou se domácím nevyplatil, vítězství Králů jen nahozením z vlastní zóny potvrdil MATT ROY – 2:4! Bez asistence.
    36:19 Brandon MONTOUR - 2:3
     
    36:19
    Florida právě vstřelila branku!
    A už je to jen o gól, pasivní Kings inkasují podruhé! O kontaktní zásah se postaral BRANDON MONTOUR, který zachytil puk u modré čáry, vyjel do prostoru pro vhazování a následně Copleyho překonal prudkou dělovkou k bližší tyči hostující svatyně – 2:3! Asistence: Matthew Tkachuk, Carter Verhaeghe.
    33:26 Ryan LOMBERG - 1:3
     
    33:26
    Florida právě vstřelila branku!
    O neprůstřelnost teď přichází také Copley, Panthers se těsně po konci nepovedené přesilovky vrací zpět do hry! Na střeleckou listinu se zapisuje RYAN LOMBERG, který využil nepřehledné situace před brankovištěm a uklidil kotouč za bezmocného strážce svatyně – 1:3!
    Asistence: Nick Cousins, Eric Staal.
    29:58 Viktor ARVIDSSON - 0:3
     
    29:58
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    S Floridou to začíná vypadat špatně, Kings se prosazují přesně na začátku tříminutového oslabení! Anderson takřka z rohu kluziště posunul pryž na vzdálenější tyč, u které číhal VIKTOR ARVIDSSON. Švédský útočník zachytil přihrávku a následně měl hodně jednoduchý úkol, Lyon se vůbec nestihl přesunout – 0:3! Asistence: Mikey Anderson, Phillip Danault.
    17:58 Adrian KEMPE - 0:2
     
    17:58
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak tohle Floridu musí hodně bolet, hosté ve vlastním oslabení odskakují do dvougólového náskoku! Lizotte se dostal do přečíslení dva na jednoho spolu s ADRIANEM KEMPEM, kterému z kruhu poslal puk na střed a po přihrávce následovala přesná rána nad lapačku – 0:2! Asistence: Blake Lizotte.
    13:25 Anže KOPITAR - 0:1
     
    13:25
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Králové zhruba minutový pobyt v útočném pásmu přetavili v gól a v polovině čtrnácté minuty jdou do vedení! Byfield přihrávkou zpoza branky připravil zakončení pro volného ANŽEHO KOPITARA, který Lyona překvapil bekhendem z bezprostřední blízkosti brankoviště – 0:1! Asistence: Quinton Byfield, Adrian Kempe.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 34. Lomberg (Cousins, E. Staal), 37. Montour (M. Tkachuk, Verhaeghe), 60. Verhaeghe (M. Tkachuk) – 14. Kopitar (Byfield, Kempe), 18. Kempe (Lizotte), 30. Arvidsson (M. Anderson, Danault), 59. M. Roy


    Florida Panthers: Lyon (Guzda) – Forsling, Ekblad (A), M. Staal, Montour, Mahura, Gudas – Lundell, Barkov (C), Reinhart – Verhaeghe, Bennett, M. Tkachuk (A) – Lomberg, Luostarinen, Coli. White – Cousins, E. Staal, G. Smith.
    Trenér: Paul Maurice

    Los Angeles Kings: Copley (Quick) – M. Anderson, Doughty (A), Durzi, M. Roy, Björnfot, Se. Walker – Byfield, Kopitar (C), Kempe – Iafallo, Danault (A), Arvidsson – Fiala, Lizotte, Anderson-Dolan – Kupari, Turcotte, Fagemo.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: Pollock, Rank – Baker, Cherrey

    Diváci: 15 322
    thejrc.org