NY Islanders – Detroit 2:0 (kon.) | Florida – Los Angeles 3:4 (kon.) | Toronto – Ottawa 2:6 (kon.)
Carolina – San Jose 5:4 (po pr.) | NY Rangers – Vegas 4:1 (kon.) | Dallas – New Jersey 2:3 (po pr.)
Seattle – Calgary 2:5 (kon.) | Vancouver – Columbus 5:2 (kon.) | Colorado – St. Louis 4:2 (kon.)
konec
Seattle Kraken
2:5 (1:3, 0:0, 1:2)
Calgary Flames
Sobota 28.01.2023, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:40 Blake COLEMAN - 2:5
     
    58:40
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je hotovo. Hosté vypíchli puk a poté se do úniku před prázdnou klec hnal BLAKE COLEMAN a tu poté bez větších problémů v pohodě trefuje – 2:5. Asistence: Andrew Mangiapane a Nikita Zadorov.
    51:40 Noah HANIFIN - 2:4
     
    51:40
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hosté nyní rozebrali obranu domácího celku a jsou zpět na dvoubrankovém náskoku. Backlund našel přihrávkou mezi kruhy volného NOAHA HANIFINA, který se poté pohotovou střelou nemýlil a prostřelil domácího brankáře Jonese – 2:4. Asistence: Mikael Backlund a Blake Coleman.
    50:36 Eeli TOLVANEN - 2:3
     
    50:36
    Seattle právě vstřelil branku!
    Domácí se přeci jen prosazují a nyní už jsou hostům na dostřel jediné přesné trefy. K odraženému puku na levé straně se dostal EELI TOLVANEN a poté ho táhlou střelou poslal z úhlu do částečně odkryté Vladařovy klece – 2:3. Asistence: Oliver Bjorkstrand a Adam Larsson.
    19:55 Nikita ZADOROV - 1:3
     
    19:55
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Pět vteřin před koncem první třetiny hosté udeřili potřetí a mají tak dvoubrankový náskok. Z pravé strany dostal do prostoru mezi kruhy přihrávku NIKITA ZADOROV, který pohotovou střelou nedal brankáři Martinu Jonesovi žádnou šanci – 1:3. Ten tak dnes loví už potřetí kotouč ze své sítě. Asistence: Elias Lindholm a MacKenzie Weegar.
    13:28 Tyler TOFFOLI - 1:2
     
    13:28
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames otáčejí hru na svou stranu a jdou do vedení. Coleman tvrdě střílel a jeho rána se odrazila od pravého betonu Martina Jonese přímo před TYLERA TOFFOLIHO, jenž usměrnil touš do částečně odkryté klece u bližší tyče – 1:2. Asistence: Blake Coleman a Elias Lindholm.
    07:16 Elias LINDHOLM - 1:1
     
    07:16
    Calgary právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno. Hned z úniku před domácí branku udeřili hosté a začíná se znovu od začátku. Z pravé strany poslal puk opačným směrem Tyler Toffoli a před Martinem Jonesem bekhendem plácl do puku ELIAS LINDHOLM a poslal ho pod víko jeho klece – 1:1. Asistence: Tyler Toffoli a Dillon Dubé.
    05:20 John HAYDEN - 1:0
     
    05:20
    Seattle právě vstřelil branku!
    Nyní už ale hostující brankář inkasuje. Od modré čáry pálil Borgen a těsně před hostující brankou se puk odrazil od brusle JOHNA HAYDENA a skončil za zády Daniela Vladaře – 1:0 . Asistence: Will Borgen a Daniel Sprong.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Hayden (Borgen, Sprong), 51. Tolvanen (Bjorkstrand, A. Larsson) – 8. E. Lindholm (Toffoli, Dubé), 14. Toffoli (Coleman, E. Lindholm), 20. Zadorov (E. Lindholm, Weegar), 52. Hanifin (Backlund, Coleman), 59. Coleman (Mangiapane, Zadorov)


    Seattle Kraken: Mar. Jones (Grubauer) – A. Larsson, Dunn, Borgen, Oleksiak, C. Fleury, Soucy – McCann, Wennberg, B. Tanev – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Eberle, Donato, Burakovsky – Hayden, Geekie, Sprong.
    Trenér: Dave Hakstol

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – R. Andersson, Hanifin, Weegar, Zadorov, Mi. Stone, Gilbert – Toffoli, E. Lindholm, Dubé – Huberdeau, Kadri, Lucic – Coleman, Backlund, Mangiapane – Lewis, Pelletier, Ružička.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: South, Chmielewski – Murray, Mills
    thejrc.org