Slavia – Jablonec 5:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Brno 0:0 (kon.) | Liberec – Pardubice 1:1 (kon.)
Zlín – Ostrava 1:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
5:1 (1:1)
FK Jablonec
Neděle 29.01.2023, 15:00 • Fortuna Arena, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 17. kolo
Předzápasové kurzy
    85. Matěj JURÁSEK - 5:1
     
    85
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávistům nyní vychází vše, na co sáhnou, naopak Jablonečtí už by se raději viděli v kabinách. Balon za obranu vystihl Král, který chtěl míč ze vzduchu sklepnout Surovčíkovi, jenže namísto toho jen vysunul MATĚJE JURÁSKA, ten udělal brankáři Jablonce kličku a míč pohodlně uklidil do prázdné brány. Tohle už je debakl.
    76. Matěj JURÁSEK - 4:1
     
    76
    Slavia právě vstřelila branku!
    Také čtvrtá branka začala u Van Burena, ten poslal míč z křídla do vápna, kde se přes Olayinku dostal ke zcela osamocenému MATĚJI JURÁSKOVI, který už měl snadnou práci a dopravil balon úspěšně do sítě.
    67. Ondřej LINGR - 3:1
     
    67
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávistický hrdina dne se jmenuje Mick Van Buren! Nizozemský útočník tentokrát vymyslel parádní uličku, díky které vyslal do souboje s gólmanem ONDŘEJE LINGRA a ten trochu na sílu protlačil balon až do sítě!
    65. Mick Van Buren - 2:1
     
    65
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak to je návrat z hostování jako hrom! MICK VAN BUREN napřáhl ze střední vzdálenosti a jeho dalekonosný pokus skončil přesně u levé Surovčíkovy tyče. Nizozemský forvard nepotřeboval na svůj první návrat po návratu do Slavie ani pět minut.
    45+6. Vladimir JOVOVIĆ - 1:1
     
    45+6
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Jako, kdybych to přivolal! VLADIMIR JOVOVIĆ přebral balon kousek za polovinou hřiště a namířil si to přímočaře až před vápno Slavie, odkud se trefil parádně pod břevno, Kolář se natahoval marně a v Edenu je tak zčistajasna srovnáno.
    12. Václav JUREČKA - 1:0
     
    12
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní se ujímají vedení! Centr od rohového praporku propadl na zadní tyč, kde zůstal osamocen VÁCLAV JUREČKA, který měl dokonce čas na zpracování a z druhého dotyku balon poslal po zemi do sítě. Hlavní sudí nejprve branku pro ofsajd neuznal, po konzultaci s videorozhodčím však své rozhodnutí změnil a gól platí.

    Adam Kolář


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 12. Jurečka, 65. Van Buren (Olayinka), 67. Lingr (Van Buren), 76. M. Jurásek (Olayinka), 85. M. Jurásek – 45+6. Jovović (D. Souček)

    Karty:   56. Šulc (JAB)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:0. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:14.
    SK Slavia Praha: O. Kolář – Schranz (46. Douděra), Ousou, Santos, D. Jurásek – Hromada, P. Ševčík – Jurečka (46. M. Jurásek), Lingr (72. Provod), Olayinka (80. Ewerton) – Tecl (C) (61. Van Buren).
    Náhradníci: Mandous – Ogbu, Oscar, Hronek, Traoré, Kričfaluši.

    Trenér: Jindřich Trpišovský

    FK Jablonec: Surovčík – Surzyn, Král, Akpudje, D. Souček – Šulc, Považanec (C), Jovović (46. Pleštil), Kratochvíl, Černák (80. Patrák) – Ikaunieks (68. Chramosta).
    Náhradníci: Hanuš – Hübschman, Štěpánek, Konda.

    Trenér: David Hořejš

    Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Machač (Opočenský)

    Diváci: 13 742
    thejrc.org