Motor ČB – Mountfield HK 2:3 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
HK Mladí Draci Šumperk
Čtvrtek 02.02.2023, 18:00 • MEO Arena • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 15. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný čtvrteční podvečer. Vítám vás při sledování Extraligy dorostu, u zápasu mezi Přerovem a Šumperkem.
     
    HC ZUBR Přerov

    Hokejisté Přerova budou muset ještě pořádně zabojovat, aby se probojovali do play-off. V dosavadních třinácti zápasech nasbírali osmnáct bodů a v tabulce se nachází na sedmém místě. Aktuální forma Zubrů není vůbec špatná, když porazili pražskou Hvězdu i Havlíčkův Brod, dnes se tedy pokusí o třetí vítězství v řadě. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Adam Dobřecký s dvanácti kanadskými body.
     
    HK Mladí Draci Šumperk

    Šumperk je na tom oproti dnešnímu soupeři o poznání hůře. Na kontě mají patnáct bodů, méně jich posbíral pouze Havlíčkův Brod. Ani forma Mladých Draků není vůbec dobrá, v předešlých čtyřech utkáních nezískali jediný bod. Týmové produktivitě vévodí devítibodoví František Pospíšil s Kryštofem Seidenglanzem.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Ryšavý (Šejba) – Janek (C), Polame (A), Wasserbauer, Udovenko, Pohanka, Mráček, Škňouřil – Šindler, Kurial, Dobša, Macek, Lažněvskyj, Netopil, Martiňák, Šťastný, Dobřecký, Kurelovič.
    Trenér: David Kudělka

    HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček (Habas) – J. Březina, K. Březina, Souček, Plhal (C), Cabadaj, Jarmara – Seidenglanz (A), Maurer, Verner (A), Pluskal, Prokop, Hejátko, Pospíšil, Mácha, Karas, Slováček, Urban.
    Trenér: Radek Kučera

    Rozhodčí: Pavel – Kučera, Hendrych.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Přerovem a Šumperkem odstartovalo! První útok podnikli domácí hokejisté, soupeř získal kotouč na obranné modré čáře.
     
    00:45
    Po souboji u přerovské střídačky rozhodčí přerušil hru a vylučuje na domácí straně z důvodu příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Radek Martiňák.
     
    01:20
    Hokejisté ve žlutých dresech se zatím brání bez problémů, během krátké chvíle vyhodili až za svatyni konkurenta třikrát.
     
    01:47
    Za bránou operoval s kotoučem na holi jeden z útočníků, jenž nakonec volil pas na modrou, střelu kapitána Lukáše Plhala schoval Vojtěch Ryšavý do lapačky.
     
    02:11
    Mimo hlavního dění hry došlo ke srážce dvou hráčů, z nichž vyšel hůře ten domácí. Chvíli poležel na ledě, takže muži v pruhovaném přerušili hru, ošetření však nepotřeboval.
     
    02:50
    Přerov první oslabení zvládl bez větších komplikací. Vojtěch Ryšavý zapsal jeden zákrok, který byl z kategorie těch jednodušších.
     
    03:09
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou i gólman Jan Ondráček. Zkontroloval situaci kolem sebe a po mantinelu zapojil do hry Jiřího Březinu.
     
    03:41
    Hra vysokou holí odpískána Vojtěchu Netopilovi v momentě, kdy s pukem byl v útočné třetině. Vhazování tedy proběhne ve středním pásmu.
     
    04:23
    Příliš dlouho otálel s pukem na hokejce František Pospíšil, až nakonec vymyslel nepovedený bekhendový pas o mantinel. Odtud pálil na zadní tyč Denis Dobša a jen těsně ji minul.
     
    04:55
    Matěj Škňouřil se nezalekl skutečnosti, že proti němu vystartovali dva protihráči. Kotouč nabral na bekhend a obloučkem našel místo, kde byl kolega Daniel Šindler.
     
    05:19
    Zmatky v předbrankovém prostoru Zubrů vedoucím gólem neskončili. Vojtěch Ryšavý posléze zdviženou rukou naznačil, že mu povolil řemínek na masce, rozhodčí reagovali s poměrně velkou prodlevou.
     
    05:48
    Rychlý útok Mladých Draků skončil hvizdem čárového rozhodčího, po nedorozumění mezi Hejátkem a Karasem správně odpískal ofsajd.
     
    06:12
    Za bránu soupeře dobruslil Vojtěch Netopil. Skrze dvěma protihráči nabil Adamu Pohankovi, ten vypálil vysoko nad horní tyč.
     
    06:52
    Situace dvou proti dvěma kýžené efekt nepřinesla. Jednalo se o zakončení z pravého kruhu, které zamířilo o kus vedle brány.
     
    07:13
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší i Zubři. U pravého mantinelu si nedovoleným způsobem, podrážením, pomohl proti protihráči Daniel Cabadaj.
     
    07:52
    Ani domácím se zatím nedaří pevně usadit v útočné třetině. Žabičku na Tomáše Šťastného úspěšně vystihl Lukáš Plhal.
     
    08:20
    Do přehuštěného prostoru střílel Kryštof Janek. Jan Ondráček toho moc neviděl, naštěstí pro něj puk zblokoval jeho spoluhráč.
     
    08:49
    Individuálně na sebe vzal zodpovědnost Ivan Udovenko. Procpal se do útočného pásma, ale pak neuspěl jeden na jednoho.
     
    09:15
    Oba celky jsou kompletní. Daniel Cabadaj strávil na trestné lavici poměrně klidné chvíle, jeho tým nečelil žádné větší hrozbě.
     
    09:58
    U pravého mantinelu váhal Petr Kurial příliš dlouho. Inkasoval tvrdý hit, po němž nekontrolovaně spadl na ledovou plochu.
     
    10:22
    Po protihráčem zpomalené přihrávce si v levém kruhu dojel pro kotouč Vojtěch Netopil. Zvolil křižné zakončení, Jan Ondráček s velkým štěstím vyrazil kus černé gumy mimo tři tyče.
     
    10:38
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tlak Zubrů domácího mužstva pokračoval a výsledkem je vedoucí gól! Za pravý kruh si sjel Wasserbauer a vystřelil tvrdou ránu forhendem, kterou ještě tečoval mimo dosah brankáře TOMÁŠ ŠŤASTNÝ. Asistence: Marek Wasserbauer a Vojtěch Netopil.
    10:38 Tomáš ŠŤASTNÝ - 1:0
     
    11:20
    Zdálo se, že Ondřej Polame zastavil po levé straně unikajícího konkurenta čistým vypíchnutím puku, ale rozhodčí byl jiného názoru, domácího beka vyloučil za podrážení.
     
    12:01
    Téměř minuta z početní převahy je pryč. Šumperští hokejisté sice jsou nastěhováni v útočném pásmu, marně však usilují o vyrovnání.
     
    12:44
    Zpoza levého kruhu si věřil na střelu Vojtěch Prokop, jenže puk mu sjel z čepele hole, takže promáchl naprázdno.
     
    13:10
    Po souboji za vlastní bránou zůstal ležet na ledě Marek Wasserbauer a jeho křik byl slyšet až v hlukových mikrofonech. Do útrob stadionu odchází s podporou, dnešní utkání pro něj s velkou pravděpodobností skončilo.
     
    13:25
    Vypršel trest Polameho, takže Přerov pokračuje v pěti hráčích. Navrátivší se zadák okamžitě dobruslil do obranného pásma vypomoci v defenzivě.
     
    14:08
    V situaci jednomu proti třem neměl Antonín Urban moc šancí na úspěch. Bojoval ale srdnatě a skoro zvládl nahrát rozjetému Hejátkovi, pas v poslední chvíli zachytil Janek.
     
    14:47
    Domácí hráče zastavil v rozletu zvuk píšťalky. Slibný protiútok Zubrů rozhodčí přerušil pro jasně viditelnou nahrávku rukou.
     
    15:12
    Z ostrého úhlu střílel forhendem Lukáš Plhal. Vojtěch Ryšavý zasahovat nemusel, práci za něj odvedl obránce.
     
    15:29
    Na trestné minuty je opět vyrovnáno. Druhým vyloučeným hráčem z kádru Mladých Draků se stal František Pospíšil za hákování.
     
    16:00
    Přihrávka před bránu, jejímž adresátem byl Adam Dobřecký, měla oči. V poslední chvíli touš zastavil Matyáš Jarmara a středem vyhodil mimo nebezpečí.
     
    16:12
    Síly na ledě se vyrovnávají. Svůj druhý dvouminutový trest vyfasoval Ondřej Polame, i v tomto případě bylo na vině podrážení.
     
    17:19
    Z otočky vyzkoušel štěstí ze zápěstí Oldřich Verner. Zakončení mu vůbec nevyšlo, Vojtěch Ryšavý mohl zůstat ledově klidný.
     
    17:45
    Zakázané uvolnění Šumperka. Timo Mácha ještě zabojoval, leč velkou ztrátu na Kryštofa Janka smazat nedokázal.
     
    18:13
    Oba týmy pokračují v plném počtu. Vteřinu po návratu Polameho nebezpečně vypálil Matyáš Pluskal, gólman udržel touš ve výstroji.
     
    18:48
    Od modré pokusil štěstí Kryštof Seidenglanz. Jeho snaha vzala velmi rychle za své, trefil totiž prvního clonícího soka.
     
    19:01
    Protože hosté střídali, tak si domácí mohli dovolit Tomáše Macka dokonce ztrojit, dle očekávání získali kotouč do vlastního držení.
     
    19:12
    Zleva bylo k vidění nahození na teč. K žádné změně směru letu kotouče nedošlo, Jan Ondráček proto zakročil bez problémů.
     
    19:22
    František Pospíšil se hodně zlobí, ale není mu to nic platné. Podruhé zamířil na lavici hanby, a to za krosček.
     
    20:00
    Po konci první části rozhodčí udělili menší menší dvouminutový trest Oldřichu Vernerovi, důvodem bylo podrážení. Šumperk tak zahájí druhou dvacetiminutovku ve třech.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Přerovem a Šumperkem přinesla jediný gól, o který se postaral domácí favorit. Stalo se tak v 11. minutě, kdy se úspěšnou tečí Wasserbauerovy střely zapsal na střeleckou listinu Tomáš Šťastný. Domácí byli i nadále lepším týmem, pojistky vedení se ale zatím nedočkali.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Domácí do ní vstupují s těsným jednobrankovým náskokem, zatím tedy potvrzují roli favorita.
     
    20:42
    Křižnou nahrávku obdržel do levého kruhu Carlo Kurelović. Na ránu z první si nevěřil, po rychlém zpracování vypálil jenom do boční sítě.
     
    21:25
    František Pospíšil si odseděl požadované dvě minuty a mohl se vrátit zpět na hrací plochu. Šumperk pokračuje v pěti bruslařích.
     
    21:49
    Zaváhání obránce chtěl potrestat Radek Martiňák, jenže puk si dal až příliš daleko před sebe a nechal se odstavit Cabadajem.
     
    22:22
    Od modré vyprodukoval tvrdou ránu Matěj Škňouřil, ovšem přímo do středu brány, kde byl připravený Jan Ondráček.
     
    22:45
    Vysoko se vydal forčekovat Adam Dobřecký. Martin Souček před ním odjel za vlastní bránu, odkud rozehrál na osamoceného Hejátka.
     
    23:14
    Prostřední část probíhá v rychlém tempu. Nyní ovšem přerušení způsobil Jan Ondráček, když ve výstroji zachytil nahození Tomáše Macka.
     
    23:45
    Zpoza brány se chtěl před ni vytočit Vojtěch Netopil. V souboji tělo na tělo ale neuspěl proti Kristianu Březinovi.
     
    24:13
    Zubři hrají oproti soupeři výrazně aktivnější hokej. Zpoza levého kruhu nahazoval Kurelović, Petr Kurial tečoval jenom těsně vedle levé tyčky.
     
    24:55
    Jako další se o slovo přihlásil Pavlo Lažněvskyj. Pálil z levého bodu pro vhazování, Jan Ondráček se nachytat nenechal.
     
    25:22
    Z ostrého úhlu Tomáš Šťastný nahazoval bekhendem na bránu spíše z nouze, gólman vykopl puk ke spoluhráči pravým betonem.
     
    25:50
    Protiútok domácího týmu zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, Tomáš Macek přecenil rychlostní schopnosti Daniela Šindlera.
     
    26:13
    Právě Daniel Šindler inkasoval tvrdý hit po přihrávce o levý mantinel. Naštěstí vypadá býti v pořádku, na střídačku odjel bez známky zranění.
     
    26:47
    Úmysl dobrý, komunikace pokulhávala. Radek Martiňák přihrával po pravém mantinelu, adresát Denis Dobša však zamířil na střed.
     
    27:08
    Po delší době zákrok pro Vojtěcha Ryšavého, který se srovnal proti zakončení od modré čáry a touš z výstroje nepustil.
     
    27:47
    Volným středem projel Adam Dobřecký a rázem byl sám před bránou, nejproduktivnější hráč týmu ve skupině o účast v play-off ale na Ondráčka recept nenašel!
     
    28:16
    Zpátky pro Přerov získal útočné pásmo Daniel Šindler. Po jeho zadovce vystřelil forhendem Vojtěch Netopil, Jan Ondráček bezchybný.
     
    28:53
    Jeden na dva jel Antonín Urban. Zkusil si kus černé gumy prohodit mezi dvojicí protihráčů, přičemž trefil brusli jednoho z nich.
     
    29:24
    Přečíslení dvou proti jednomu řešil Vojtěch Netopil sobecky střelou. Mířil do horních pater brány, kde úřadovalo Ondráčkovo levé rameno.
     
    29:48
    Středem jeli hned dva domácí hokejisté, leč po chybné komunikaci puk nezpracoval ani jeden, Kristian Březina vzápětí vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    30:13
    Jakub Slováček forčekoval jen spíše aby se neřeklo. Ondřeji Polamemu dopřál hodně prostoru, ten ho využil do středního pásma na Tomáše Šťastného.
     
    30:39
    Hostující brankář Jan Ondráček si ve druhé třetině na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Nyní si poradil s pokusem Pavla Lažněvského.
     
    31:15
    Těsně, ale přece domácí hráli proti pravidlům. Tomáš Macek zpracoval touš až za modrou čárou, rozhodčí správně odpískal ofsajd.
     
    31:47
    Ivan Udovenko chtěl zaútočit, jenže v útočné třetině se zapomněl Carlo Kurelović, takže musel počkat, zvolil ještě jeden oblouk a následně nahození po pravém mantinelu.
     
    32:20
    Přestože sledujeme zápas dorostu, tak o agresivitu není nouze, teď si Kryštof Seidenglanz počkal na Kryštofa Janka a uštědřil mu pěkný hit.
     
    32:51
    S hlavou nahoře Vojtěch Prokop přihrál k pravému mantinelu na úplně volného Matyáše Pluskala, střílený pas schoval Vojtěch Ryšavý pod betonem.
     
    33:14
    Pěkně si Adam Dobřecký obhodil Martina Součka, jenže přitom ztratil rychlost, čehož využil Jiří Březina, hostující zadák byl u volného puku jako první.
     
    33:33
    Vojtěch Ryšavý udržuje čistý štít i po střele z mezikruží, kdy včas přirazil pravou ruku k tělu a puk udržel až do přerušení hry.
     
    34:24
    Vysokou rychlost nabral Antonín Karas. Sám si ale situaci zazdil, když mu puk zůstal mezi bruslemi, aby mu jej nakonec úspěšně vypíchl Josef Mráček.
     
    34:39
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Vyrovnáno! Domácí hráč nezvládl vyvézt puk z obranné třetiny, za což byl potrestán. Kotouč získal Prokop a předal jej KRYŠTOFU SEIDENGLANZOVI. Šumperský forvard sjel do levého kruhu, odkud vyslal nechytatelnou ránu ze zápěstí do protějšího víka. Asistence: Vojtěch Prokop a Antonín Karas.
    34:39 Kryštof SEIDENGLANZ - 1:1
     
    35:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Daniel Šindler. Před sebou měl posledního protihráče, na Jiřího Březinu nevyzrál.
     
    36:16
    Se stavem zápasu nepohnul ani Adam Pohanka. S velkou chutí podpořil ofenzivní složku celku, leč dlouhá klička na Cabadaje neměla moc šancí na úspěch.
     
    36:59
    Zakázané uvolnění Přerova. Tomáš Macek adresoval příliš razantní nahrávku Tomáši Šťastnému, Kristian Březina celou situaci pohlídal.
     
    37:31
    Zubři mají příležitost strhnout těsný náskok zpátky na svou stranu v početní převaze, za nedovolené bránění je potrestán Antonín Karas.
     
    37:46
    Už to vypadalo, že by jeden z hostujících útočníků mohl po vypíchnutí puku obránci postupovat do úniku, avšak z brány výborně vystartoval Vojtěch Ryšavý a kotouč odpálil vyrážečkou do bezpečí.
     
    38:18
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, svěřenci kouče Kudělky jsou zase o krok napřed! Gólman Ondráček neudržel střelu Janka a byl to TOMÁŠ ŠŤASTNÝ, kdo hrací předmět pohotovou dorážkou nasměroval za brankovou čáru. Asistence: Kryštof Janek a Ondřej Polame.
    38:18 Tomáš ŠŤASTNÝ - 2:1
     
    38:26
    Početní převaha také pro Šumperk. Pouhých osm vteřin po vstřeleném gólu Zubrů odjel na trestnou lavici Matěj Škňouřil za napadení.
     
    39:09
    Po souboji za bránou soupeře dostal na modrou nabito Lukáš Plhal, který si ale na střelu nevěřil a v pokračující kombinaci Mladí Draci chybovali.
     
    39:41
    Potlesk fanoušků si vysloužil Josef Mráček, který přečetl úmysl konkurenta ještě ve středním pásmu, marná snaha Šumperka o získání pevné pozice v útočné třetině pokračuje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední dvacetiminutovce se oba celky prosadily jednou, Přerov tak nadále disponuje těsným vedením. Nejprve ve 35. vyrovnával přesnou ránou do levé šibenice Kryštof Seidenglanz, ovšem domácí dokázali odpovědět v početní převaze, úspěšnou dorážkou zaznamenal svou druhou trefu v utkání Tomáš Šťastný.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Jako první zahrozili hokejisté Přerova, avšak kličku Denise Dobši výborně přečetl Kristian Březina.
     
    40:39
    Na druhé straně nabral po pravém mantinelu rychlost Filip Hejátko. Získal útočné pásmo, jenže následný křižný pas k Jakubu Slováčkovi mu nevyšel.
     
    41:11
    Pavlo Lažněvskyj ještě zabral a zrušil hrozbu odpískání icingu. Posléze po mantinelu nahrál do středního pásma Adamu Pohankovi.
     
    41:30
    Vojtěch Netopil proti dvojici konkurentů zvládl píchnout kotouč po mantinelu k Adamu Dobřeckému, ten vypálil forhendem příliš vysoko.
     
    41:45
    Příležitost pro Mladé Draky ke srovnání. Proti pravidlům hrál Vojtěch Netopil, když podrazil protihráče a už usedl na trestnou lavici.
     
    42:25
    Hostující tým má obrovské problémy s vytvořením palebné pozice. Nakonec trápení ukončil nepřesnou přihrávkou Oldřich Verner, hra probíhá ve středním pásmu.
     
    42:48
    Přerov brání skvěle. Kryštof Janek dostal pod tlak Františka Pospíšila, jehož přiměl k další nepřesné nahrávce.
     
    43:22
    Přeci jen přišla alespoň jedna střela na bránu. Vojtěch Ryšavý pouze vyrážel před sebe, přes všechny čáry touš odpálil Ivan Udovenko.
     
    43:50
    Pokračujeme v plném počtu. Vojtěch Netopil se okamžitě zapojil do hry, když lehkou tečí zrušil hrozbu zakázaného uvolnění.
     
    44:11
    Pravou stranou projel do útočného pásma Jakub Slováček. Posléze vyzkoušel kličku na střed, avšak narazil na hit v podání Matěje Škňouřila.
     
    44:44
    Oblouček za obranu vyzkoušel Radek Martiňák. Tomáš Šťastný nabral velkou rychlost, ale před Jiřího Březinu tělo nenatlačil.
     
    45:23
    Přerov usiloval o přečíslení dvou proti jednomu, jenomže Pavlo Lažněvskyj byl u puku pozdě, souboj ovládl obránce Daniel Cabadaj.
     
    45:48
    Z ostrého úhlu a v plné rychlosti pálil z bekhendové strany František Pospíšil, rozvlnil jenom boční síťku.
     
    46:12
    Protiútok Zubrů završil Carlo Kurelović pěknou žabičkou do levého kruhu na Adama Dobřeckého, jenž promáchl naprázdno.
     
    46:51
    Na modré čáře si udělal prostor ke střele Kristian Březina, zápěstím nasměroval kus černé gumy výrazně vedle pravé tyče.
     
    47:22
    Tlak Mladých Draků ještě chvíli pokračoval. Na teč nahazoval Kryštof Seidenglanz, bránící Ondřej Polame zvedl touš do ochranné sítě.
     
    47:50
    Šumperku nelze upřít snaha, jenže v jeho hře je příliš velké množství nepřesností. Lukáš Plhal nyní nahrál za brusle Vojtěchu Prokopovi.
     
    48:17
    S velkým štěstím Timo Mácha vyzrál na osobního strážce. Zprava potom nahrával do středu Jakubu Slováčkovi, který pod tlakem Kureloviće vypálil mimo.
     
    48:45
    Forčekující Denis Dobša ještě udržel kotouč v útočném pásmu, avšak nestihl zabrzdit, takže ho jenom přenechal protihráči Jiřímu Březinovi.
     
    49:13
    Přiblížit Zuby třem bodům mohl Tomáš Macek. Zůstal trestuhodně osamocený v mezikruží, forhendový pokus namířil do pravé ruky brankáře.
     
    49:50
    Za vlastní bránou si Vojtěch Prokop poradil na jedničku. Zkontroloval situaci a zadovkou vyřadil ze hry Šindlera, naopak do ní zapojil Součka.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Přerov udržuje těsné jednobrankové vedení, ale Šumperk bojuje alespoň o remízu po uplynutí šedesáti minut.
     
    50:47
    Vysokou rychlost vyvinul po pravém mantinelu Tomáš Macek. Zvládl se natlačit až před bránu, ale na střelu mu nezbylo dostatek sil.
     
    51:22
    Spoluhráči odjeli střídat, Vojtěch Netopil tedy jel na zteč sám. Prohození kotouče mezi bruslemi Daniela Cabadaje hostující bek vystihl.
     
    51:38
    Slabé nahození od modré čáry si Jan Ondráček pohlídal s velkým přehledem, na rozehrávku si ale netroufl.
     
    52:30
    Individuální průnik skončil těsně před bránou. Adam Dobřecký upadl po kontaktu s Kristianem Březinou, rozhodčí v podání hostující beka podrážení neviděli a nechali ve hře pokračovat.
     
    52:59
    Střela z levého kruhu Janu Ondráčkovi vypadla, okamžitě kotouč přikryl lapačkou. Následovala menší potyčka, z níž žádné tresty nevzešly.
     
    53:20
    Vhazování proběhne po levici domácího gólmana Vojtěcha Ryšavého. Nahazoval Oldřich Verner, do ochranné sítě tečoval protihráč Ondřej Polame.
     
    53:54
    Rozhodčí v poslední chvíli rozpažil, takže Martin Souček musel hrát. A poradil si, našel přesně místo, kam si nabruslil Kryštof Seidenglanz. Šumperk pokračuje na puku.
     
    54:08
    Mladí Draci získali útočné pásmo, ale jen na pár vteřin. Matyáš Pluskal avizoval přihrávku příliš dopředu, vystihl ji pozorný Daniel Šindler.
     
    54:35
    Tentokráte už muži v pruhovaném Zubrům icing odpískali. Tomáš Šťastný prohrál v rychlostním souboji s Kristianem Březinou.
     
    55:23
    Vyhození Adama Pohanky mířilo přímo na Jana Ondráčka, jenž si poradil s přehledem, vyrážečkou odehrál touš k hokeje Lukáše Plhala.
     
    55:55
    Pod tlakem Radek Martiňák zvolil zpoza brány přihrávku před ni, kde tušil Tomáše Macka, toho čistě odstavil Daniel Cabadaj.
     
    56:16
    Matěj Škňouřil odmítl Tima Máchu a v obranném pásmu byl u puku jako první, o mantinelu ho vrátil do střední třetiny.
     
    56:49
    Je zřejmé, že domácím nedělá problém v problémech vyhodit kotouč na zakázané uvolnění, což nyní názorně předvedl Kryštof Janek.
     
    57:22
    Domácí vyrazili do přečíslení tří proti dvěma. Vojtěch Netopil volil zprava ostrou nahrávku na střed, kterou Carlo Kurelović nezpracoval.
     
    57:50
    Výbornou práci odvedl Lukáš Maurer. Vyřadil ze hry jednoho protihráče, načež nabil Jakubu Slováčkovi, ten střílel o pár čísel vedle levé tyče.
     
    58:14
    Poté, co Kryštof Seidenglanz vybojoval útočné pásmo, odjel brankář Jan Ondráček na střídačku. Šumperk zkouší powerplay!
     
    58:46
    Brzy Mladí Draci o útočnou třetinu přišli a marně se ji pokouší získat zpět, a to i navzdory faktu, že mají na ledě o jednoho hráče navíc.
     
    59:21
    Pokus o trefení odkryté svatyně přes celé hřiště nevyšel, kus černé gumy proletěl těsně vedle pravé tyče. Zakázané uvolnění.
     
    59:54
    Po dalším icingu domácího celku si šumperský trenér Radek Kučera bere oddechový čas. Do konce základní hrací doby zbývá šest vteřin, klíčové bude vyhrát buly.
     
    59:57
    Vhazování však zvládl přerovský útočník, a to znamená jediné, Zubři z utkání odnesou plný počet tří bodů, které jsou pořádně vydřené!
     
    Konec zápasu.
     
    Dorostenci Přerova potvrdili roli favorita, na domácím stadiónu porazili šumperské Mladé Draky těsným rozdílem 2:1.

    Skóre střetnutí otevřel v 11. minutě Tomáš Šťastný. Hosté ve druhé třetině vrátili stav do vyrovnané podoby zásluhou Kryštofa Seidenglanze, aby si těsně před koncem prostředního dějství znovu vzal slovo Tomáš Šťastný, tento forvard vstřelil svůj druhý, a zároveň vítězný gól. Hosté si ve třetí dvacetiminutovce vytvořili pár zajímavých náznaků, ale kýženého srovnání se nedočkali ani v závěru, kdy vyzkoušeli powerplay.

    Svěřenci kouče Kudělky zaznamenali třetí vítězství v řadě a v tabulce se posunuli na šestou příčku. Šumperk zůstává předposlední jedenáctý, na poslední Havlíčkův Brod má k dobru tři body. (20:13:21)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Šťastný (Wasserbauer, Netopil), 39. Šťastný (Janek, Polame) – 35. Seidenglanz (Prokop, Karas)


    HC ZUBR Přerov: Ryšavý (Šejba) – Janek (C), Polame (A), Wasserbauer, Udovenko, Pohanka, Mráček, Škňouřil – Šindler, Kurial, Dobša, Macek, Lažněvskyj, Netopil, Martiňák, Šťastný, Dobřecký, Kurelović.
    Trenér: David Kudělka

    HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček (Habas) – J. Březina, K. Březina, Souček, Plhal (C), Cabadaj, Jarmara – Seidenglanz (A), Maurer, Verner (A), Pluskal, Prokop, Hejátko, Pospíšil, Mácha, Karas, Slováček, Urban.
    Trenér: Radek Kučera

    Rozhodčí: Pavel – Kučera, Hendrych

    Diváci: 134
    thejrc.org