Slavia – Kolín 6:3 (kon.) | Prostějov – Zlín 5:1 (kon.) | Vsetín – Jihlava 2:5 (kon.)
Přerov – Frýdek-M. 1:3 (kon.) | Sokolov – Poruba 2011 6:7 (0:2 po s.n.) | Litoměřice – Šumperk 3:0 (kon.)
Třebíč – Pardubice B 3:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
8:5 (2:1, 1:4, 5:0)
Mountfield HK
Sobota 04.02.2023, 12:30 • Praha - Výstaviště, Malá sportovní hala • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 16. kolo
Partner:
     
    59:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    Konec hradeckých nadějí, prázdnou branku z prostoru těsně za modrou čárou trefuje RICHARD ŽEMLIČKA a dává tak dnešnímu výsledku definitivu. Asistence: David Hrubý.
     
    51:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Další gól domácích, kteří si nyní zcela smlsli na soupeřově obraně v rozkladu! Na zakončení Netušila a Žemličky byl Petřík ještě schopen reagovat, když však dostal prostor ke střele následně také PETR POLÁČEK, neměl již k zásahu žádnou šanci. Sparťanský kapitán zároveň v zápase zkompletoval hattrick. Asistence: Richard Žemlička.
     
    48:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelný scénář dnešního utkání pokračuje, Sparta stále v rámci první desetiminutovky dokončuje obrat a opět se ujímá vedení! Postaral se o to nikdo jiný než kapitán Pražanů PETR POLÁČEK. Asistence: Tomáš Malínek.
     
    42:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Fantastická přesilovková kombinace a je opět vyrovnáno! Svůj skvělý přehled nám prokázal především Daniel Jakab, který před odkrytou brankou nalezl zadovkou následně pohotově zakončujícího ALEXE MARKA. Asistence: Daniel Jakab, Tomáš Malínek.
     
    41:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Skvělý energický vstup do třetí části potvrzují Pražané rychlým snížením! Svým pohybem se sparťané dostali do přečíslení, které po nahrávce Hlinky gólem zužitkoval kapitán Sparty PETR POLÁČEK. Asistence: Tomáš Hlinka, Alex Marek.
     
    38:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jízda Hradeckých pokračuje! O další trefu svého celku se postaral JOSEF JANEČEK, který využil Vedralova zakrytého výhledu a z prostoru mezikruží zakončil přízemní střelou k pravé tyčce. Asistence: Vojtěch Aschenbrenner, Matěj Voděracký.
     
    35:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield završuje bleskový obrat a prohlubuje tak značné trápení Pražanů ve druhé třetině! Střelou z levého křídla se o to postaral PATRIK HENDRYCH. Bez asistence.
     
    31:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Mountfield využívá i druhou přesilovou hru, kterou mu soupeř nabídnul, trefou z mezikruží která se do branky dostala odrazem od levé tyčky se o to postaral OLIVER FOREJTEK. Asistence: Patrik Hendrych, Tadeáš Burda.
     
    30:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Takřka profesorsky využitá přesilová hra pět na tři, když se z pravého kruhu po postupné kombinaci svého celku střelou k pravé tyčce trefil DOMINIK PAVLÍK! Asistence: Štěpán Černý, Jakub Jón.
     
    26:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Královéhradečtí mohou litovat svých neproměněných šancí, Sparta totiž opět navyšuje své vedení! Na konci rychlého protiútoku Pražanů se o pohotové zakončení postaral DAVID HRUBÝ. Asistence: Arkadiy Byakov, Daniel Novotný.
     
    17:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nádherná trefa FILIPA SAMKA, který z vrcholu pravého kruhu svou střelou doslova vymetl pravý horní růžek sparťanské branky a nedal tak Vedralovi žádnou šanci na jakoukoliv reakci! Asistence: Josef Janeček.
     
    14:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Parádní střela v podání TADEÁŠE MACKA z vrcholu pravého kruhu zaplavala až k pravé tyčce hradecké svatyně a Pražané tak navyšují svůj náskok! Asistence: Alex Marek, Radoslav Cichoň.
     
    09:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Bleskové využití přesilové hry, o které se postarali Pražané! Na konci svižné souhry zakončil z levého křídla do odkryté branky soupeře po Janského přihrávce MATEI BOLOCAN. Asistence: Jan Janský, David Hrubý.

    Jakub Houžvička

    Branky a nahrávky: 10. Bolocan (Janský, Hrubý), 15. Mack (Marek, Cichoň), 27. Hrubý (Byakov, Novotný), 42. Poláček (Hlinka, Marek), 43. Marek (Jakab, Malínek), 49. Poláček (Malínek), 52. Poláček (Žemlička), 60. Žemlička (Hrubý) – 18. Samek (Janeček), 31. Pavlík (Černý, Jón), 32. Forejtek (Hendrych, Burda), 36. Hendrych., 39. Janeček (Aschenbrenner, Voděracký)


    HC Sparta Praha: Vedral (Kogler) – Cichoň, Janský, Byakov, Mack, Dufek, Malínek – Poláček (C), Hrubý, Jakab, Netušil, Žemlička (A), Hlinka, Marek, Trachta, Novotný, Bolocan.
    Trenér: František Ptáček

    Mountfield HK: Petřík (Záruba) – Samek (A), Černý (A), Forejtek, Janeček, Burda, Pánek – Aschenbrenner, Novotný, Pavlík, Jón (C), Hendrych, Voděracký, Vítek, Frolík, Páleník.
    Trenér: Luboš Dvořák

    Rozhodčí: Hrdlička – Karda, Janíček
    thejrc.org