Opava – Nový Jičín 2:5 (kon.) | Písek – Cheb 9:1 (kon.) | Děčín – Jablonec n/N 4:1 (kon.)
Hronov – Benátky n/J 2:10 (kon.) | Klatovy – Řisuty 3:5 (kon.) | Vyškov – Znojmo 0:6 (kon.)
Vel. Meziříčí – SHKM Hodonín 5:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 5:3 (kon.) | Ústí n/L – Mostečtí Lvi 3:1 (kon.)
Vrchlabí – Chomutov 1:6 (kon.) | Letňany – Příbram 8:4 (kon.) | Tábor – Kobra 6:2 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Mostečtí Lvi
Středa 15.02.2023, 18:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • 2. liga skupina Západ • Nadstavba A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím vás u 10. kola nadstavbové skupiny A v rámci 2. ligy západ. Ústecký zimní stadion bude hostit další severočeské derby, tentokrát mezi domácím HC Slovanem Ústí nad Labem a hosty MOSTECKÝMI LVY. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Proti sobě nastoupí týmy s poněkud rozdílným postavením v rámci nadstavbové skupiny. Zatímco Slovan se drží momentálně na druhé příčce, o jejíž udržení bojují na dálku s Chomutovem, tak Most už patrně šetří síly na předkolo play-off. Jeho ztráta na poslední šestou příčku, zajišťující přímý postup do čtvrtfinále činí už sedmnáct bodů a do konce nadstavbové fáze zbývá pět zápasů. Tedy šance na takový postup je rovna nule.
     
    Nejproduktivnější hráči Slovanu:
    Jaroslav Roubík – 56 b. (23 + 33)
    Pavel Kordule – 47 b. (19 + 28)
    Martin Tůma – 45 b. (17 + 28)

    Nejlepší střelci Slovanu:
    Jaroslav Roubík – 23 gólů
    Pavel Kordule, Jan Rudovský, Kale Costa – všichni 19 gólů

    Nejlepší nahrávači Slovanu:
    Jaroslav Roubík – 33 asistencí
    Pavel Kordule, Martin Tůma, Jakub Trefný – všichni 28 asistencí

    Nejtrestanější hráči Slovanu:
    Jakub Trefný – 90 TM
    Jan Rudovský – 61 TM
    Martin Berčík – 36 TM

    Gólmanské statistiky:
    David Stahl – 26 záp., prům. 2,30
    Lukáš Cikánek – 14 záp., prům. 2,60
     
    Nejproduktivnější hráči Mostu:
    Pavel Písařík – 43 b. (26 + 17)
    Jakub Procházka – 35 b. (17 + 18)
    Pavel Smolka – 32 b. (12 + 20)

    Nejlepší střelci Mostu:
    Pavel Písařík – 26 gólů
    Jakub Procházka – 17 gólů
    Martin Mical – 13 gólů

    Nejtrestanější hráči Mostu:
    Štěpán Urbánek – 92 TM
    Aleš Havlůj – 72 TM
    Michal Steinocher – 61 TM

    Gólmanské statistiky:
    Lukáš Hosnedl – 38 záp., prům. 3,96
    Adam Kubík – 8 záp., prům. 6,14
    David Čermák – 2 záp., prům. 5,45
     
    Předchozí vzájemné zápasy:
    17. kolo, 22. 10. 2022: MOSTEČTÍ LVI – HC Slovan Ústí nad Labem 1:7
    24. kolo, 10. 12. 2022: HC Slovan Ústí nad Labem – MOSTEČTÍ LVI 5:1
    4. kolo nadstavby, 25. 1. 2023: MOSTEČTÍ LVI – HC Slovan Ústí nad Labem 2:5
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Cikánek (Stahl) – Vacík, Funk, Záruba, Drtina (A), Polata, Šefl, Trefný (C) – Costa, Smola, Damašek, Roubík, Horký, Tůma (A), Kordule, Bláha, Daniel, Kuchynka.
    Trenér: Jan Čaloun

    MOSTEČTÍ LVI: Hosnedl (Čermák) – Steinocher, Charousek, Fučík, Havlůj (C), Šoustek, Hoffmann – Drašar, Král, Řehoř, Stříbrný, Kýhos (A), Böhm, Pačan, Buberl, Smolka.
    Trenér: Vladimír Kýhos

    Rozhodčí: Battěk – Hlinka, Tuháček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    První buly připadlo na hole hráčů Mostu. Dopředu se vydal po pravé straně Pavel Smolka, jehož zakončení ale zvládl zablokovat Jiří Drtina. Slovan posléze vyhodil puk na icing.
     
    00:40
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Martin Bláha – 2 min., podrážení.
     
    00:46
    Josef Stříbrný krouží s kotoučem kolem vlastní branky. První pokus o mostecký atak ale zvládli domácí zastavit ještě v třetině přes gólmanem Hosnedlem.
     
    01:34
    Ústečtí byli blízko otevření skóre. Kale Costa propasíroval kotouč na osamoceného Pavla Korduleho, který se sám vydal na cestu proti brance Lukáše Hosnedla. Při pokusu o blafák na něj ale nevyzrál.
     
    01:47
    Další brejk Slovanu. Dopředu se tentokrát vyřítil Jan Smola, který zkusil z mezikruží tvrdou střelu. Puk ovšem namířil přesně do mosteckého gólmana.
     
    02:40
    Domácí v plném počtu.
     
    03:29
    Martin Bláha prověřil Hosnedlovu pozornost rychlou vyšší střelou z levého kruhu. Strážce mostecké svatyně ale včas reagoval a puk vyrazil na opačnou stranu kluziště.
     
    04:02
    Ústečtí dostali po buly puk dozadu na Jakuba Trefného, který od modré důrazně vypálil. I v tomto případě byl ale Hosnedl úspěšnější a puk vyrazil.
     
    05:23
    Ondřej Damašek si sklepl kotouč příliš daleko před sebe. Toho využil Daniel Šoustek, který ho hned dokázal vrátit do středního pásma.
     
    06:09
    Souhra domácích v útočné třetině byla na malou chvíli přerušena kvůli ofsajdu po Vacíkově přihrávce Jiřímu Drtinovi.
     
    06:37
    Nahození Štěpána Kuchynky od mantinelu směrem před branku Hosnedla našlo pouze hůl Michala Steinochera. Mostečtí se ale na kotouči dlouho neudrželi.
     
    07:02
    Milanu Böhmovi se povedlo vyvézt kotouč až na hranici útočného pásma. Tam ale narazil na Jana Smolu, který si jej přivlastnil, rychle vyjel zpět a z pravého kruhu zakončil. K jeho smůle ale poslal puk na branku pod příliš velkým úhlem, čímž ten přeletěl vzdálenější tyč.
     
    08:13
    Směrem k ústecké brance se podél levého mantinelu rozjížděl Ivan Řehoř. I on ale narazil na modré čáře na bránícího hráče Slovanu, který ho o kotouč připravil.
     
    09:01
    Štěpán Kuchynka se zjevil sám v levém kruhu, kam dostal přesný pas. Namísto vystřelení ale ještě zvolil přihrávku doprava na dojíždějícího Richarda Zárubu, který ale nedokázal puk přesně zpracovat.
     
    09:38
    Kale Costa si neobhodil Aleše Havlůje, který naopak posunul puk až za ústeckou branku. Tam si pro něj sjel Pavel Smolka. Přestože se do velké šance nedostal, alespoň udržel kotouč pro svůj tým. Mostečtí se ale museli vrátit zpět k Hosnedlovi.
     
    10:46
    Ondřej Damašek nabil před branku Michalu Danielovi, který už mohl jen doklepávat směrem na Hosnedla. Poslal na něj ale příliš rychlý puk, který Daniel nedokázal zpracovat. Tlak Slovanu v útočné třetině ovšem i tak pokračuje.
     
    11:36
    Rána Jiřího Drtiny od modré mířila přímo do lapačky Lukáše Hosnedla.
     
    11:44
    Tentokrát Drtina zvolil nahrávku napravo od branky k Martinu Bláhovi. Domácí tým se držel za mosteckou klecí, což hosté nakonec vyřešili vyhozením puku na zakázané uvolnění.
     
    12:13
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Martin Tůma – 2 min., podrážení.
     
    12:18
    Most zahájil kombinaci po obvodu útočné třetiny, Tu ale zatím nemůže přetavit ve střelu.
     
    12:58
    Pavel Smolka zavěsil od modré směrem na branku, kde se ještě pokusil tečovat puk Milan Böhm. Ústečtí ale tuto situaci ustáli, naopak vzápětí vyhodili kotouč na opačnou stranu ledové plochy.
     
    13:34
    Steinocherova zaškobrnutí s kotoučem se snažil využít Jan Smola, který si puk převzal a rychle s ním vyjel dopředu. Obránce Mostu se ale dokázal vrátit a u mantinelu poslal tvrdým hitem Smolu na led.
     
    14:13
    Domácí v plném počtu.
     
    14:37
    Roman Fučík si vyjel za modrou čáru, odkud zvolil tvrdou střelu na Lukáše Cikánka. Ústecký gólman ale proti puku vytáhl svou lapačku, do níž bez obtíží zaplul.
     
    14:59
    Drtinova střela ze středního kruhu těsně lízla Hosnedlovu lapačku a odrazila se o mantinel za jeho brankou.
     
    15:42
    Pavel Kordule si rychle najížděl dopředu. Ve snaze zakončit ale neprocedil kotouč mezi nohama Aleše Havlůje. Proto se z druhé vlny pokusil zavěsit Kale Costa, i on byl ale na mosteckou obranu krátký.
     
    17:18
    Těsně před brankovištěm stál osamocený Jan Pačan, který obdržel přesnou křižnou přihrávku a po krátkém zpracování se v souboji jeden na jednoho pokusil zprava překonat Cikánka. Zkušený gólman Slovanu si ale vyjel dopředu a díky tomu kotouč podržel.
     
    17:48
    Doprava se po levé straně řítil Kale Costa. Při jeho cestě se ho sekáním snažil zastavit Vladimír Kýhos, za což si půjde na dvě minuty odpočinout. Zatím je signalizovaná výhoda.
     
    18:31
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI:
    Vladimír Kýhos – 2 min., sekání.
     
    18:54
    Jaroslav Roubík ve snaze zpracovat puk podklouzl. Toho využil Ivan Řehoř, který se dostal k puku a vyjel s ním do útočného pásma. Tam ale neměl podporu žádného ze svých spoluhráčů, proto ho celkem snadno odevzdal do moci domácích.
     
    19:43
    Mostecký gólman měl hodně štěstí v posledních vteřinách. Ústečtí se snažili na několikrát procedit kotouč za jeho záda, což se jim nakonec nepodařilo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Do zápasu vstoupil daleko lépe domácí tým, který už od počátku držel svého soupeře pod tlakem. Mostecké ovšem podržel Lukáš Hosnedl, díky čemuž se osmělili a i oni se dostali do nadějných příležitostí. Žádná z nich ale nepřinesla gól, proto do druhé periody vstoupí oba týmy za stavu 0:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Ústečtí se po buly vydali směrem k vlastní brance, kde se dokázali zformovat a záhy vyjeli s pukem dopředu.
     
    20:30
    Hosté v plném počtu.
     
    21:00
    Těžký souboj o puk sváděl Martin Bláha s Michalem Steinocherem. Nakonec byl domácí forvard úspěšnější, byť za cenu návratu s kotoučem směrem k Cikánkovi.
     
    21:47
    Kolem ústecké branky dlouho projížděl Vojtěch Král. Nakonec ale narazil na Kalea Costu, který mu puk vypíchl a vydal se s ním dopředu. Ve spolupráci s Pavlem Kordulem se ale do nadějné příležitosti tentokrát nedostali.
     
    22:58
    Fučík vyhodil kotouč ze středního pásma křižmo směrem k Cikánkovi. Ústecký gólman tedy nelenil a přidržel ho pro některého ze svých spoluhráčů.
     
    23:33
    Jiří Drtina v poslední možnou chvíli uzmul kotouč Vladimíru Kýhosovi, který ho už stavěl na střelu. Ústečtí se posléze dokázali přesunout na střed hrací plochy, ovšem jen na malou chvíli, neboť Most záhy opět zaútočil.
     
    24:45
    Dopředu se rozjížděl Vojtěch Král. Celou dobu ho ale stínil Jiří Drtina, který mu nakonec kotouč převzal.
     
    25:20
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Most využívá tlaku a jde do vedení! Nahození Jana Pačana zleva směrem do mezikruží se nešťastně odrazilo o Kalea Costu do odkrytého prostoru ústecké branky. Právě JANU PAČANOVI byla ovšem trefa připsána. Bez asistence.
    25:20 PAČAN - 0:1
     
    25:45
    Jan Smola si odvážně počínal proti trojici bránících hráčů Mostu v útočném pásmu. Nakonec ale přes ně nepřešel a vystřelit nedokázal.
     
    26:15
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI:
    Michal Steinocher – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    26:16
    Hned v první vteřině oslabení se Mostu povedlo vyhodit kotouč směrem k Lukášovi Cikánkovi.
     
    26:44
    Středem pole se snažil dopředu probít Jakub Horký. Mezi kruhy se ale pro puk natáhl Kýhos, který mu puk vypíchl.
     
    27:13
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Slovan využívá přesilovku a vrací se do hry! Kale Costa křižnou přihrávkou na hranici brankoviště našel RICHARDA ZÁRUBU stojícího v prostoru u nehlídané pravé tyčky mostecké branky, do níž přesně kotouč uklidil. Asistence: Kale Costa a Pavel Kordule
    27:13 ZÁRUBA - 1:1
     
    27:13
    Hosté v plném počtu.
     
    28:25
    Pavel Kordule našel přesnou přihrávkou Jana Smolu, který si najel do levého kruhu a pokusil se zavěsit pod horní víko Hosnedlovy branky. Gólman Mostu ale nakonec dokázal kotouč vyrazit, ovšem neměl ho zcela pod kontrolou. K přerušení hry došlo až když se puk zastavil v horní síti mostecké svatyně.
     
    29:27
    Znovu Jan Smola, který se řítil směrem na branku. Stínil mu ale Daniel Šoustek, který mu nakonec kotouč vypíchl.
     
    29:45
    Ondřej Damašek zpoza branky poslal rychlý křižný pas do ideální palebné pozice Janu Smolovi. Ten ovšem tentokrát nedokázal puk včas převzít, čímž mu pouze projel mezi nohama.
     
    30:24
    Mostu se povedlo takřka ihned po buly před Hosnedlem vyhodit podél mantinelu puk na icing.
     
    30:37
    Korduleho nahrávku před branku na Štěpána Kuchynku dokázali Mostečtí včas zastavit.
     
    30:45
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI:
    Vojtěch Král – 2 min., hákování.
     
    30:56
    Pavel Kordule si s pukem najel podél mantinelu nahoru. Ústečtí díky tomu pokračují v kombinaci po obvodu třetiny.
     
    31:11
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Richard Záruba – 2 min., krosček.
     
    31:24
    Martin Tůma vystartoval ihned dopředu směrem k Hosnedlovi. Jeho sice dokázali hosté zablokovat, nicméně střele Dominika Vacíka od modré už nezabránili. Tento kotouč ovšem zastavil bránící hráč Lvů, stojící přesně před brankou.
     
    31:58
    Kale Costa přiklepl kotouč Jakubu Trefnému, který se tentokrát nepokusil o příliš důraznou střelu. Puk se tedy odrazil o betony mosteckého gólmana.
     
    32:23
    Kamil Charousek se vracel s pukem za vlastní branku, načež nasměroval dopředu Josefa Stříbrného. S ním si ale dokázal poradit Štěpán Kuchynka.
     
    32:45
    Hosté v plném počtu.
     
    33:11
    Domácí v plném počtu.
     
    33:32
    Dlouhý Roubíkův pas na Jiřího Drtinu vyšel přesně. Obránce Slovanu se na modré napřáhl a nekompromisně poslal kotouč směrem na branku soupeře. Hosnedl ovšem zvládl puk udržet ve své moci.
     
    33:47
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI:
    David Drašar – 2 min., vysoká hůl.
     
    33:48
    Mostečtí ihned vypíchli kotouč a vyhodili jej směrem k Cikánkovi, který puk zastavil svou hokejkou.
     
    33:52
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jaroslav Roubík – 2 min., vysoká hůl.
     
    33:59
    Domácí rozehrávali zpoza vlastní branky. Dopředu se vydal Martin Tůma, který ale nedokázal přejít přes modrou čáru do útočného pásma.
     
    34:34
    Ústečtí se snaží osvobodit ze sevření ve vlastní třetině.
     
    35:00
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Domácí tým se ve hře čtyři na čtyři ujímá vedení! Těsně před brankovištěm se dostal kotouč na hůl PAVLU KORDULEMU, který jej zvedl a naprosto přesně ho uklidil pod horní víko mostecké klece. Asistence: Štěpán Kuchynka a Richard Záruba.
    35:00 KORDULE - 2:1
     
    35:36
    Dopředu se dostával Michal Daniel. Jeho ale na modré zastavil Milan Böhm, který se nejprve vrátil s kotoučem za vlastní branku, následně jej hosté vyhodili až k Cikánkovi.
     
    35:47
    Hosté v plném počtu.
     
    35:52
    Domácí v plném počtu.
     
    36:25
    Důrazné Danielovo počínání u mantinelu ve vlastní třetině. Díky tomu se kotouč uvolnil pro Karla Šefla, který vyslal do rychlého průniku Ondřeje Damaška.
     
    37:15
    Slovan v signalizované výhodě tlačí svého soupeře a sérií přihrávek hledá vhodnou palebnou pozici.
     
    37:34
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI:
    Kamil Charousek – 2 min., hákování.
     
    37:40
    Domácí tým rozehrává celkem v klidu z vlastní třetiny.
     
    38:00
    Rychlý nápor Slovanu a zakončení Costy z levého kruhu. Gólman Hosnedl ale stejně tak rychle reagoval a vyrazil kotouč svým betonem.
     
    38:56
    Jakub Trefný zastavil na modré Böhmovo vyhození kotouče. Slovan se sice i tak musel vrátit do vlastní třetiny, nicméně sehrál se a znovu zaútočil.
     
    39:34
    Hosté v plném počtu.
     
    39:53
    Slovan se ještě pokouší o poslední rozjezd zpoza branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina skončila. V jejím úvodu byl aktivnější mostecký tým, který se také jako první dostal do vedení. Slovan ale rychle v přesilovce zareagoval, následně se i dostal do vedení. To už dokázal udržet a do závěrečné třetiny tedy vstoupí s těsným náskokem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Jiří Drtina nahodil kotouč ostře dopředu. K němu si následně sjel Jaroslav Roubík, nicméně Lukáš Hosnedl byl u puku o něco rychleji.
     
    40:55
    Richard Záruba si vyjel s pukem od modré o kousek dopředu, načež poslal na Hosnedla jedovatou střelu. Hosnedl ovšem byl i nyní úspěšný, kotouč zachytil ve svém náručí.
     
    41:27
    Jakub Trefný nasměroval do akce Pavla Korduleho, který se prokličkoval středním pásmem a středem pole se dostával i do útočného. Za modrou čárou ale narazil na blok v podobě Kamila Charouska.
     
    42:01
    Kale Costa se sám vyřítil po levé straně až do útočného pásma. Zpoza branky poslal puk na modrou k Janu Smolovi, který z první důrazně vypálil. Hosnedl ale dokázal reagovat svými betony.
     
    42:41
    Horkého pas po ledě směrem na Jana Smolu zastavil před vlastní brankou Pavel Smolka. Hosté se díky tomu dostali dopředu, nicméně najíždějícího Ivana Řehoře na modré zastavil Karel Šefl.
     
    43:29
    Martin Bláha drze odstavil od kotouče Vojtěcha Buberla. Díky tomu se Ústečtí dostali dopředu a Dominik Vacík k zakončení od modré čáry. Lukáši Hosnedlovi nyní nedělalo příliš práce puk vyrazit.
     
    44:24
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI:
    Jiří Hoffmann – 2 min., podrážení.
     
    44:26
    Aleš Havlůj poslal dopředu Pavla Smolku, který se dostal až do zakončení, přestože ho celou dobu stínil Kale Costa. Jeho střela ale mířila nad branku pod velkým úhlem a přestřelila i vzdálenější tyč Cikánkovy klece.
     
    45:42
    Rychlou křižnou kombinaci mezi Costou, Kordulem a Kuchynkou, stojícím těsně před brankovištěm se poslední zmiňovaný pokusil nadvakrát umístit mezi tři tyče. Hosnedl nakonec zareagoval přidržením kotouče na ledové ploše.
     
    46:06
    Jaroslav Roubík postupně u levého mantinelu nabíral rychlost, až nakonec z kruhu tvrdě napasoval kotouč na branku. Strážce mostecké klece tentokrát sevřel puk mezi betony.
     
    46:24
    Hosté v plném počtu.
     
    46:46
    Jaroslavu Roubíkovi stínil Michal Steinocher, proto zvolil zadovku na Jiřího Drtinu. Ten zvolil svou obvyklou důraznou ránu od modré. Ovšem i v tomto případě dokázal Hosnedl kotouč udržet.
     
    46:55
    Jakub Horký si najel s kotoučem do prostoru mezi kruhy, kde mu nebránil žádný z mosteckých hráčů. Následně poslal na Hosnedla vyšší střelu, kterou gólman Lvů přivinul ke svému tělu.
     
    47:37
    Jan Smola bojoval o kotouč mezi Havlůjem a Řehořem. Nakonec mu vyjel na pomoc Michal Daniel, nicméně právě jeho Smola srazil hitem na ledovou plochu.
     
    47:52
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jan Smola – 2 min., hrubost.
     
    47:59
    Vojtěch Buberl vyjel s kotoučem zpoza Cikánkovy branky a v první chvíli se pokusil zavěsit k bližší tyči. Lukáš Cikánek ale dokázal vymezený prostor uzavřít.
     
    48:58
    Chyby ve zpracování Ivana Řehoře využil Jaroslav Roubík, který posunul kotouč mimo vlastní obrannou třetinu.
     
    49:41
    Tentokrát prověřil Cikánkovu pozornost důraznou střelou z hranice útočného pásma Roman Fučík. Brankář Slovanu ale zvládl puk vyrazit vedle sebe.
     
    49:52
    Domácí v plném počtu.
     
    50:28
    Kale Costa to vzal na sebe a byl blízko navýšení vedení! Jeho první střelu Hosnedl vyrazil zpět na jeho hůl, když v tu chvíli byl ale rychle rozjetý. Zastavil se až kousek za brankou, nicméně ještě předtím zvládl nasměrovat puk zpět pod nohy Hosnedla, který neměl puk pod kontrolou a už vypadalo, že si ho sám srazí za svá záda.
     
    51:30
    Daniel Šoustek zbrzdil pokus o zakončení z hole Ladislava Funka. Domácí tým se ale stále drží v útočné třetině.
     
    52:11
    Teč Romana Fučíka v pravém kruhu zvedla kotouč příliš vysoko. Ten se zastavil až v ochranné síti nad hlavou Lukáše Cikánka.
     
    52:45
    Rychlá souhra dua Tůma – Bláha, po níž první zmiňovaný zakončil z těsné blízkosti. Lukáš Hosnedl padl na svá záda, nicméně i vleže dokázal držet kotouč doslova centimetry před brankovou čárou. Pod kontrolou ale puk neměl.
     
    53:19
    Po příklepu od Costy se do střely dostal Pavel Kordule. Tomu ale tentokrát kotouč sjel po holi a nedokázal ho napasovat přímo k brance.
     
    54:30
    Jakub Horký poslal puk za sebe na Karla Šefla, který z první rychle vystřelil. Svou ránu ale nenasměroval úplně přesně, puk se prolétl kolem vzdálenější tyče.
     
    55:15
    Dnešní utkání sleduje 614 diváků.
     
    55:18
    Dominik Vacík držel kotouč za vlastní brankou. Snaha o rozehrávku ze strany Slovanu ale nyní dostala puk až za Hosnedla.
     
    55:58
    Martin Tůma si bleskově najížděl proti Hosnedlovi a osamocen se ho také pokusil z hranice kruhu překonat. Mostecký gólman i nyní puk vyrazil. Načež se Tůma dostal k vlastní dorážce, i tu ale Hosnedl pokryl.
     
    56:53
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Jiří Hoffmann.
     
    57:00
    Od modré poslal kotouč na branku Pavel Kordule. Hosnedl opět kotouč vyrazil, ovšem přímo na hůl Štěpána Kuchynky, Ten jej z první vrátil zpět, v jeho případě ale branku přestřelil. Puk se zastavil až v ochranné síti.
     
    57:35
    Jiří Drtina nepřešel na modré přes Ivana Řehoře. Most se díky tomu dostal ke kotouči a zpoza vlastní branky se rozjel dopředu.
     
    58:34
    Ústečtí se znovu dostali na pozice v útočné třetině. Veškeré pokusy ale gólman Hosnedl úspěšně likviduje.
     
    58:53
    Hosté v plném počtu.
     
    59:14
    Po vyrovnání početních sil se Most vydal dopředu.
     
    59:23
    Lukáš Hosnedl na střídačce!
     
    59:33
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Právě to se ale Lvům stalo osudné! Na levé straně se dostal ke kotouči PAVEL KORDULE, který přesně umístil kotouč do prázdné mostecké branky a pojistil pro Slovan vítězství. Asistence: Jakub Trefný a Štěpán Kuchynka.
    59:33 KORDULE - 3:1
     
    Konec zápasu.
     
    V Ústí nad Labem je dobojováno! Domácí tým se ve třetí třetině snažil o navýšení vedení. Ve všech případech ale narážel na bezchybného Lukáše Hosnedla. K trefě tak došlo až v situaci, kdy branku opustil. Ústečtí ale díky tomu berou další důležité vítězství v boji o druhou příčku.
     
    Já se odsud z Ústí nad Labem s vámi loučím a přeji hezký zbytek večera. (20:12:16)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 28. Záruba (Costa, Kordule), 35. Kordule (Kuchynka, Záruba), 60. Kordule (Trefný, Kuchynka) – 26. Pačan


    HC Slovan Ústí nad Labem: Cikánek (Stahl) – Vacík, Funk, Záruba, Drtina (A), Polata, Šefl, Trefný (C) – Costa, Smola, Damašek, Roubík, Horký, Tůma (A), Kordule, Bláha, Daniel, Kuchynka.
    Trenér: Jan Čaloun

    Mostečtí Lvi: Hosnedl (Čermák) – Steinocher, Charousek, Fučík, Havlůj (C), Šoustek, Hoffmann – Drašar, Král, Řehoř, Stříbrný, Kýhos (A), Böhm, Pačan, Buberl, Smolka.
    Trenér: Vladimír Kýhos

    Rozhodčí: Battěk – Hlinka, Tuháček.

    Diváci: 614
    thejrc.org