Trenčín – Nové Zámky 3:2 (kon.)
konec
HK DUKLA Trenčín
3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Středa 15.02.2023, 18:00 • Zimný štadión Pavla Demitru Trenčín • Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu dohrávky 37. kola TIPOS extraligy medzi Trenčínom a Novými Zámkami.

    HK DUKLA Trenčín


    Šesťmesačné čakanie trenčianskej Dukly na vlastný štadión skončilo. Množstvo vybaľovania, cestovania a striedanie útočísk bolo pre hráčov a celý klub neúmorné. Trenčania veria, že návratom pod Matúšov hrad dokážu získať ešte čo najviac bodov, aby sa nemuseli ocitnúť na hrane postupu do kvalifikácie a predčasného konca sezóny.

    HC MIKRON Nové Zámky

    Hostia nastúpia po prestávke s novou útočnou akvizíciou. Je ňou skúsený slovenský útočník Adam Lapšanský, ktorý sa dohodol na odchode s Michalovcami a krátko na to prišla ponuka Býkov. Novozámčania potrebovali dobiť baterky pred finišom základnej časti, pretože sa postupne z čela zošmykli na hranu priameho postupu do play-off. Sú si vedomí, že každý bod musia mať, ak sa chcú vyhnúť možnosti bojovať o vyraďovaciu časť.
     
    Pred vhodením oficiálneho buly vystúpil na ľadovú plochu primátor Trenčína Richard Rybníček! Čestné vhadzovanie zabezpečia legendy slovenského hokeja a niekdajšie hviezdy Dukly Marián Hossa a Gáborík!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:29
    Tourigny vystúpil proti strele hosťujúcich hokejistov! Od vlastnej modrej čiary sa vyrútil na Kantora! Netrafil jeho bránku!
     
    02:18
    Thelin prekvapil protihráča pri jeho kruhu v obrannom pásme. Obkorčuľoval bránku a nasmeroval prihrávku na čiaru.
     
    03:01
    Obdržálek neudržal puk v útočnom pásme. Hostia sa vzdialili od Trenčanov a dokonca sa dostali k streleckému pokusu. Prvý zákrok LaCouveemu pripravil Roman Faith z uhla.
     
    04:33
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Trenčín:
    Čacho – 2 min., podrazenie.
     
    04:58
    Novozámčania si rozložili svoj stan v útočnej tretine. Dlhšie sa pohrávali s pukom a nakoniec nikto nezachytil nepresné zakončenie Tomáša Mikúša. Hra sa presúva do stredného pásma.
     
    06:09
    Zámky majú pevne v rukách početnú výhodu. Dukle niekoľkokrát znemožnili oslobodiť sa.
     
    06:33
    Trenčín hrá s piatimi hráčmi.
     
    07:23
    HC Nové Zámky dali gól! JURAJ MIKÚŠ ťaží z nedorozumenia v domácej obrane. Namieril to presne z pravej strany. Asistencie: Roman Faith a Mário Múčka.
     
    Reklamná prestávka.
     
    09:01
    Martin Chovan spadol pri stredovom kruhu po kontakte s protihráčom. Podľa rozhodcov to bolo v poriadku, ale Obdržálek nezrýchlil a ani nič nevymyslel smerom k akcii.
     
    09:54
    V pásme prepadol puk za Lapšanského. Získal ho Rob Flick a spolu s ofenzívnymi spoluhráčmi Drábekom i Thelinom podnikli útočné kroky. Kantor nakoniec dostáva jeho pokus do lapačky.
     
    10:41
    Duklu v tomto ročníku gólovo ťahá Šimon Petráš. Práve bratislavský rodák chcel byť hrdinom tohto striedania a vynaložil úsilie o vyrovnanie. Elegantne nechal za sebou Bezúcha, no pred bránkou proti nemu zasiahol Hatala a následne Kantor schoval puk.
     
    11:31
    Snaha Novozámčanov o tlak do trenčianskej bránky. LaCouvee bol pod tieňom jedného z nich, no aj tak stačil zakročiť proti tvrdej strele Mamčicsa.
     
    13:27
    Juraj Mikúš nemal veľa možností na lepší strelecký pokus. Podarilo sa mu ale schovať strelu spoza ľavého kruhu a LaCouvee s istotou zakročil.
     
    Reklamná prestávka.
     
    13:47
    Pietroniro ohrozil Kantora strelou bez prípravy sprava od mantinelu. Brankár Nových Zámkov na mieste.
     
    14:30
    Juraj Jurík veľa toho nepredviedol. V súboji jeden proti jednému sa nechal zablokovať obrancom, čím stratil kontrolu nad pukom a toho sa zmocnil Kantor.
     
    15:23
    Výborná práca Ulrycha. Počkal si pred útočnou modrou čiarou, kým nevyšli von jeho spoluhráči. Načasoval puk pre Flicka, ktorý vyslal bombu, no veľmi nepresnú.
     
    16:05
    Drábek strávil tvrdú ranu do spodnej časti tela od Ondrušeka a ešte to skúsil rozohrať na ľavé krídlo Thelinovi, no k nemu puk neprišiel.
     
    17:00
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Loggins – 2 min., podrazenie.
     
    17:22
    Robby Jackson spravil to najjednoduchšie, čo mohol. Pomaly odprevadil puk do bezpečia.
     
    17:59
    Viliam Čacho musel zaveliť pri prechode do útoku, keďže predchádzajúce pokusy boli nevýrazné. Avšak Dukla dlho vo vnútri nepobudla.
     
    18:53
    Flick sa nedal odradiť predošlými nevyužitými šancami, ktoré veľmi nevolali po góle, ale vedel sa k ním prepracovať. Jeho gólová radosť sa však presúva aj tentoraz.
     
    19:00
    Nové Zámky hrajú s piatimi hráčmi.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:29
    LaCouvee si vyslúžil pozornosť pri zneškodnení príležitosti Nových Zámkov. Pri striedačke Trenčína si dovolil Farley zabrnkať na nervy Valachovi a rozhodcovia prvý raz musia od seba oddeľovať hráčov.
     
    19:50
    Juraj Mikúš si v posledných sekundách dejstva nepripíše druhý presný zásah. Trenčiansky brankár mu to prekazil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Návrat Dukly na Sihoť jej narušil Juraj Mikúš, keď bol pozorný a väčšie zaváhanie súpera dokázal trestať.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:54.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:49
    Sympatická robota v podaní Adama Lapšanského a dá sa povedať, že aj patrične dokončená, pretože LaCouvee musel nastaviť betón a skrotiť jeho strelu zápästím.
     
    21:53
    Dukla zastavená pred modrou čiarou. Vojaci boli nútení posúvať hru dozadu.
     
    22:28
    HC Nové Zámky dali gól! Chovan vystihol výšku, do ktorej poslal nahodenie pred bránku. Kapitán TOMÁŠ MIKÚŠ výborne zvládol tečovanie a LaCouvee ostal bezmocný. Asistencie: Martin Chovan a Juraj Bezúch.
     
    22:38
    Trenčín dal gól! Kantor Krajčovičovu strelu zachytil betónmi, od ktorých sa to odrazilo pred PETRA OBDRŽÁLKA, ktorý je tak úvodným strelcom na štadióne Pavla Demitru po rekonštrukcii. Asistencie: Andrej Krajčovič a Juraj Jurík.
     
    24:00
    Stretnutie by sa nám mohlo rozbehnúť. Trenčania dostávajú z hľadiska poriadnu energiu od neúnavného fanklubu, ktorý vôbec nešetrí hlasivky.
     
    24:53
    Kanadský obranca na domácej strane Tourigny obľubuje útočné výpady či situácie, pri ktorých je šanca skórovať. Kantora trochu znepokojil svojím pokusom, ale hosťujúci brankár nespravil chybu.
     
    25:56
    Do útočného pásma prenikol útočník Tomáš Klempa. Išiel na bránku z pravej strany a rozhodol sa strieľať. Pri opačnej žŕdke postával Lapšanský. LaCouvee pevne drží puk.
     
    26:19
    Vynikajúco Hudec. Hodil puk do jazdy pre Sojčíka, ktorý z prvej ho parádne napálil na bránku Nových Zámkov. Pavel Kantor vykopol do rohu.
     
    26:48
    Novozámčanom v tomto okamihu podkúril aj Marek Valach! Individuálne sa predral od mantinelu medzi kruhy a z výbornej pozície zazvonil na bránku Kantora!
     
    Reklamná prestávka.
     
    27:24
    Trenčín dal gól! Puk prešiel popred bránkovisko Nových Zámkov. Pri ľavej tyčke bolo husto, ale práva ostala voľná pre ŠIMONA PETRÁŠA, ktorý rozvlnil sieť. Asistencia: Miguel Tourigny.
     
    28:03
    Pietroniro má za úlohu páliť na bránu, aby sa k dorážkovým pokusom dostávali jeho útočníci. Kantor odolal Drábekovým chúťkam o skórovanie.
     
    30:00
    V Trenčíne hráme nerozhodne 2:2. Tempo sa skvalitnilo a vidíme aktívny súboj z obidvoch strán.
     
    31:03
    Tourignyho naštartoval na modrej čiare Tomáš Starosta. Kanaďan preletel po pravej strane a obdobne hádzal puk pred bránku ako pri góle Petráša. V tomto prípade tam figuroval Čacho, ale Kantor nezasahoval.
     
    32:18
    Solídny teč, ktorý sa týkal Thelina.
     
    33:03
    Dukla si vytvorila veľký tlak v pásme. Nové Zámky dezorientované. Diváci povzbudzujú svojich a je to teda veľký kolotoč.
     
    33:49
    Veľké množstvo síl nechali na ľade Novozámčania v posledných sekundách zápasu. Už toho bolo na nich naozaj veľa. Aspoň teraz si môžu vydýchnuť.
     
    34:20
    Šanca Trenčína! Ale posunutá bránka Kantora!
     
    35:38
    Slepá prihrávka hostí pred bránu. Naťahoval sa za pukom ešte Tomáš Mikúš, ale jednoducho sa to nedalo chytiť a ohroziť LaCouveeho.
     
    Reklamná prestávka.
     
    35:51
    Šimon Petráš vyslal nebezpečný pokus švihom. Kantor nepustil domácich do prvého vedenia v zápase.
     
    36:29
    Ďalší parádny výlet nám doprial Miguel Tourigny! Jeho rýchlosť je jednoducho očarujúca! Neskutočne zrýchlil, ušiel hosťom, ale znova ho zradila presnosť!
     
    36:46
    Netradične prišiel robiť poriadky k svojmu brankárovi Roman Faith. Trúfol si na Obdržálka a jeho konaním opustila bránka svoje postavenie. Rozhodcovia ju ukotvia naspäť a zvyšok druhej tretiny môže pokračovať.
     
    37:19
    Novozámčania v náznaku pohrozenia. Protismerný bekhend nasadil na LaCouveeho Troy Loggins. Chýbal mu kus šťastia, aby to zapadlo do siete.
     
    38:00
    Hľadisko skanduje Pavol Demitra! 38. minúta je tu a táto tradícia je naďalej zachovaná!
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Nové Zámky neudržali vedenie 2:0. Duklu vrátili späť Obdržálek s Petrášom. Je to však kvalitný hokej a veríme, že aj tretia tretina bude nositeľom zaujímavého divadla.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:47.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:59
    Hoci išiel na domácu bránu pokus z ťažkého uhla, LaCouvee musel byť prítomný a upratať puk hokejkou preč.
     
    42:29
    Juraj Bezúch v hlavnej úlohe. Našiel ho kapitán Tomáš Mikúš, ale Duklu stále drží svojimi zákrokmi kanadský brankár.
     
    43:04
    Zaujímavá príležitosť sa naskytla Hudecovi. Od ľavej žŕdky dostal ideálnu nahrávku a dostal sa aj do dobrej pozície na strelu. Kantor si s ním poradil.
     
    44:07
    Trenčania si spravili poriadok v zadných radoch, kde to pár sekúnd vyzeralo všelijako.
     
    44:46
    Adam Lapšanský výborne pretečoval ťažký puk na zadný mantinel, preto sa nebude pískať zakázané uvoľnenie.
     
    45:31
    Tourigny sa presúval dovnútra útočnej tretiny pomocou šikovných kľučiek, no pri poslednej ho prečítal Lee a obrátil hru smerom na Bezúcha. Bývalého Trenčana mali domáci pod kontrolou.
     
    46:34
    Marek Valach autorom streleckého pokusu, s ktorým neprišiel do kontaktu gólman Kantor. Jeden z jeho spoluhráčov vytesnil puk na ochrannú sieť. Prerušená hra.
     
    Reklamná prestávka.
     
    47:07
    Trenčín dal gól! Juraj Mikúš slabo bránil PETRA SOJČÍKA, ktorému stačila sekunda na úspešný strelecký pokus k ľavej tyčke novozámockého brankára. Dukla teda prvý raz vedie v stretnutí. Asistencia: Marek Valach.
     
    48:46
    Čiarový rozhodca zodvihol ruku a dal signál Trenčanom, že nemôžu hrať.
     
    49:23
    Tomáš Mikúš srdnato pracoval v priestoroch trenčianskej brány. Podarilo sa mu získať puk, ale jeho následné odovzdávanie na modrú čiaru nedopadlo dobre.
     
    Dnešný zápas sleduje 3457 divákov!
     
    50:00
    Pred záverečnou desaťminútovkou Trenčín vyhráva 3:2. Štadión Pavla Demitru je vo výbornej nálade a fanúšikovia chcú vidieť ešte nejaké góly.
     
    51:58
    Nemčík mal väčšie komplikácie, keď rozhodca ukázal, že treba hrať ďalej. Juraj Mikúš ho zdolal pri mantineli a ešte sa rýchlo presunul pred LaCouveeho, ale puk k nemu nedošiel.
     
    52:59
    Prerušená hra. Nové Zámky v ofsajde.
     
    Reklamná prestávka.
     
    53:57
    Viliam Čacho získal prihrávku súpera pred jeho kruhmi. Hneď ho brali dvaja Zámčania, ale šikovne si to prehodil z bekhendu na forhend a iba tesne, že to netrafil do bránky nekrytý Petráš.
     
    55:46
    Loggins to nabíjal Tomášovi Klempovi na úroveň kruhov. Jeden z Trenčanov k nemu spoľahlivo pristúpil a hokejkou znemožnil strelu.
     
    56:47
    Čacho natiahol na seba Tomáša Mikúša, ktorý musel ísť do bránenia, nakoľko bol posledným hráčom. Možno to jemne zaváňalo faulom, no pomer síl sa nebude meniť.
     
    56:53
    Zakázané uvoľnenie hosťujúcich hokejistov. Takéto prerušovanie hry im veľmi nehrá do kariet.
     
    57:34
    Rob Flick pristavoval puk na hranici modrej čiary, no našiel len Leeho. Ten tlačí svoje mužstvo do útočného pásma. Dukla to teraz nemá jednoduché.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:41
    Nové Zámky oddychový čas!
     
    59:09
    Pavel Kantor ešte dáva nádej Novým Zámkom! Sojčík skvelo nahral Valachovi, ale ten poistku nepridal!
     
    59:28
    Nové Zámky hrajú power-play!
     
    Koniec zápasu.
     
    Máme za sebou výborný hokej. Nové Zámky viedli rozdielom dvoch gólov, ale na výhru to nestačilo. Víťazstvo Dukly zabezpečil Peter Sojčík. Ešte pri hre bez brankára skóroval obranca Pietroniro cez celé klzisko, ale už to bolo po siréne. Všetko si to overili hlavní rozhodcovia. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:18:28)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 23. Obdržálek (Krajčovič, Jurík), 28. Š. Petráš (Tourigny), 48. Sojčík (Valach) – 8. J. Mikúš (Faith, Múčka), 23. T. Mikúš (M. Chovan, Bezúch)


    HK DUKLA Trenčín: LaCouvee – Tourigny, Starosta, Nemčík, Pietroniro, Hlaváč, Ulrych, Stahoň – M. Sloboda, Čacho, Š. Petráš – Drábek, Flick, Thelin – Valach, Sojčík, Hudec – Obdržálek, Jurík, Krajčovič.
    Trenér: Róbert Döme.

    HC MIKRON Nové Zámky: Kantor – Lee, M. Chovan, Kozák, Hatala, Mamčics, Ligas, Laurenčík – Farley, Johnson, Jackson – Klempa, Ondrušek, Lapšanský – Loggins, Faith, Múčka – T. Mikúš, J. Mikúš, Bezúch.
    Trenér: Gergely Majoross.

    Rozhodčí: Výleta, Fridrich – Gegáň, Staššák.

    Diváci: 3457.
    thejrc.org