Zlín – Vítkovice 4:5 (0:1 po s.n.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 4:6 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 8:4 (kon.)
Liberec – Jihlava 4:5 (po pr.) | Pardubice – Plzeň 1:4 (kon.) | Olomouc – Třinec 1:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
8:4 (5:2, 2:0, 1:2)
HC Sparta Praha
Sobota 18.02.2023, 12:45 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • 48. kolo
Partner:
     
    58:33
    Jaroslav Prášek je poslán na trestnou lavici za sekání, Pražany čeká přesilovka 5 na 3.
     
    57:23
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Hora – 2 min., sekání.
     
    56:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi dávají svůj osmý zásah, což se jim v aktuálním ročníku ještě nepodařilo! PETR MORAVEC vjel do pásma a vypálil. Jeho připravená rána zapadla do levého horního rohu soupeřovy svatyně, maskovaný muž Sparty pouze zůstal překvapeně stát na místě – 8:4. Asistence: Lukáš Král, Matěj Beneš.
     
    43:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Rudí přidávají rázem další gól! Ondřej Hrabík obkroužil klec soupeře, poslal kotouč do ohně, kde se nacházel JAN KRUPIČKA, jenž se dostal k touši jako první a překonal strážce domácí svatyně. Asistence: Ondřej Hrabík, Jan Hamršmíd.
     
    42:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté snižují! Lukáš Novák ujel po křídle a poslal nabídku před branku, kde stál připravený JAKUB ŽMOLA. Ten poslal kotouč k tyči a Kasal už nestihl zareagovat. Asistence: Lukáš Novák, Tomáš Bartoň.
     
    37:54
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Theimer – 2 min., sekání.
     
    36:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sice už je únor, avšak v Hradci stále řádí Leden! Jan Boukal našel Michala Beneše, ten ještě vybídl před brankou volného MATĚJE LEDNA, jehož první pokus ještě úspěchem neskončil, následná dorážka už však ano. Domácí útočník tak dosahuje hattricku! Asistence: Michal Beneš, Jan Boukal.
     
    34:38
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Böhm – 2 min., podrážení.
     
    34:22
    Maskovaný muž Rudých vyjel za kotoučem a snažil se ho rozehrát. Avšak přihrávka se mu nepovedla a touš se dostal nebezpečně blízko k Matěji Novotnému. Ten se však k puku první nedostal a nemohl tedy trefit prázdnou klec hostí.
     
    31:59
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Pavič – 2 min., podrážení.
     
    31:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi přidávají zásah s pořadovým číslem 6! Matěj Beneš se prodral až před Šimona Vedrala a po zemi uklízel kotouč do branky. Už to vypadalo, že skóroval, avšak Pražští na poslední chvíli dokázali odklidit puk z brankové čáry. Ten se však dostal na hůl kapitána Mountfieldu – MATĚJE HAVLÍČKA, který už propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně několika hráčů spolu s ležícím brankářem hostí – 6:2. Asistence: Matěj Beneš, Lukáš Král.
     
    29:26
    Po faulu domácích se strhla potyčka, kterou se však sudím podařilo utnout.
     
    27:57
    Mužstvo z hlavního města mohlo snížit! Jan Krupička se překvapivě z úhlu dokázal natlačit až přímo před Kasala. Nechybělo mnoho, aby jeho pokus doklouzal za brankovou čáru, naštěstí pro Hradec se tak nestalo.
     
    26:13
    Matěj Giesl mohl zkompletovat přesilovkový hattrick! V klíčový moment dorážky však netrefil puk.
     
    25:18
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Höll – 2 min., hákování.
     
    22:07
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Táborský – 2 min., nedovolené bránění.
     
    22:07
    Hradečtí přežili obrovský závar před svým brankovištěm! Jan Kasal skvělým skokem zabránil hostujícímu útočníkovi ve skórování. Následně domácí gólman situaci, za pomoci svých spoluhráčů, zvládl.
     
    21:26
    Saprta mohla po začátku části snížit! Jakub Žmola sám před brankářem však tečoval touš těsně nad horní tyčku.
     
    20:01
    Střídání v týmu HC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Přikryl, přichází Vedral.
     
    19:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ani to však domácím nestačilo, a tak právě odbila pátá! Po střele Jana Boukala se kotouč dostal k Matěji Gieslovi. Ten ho ještě posunul na neobsazeného MATĚJE LEDNA, jenž pohotovou dorážkou do odkryté svatyně vsítil svou druhou trefu v první třetině – 5:2. Asistence: Matěj Giesl, Jan Boukal.
     
    19:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield chce víc a přidává další trefu! Do brejku 2 na 1 ujel Matěj Beneš spolu s LUKÁŠEM KRÁLEM. První jmenovaný vyčkal na správný moment a našel forvarda s číslem 22. Tomu stačilo trefit odkrytou branku. Asistence: Matěj Beneš, Petr Moravec.
     
    18:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi záhy odskakují do vedení! MATĚJ LEDEN ujel ze středního pásma po křídle, přebruslil obránce Sparty, drze se natlačil před klec Pražanů a podařilo se mu umístit puk po zemi do sítě – 3:2. Asistence: Michal Beneš.
     
    18:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno, domácí znovu zužitkovali přesilovku! Nabídka Petra Moravce nikoho nenašla a Petr Přikryl ji vyrazil. Avšak znovu přímo před nikým nehlídaného MATĚJE GIESLA, který znovu přesně dorazil touš na místo určení. Asistence: Petr Moravec.
     
    17:25
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Mácha – 2 min., sekání.
     
    15:22
    Sedmý celek tabulky si zahraje početní převahu, po vyloučení Petra Fialy.
     
    09:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi využívají přesilovku a snižují na 1:2! Petr Moravec nabil na modré čáry stojícímu Šimonu Táborskému, jenž vyslal razantní projektil na Přikryla. Ten jeho ránu vyrazil přímo před sebe, kde operoval MATĚJ GIESL, jemuž se podařilo dorazit touš na místo určení. Asistence: Šimon Táborský, Petr Moravec.
     
    07:47
    Lvi si zahrají úvodní početní převahu, kterou mohou snížit vedení svého soka.
     
    03:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté ale přeci jen přidávájí druhou trefu. DAVID SENČÁK, jenž před chvíli neproměnil trestné střílení, se, tentokrát už ze hry, rozjel sám na Jana Kasala, kterého poslal na druhou stranu a poslal kotouč do sítě – 0:2. Asistence: Andrej Fábry, Jakub Červenka.
     
    03:32
    Rudí mohli záhy navýšit svůj náskok! Po nedovoleném bránění z řad domácích bylo nařízeno trestné řízení, kterého se chopil David Senčák. Snažil se prostřelit brankáře Mountfieldu mezi betony, ten je avšak sklapl včas a skóre se nemění.
     
    02:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme tu premiérový zásah duelu! David Senčák se natlačil před hradeckou klec, jeho šance ještě maskovaný muž Východočechů vyrazil. Následně se puk odrazil k JAKUBU ČERVENKOVI. Ten se opřel do puku a tvrdou ránou do šibenice od modré čáry překonal Kasala. Asistence: Ondřej Hrabík, David Senčák.

    Šimon Zemánek

    Branky a nahrávky: 10. Giesl (Táborský, Moravec), 18. Giesl (Moravec), 19. Leden (Michal Beneš), 20. Král (Matěj Beneš, Moravec), 20. Leden (Giesl, Boukal), 32. Havlíček (Matěj Beneš, Král), 37. Leden (Michal Beneš, Boukal), 57. Moravec (Král, Matěj Beneš) – 3. Červenka (Hrabík, Senčák), 4. Senčák (Fábry, Červenka), 43. Žmola (Novák, Bartoň), 44. Krupička (Hrabík, Hamršmíd)


    Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Fiala, Boukal, Hrbek, Pavič, Havlíček (C), Táborský, Bezpalec – Moravec, Leden, Novotný, Matěj Beneš (A), Hora, Vencl, Giesl, Král, Michal Beneš (A), Prášek.
    Trenér: Jiří Janoušek ml.

    HC Sparta Praha: Přikryl (21. Vedral) – Bartoň, Höll, Červenka (A), Böhm, Ducháč (C), David – Hamršmíd, Theimer, Krupička, Stepanchuk, Fábry, Hrabík, Novák, Mácha, Žmola, Holeček, Senčák (A).
    Trenér: Richard Žemlička

    Rozhodčí: Veselý, Valda – Lučan, Kis.

    Diváci: 123
    bahis siteleri