Ottawa – Chicago 3:4 (po pr.) | NY Islanders – Pittsburgh 5:4 (kon.) | Minnesota – Dallas 2:1 (2:1 po s.n.)
Edmonton – NY Rangers 4:5 (1:2 po s.n.) | Anaheim – Los Angeles 3:6 (kon.) | St. Louis – Colorado 1:4 (kon.)
Nashville – Florida 7:3 (kon.) | Boston – NY Islanders 6:2 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 2:5 (kon.)
konec
Boston Bruins
6:2 (3:0, 3:1, 0:1)
New York Islanders
Sobota 18.02.2023, 23:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny!
    53:42 Matt MARTIN - 6:2
     
    53:42
    Islanders právě vstřelili branku!
    Máme tu kosmetickou úpravu skóre! Pulockova rána se od bostonského gólmana odrazila na mezikruží, odkud puk do klece dorazil MATT MARTIN. Ullmark nemohl pořádně zasáhnout kvůli dotěrnému protihráči, o nedovolené bránění se ale podle všeho nejednalo – 6:2! Asistence: Ryan Pulock, Andy Andreoff.
     
    49:59
    Tohle bylo hodně pěkné! Brandon Carlo se blýskl nebezpečnou tečí na mezikruží, Varlamov měl ale rychlou akci Bruins přečtenou a kotouč lapil.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
    38:31 Pavel ZACHA - 6:1
     
    38:31
    Boston právě vstřelil branku!
    Tohle už zavání debaklem! Další zápis na střeleckou listinu provádí PAVEL ZACHA, jehož nahození z prostoru pro vhazování celkem kuriózně proskákalo za Varlamova. Původně byl za střelce označen Foligno, který operoval před brankovištěm, ale ten se nakonec podle všeho puku nedotkl – 6:1! Asistence: Charlie Coyle.
    31:30 Trent FREDERIC - 5:1
     
    31:30
    Boston právě vstřelil branku!
    A už je to o čtyři branky, Boston rozebral hostující nápor a vzápětí přidává další zásah! TRENT FREDERIC zachytil kotouč ve středním pásmu, najel za modrou čáru a následně Varlamova překonal krásnou ranou k pravé tyči. Ruský gólman dnes neprožívá zrovna dvakrát povedený večer – 5:1! Bez asistence.
     
    28:58
    Vzápětí se do úniku dostal Palmieri, který ale svůj střelecký účet nerozšířil! Ullmark byl tentokrát rychlejší a včas zasáhl!
    28:17 Patrice BERGERON - 4:1
     
    28:17
    Boston právě vstřelil branku!
    Domácí si berou zpět tříbrankový náskok a nutno podotknout, že tentokrát se prosadili s notnou dávkou štěstí! Nahození DeBruska se od zadního plexiskla odrazilo zpět před brankoviště, odkud kotouč ze vzduchu do obrovského prázdného prostoru v hostující svatyni nasměroval volný PATRICE BERGERON – 4:1! Asistence: Jake DeBrusk, Charlie McAvoy.
     
    27:46
    Bostonská přesilovka bleskově končí, Brad Marchand (BOS) je vykázán za vysokou hůl. Domácí forvard protestuje, zřejmě mu to ale nebude nic platné.
     
    27:42
    Scott Mayfield (NYI) za klecí zahákoval Foligna, který si to nechtěl nechat líbit. Rozhodčí ovšem strkanici rychle rozehnali, na trestnou tak putuje jen hostující zadák.
    26:46 Kyle PALMIERI - 3:1
     
    26:46
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ale pozor, hosté se zničehonic vrací zpět do hry! Ostrované teď předvedli parádní akci, která končí jejich první brankou. Lee se dostal do útoku po levém křídle a poslal puk před brankoviště, odkud ho za přesouvajícího se Ullmarka nasměroval nehlídaný KYLE PALMIERI! Tohle si domácí obrana za rámeček nedá – 3:1! Asistence: Anders Lee, Noah Dobson.
     
    22:15
    Na trestnou lavici se za držení přesouvá Derek Forbort (BOS), Isles si poprvé vyzkouší přesilovku.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
    17:19 Trent FREDERIC - 3:0
     
    17:19
    Boston právě vstřelil branku!
    S hosty to začíná vypadat špatně, Boston necelé tři minuty před koncem první části vede už o tři zásahy! Tentokrát se o gól zasloužil TRENT FREDERIC, který na hranici brankoviště tečoval McAvoyovu prudkou střelu z modré mimo dosah bezmocného strážce hostující svatyně – 3:0! Asistence: Charlie McAvoy, Nick Foligno.
     
    12:02
    Sebastian Aho (NYI) Pastrňáka zastavil jen za cenu faulu, za podrážení dostává dvě minuty.
    09:15 Nick FOLIGNO - 2:0
     
    09:15
    Boston právě vstřelil branku!
    Promarněná šance domácí borce moc dlouho mrzet nemusela! Forbort z modré čáry posunul puk do prostoru pro vhazování, kde byl volný NICK FOLIGNO. Zkušený útočník se následně posunul blíže k brankovišti a zakončil ke vzdálenější tyči, Varlamov nestihl zareagovat – 2:0! Asistence: Derek Forbort, AJ Greer.
     
    08:33
    Pastrňák se Zachou se dostali do přečíslení dva na jednoho! V něm se ale vyznamenal Aho, který zblokoval přihrávku druhého jmenovaného.
     
    07:28
    Hostující radost po chaotické situaci před Ullmarkem zkrotil rozhodčí Kea, který okamžitě rozpažil! Islanders se sice podařilo puk do klece propasovat, stalo se tak ale až po přerušení.
    02:19 Jake DEBRUSK - 1:0
     
    02:19
    Boston právě vstřelil branku!
    Cizikas trestnou lavici opouští předčasně, domácí se už ve třetí minutě ujímají vedení! Bránící čtveřice Islanders si nepohlídala JAKEA DeBRUSKA, kterému Marchand naservíroval puk přímo před brankoviště a nikým nehlídaný navrátilec v bostonské sestavě zakončil přesně mezi Varlamovovy betony – 1:0! Asistence: Brad Marchand, David Pastrňák.
     
    01:40
    Bruins si hned zkraje utkání vyzkouší přesilovku, Casey Cizikas (NYI) u mantinelu zahákoval McCoyleho.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. DeBrusk (Marchand, Pastrňák), 10. N. Foligno (Forbort, Greer), 18. Frederic (McAvoy, N. Foligno), 29. Bergeron (DeBrusk, McAvoy), 32. Frederic, 39. Zacha (Coyle) – 27. Palmieri (Lee, Dobson), 54. M. Martin (Pulock, Andreoff)


    Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – Grzelcyk, McAvoy (A), H. Lindholm, Carlo, Forbort, Clifton – Marchand (A), Bergeron (C), DeBrusk – Zacha, Krejčí, Pastrňák – Hall, Coyle, Cr. Smith – Greer, Frederic, N. Foligno.
    Trenér: Jim Montgomery.

    New York Islanders: Varlamov (Sorokin) – Romanov, Mayfield, Pelech, Pulock, S. Aho I, Dobson – Lee (C), Horvat, Barzal – Parise, Nelson (A), Palmieri (A) – M. Martin, Cizikas, Fasching – R. Johnston, Andreoff, Holmström.
    Trenér: Lane Lambert.

    Rozhodčí: Kea, Pochmara – MacPherson, Apperson.

    Diváci: 17 850
    thejrc.org