Pardubice – Zlín 2:1 (kon.) | Č. Budějovice – Bohemians 1905 1:0 (kon.) | Slovácko – Plzeň 2:0 (kon.)
Sparta – Jablonec 3:0 (kon.)
konec
FK Pardubice
2:1 (1:0)
FC Zlín
Neděle 19.02.2023, 15:00 • CFIG Arena, Pardubice • FORTUNA:LIGA • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 20. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se utkají týmy FK Pardubice a FC Trinity Zlín. Úvodní výkop je naplánován na 15:00.
     
    Pro Pardubice jde prakticky o všechno. Jistě, po dnešku bude do konce ještě dohromady patnáct kol, pokud by ale dnes prohrály, tak by se jim Zlín znovu vzdálil. Na to ale Východočeši nesmí vůbec pomýšlet, na jaře zatím nepředvádí špatný fotbal a v tom budou muset pokračovat. Vpřed je bude hnát zaplněná CFIG Arena, která si odbyla premiéru před dvěma týdny. Proti Slavii sice byli Pardubáci vyrovnaným soupeřem, nakonec ale padli 0:2 po penaltě Jurečky a trefě Olayinky v samém závěru. Minulý týden svěřenci Radoslava Kováče vybojovali důležité tři body v Mladé Boleslavi, jako jediný se na listinu střelců zapsal záložník Dominik Janošek.
     
    Zlín dnes pochopitelně také potřebuje zvítězit, v případě porážky by se na něj právě Pardubice dotáhly. I Moravané ale zatím na jaře sbírají body, navíc pod trenérem Pavlem Vrbou ještě neprohráli. Nejprve remizovali doma s Baníkem Ostrava, o týden později FC Trinity vedl v Jablonci 2:0, nezvládl ale druhý poločas a nakonec bral na severu Čech jen bod. V posledním utkání už Zlín zvítězil, doma vedl 2:0 nad Teplicemi a i přes snížení tentokrát dovedl zápas do vítězného konce. Už v šesté minutě se prosadila zimní posila Filip Balaj, následně z penalty pálil zkušený Martin Fillo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Nita – Kostka, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Vacek – Helešic, Hlavatý, Janošek, Pikul – Černý (C).
    Náhradníci: Budinský – S. Šimek, Tischler, Koukola, Darmovzal, Krobot, Huf, Rosa, Sychra, Lima.

    FC Trinity Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, V. Procházka (C), Fantiš – Hlinka, R. Hrubý – Fillo, Janetzký, Čanturišvili – Balaj.
    Náhradníci: S. Dostál – Didiba, Tkáč, Y. Dramé, Slončík, Silný, J. Hellebrand, J. Kolář, Kovinić, Vukadinović.

    Rozhodčí: Szikszay – Ratajová, Volf.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop utkání měli na starosti hosté. K balónu se dostal až brankář Matěj Rakovan, jeho rozehrávka skončila za postranní čarou.
     
    2
    Pardubičtí fotbalisté nyní zkoušeli prolomit obranu soupeře po levé straně, úspěšní ale nebyli. Následně fauloval Chlumecký a akci mohou rozjet hráči Zlína.
     
    3
    Ti se poprvé dostali do blízkosti pokutového území a hned to vypadalo nebezpečně. Marek Hlinka levačkou střílel z hranice vápna, trefil ale jen Michala Hlavatého.
     
    5
    První zakončení i na domácí straně. Dominik Janošek centroval z levé strany a na zadní tyči vše zavíral Kostka, jehož hlavička skončila vysoko nad.
     
    7
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí vstřelili svůj první gól na novém stadionu, a jaký! DOMINIK JANOŠEK po rychlé akci napřáhl ke střele z dálky a zamířil famózně, trefil se přímo pod břevno! Asistence: Dominik Kostka.
    7. Dominik JANOŠEK - 1:0
     
    9
    Ševci se pokoušeli o rychlou odpověď, na pravé straně ale centrem neuspěli. Michal Hlavatý se poté dopustil faulu kousek od poloviny hřiště.
     
    11
    Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval volný Dominik SImerský, ten ale špatně načasoval výskok a nezamířil přesně.
     
    12
    Domácí nyní zbytečně odevzdali balón soupeři a bylo z toho nebezpečí. Fillo prostrčil na vyjetého Dominika Simerského, jehož další střela zaměstnala Nitu. Je z toho roh.
     
    14
    Fotbalisté Zlína měli dvě možnosti rohu v rychlém sledu. Zakončit se jim podařilo až po tom druhém, Robert Hrubý levačkou překopl stadion.
     
    15
    Po skluzu Vlčka měl Zlín rohový kop. Ten Pardubáci odvrátili a měli nebezpečný protiútok. Pavel Černý centrem našel Janoška, ten ještě přihrával Helešicovi. To se ukázalo jako špatné rozhodnutí, zakončit se domácím nepodařilo.
     
    19
    Matěj Helešic se při snaze založit akci u pravé lajny ukopl a přihrál přímo protihráči. Protiakci zastavil Kamil Vacek, podle názoru rozhodčího ale díky zásahu rukou.
     
    21
    Z pravé strany si balón na střelu navedl Martin Cedidla, levou nohou však zamířil daleko vedle brány Florina Nity.
     
    22
    Kolmou přihrávkou chtěl spoluhráče vysunout Tomáš Vlček, jeho úmysl ale nikdo v červenobílém nepochopil a tak balón doskákal až na odkop od brány.
     
    24
    Pardubice rozehrály svůj první rohový kop a hned předvedly zajímavý signál. Po něm střílel Hlavatý, trefil ale jen obránce.
     
    26
    Domácí následně měli další dva rohové kopy. Z toho nezahrozili, nadále ale zůstávají na útočné polovině.
     
    30
    Míč na útočnou polovinu nyní vyvezl Václav Procházka. Předal ho na levou stranu Antonínu Fantišovi, který chtěl najít jednoho ze spoluhráčů ve vápně, to se mu ovšem nepovedlo.
     
    33
    Dominik Kostka odvrátil centr hlavou jen na hranici pokutového území, kde z voleje pálil Jakub Janetzký. Ten ovšem netrefil balón ideálně a jen pozdravil brankáře Nitu.
     
    38
    Martin Chlumecký (FK Pardubice) šel u postranní čáry do riskantního skluzu. Nakonec trefil jen protihráče, je z toho standardní situace pro Zlín a žlutá karta pro domácího levého beka.
     
    40
    Florin Nita nyní levačkou namazal míč přímo k soupeři, Jakub Janetzký se ale unáhlil a vyslal jen slabou střelu, se kterou si rumunský brankář poradil.
     
    41
    Žlutá karta i na druhé straně. Robert Hrubý (FC Trinity Zlí) dostal míč na dlouhou nohou a i když ho stihl odehrát, tak současně s ním trefil Matěje Helešice. Vidí za to žlutou kartu.
     
    45
    Pavel Černý se netradičně ocitl na pravém křídle s míčem u nohy. Odcentroval do pokutového území a našel Michala Hlavatého, ten nehlavičkoval přesně.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+2
    Další zakončení hostů z dálky, zatím ale nikdo nedokázal napodobit Dominika Janoška. Tentokrát se o to pokusil Marek Hlinka, ten ale trefil jen fanoušky na tribuně za bránou Pardubic.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu je u konce. Pardubice sice vedou 1:0 díky skvělé trefě Janoška už se sedmé minuty, jinak ale měl více ze hry Zlín. Ten si ovšem nevytvořil žádnou velkou šanci a domácí tak zatím poprvé na novém stadionu vedou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Ladislav Krobot,
    ze hřiště odchází Bartosz Pikul, přichází Leandro Lima.
     
    48
    Domácí fotbalisté vstoupili do druhé půle aktivně. Dvakrát zahrozili kombinací po levé straně, Chlumecký ale ve vápně spoluhráče nenašel. Hranáč poté z hranice vápna střílel do náruče brankáře.
     
    49
    Ladislav Krobot postrčil míč na Matěje Helešice, kterého stáhl k zemi Martin Cedidla (FC Trinity Zlín), který dostal žlutou kartu.
     
    52
    Matěj Helešic (FK Pardubice) při snaze odkopnout míč trefil Martina Cedidlu a i domácí hráč dostává žlutou kartu.
     
    54
    Ladislav Krobot se pěknou kličkou uvolnil na levém křídle a narazil si s Helešicem. Následně vystřelil, zamířil ale těsně nad břevno.
     
    55
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Martin Fillo, přichází Vukadin Vukadinović,
    ze hřiště odchází Jakub Janetzký, přichází David Tkáč.
     
    57
    Střídající Vukadin Vukadinovič dostal prostor na pravé straně a odcentroval. Kostka minul balón a jeden z hostů hlavičkoval k tyči, trefil ale jen před ním stojícího Beleje.
     
    59
    Krobot si v hlavičkovém souboji proti Hlinkovi pomohl rukama a Zlín tak dostane balón zpět.
     
    61
    Dominik Kostka se po rohovém kopu Pardubic dostal do zajímavě vypadajícího zakončení. Téměř napodobil Dominika Janoška, zamířil ale o pár metrů doprava.
     
    63
    Další nebezpečně vypadající střela z dálky. Tentokrát ji z kopaček vyslal Vachtang Čanturišvili, i on ale nezamířil mezi tři tyče.
     
    65
    Dominik Janošek skvěle našel náběh jmenovce Kostky. Ten před bránou našel Ladislava Krobota, toho ale důrazně odstavila obrana Zlína. Gólman Rakovan si následně poradil se slabou střelou.
     
    66
    Znovu v akci Čanturišvili, tentokrát na něj šla přihrávka za obranu a už to vypadalo na zajímavou šanci, skvěle ale vyběhl brankář Nita.
     
    67
    Hra se nyní hodně přelévá ze strany na stranu. Nyní v pokutovém území dostal prostor na střelu Janošek, přízemní zakončení šlo těsně vedle.
     
    68
    Martin Chlumecký nyní skvěle přečetl hru a vyběhl za odraženým balónem. Ten získal pro své barvy a navíc si na soupeři vykoledoval faul.
     
    69
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Je to o dva góly! Centr Michala Hlavatého z levé strany tečoval Robin Hranáč pouze od tyče. Instinkt pravého útočníka následně předvedl LADISLAV KROBOT, který z bezprostřední blízkosti prostřelil brankáře! Bez asistence.
    69. Ladislav KROBOT - 2:0
     
    70
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Matěj Helešic, přichází Vojtěch Sychra.
     
    71
    Marek Hlinka se ihned pokusil o snížení, jeho přízemní střelu domácí obrana tečovala mimo.
     
    72
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Filip Balaj, přichází Nedeljko Kovinić.
     
    75
    Špatná komunikace v domácí obraně znamenala šanci pro Vukadinoviče. Hlavatý odehrál míč těsně před Nitou a namazal ho hostujícímu hráči, který střílel vedle.
     
    75
    Vojtěch Sychra si naběhl na přihrávku na pravém křídle a vzal to na sebe. Přízemní střelou prověřil Rakovana, nakonec byl ale dopísknutý ofsajd.
     
    77
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Dominik Janošek, přichází Denis Darmovzal.
     
    78
    Domácí se pokusili dostat se ze své poloviny kombinací po zemi, Leandro Lima ale neuspěl s pokusem o patičku a přišel o balón.
     
    80
    Hosté v posledních minutách pochopitelně myslí hlavně na ofenzivu. Nyní se po rohu nakrátko k hlavičce dostal Nedeljko Kovinič, jehož pokus uklidil do rukavic Nita.
     
    82
    Domácí fotbalisté nyní uklidňují hru a drží míč na kopačkách. Zatím ale jsou na své polovině hřiště.
     
    83
    Michala Hlavatý famózní průnikovou přihrávkou našel Vojtěcha Sychru, který se dral k balónu, na poslední chvíli ale skvělým skluzem za pokutvým územím zasáhl brankář Rakovan!
     
    84
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Marek Hlinka, přichází Jan Silný.
     
    85
    Mohlo být definitivně hotovo! Vojtěch Sychra dostal další přihrávku za obranu a tentokrát dokázal zakončit, trefil ale jen tyč!
     
    86
    Vukadin Vukadinovič (FC Trinity Zlín) možná trochu z frustrace fauloval u postranní čáry a vidí v rukou rozhodčího žlutou kartu.
     
    87
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Michal Hlavatý, přichází Samuel Šimek.
     
    88
    Denis Darmovzal byl ve středu hřiště až příliš v klidu a to vyústilo ve ztrátu balónu. Vukadinovič poté vybojoval rohový kop, ten ale z pohledu domácích odvrátil právě Darmovzal.
     
    90
    Domácí hrají závěr v naprostém klidu. Nyní pěkně kombinovali na útočné polovině a zablokovaný centr Limy znamená roh.
     
    90
    Hrát se bude ještě šest minut.
     
    90+2
    Zlínští to před pokutovým územím Pardubic překombinovali a místo střeli ještě hledali přihrávku. Jejich úmysl vystihl Kamil Vacek, který si došel pro faul.
     
    90+5
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté ještě zdramatizují závěr zápasu! Po akci po pravé straně se u domácí branky míč pro Pardubice velice smolně odrazil až k NEDELJKU KOVINIČOVI, který z bezprostřední blízkosti snižuje na rozdíl jediné branky!
    90+5. Nedeljko KOVINIĆ - 2:1
     
    90+6
    Hosté ještě v závěrečných minutách mají obrovský tlak a nyní třetí rohový kop rychle za sebou!
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 7:10. Rohy: 5:13. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:12.
     
    Ještě pár minut před koncem to vypadalo na klidné vítězství Pardubic, ovšem opak byl pravdou. V páté minutě nastavení snížil Nedeljko Kovinič a Ševci měli v samotném závěru hned několik rohových kopů, které ovšem domácí ubránili, i když měli namále. Nakonec ale zápas dovedli do vítězného konce a v důležitém boji o záchranu porazili Zlín 2:1. (17:08:38)

    David Klier

    Branky: 7. Janošek (Kostka), 69. Krobot – 90+5. Kovinić

    Karty:   38. Chlumecký (PCE), 52. Helešic (PCE) – 41. R. Hrubý (ZLN), 49. Cedidla (ZLN), 86. Vukadinović (ZLN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 7:10. Rohy: 5:13. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:12.
    FK Pardubice: Nita – Kostka, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Vacek – Helešic (70. Sychra), Hlavatý (87. S. Šimek), Janošek (77. Darmovzal), Pikul (46. Lima) – Černý (C) (46. Krobot).
    Náhradníci: Budinský – Tischler, Koukola, Huf, Rosa.

    FC Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, V. Procházka (C), Fantiš – Hlinka (84. Silný), R. Hrubý – Fillo (55. Vukadinović), Janetzký (55. Tkáč), Čanturišvili – Balaj (72. Kovinić).
    Náhradníci: S. Dostál – Didiba, Y. Dramé, Slončík, J. Hellebrand, J. Kolář.

    Rozhodčí: Szikszay – Ratajová, Volf

    Diváci: 4130
    bahis siteleri