North wings Ústí – Black Dogs Budweis 3:0 (kon.) | Riders Univerzita Pardubice – Engineers Prague 5:8 (kon.) | HC MUNI – UK Kings Prague 3:2 (po pr.)
konec
HC North Wings Ústí nad Labem
3:0 (0:0, 1:0, 2:0) Stav série: 1:2
Black Dogs Budweis
Pondělí 27.02.2023, 18:30 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Univerzitní liga ledního hokeje • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Momentálně se s Vámi odsud z ústeckého stadionu s vámi loučím a těším se na vás opět ve středu u čtvrtého klání této čtvrtfinálové série. Zatím naviděnou. (20:32:50)
     
    V Ústí nad Labem je pro tentokrát dobojováno! Ústečtí odvrátili klinickou smrt a posunuli sérii do čtvrtého zápasu čtvrtfinále, který je na programu už tuto středu. Severočeši využili dlouhé přesilovky, následně ještě dokázali své vedení pojistit na konečných 3:0. Díky tomu snižují stav série na 1:2. Stále to jsou ale Black Dogs, kteří drží mečbol.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    V posledních vteřinách se North Wings za ovací fanoušků na motivy písničky Vysoký jalovec drží v útočném pásmu.
     
    59:37
    Vyloučení v týmu Black Dogs Budweis:
    Matěj Dvořák – 2 min., hrubost.
     
    58:58
    Matouš Masopust se rychle řítil po levé straně sám na branku. Na úrovni kruhů poslal kotouč doprava k Janu Janochovi, který z první nekompromisně vypálil. Dominik Gerstner se ale blýskl velmi povedeným zákrokem, díky kterému puk zalehl na ledě.
     
    58:23
    Z podobné pozice o chvilku později pálil Pavel Grauer. Gerstner ale i nyní včas reagoval lapačkou, kterou srazil puk ke svým spoluhráčům.
     
    57:59
    Black Dogs jsou v posledních chvílích aktivnější a snaží se s výsledkem něco udělat. Od modré tvrdě vypálil Petr Hrůša, nicméně Dvořák úspěšně sevřel kotouč ve svém náručí.
     
    57:27
    Jan Jindra se při dojezdu kotouče snažil být rychlejší než Petr Hrůša. Nakonec ale puk nad oběma vyhrál a dojel až na icing. Vhazuje se tedy před ústeckou brankou.
     
    56:35
    Miškovičovo nahození kotouče našlo jen jednoho z hráčů Českých Budějovic, kteří se ihned vydali do zpětného brejku na Gerstnerovu klec. Byli ovšem zastaveni v ofsajdu.
     
    56:16
    Hosté se hned po buly v útočné třetině dostali do zakončení. Zaúřadovala ale přesná lapačka Dominika Gerstnera.
     
    56:12
    Dnešní utkání sleduje 450 diváků.
     
    55:44
    Harkabusova křižná nahrávka se napoprvé nepodařila Martinu Kuchařovi převzít, proto se kapitán North Wings následně pokusil o střelu. Její polapení ale nečinilo Gerstnerovi příliš problémů.
     
    54:42
    Martin Štěpánek tak dlouho napadal Šimona Masopusta, až ho obral o puk a neumožnil mu vystřelit. Black Dogs se ale i tak drží poblíž ústecké svatyně.
     
    53:59
    Naopak na druhé straně se do rychlého brejku dostal Tomáš Vochozka, který nyní nevyzrál na Gerstnerovy betony.
     
    53:22
    Dan Bartoš kličkoval kolem českobudějovické branky a snažil se nacházet kohokoliv ze svých spoluhráčů pro zakončení. Vždy se ale vracel kotouč na jeho hůl.
     
    52:47
    Důrazná rána Martina Štěpánka ze středního pásma se odrazila o mantinel vedle vzdálenější tyče. North Wings se ale i díky tomu usadili v útočném pásmu.
     
    51:59
    Českobudějovičtí drží kotouč za vlastní brankou a dostávají se k pozvolné rozehrávce. Tu ale dokázali domácí rychle přesunout zpět k Dvořákovi.
     
    51:13
    Michal Svoboda zvládl souboj o kotouč s Petrem Hrůšou a nasměroval jej před branku k Janu Vrbovi. Ten se z první pokusil překvapit gólmana jihočeského celku. Úspěšný v tom ale nebyl.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 32. Harkabus (Svoboda, Vrba), 45. Bartoš (Kuchař, Petržílka), 50. Janoušek (Harkabus)


    HC North Wings Ústí nad Labem: Gerstner (Kožnar) – Gottfried, Petržílka (A), Miškovič, Šebesta, Štěpánek – Janoušek, Harkabus, Vrba, Sajdl, Bartoš, Jindra, Kuchař (C), Svoboda, Jarý T., Tot.
    Trenér: Lukáš Místecký

    Black Dogs Budweis: Dvořák Marek – Krtek, Hubáček, Hrůša A., Grauer, Kubeš (A) – Dvořák Matěj, Anderle, Janoch, Kronus, Masopust Š., Kaisler, Masopust M. (C), Rolínek, Hrůša P., Krcho, Přívozník, Vochozka (A).
    Trenér: David Oulík

    Rozhodčí: Pastier, Hacaperka – Hradil, Teršíp

    Diváci: 450
    North wings Ústí 1 3 Black Dogs Budweis
    #1 Pondělí 20.02.2023 • 19:30
    Black Dogs Budweis - North wings Ústí 4:3
    #2 Středa 22.02.2023 • 20:15
    Black Dogs Budweis - North wings Ústí 5:1
    #3 Pondělí 27.02.2023 • 18:30
    North wings Ústí - Black Dogs Budweis 3:0
    #4 Středa 01.03.2023 • 18:00
    North wings Ústí - Black Dogs Budweis 2:5
    thejrc.org