Liberec – Pardubice 5:1 (kon.) | Sparta – Olomouc 1:2 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
HC Sparta Praha
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC Olomouc
Úterý 28.02.2023, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Sparta i nadále okupuje přední místa v extraligové tabulce, jelikož svěřenci trenéra Miloslava Hořavy zároveň pokukují po druhé příčce. Sparťané udělali další důležitý krok v nedělním utkání s Třincem, který porazili 4:2. Dvěma body se blýskli útočníci Miroslav Forman a David Kaše, kteří tak výraznou měrou pomohli k vítězství.
     
    Olomouc se v poslední době spíše hledá, což se potvrdilo také v minulém extraligovém klání. Hanáci zajíždějí do Brna, kde se ovšem neprosadili a podlehli svému soupeři 0:3. Kometa vítězstvím nad Olomoucí dotáhla svého soupeře v tabulce, nicméně svěřenci trenéra Tomajka mají lepší skóre a k dispozici dohrávku proti Spartě. Budeme svědky výsledkového překvapení?
     
    Krásný den u sledování dohrávky 42. kola mezi Spartou a Olomoucí. Utkání, v němž sparťané mohou zapsat další cenný triumf, startuje přesně v 18:30 hodin. Buďte u toho s námi.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Cichoň) – Mikliš, Jandus, Němeček, Krutil, Polášek (A), T. Tomek – Tomášek (A), Horák, E. Thorell – Řepík (C), Kaše, M. Forman – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – Konečný, G. Thorell, Safin – Vauhkonen.
    Trenér: Miloslav Hořava

    HC Olomouc: Lukáš (Frgál) – Rašner, Dujsík, Řezníček, Švrček, Mareš, T. Černý, Galvas – Plášek ml., Klimek (A), Navrátil – Olesz (A), Knotek (C), Bambula – Strapáč, Menšík, Rutar – M. Tomeček, Kučera, Matašovský.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Hejduk, Hribik – Ondráček, Špůr.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásný a ničím nerušený úterní podvečer už přímo z pražské O2 areny. Utkání mezi Spartou a Olomoucí startuje přesně v 18:30 hodin a vy si mezitím můžete přečíst sestavy obou celků pro dnešní mač. Přeji příjemnou zábavu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Jako první se podívali do útočného pásma hosté, ale obránce Jandus dobře zapracoval a nepustil do zakončení jednoho z olomouckých útočníků.
     
    00:37
    Rostislav Olesz vyslal jedovatou ránu ihned po vhazování, ale střela olomouckého veterána nebyla přesná. Kotouč končí v rohu kluziště a hra pokračuje dál.
     
    01:08
    Adam Rutar obdržel přihrávku do jízdy a následně po přejezdu útočné modré čáry vyslal nebezpečnou střelu ze strany. Kovář si poradil a přerušil hru.
     
    01:34
    Jan Kučera vybojoval kotouč pro svůj tým a předal jej svému spoluhráči na modré čáře. Následná rána skončila zablokovaná a kotouč nakonec putoval do ochranné sítě.
     
    01:54
    Martin Jandus uklidnil hru za svou brankou a rozjel útočnou akci Sparty. Jeden z útočníků si najel po levé straně kluziště, ale brankář Lukáš mohl zůstat v klidu.
     
    02:20
    Lukáš Klimek se natahoval po kotouči v útočném pásmu marně a dopředu mohl zamířit Tomášek. Sparťané byli chvíli usazeni před Lukášem, kterého ale neohrozili.
     
    03:17
    Němeček vystoupil proti olomouckému hráči a zamezil tak případnému nebezpečí. Sparťané v klidu posílají na ledovou plochu čerstvé síly a hraje se dál.
     
    03:42
    David Vitouch s Pavlem Kousalem napadali olomouckou rozehrávku, ale i přesto se hosté nakonec propracovali do útočného pásma. Kovář nemusel zasahovat.
     
    04:40
    Kovář vyjel ze svého pracoviště a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Ti však útočnou akci nezaložili, ale dostali kotouč alespoň do středního pásma.
     
    05:17
    Klimek nabral rychlost podél strany a hosté znovu zaútočili. Tentokrát se však nedostali ke střele a obránci domácího týmu odvedli velmi dobrou práci.
     
    06:17
    David Němeček nahodil kotouč ze středního pásma přímo na Lukáše, který odrazil kotouč svými betony před Kašeho, který však nebyl úspěšný.
     
    06:19
    První přesilová hra pro Spartu! Na trestnou lavici usedl útočník Jan Knotek (OLO), který se provinil hákováním a odsedí si tak dvě minuty za hákování.
     
    06:35
    Obrovská příležitost pro hosty ve vlastním oslabení! Jandus neudržel kotouč na modré čáře a Klimek ujel do nájezdu. Kovář byl připravený a puk vyrazil.
     
    07:14
    Olomouc se brání velmi úspěšně, když nepouští svého soupeře do nějakých větších gólových příležitostí. Ke Kovářovi letí další kotouč a Sparta musí začít znovu.
     
    07:48
    Erik Thorell zavezl kotouč podél strany a následně kombinoval s Tomáškem. Sparťané se však dlouho nemohli dostat ke střele, až po ráně Němečka se hosté osvobodili.
     
    08:28
    Jakub Konečný vybojoval kotouč na útočné modré čáře a následně vyslal na zteč Gustafa Thorella. Švédský útočník měl však ke kotouči příliš daleko.
     
    08:55
    Sparťané zůstali v útočném pásmu a prověřili brankáře Lukáše propagační střelou od mantinelu. Olomoucký gólman raději schoval puk ve své výstroji.
     
    09:09
    Ondřej Mikliš nahodil kotouč od modré čáry, ale pokus sparťanského obránce skončil zablokován v ochranné síti. Hra je na chvíli přerušena.
     
    09:25
    Vitouch se protlačil přes Knotka a sparťané ještě udrželi hru v útočném pásmu. Lukáš ovšem zatím nemusel zasahovat, jelikož obrana hostí odvádí dobrou práci.
     
    10:08
    Knotek udržel kotouč a vynutil si nedovolený zákrok. Krátká výhoda skončila a Martin Jandus (SPA) vyfasoval dvě minuty za držení. Olomouc bude hrát přesilovku.
     
    10:30
    Nepřesná rozehrávka hostí na modré čáře a domácí mohli zamířit dopředu. Horák už hledal najetého Buchteleho, kterému však předal nepřesný pas.
     
    11:18
    Jeden z domácích útočníků sprintoval za kotoučem a našetřil cenné vteřinky z Jandusova oslabení. Hosté se zatím nemohou dostat do palebných pozic.
     
    11:29
    Olomouc právě vstřelila branku! Právě jsem to zakřikl, hosté se po vyhraném buly dostávají přeci jen do vedení! DALIBOR ŘEZNÍČEK vyslal svižnou ránu od modré čáry a propálil bezmocného Kováře. Hosté jsou ve vedení. Asistence: Tomáš Dujsík, Rostislav Olesz.
    11:29 Dalibor ŘEZNÍČEK - 0:1
     
    12:18
    Roman Horák přistrčil kotouč svému spoluhráči ve středním pásmu, ale domácí hokejisté se daleko s pukem na hokejkách nedostali. Hra pokračuje dál.
     
    12:34
    Kotouč končí na síťce sparťanské branky a rozhodčí přerušili hru. Oba týmy vyměnily své síly na ledové ploše a po komerční přestávce budeme pokračovat.
     
    12:46
    David Kaše neuspěl na vhazování a okamžitě tak střílel Dujsík. Ránu olomouckého beka si Kovář pohlídal a vyrazil jej do rohu kluziště.
     
    13:18
    Mikliš předal kotouč Formanovi a ten už rozjel Řepíka. Sparťanský kapitán nezpracoval puk ideálně a posléze měl k němu o něco blíže olomoucký obránce.
     
    13:50
    Jakub Navrátil se neprosadil přes Davida Němečka (SPA), který jej zastavil nedovoleně a rozhodčí vykazuje sparťanského beka na trestnou lavici za držení.
     
    14:04
    Hosté rozjeli rychlou kombinaci, ale Kovář byl připravený na svém místě. Sparťanský brankář podržel kotouč ve své lapačce a raději přerušil hru.
     
    14:28
    Navrátil nahodil kotouč do hloubi útočného pásma pro Bambulu, ale hosté si vzápětí nerozuměli a sami se vyhání až do obranné zóny k brankáři Lukášovi.
     
    15:50
    Olomoucká přesilová hra skončila a sparťané se ubránili bez větších potíží. Obránce Němeček už skočil zpátky na ledovou plochu a domácí hrají v pěti.
     
    16:21
    Hosté nemohli pokračovat v útočné akci, jelikož sudí viděl postavení mimo hru. Za malou chvíli se bude vhazovat ve středním pásmu, blíže k brance Sparty.
     
    17:00
    Němeček obdržel přesnou přihrávku do jízdy v útočném pásmu a následně svou střelou prověřil Lukášovu pozornost. Ten zasáhl a vyrazil kotouč do bezpečí.
     
    17:35
    Michael Krutil neudržel kotouč v obranném pásmu a následně mohl zaútočit Bambula. Olomoucký útočník se však do dobré střelecké pozice nedostal.
     
    18:18
    Řezníček dojel kotouč v obranném pásmu jako první a hosté mohli zamířit dopředu. Sparťanští obránci se včas vrátili a zamezili případnému nebezpečí.
     
    19:50
    První třetina se pomalu chýlí ke konci. Krutil v závěru první třetiny hledal v mezikruží lépe postaveného Řepíka, který však kotouč nezpracoval.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je úspěšně za námi a viděli jsme v ní jednu branku. O tu se postaral obránce Dalibor Řezníček, který svou druhou trefou v sezoně poslal svůj celek do průběžného vedení. Sparťané měli také své šance, ale brankář Jan Lukáš zatím předvádí bezchybný výkon.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:20 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Martin Jandus nahodil kotouč do útočného pásma pro své spoluhráče, kteří se však nedostali do pořádného zakončení. Olomoučtí hráči zapracovali včas.
     
    20:58
    Rostislav Olesz dojel nahozený kotouč od spoluhráče, ale hosté se k útočné akci nedostali. Na druhé straně střílel Krutil, jehož střelecký pokus si pohlídal Lukáš.
     
    21:30
    Kaše se obtočil kolem branky a následně ještě hledal volného Formana. Druhý jmenovaný prudkou přihrávku nezpracoval a kotouč skončil v rohu kluziště.
     
    22:15
    Matouš Menšík spolupracoval se svými kolegy ve formaci v útočném pásmu a hosté se na chvíli udrželi před Kovářem. Ten však nakonec nemusel zasahovat.
     
    23:05
    Bude se vylučovat na straně hostí, tentokrát za podrážení odjel na trestnou lavici hostující obránce Tomáš Dujsík (OLO). Sparta bude hrát přesilovou hru.
     
    23:18
    Erik Thorell spolupracoval s Poláškem, přičemž švédský útočník následně zkusil vypálit. Lukáš si kotouč pohlídal, ale tlak domácího týmu ještě pokračuje.
     
    23:48
    Jan Bambula vytlačil sparťanské hráče do středního pásma, kteří musí začít z neutrální zóny. Olomoucká čtveřice zatím předvádí v oslabení výborný výkon.
     
    24:09
    Sparta právě vstřelila branku! Tohle bylo rychlé! MICHAL ŘEPÍK si narazil kotouč s obráncem Martinem Jandusem a první jmenovaný svou pověstnou dělovkou z oblíbené pozice znovu mířil přesně! Máme vyrovnáno. Asistence: Martin Jandus.
    24:09 Michal ŘEPÍK - 1:1
     
    24:30
    Jakub Navrátil vybojoval kotouč v útočném pásmu a hosté zůstali usazeni před Kovářem. Ten však nemusel zasahovat a puk končí až ve středním pásmu.
     
    25:04
    Sparťané dvakrát po sobě vyhodili kotouč pouze na zakázané uvolnění a hra se znovu stěhuje zpátky před brankáře Jakuba Kováře. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    25:50
    Olavi Vauhkonen spěchal za kotoučem do útočného pásma, ale sparťané se daleko s pukem na hokejkách nedostali. Olomoučtí hráči zapracovali a mohou vystřídat.
     
    26:28
    Forman poslal kotouč do hloubi útočného pásma na Řepíka a domácí úspěšně kombinovali před Lukášem. Až útočník Rutar dokázal dostat puk do bezpečí.
     
    27:38
    Lukáš Klimek se probíjel do útočného pásma po pravé straně, ale proti dvěma sparťanským hráčům nebyl úspěšný. Následně je pískán ofsajd Sparty.
     
    27:58
    Po dlouhém souboji o kotouče u mantinelu rozhodčí přerušil hru. Následovat bude vhazování tentokrát v obranném pásmu hostující Mory.
     
    28:20
    Martin Jandus předal kotouč svému spoluhráči v obranném pásmu a domácí hokejisté mohli zamířit dopředu. Olomoučtí hráči se ovšem vrátili včas.
     
    29:14
    Špatná rozehrávka hostí znamenala šanci domácích. Forman se probíjel do dobré střelecké pozice, ale domácí útočník nakonec při svém počínání nebyl úspěšný.
     
    29:51
    David Kaše uklidnil hru zpětným pasem na svého obránce, který okamžitě chtěl zrychlit hru. Tím však poslal kotouč pouze přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    30:18
    Adam Rutar si nahodil kotouč do útočného pásma, ale hosté nezůstali dlouho usazeni před Kovářem. Sparťané si berou puk a míří na druhý konec kluziště.
     
    31:25
    Dalibor Řezníček vyslal jemné nahození od modré čáry, které však lízlo klubko těl před Kovářem a kotouč následně skončil až v rohu útočného pásma.
     
    32:15
    David Tomášek nepřihrával přesně svým spoluhráčům a domácí obránci museli vzápětí vycouvat až do obranné zóny. Oba týmy hrají velice opatrně.
     
    32:25
    Adam Polášek se opřel do střely z mezikruží, ale olomoučtí hráči byli velmi obětaví a zablokovali kotouč až do ochranné sítě. Hra je přerušena.
     
    32:52
    Gustaf Thorell se dobře vrátil do středního pásma a nedovolil protihráčům založit útočnou akci. O pár okamžiků později přeci jen musel zasahovat Kovář.
     
    33:18
    Miroslav Forman vysokým obloukem vybízel do jízdy kapitána Michala Řepíka, který však měl ke kotouči daleko a nezpracoval jej podle svých představ.
     
    33:40
    Tomáš Dujsík si udělal útočný výlet do útočného pásma, kde jej však zastavili sparťanští obránci. Olomoučtí hráči se dlouho drželi na puku, ale Kováře neohrozili.
     
    34:17
    Ondřej Mikliš si stáhl kotouč na svou hokejku před rozjíždějícím se Navrátilem a domácí bek celou situaci zvládl na výbornou.
     
    34:36
    Hosté přenesli hru na druhou stranu kluziště a Kovář si následně počkal na nebezpečnou střelu z levé strany v podání zřejmě útočníka Karla Pláška.
     
    35:20
    Adam Polášek si dojel kotouč v obranném pásmu a domácí znovu zahrozili. Kousalova formace se dostala až před Lukáše, který si následný pokus pohlídal.
     
    35:50
    Dva výtečné zákroky Lukáše! Nejprve zneškodnil jedovatou střelu osamoceného Safina a posléze betonem zastavil dorážku Gustafa Thorella.
     
    36:40
    Olomoučtí hráči se drželi na kotouči v útočném pásmu, ale sparťané dobře zapracovali a nepustili svého soupeře do palebných pozic. Kovář tak mohl zůstat v klidu.
     
    37:35
    Dlouhý souboj o kotouč nabídl zajímavou podívanou, ve které byli sice úspěšnější hosté, ale následnou špatnou přihrávkou se vyhnali ven z útočné zóny.
     
    38:30
    Tomášek posunul kotouč na modrou čáru Tomkovi, jehož rána však nebyla přesná. Olomoučtí hokejisté se následně dostali až na druhou stranu kluziště.
     
    38:55
    Jan Buchtele vyslal svižnou ránu od modré čáry, ale Lukáš kotouč bezpečně viděl a vyrazil jej do pravého rohu útočného pásma. V posledních minutách domácí tlačí.
     
    39:28
    Poslední minuta druhé třetiny. Karel Plášek nahodil kotouč do útočného pásma a jeho formace se raději vydala střídat. Sparta kombinuje ve vlastní třetině.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí a znovu jsme viděli pouze jednu branku, ale tentokrát do sítě Olomouce. O vyrovnávací branku se postaral kapitán domácího týmu Michal Řepík, který svou čtyřiadvacátou trefou v sezoně vyrovnal průběžné skóre na 1:1. Dočkáme se rozuzlení ve třetí třetině?
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:12 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    David Tomášek vyhrál úvodní vhazování ve středovém kruhu, ale jako první se ve třetí třetině podívali do útočné třetiny hosté. Střelu od mantinelu ukryl Kovář.
     
    40:48
    Erik Thorell kroužil s pukem v útočném pásmu a sparťané udělali vítr před Lukášem. Olomoucká pětice však stíhala pohyb domácích hráčů a nebezpečí zažehnala.
     
    41:18
    David Němeček odstavil v osobním souboji o kotouč jednoho z olomouckých hráčů a pozor, rozhodčí budou vylučovat z hostujících řad.
     
    41:39
    Rostislav Olesz (OLO) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za hákování a nyní bude doufat, že jeho spoluhráči ubrání sparťanskou přesilovou hru.
     
    42:20
    Michal Řepík hledal svou přihrávkou z pravého kruhu pro vhazování Kousala, který se však ke střele nedostal. Sparta se postupně usazuje v útočném pásmu.
     
    42:40
    Dalibor Řezníček vyhodil kotouč i s trochou dávkou štěstí až na druhou stranu ke Kovářovi a sparťané musí začít znovu až od své vlastní svatyně.
     
    43:15
    Roman Horák zakončoval přečíslení čtyři na dva, ale brankář Lukáš spolu se svou obranou měl velké štěstí. Skóre se nemění.
     
    43:50
    Němeček spolupracoval s Kašem, ale tahle souhra k žádnému většímu rozruchu před olomouckým brankářem nevedla. Olesz skočil na led, hosté jsou v pěti.
     
    44:35
    Adam Polášek nahodil kotouč přes střední pásmo do útočné zóny a sparťané se vydali napadat olomouckou rozehrávku. Následně je pískán ofsajd.
     
    44:49
    Rutar zastavil Formana a hosté přenesli hru na druhou stranu kluziště. Kovář byl připravený na svém místě a ukryl kotouč ve své lapačce. Hra je přerušena.
     
    45:17
    Řepík dojel nahozený kotouč a následně jej naservíroval obránci Jandusovi. Rána domácího beka projela skrz brankovištěm do rohu.
     
    45:48
    Menší rozpaky v obranném pásmu, které hosté nedokázali více zužitkovat. Vitouch následně nepřesně přihrával v neutrální zóně a Hanáci se vrátili na puk.
     
    46:47
    Erik Thorell hledal Davida Tomáška v útočném pásmu a celá souhra nakonec vyústila ve střelu Poláška. Jeho rána od modré čáry nadělala Lukášovi menší problémy.
     
    47:18
    Lukáš Klimek si sebral kotouč v rohu kluziště po Formanově střele, ale sparťané jsou velmi dotěrní a nepouští svého soupeře ani z jeho obranného pásma.
     
    47:44
    Hanáci jsou v posledních chvílích pod těžkým tlakem a nyní vyhodili kotouč pouze na zakázané uvolnění. Formace Lukáše Klimka musí na ledě ještě zůstat.
     
    48:28
    Michael Krutil uklidnil hru v obranném pásmu za svou brankou a sparťané mohli v klidu dostřídat své síly na ledové ploše. Je vidět, že Sparta chce rozhodnout.
     
    48:33
    Sparťané rychle přemístili hru na druhou stranu kluziště a brankář Lukáš si znovu věděl rady. Olomoucký strážce svatyně podržel kotouč ve své výstroji.
     
    48:53
    Matouš Menšík společně se svými spoluhráči odzbrojili sparťanské hráče, ale nic z toho není. Pouze vyhození na zakázané uvolnění, hra se vrátí zpět před Lukáše.
     
    49:20
    Tomáš Tomek zvládl celou situaci, když se rychle vrátil do obranného pásma a nedovolil pokračovat v útočné akci Rutarovi. Hra se znovu obrací k Lukášovi.
     
    49:57
    Michal Řepík se už napřahoval ke střele z pravé strany kluziště, ale sparťanský kapitán nemohl střílet. Sudí totiž viděl postavení mimo hru na straně domácích.
     
    50:17
    Karel Plášek pouze nahodil kotouč do útočného pásma a celá olomoucká pětice vyčkává ve středním pásmu. Sparťané mají puk na hokejkách a chtějí útočit.
     
    51:15
    Kovář pouze zastavil kotouč pro Krutila a sparťané znovu obrací hru na druhou stranu kluziště. Olomoucká pětice má v poslední době opravdu mnoho práce.
     
    51:35
    Pěkná individuální akce Davida Tomáška, který si obhodil posledního obránce a následně zkoušel zakončit. Lukáš si celou situaci pohlídal.
     
    52:35
    Tomáš Galvas rozehrál na své spoluhráče ve středním pásmu a hosté ještě zaútočili. Nebezpečnou ránu od modré čáry zneškodnil svým zákrokem Kovář.
     
    52:46
    Alex Rašner vypálil nebezpečně od modré čáry a odražený kotouč se ještě snažil dorážet jeden z olomouckých hráčů. Kovář byl připravený na svém místě.
     
    53:15
    David Kaše se po přejezdu do útočného pásma nikterak nerozmýšlel a okamžitě vypálil. Mladý útočník nemířil přesně a hra pokračuje dál.
     
    53:50
    Ondřej Mikliš přenechal kotouč svému spoluhráči v obranném pásmu a sparťané dostřídali své spoluhráče na ledové ploše. Vypadá to, že se bude prodlužovat.
     
    54:22
    Jan Knotek nestihl vyjet z útočného pásma a obránce Tomáš Dujsík nemohl pokračovat ve své akci. Rozhodčí píská další postavení mimo hru na straně Mory.
     
    54:40
    Buchtele rozjel další sparťanskou útočnou akci, která ovšem ztroskotala za olomouckou brankou. Domácí hokejisté se znovu tlačí až před brankáře Lukáše.
     
    55:29
    Rychlá akce domácích! Jeden z olomouckých hráčů chyboval a sparťané ujeli do přečíslení dvou proti jednomu. Řepík vyslal jedovatou střelu, Lukáš chytá!
     
    56:07
    Další snaha Sparty! Erik Thorell se proháčkoval až před branku, ale neskutečný Lukáš v leže dokázal zastavit kotouč. Důležitý zákrok olomouckého gólmana.
     
    56:30
    Miroslav Forman kličkoval s kotoučem na hokejce v útočném pásmu a sparťané jsou v tlaku. Olomouc se spíše soustředí na pečlivou obrannou činnost.
     
    57:15
    Tomášek neuspěl na vhazování ve středním pásmu, ale domácí hokejisté si o pár chvil později berou ztracený kotouč zpět na své hokejky a míří dopředu.
     
    57:20
    Rostislav Olesz hlídkoval před sparťanskou brankou, ale Kovář měl kotouč plně ve své moci a nepřipustil jakékoliv dorážky ze strany hostující Olomouce.
     
    57:55
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Olesz podržel kotouč pro své spoluhráče, ale Dujsík musel zacouvat až do neutrální zóny. Udrží Mora nerozhodné skóre?
     
    58:36
    Klimek pouze tečoval kotouč do útočného pásma a následně přepustil své místo spoluhráči. Sparťané ještě zkouší poslední útočnou akci v této třetině.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, za malou chvíli uvidíme prodloužení. Sparťané v posledních minutách opravdu zatlačili svého soupeře v jeho obranném pásmu, ale brankář Lukáš fantastickými zákroky drží svůj tým ve hře o vítězství.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:20
    Tomáš Dujsík na hraně pravidel atakoval u mantinelu obránce Němečka a sparťané se i nadále drží na kotouči. Oba týmy hrají velice opatrně.
     
    60:54
    Jakub Navrátil zkusil kličku na střed kluziště, ale v rozhodujícím okamžiku domácí hráči zapracovali. Kovář tak nemusel zasahovat a hra se obrací k Lukášovi.
     
    61:50
    Pavel Kousal se proháčkoval do samostatného úniku, který ovšem nepřetavil v gól, jelikož Lukáš znovu zasáhl. Drama ještě nekončí.
     
    62:28
    Michal Řepík udržel kotouč proti soupeři u mantinelu, ale následně hosté zapracovali a uklidnili hru. Oba týmy jedou na své střídačky a naskakují další trojice.
     
    63:30
    Hosté rozjeli další útočnou akci středem kluziště, ale Plášek narazil ihned po přejezdu modré čáry na sparťanské hráče. Za chvíli nás čeká poslední minuta prodloužení.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani v prodloužení jsme se nedočkali rozhodující branky a za malou chvíli uvidíme samostatné nájezdy. Za hosty měl velkou šanci útočník Navrátil, domácí hráči pro změnu měli příležitosti zásluhou Němečka či Řepíka. Kdo ovládne tento vyrovnaný duel?
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jakub NAVRÁTIL neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Michal ŘEPÍK neproměňuje.
     
    2. série
    0:1
    Karel PLÁŠEK ML. proměňuje.
     
    2. série
    0:1
    Roman HORÁK neproměňuje.
     
    3. série
    0:2
    Jan KNOTEK proměňuje.
     
    3. série
    1:2
    David TOMÁŠEK proměňuje.
     
    4. série
    1:2
    Tomáš GALVAS neproměňuje.
     
    4. série
    1:2
    Erik THORELL neproměňuje.
     
    5. série
    1:2
    Jan BAMBULA neproměňuje.
     
    5. série
    1:2
    Pavel KOUSAL neproměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Olomouc. Hosté byli v nájezdech úspěšnější! Rozdílovou branku má na svědomí útočník JAN KNOTEK, který nekompromisní ranou nedal Kovářovi šanci na zákrok.
    Jan KNOTEK - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Olomouc si tedy z Prahy odváží velmi cenné dva body za výhru 2:1 v samostatných nájezdech, Pražané si připsali do tabulky jeden bod. To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (21:13:02)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 25. Řepík (Jandus) – 12. Řezníček (Dujsík, Olesz), rozh. náj. Knotek

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jakub Navrátil (OLO)
    0:0   Michal Řepík (SPA)
    2. série:
    0:1   Karel Plášek ml. (OLO)
    0:1   Roman Horák (SPA)
    3. série:
    0:2   Jan Knotek (OLO)
    1:2   David Tomášek (SPA)
    4. série:
    1:2   Tomáš Galvas (OLO)
    1:2   Erik Thorell (SPA)
    5. série:
    1:2   Jan Bambula (OLO)
    1:2   Pavel Kousal (SPA)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Cichoň) – Mikliš, Jandus, Němeček, Krutil, Polášek (A), T. Tomek – Tomášek (A), Horák, E. Thorell – Řepík (C), Kaše, M. Forman – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – Konečný, G. Thorell, Safin – Vauhkonen.
    Trenér: Miloslav Hořava

    HC Olomouc: Lukáš (Frgál) – Rašner, Dujsík, Řezníček, Švrček, Mareš, T. Černý, Galvas – Plášek ml., Klimek (A), Navrátil – Olesz (A), Knotek (C), Bambula – Strapáč, Menšík, Rutar – M. Tomeček, Kučera, Matašovský.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Hejduk, Hribik – Ondráček, Špůr

    Diváci: 10 728
    thejrc.org